• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Technická analýza: Jak obchodovat MACD?

    Autor: Bc. Patrik Chvátal Druhým indikátorem, který si představíme je Moving Average Convergence Divergence , nebo jednoduše MACD , který je velmi oblíbený mezi technickými analytiky a je obecně považován za jeden z nejspolehlivějších indikátorů,...

    celý článek »

    Evropa zakončila opět v záporu, Randgold Resources -11 %

    Evropské akciové trhy zakončily další den v záporných hodnotách, kdy tak oslabily již čtvrtým dnem v řadě. Pozornost investorů se soustředila na reportovaná makrodata, konkrétně přírůstek pracovních míst dle ADP, který nedosáhl na očekávání analytiků, ale i zásoby ropy.

    celý článek »

    Další vývoj na eurodolaru a zlatá rally

    Už roky se hodně hovoří o měnových válkách. V nich se řada zemí snaží o devalvaci své měny a zvýšení své konkurenceschopnosti na úkor jiných. Nejde o úplný mýtus, protože oslabování měny je určitě jedním z efektů uvolněné monetární politiky.

    celý článek »

    Eurodolar v odpoledních datech jasný směr nenašel

    Mírně pozitivní nálada globálním trhům nevydržela. Odpoledne jsou na tom hlavní dluhopisové trhy zhruba neutrálně, akcie se však vydaly dolů. Eurodolar po včerejším poklesu zhruba drží pozice, poté co s jeho kurzem dnes oběma směry zahýbala nová data.

    celý článek »

    US - průmyslu v březnu přibyly nové objednávky

    Průmyslové objednávky v USA za březen stouply o 1,1 procenta, čímž příjemně překvapily. Za tímto překvapením stojí slušný nárůst objednávek zboží běžné spotřeby o 1,5 procenta, který přichází po 8měsíční sérii poklesů.

    celý článek »

    Souhrn 4.5. - Evropa a USA pokračují v poklesech, euro oslabilo i přes slabá US makra, ropa vystřelila dáky propadu US produkce, BCPP se připravuje na vstup Monety, NWR -30%

    Pražská burza v polovině 18. týdne pokračovala při nebývale nadprůměrní likviditě ve včerejším poklesu a noří se hlouběji pod hranici 900 bodů Evropské akciové trhy dnes věnovaly pozornost především dalšímu přílivu firemních výsledkových zpráv, měnovému..

    celý článek »

    US - produktivita práce v 1Q poklesla o 1%

    Produktivita práce v USA v 1Q počtvrté v posledních 6 čtvrtletích poklesla a to o 1%.Produkce zboží a služeb se v 1Q zvýšila o 0,4%, počet odpracovaných hodin stoupl o 1,5%. Jednotkové zaměstnanecké náklady rostly v 1Q o 4,1% v ročním vyjádření, což bylo.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 04.05.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 3.5.Změna4.5. Americký dolar USD 1 23.3830 +0.31%23.4570...

    celý článek »

    Jen: Klesající trend v nákupní zóně

    Aktuální pohled a výhled: Jen k dolaru roste vůči konci úterního obchodování 0,5 % na 106,4. Trh obchoduje na novém 1 a 1/2 letém minimu hlavně proto, že už od závěru loňského léta obava z oslabení růstu čínské a světové ekonomiky hrozí oslabením...

    celý článek »

    Video: Spořit v penzijním fondu?

    Doplňkové penzijní spoření, dříve známé jako penzijní připojištění, je zajímavé především díky státním příspěvkům k naspořeným penězům a také možností odpočtů spořených peněz od základu daně z příjmu.

    celý článek »

    J. Vyskočil - Investice rovná se Patria Finance

    Jiří Vyskočil se ujal funkce výkonného ředitele a předsedy představenstva Patria Finance téměř přesně před dvěma roky. Zeptali jsme se ho proto, kam se za tu dobu Patria posunula, co se ve firmě změnilo a co chystá pro své klienty do budoucna.

    celý článek »

    EUR/USD na letošních maximech?

    Nejspíš zdaleka ne. Letošní rok nezačal pro USD příliš dobře. Po prosincovém zvýšení sazeb vypadalo vše růžově a mezi oblíbená témata finančních trhů patřilo odhadování počtu hike v roce 2016.

    celý článek »

    Evropské indexy pokračují v poklesu, pod tlakem komoditní tituly

    Západoevropské akciové indexy po nerozhodném úvodu zamířily dolů, když se aktuálně pohybují přibližně půl procenta pod včerejším závěrem. Pozornost dnes bude směřovat kromě probíhající výsledkové sezóny na makrodata, konkrétně ze Spojených států, a to v podobě změny zaměstnanosti dle ADP nebo průmyslové objednávky.

    celý článek »

