• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Alcoa a obrat na komoditních trzích

    Alcoa je jedním z komoditních gigantů a pokud bychom nyní byli skutečně svědky obratu na komoditních trzích, měla by udržitelným způsobem měnit směr i cena jejích akcií (pro detaily viz předchozí příspěvek).

    celý článek »

    Alcoa a obrat na komoditních trzích

    Alcoa je jedním z komoditních gigantů a pokud bychom nyní byli skutečně svědky obratu na komoditních trzích, měla by udržitelným způsobem měnit směr i cena jejích akcií (pro detaily viz předchozí příspěvek).

    celý článek »

    Česká ekonomika zpomaluje… ale ne moc

    Česká ekonomika zpomaluje … ale ne zas až tak moc, jak vyplývá z předběžného odhadu HDP za první kvartál, který zveřejnil statistický úřad. Podle nových dat oproti poslednímu čtvrtletí loňského roku HDP vzrostl o 0,5 % a ve srovnání se stejným...

    celý článek »

    Extrémně poklidné obchodování na kurzu koruny

    Kurz koruny vůči euru dnes zažíval extrémně poklidné obchodování. Za celý den se téměř vůbec nevzdálil od úrovně 27,02 CZK/EUR. Nové podněty mu nepřineslo ani zveřejnění českého HDP za Q1 16. Ten ve srovnání se čtvrtým čtvrtletím dopadl nepatrně...

    celý článek »

    Spiegel Online: EK chce podporovat jadernou energetiku

    Evropská komise chce podporovat jadernou energetiku a stavbu nových reaktorů. Uvedl to dnes německý server Spiegel Online s odvoláním na informace z komise. Rozvoj jaderné energetiky by měl pomoci snížit závislost Evropské unie na dodávkách zemního..

    celý článek »

    Soros prodává US akcie a kupuje podíly v těžařích zlata

    Světoznámý a uznávaný investor a miliardář George Soros uvedl, že jeho investiční společnost snižuje držení podílů v US firmách a místo nich se přesouvá do těžařů zlata.Držení US akciových podílů se v 1Q tohoto roku snížilo o cca 37% na celkových cca 3,5.

    celý článek »

    Odhady: US zásoby ropy v 19. týdnu poklesnou o 3,5 mb

    Zítra budou zveřejněny pravidelné týdenní statistiky o vývoji stavu zásob a těžby ropy v USA. Vzhledem k poslednímu růstu cen ropy budou tyto údaje s napětím očekávání a bedlivě vyhodnocovány.Podle agentury Bloomberg trh očekává v 19.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 17.05.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 16.5.Změna17.5. Americký dolar USD 1 23.8590 +0.05%23.8730...

    celý článek »

    Česká zbrojovka, a.s. - Oznámení úrokové sazby na 1. výnosové období dluhopisu Č.ZBROJOVKA VAR/2022, ISIN CZ0003513533

    Oznámení úrokové sazby na 1. výnosové období dluhopisu Č. ZBROJOVKA VAR/2022, ISIN CZ0003513533 Společnost Česká zbrojovka a. s., se sídlem Uherský Brod, Svatopluka Čecha 1283, PSČ 688 27, IČO: 463 45 965 jako emitent níže uvedené emise tuzemských korunových dluhopisů s pohyblivým úrokovým výnosem oznamuje úrokovou sazbu platnou pro 1.

    celý článek »

    Chystá se cukrová bouře...

    Cukr je nezbytnou ingrediencí k výrobě sladkostí, ale také komoditou, která se vyznačuje jedním z nejchráněnějších trhů na světě. Ve světovém cukrovarnictví se však chystají změny obchodních omezení, které mohou mít na současné uspořádání trhu s cukrem i cenu sladké komodity poměrně zásadní vliv.

    celý článek »

    Peer to peer lending a kauza Lending Club

    Autor: Bc. Marta Nevrklová Pokud hovoříme o peer to peer lending, mluvíme o půjčování peněz ostatním lidem prostřednictvím internetových platforem. Velice rozšířené je P2P lending v USA a Velké Británii, kde má asi desetiletou historii.

    celý článek »

    Ropa vstupuje do silné rezistenční oblasti

    Aktuální vývoj: Červnový futures kontrakt ropy WTI dnes kotuje jen s malými změnami vůči závěru pondělního obchodování na 47,9 USD/barel s podporou výpadků produkce Nigérie, Kanady a jiných zemí. Trh ale již zasahuje do zóny rezistencí kolem 50....

    celý článek »

    Ruský HDP za 1Q16 signalizuje ústup recese

    Ruský statistický úřad včera zveřejnil předběžné údaje o vývoji hrubého domácího produktu za první čtvrtletí letošního roku. Data positivně překvapila nižším než očekáváným poklesem.

    celý článek »