    Evropský maloobchod v březnu zpomaluje

    Evropský statistický úřad zveřejnil dnes data o vývoji maloobchodních tržeb za březen. Výsledky jsou to neradostné, tržby se snížily m/m o půl procenta, trh sice pokles čekal, ale nikoliv takto výrazný.

    celý článek »

    Firmy pojmenované po majiteli jsou ziskovější

    Zhruba osm procent mužů a čtyři procenta žen, kteří jsou nadpolovičními vlastníky společnosti s ručením omezeným, nebo akciové společnosti, v názvu firmy použijí své příjmení. Sklon k tomu mají častěji starší majitelé.

    celý článek »

    EET: Koho se ještě od prosince 2016 týkat nebude?

    Zákon o elektronické evidenci tržeb (EET; dále jen „zákon“) prošel úspěšně celým legislativním procesem. Nové povinnosti nejdříve dolehnou na subjekty poskytující stravovací a ubytovací služby, a to již od 1. prosince 2016.

    celý článek »

    Čas na nákup evropských bankovních akcií je tady

    Bankovní sektor je letos nejztrátovějším odvětvím na evropských akciových trzích, když od začátku roku odepsal přes 15 %, oproti hodnotám z loňského léta dokonce více než 30 %. Index STOXX Europe 600 přitom za stejná období ztratil jen 6 %, respektive 15.

    celý článek »

    Výsledky Shellu za 1Q16 překonaly odhady

    Shell reportoval výsledky za 1Q16, které překonaly konsensus. Upravený č.zisk dosáhl 1,55 mld. USD (oček. 1,18 mld. USD) a denní těžba byla v 1Q16 3,66 mil. barelů (oček. 3,62 mil. barelů). Dividenda 0,47 USD je podle očekávání.

    celý článek »

    Komentář analytika: Komerční banka za 1Q překonala odhady

    Komerční banka vykázala 16% meziroční pokles čistého zisku na 2,89 mld. Kč, nicméně i tak výsledky o 7,9% překonaly odhady trhu. Pozitivní překvapení jde zejména na vrub lepším než očekávaným očištěným provozním nákladům a nižším než očekávaným opravným položkám k rizikovým úvěrům.

    celý článek »

    Fortuna zveřejní výsledkyza 1Q16 ve čtvrtek 5.5.

    Fortuna oznámí zítra výsledky hospodaření za 1Q. Předpokládáme výrazný meziroční růst objemu přijatých sázek o 23 %. Méně pozitivní vývoj očekáváme u hrubých marží, kde by mělo dojít k poklesu na 15,3 % (ze 17,7 % v 1Q 2015), růst hrubých výher by tak...

    celý článek »

    Výsledky KB za 1Q16 předčily odhady

    Komerční banka oznámila za první kvartál tohoto roku čistý zisk ve výši 2 894 mil. Kč, což je více než naše projekce. Rozdíl oproti odhadům je především v nižších rizikových nákladech a nižších nákladech spojených s fondem pojištění vkladů a fondem na...

    celý článek »

    Je strach z Číny a Fedu zpátky?

    Na trhy se plíživě vrací strach. Evropské akcie od konce minulého týdne ztratily více než 4 % a naopak roste zájem o německé bezpečné a “nic nenesoucí” dluhopisy.

    celý článek »

    Parita dolaru a eura je zapomenuta?

    Není to tak dlouho, co se analytici předháněli v prognózách, za jak dlouho nastane parita na měnovém páru společné evropské měny a amerického dolaru. Při pohledu na současný cenový graf páru EUR/USD už je jasné, že v prvních měsících roku 2016 se to...

    celý článek »

    FLASH: Výsledky Erste v 1Q16

    Banka hospodařila s provozním ziskem 620,5 milionu euro (-16,3 % y/y), což je o něco horší výsledek, než trhem predikovaných 656 milionu (agentura Bloomberg).

    celý článek »

    Zisk KB za 1Q překonal očekávání, meziročně ale kvůli příspěvku do Fondu řešení krize propadl

    Komerční banka dnes před zahájením obchodováním na pražském burzovním parketu zveřejnila své hospodářské výsledky za první letošní čtvrtletí. Ačkoliv zisk ve sledovaném období překonal očekávání, výkonnost v prvním kvartále byla do značné míry poznamenána jednorázovým zaúčtováním ročního příspěvku do Fondu řešení krize.

    celý článek »

    Akciová Asie hlásí další ztráty: Trhy zaznamenaly nejdelší sérii oslabování od února 2016

    Asijské akciové trhy zaznamenaly po úterku už šestý den ztrát a podle agentury Bloomberg tak připisují zatím nejdelší sérii oslabení od února 2016. Důvodem je aktuálně obava investorů z nevýrazného globálního ekonomického růstu, posilování amerického dolaru a ztráty cen ropy, která se obchoduje okolo hodnoty 44 dolarů za barel.