    Za Rusnoka euro nebude

    Včera měl rozhovor pro Radiožurnál budoucí guvernér ČNB Jiří Rusnok. Potvrdil, že nejméně do konce roku 2016 nebude kurzový závazek na koruně zrušen a vzhledem k aktuálnímu výhledu inflace by mohl exit nastat okolo poloviny roku 2017.

    celý článek »

    Rusko - HDP v 1Q poklesl jen o 1,2% oproti -3,8% ze 4Q15

    Ruský HPD v 1Q tohoto roku zaznamenal pokles o 1,2% oproti poklesu o 3,8% ve 4Q loňského roku. Trh očekával pokles na úrovni 2%.Výrazné zmírnění tempa propadu ekonomiky je především výsledkem oživen cen ropy, pozitivně se projevil také efekt přechodného..

    celý článek »

    Trhy, Fed a prezidentské volby

    Inflace v USA bude asi hlavní „datovou“ událostí tohoto týdne. Čerstvá dubnová čísla budou zveřejněna v úterý. Čeká se, že jádrová inflace se udrží zhruba na dříve nastavené úrovni 2,2 % (meziročně), celková inflace se zvýší kvůli cenám paliv (čeká s...

    celý článek »

    Trhy, Fed a prezidentské volby

    Inflace v USA bude asi hlavní „datovou“ událostí tohoto týdne. Čerstvá dubnová čísla budou zveřejněna v úterý. Čeká se, že jádrová inflace se udrží zhruba na dříve nastavené úrovni 2,2 % (meziročně), celková inflace se zvýší kvůli cenám paliv (čeká s...

    celý článek »

    Česká ekonomika zpomaluje…

    … ale ne zas až tak moc, jak vyplývá z předběžného odhadu HDP za první kvartál, který zveřejnil statistický úřad. Podle nových dat oproti poslednímu čtvrtletí loňského roku HDP vzrostl o 0,5 % a ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 3,1 %.

    celý článek »

    VW: K žalobě se připojí i norské suverénní fondy

    Zástupci norského investičního fondu, který investuje výnosy z těžby ropy v Severním moři, obeznámili Volkswagen, že se připojí k hromadné žalobě investorů. Ta bude zřejmě požadovat kompenzaci za klamání a pozdní informování investorů.

    celý článek »

    Intradenní analýza Ropy (17.5.2016)

    Ropa překonává další technickou bariéru 47,50 a pokračuje v naplňování naší dlouhodobé predikce. Oblíbená komodita tak pokračuje ve vyplňování harmonického pohybu AB=CD a za druhé jí stále pohání optimální poloha Ichimoku indikátoru. Čistě z pohledu.

    celý článek »

    Bulharsko obvinilo ČEZ ze zneužívání postavení

    Bulharský regulátor obvinil ČEZ ze zneužití dominantního postavení. ČEZ pochybení odmítá. Není to první konflikt, který ČEZ v Bulharsku má. Nedokážeme odhadnout, jak spor dopadne. Ale i v případě pokuty, to nebude mít na ČEZ žádný vliv.

    celý článek »

    ČR - HDP v 1Q16 rostl o 0,5 respektive 3,1%

    Hrubý domácí produkt vzrostl v 1. čtvrtletí podle předběžného odhadu meziročně o 3,1 % a ve srovnání s předchozím čtvrtletím o 0,5 %. Růst české ekonomiky na začátku roku pokračoval. Hrubý domácí produkt (HDP) očištěný o cenové vlivy a sezónnost[1]..

    celý článek »

    PMČR v 1Q16 zvedl tržby o 9%, z toho o 7,3% v ČR

    Philip Morris ČR dnes zveřejnil mezitímní zprávu za 1Q16. Celkové konsolidované tržby meziročně vzrostly o 9,3 % na 2,5 mld. Kč. Pro nás největším pozitivním překvapením je relativně silný růst objemu v ČR (+7,3 % r/r). Tržby za ČR vzrostly o 7,5 %.

    celý článek »

    Praha v zeleném

    Pražská burza při ospalém startu obchodního týdne nakonec včera přidala +1,01 % na 882,66 bodů na polovičním objemu ročního průměru. Kalendář světových událostí v pondělí byl prázdný a tak bylo obchodování klidné.

    celý článek »

    Jak na akciové portfolio?

    Autor: Bc. Jiří Jahoda Nejen začátečníci, ale i zkušení obchodníci neustále čelí problému, jak by vlastně měla vypadat optimální skladba našeho investovaného portfolia. Spousta odborníků se shoduje na tom, že nejdůležitější je diverzifikace, což je...

    celý článek »

    Výsledky Philip Morris ČR – Tržby v 1Q překonaly odhady

    Výrobce a prodejce tabákových výrobků Philip Morris ČR dnes zveřejnil hospodářské výsledky za letošní první čtvrtletí. Za sledované období Philip Morris vykázala meziroční nárůst konsolidovaných tržeb bez spotřební daně a DPH o 9,3 procenta na 2,53 miliardy Kč a to zejména díky příznivému vývoji prodejů v České republice i na Slovensku a v důsledku vyšších tržeb z výrobních služeb.