    celý článek »

    Špioni pod „zamini“? Nesmysl míní většina

    Převedení zahraniční civilní rozvědky pod ministerstvo zahraničních věcí, jak navrhuje Andrej Babiš je nesmysl, zní z poslanecké sněmovny i prostředí bezpečnostních služeb. Ekonomický deník v druhé polovině dubna upozornil na záměr ministra vnitra..

    celý článek »

    Špioni pod „zamini“? Nesmysl míní většina

    Převedení zahraniční civilní rozvědky pod ministerstvo zahraničních věcí, jak navrhuje Andrej Babiš je nesmysl, zní z poslanecké sněmovny i prostředí bezpečnostních služeb. Ekonomický deník v druhé polovině dubna upozornil na záměr ministra vnitra..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Uber se v předobchodní fázi propadl o 7 %

    Společnost Uber Technologies (UBER.US) dnes v předobchodní fázi obchodování na americkém trhu propadá. Akcie klesají o 7 % po zveřejnění zprávy o výsledcích za 1Q 2024. Společnost vykázala tržby a rezervace, které byly víceméně v souladu s očekáváním a...

    celý článek »

    Nordické zdravotnické akcie: Co a proč vám vydělá

    Hledání inovativních a růstových podniků na severských trzích v uplynulých letech výrazně zkomplikovaly pandemické lockdowny. Nyní je ale již vše při starém a třeba firmy z odvětví zdravotní péče pokračují v řadě slibných klinických studií...

    celý článek »

    Co očekávat od výsledků společnosti ARM Holdings?

    Společnost ARM Holdings (ARM.US) má dnes po skončení seance na Wall Street oznámit výsledky za 4. čtvrtletí 2024. Zpráva bude bedlivě sledována nejen proto, že ARM je společností spojenou s umělou inteligencí, ale také proto, že její poslední čtvrtletn...

    celý článek »

    ⛽ Ropa se zotavuje z dvouměsíčního minima

    Ropa se odráží od dvouměsíčních minim, kterých dosáhla dnes. Cena ropy se dnes dříve propadla až o 2 %, ale plně se zotavila a tento pokles smazala. Pokud jde o WTI, cena se odrazila od oblasti 78 dolarů, kde lze nalézt klouzavý průměr 100 seancí (modr...

    celý článek »

    Tesla po zprávě agentury Reuters klesá

    Tesla (TSLA.US) zahájila dnešní obchodování medvědí cenovou mezerou. Pohyb směrem dolů byl vyvolán zprávou agentury Reuters. Agentura uvedla, že američtí prokurátoři prověřují, zda společnost neuvedla investory a spotřebitele v omyl ohledně schopností ...

    celý článek »

    Ropa po zprávě o zásobách roste

    Americké ministerstvo energetiky (DOE) dnes v 16:30 zveřejnilo oficiální týdenní zprávu o zásobách ropy v USA. Očekávalo se, že zpráva vykáže více než milionový pokles barelů ve všech třech hlavních kategoriích. Soukromá zpráva API zveřejněná včera ve ...

    celý článek »

    Výsledky jsou hnací silou pohybu cen akcií - US OPEN

    Wall Street otevírá níže US2000 s potenciálním obrazcem hlavy a ramen Velké pohyby po výsledcích společností Arista, Shopify, Reddit a ZoomInfo Indexy na Wall Street zahájily dnešní peněžní seanci poklesem po smíšeném obchodování v Evropě. Akcie s malo...

    celý článek »

    Množství vody v Česku | 8. 5. 2024 (video)

    Za minulý týden u nás napršelo v průměru 5 mm, to je přibližně třetina normálu pro tuhle dobu. Nepršelo ale rovnoměrně, takže některá místa byla na srážky chudá. Ve videu se podívejte na přehled aktuálního množství vody v Česku

    celý článek »

    Nejen o cyklojízdě Greenway Jizera 2024

    Předmětem cyklojízdy, která se odehrála 3. května, bylo seznámení s aktuálním stavem a problémy při přípravě, realizaci a provozu nadregionální cyklotrasy Greenway Jizera, a to s důrazem na úsek od Železného Brodu na hranici Libereckého a

    celý článek »

    Jak si stojí EU v digitalizaci ve vzdělávání?

    Jak si stojí EU v digitalizaci ve vzdělávání? Lucie_Munchova St, 05/08/2024 - 10:04 V pondělí 29. dubna uspořádala Evropská komise celodenní konferenci, která se zaměřila na dosavadní úspěchy Akčního plánu digitálního vzdělávání 2021 – 2027

    celý článek »