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 17. 5. 2016

    Úterý 17. 5. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+1,00 %), S&P500 (+0,98 %) a NASDAQ (+1,22 %). Evropa: DAX (+0,92 %), CAC40 (-0,18 %), FTSE 100 (+0,21 %). Asie: Nikkei 225 (+0,99 %), Shanghai Comp. (-0,17 %), CSI 300 (-0,33 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Uber se v předobchodní fázi propadl o 7 %

    Společnost Uber Technologies (UBER.US) dnes v předobchodní fázi obchodování na americkém trhu propadá. Akcie klesají o 7 % po zveřejnění zprávy o výsledcích za 1Q 2024. Společnost vykázala tržby a rezervace, které byly víceméně v souladu s očekáváním a...

    celý článek »

    Nordické zdravotnické akcie: Co a proč vám vydělá

    Hledání inovativních a růstových podniků na severských trzích v uplynulých letech výrazně zkomplikovaly pandemické lockdowny. Nyní je ale již vše při starém a třeba firmy z odvětví zdravotní péče pokračují v řadě slibných klinických studií...

    celý článek »

    Co očekávat od výsledků společnosti ARM Holdings?

    Společnost ARM Holdings (ARM.US) má dnes po skončení seance na Wall Street oznámit výsledky za 4. čtvrtletí 2024. Zpráva bude bedlivě sledována nejen proto, že ARM je společností spojenou s umělou inteligencí, ale také proto, že její poslední čtvrtletn...

    celý článek »

    ⛽ Ropa se zotavuje z dvouměsíčního minima

    Ropa se odráží od dvouměsíčních minim, kterých dosáhla dnes. Cena ropy se dnes dříve propadla až o 2 %, ale plně se zotavila a tento pokles smazala. Pokud jde o WTI, cena se odrazila od oblasti 78 dolarů, kde lze nalézt klouzavý průměr 100 seancí (modr...

    celý článek »

    Tesla po zprávě agentury Reuters klesá

    Tesla (TSLA.US) zahájila dnešní obchodování medvědí cenovou mezerou. Pohyb směrem dolů byl vyvolán zprávou agentury Reuters. Agentura uvedla, že američtí prokurátoři prověřují, zda společnost neuvedla investory a spotřebitele v omyl ohledně schopností ...

    celý článek »

    Ropa po zprávě o zásobách roste

    Americké ministerstvo energetiky (DOE) dnes v 16:30 zveřejnilo oficiální týdenní zprávu o zásobách ropy v USA. Očekávalo se, že zpráva vykáže více než milionový pokles barelů ve všech třech hlavních kategoriích. Soukromá zpráva API zveřejněná včera ve ...

    celý článek »

    Výsledky jsou hnací silou pohybu cen akcií - US OPEN

    Wall Street otevírá níže US2000 s potenciálním obrazcem hlavy a ramen Velké pohyby po výsledcích společností Arista, Shopify, Reddit a ZoomInfo Indexy na Wall Street zahájily dnešní peněžní seanci poklesem po smíšeném obchodování v Evropě. Akcie s malo...

    celý článek »

    Množství vody v Česku | 8. 5. 2024 (video)

    Za minulý týden u nás napršelo v průměru 5 mm, to je přibližně třetina normálu pro tuhle dobu. Nepršelo ale rovnoměrně, takže některá místa byla na srážky chudá. Ve videu se podívejte na přehled aktuálního množství vody v Česku

    celý článek »

    Nejen o cyklojízdě Greenway Jizera 2024

    Předmětem cyklojízdy, která se odehrála 3. května, bylo seznámení s aktuálním stavem a problémy při přípravě, realizaci a provozu nadregionální cyklotrasy Greenway Jizera, a to s důrazem na úsek od Železného Brodu na hranici Libereckého a

    celý článek »

    Jak si stojí EU v digitalizaci ve vzdělávání?

    Jak si stojí EU v digitalizaci ve vzdělávání? Lucie_Munchova St, 05/08/2024 - 10:04 V pondělí 29. dubna uspořádala Evropská komise celodenní konferenci, která se zaměřila na dosavadní úspěchy Akčního plánu digitálního vzdělávání 2021 – 2027

    celý článek »

    Ropa se zotavuje z dvouměsíčního minima

    Ropa se odráží od dvouměsíčních minim, kterých dosáhla dnes. Cena ropy se dnes dříve propadla až o 2 %, ale plně se zotavila a tento pokles smazala. Pokud jde o WTI, cena se odrazila od oblasti 78 dolarů, kde lze nalézt klouzavý průměr 100 seancí (modr...

    celý článek »