• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 17. 5. 16

    První obchodní den nového týdne byla většina evropských trhů z důvodu svátku zavřená. Investoři tak horlivě přesunuli své aktivity na odpolední zámořskou seanci. Americké akcie dokázaly připsat jedno procento: DJIA (+1,00 %), S&P 500 (+1,06 %) a...

    celý článek »

    Amazon chce rozšířit svojí logistickou síť

    Autor: Bc. Jakub Venský Amazon.com Inc. by mohl získat až 30% podíl ve velké nákladní letecké společnosti, což je jejich druhý významný krok v tomto roce usilující o vytvoření úplné kontroly nad vlastní logistikou.

    celý článek »

    Trhy, Fed a prezidentské volby

    Inflace v USA bude asi hlavní „datovou“ událostí tohoto týdne. Čerstvá dubnová čísla budou zveřejněna v úterý. Čeká se, že jádrová inflace se udrží zhruba na dříve nastavené úrovni 2,2 % (meziročně), celková inflace se zvýší kvůli cenám paliv (čeká se 1,1 % meziroční cenový růst).

    celý článek »

    Praha procento v plusu; ČEZ získal +1,57 %

    Pražská burza při ospalém startu obchodního týdne nakonec přidala +1,01 % na 882,66 bodů na polovičním objemu ročního průměru. Kalendář světových událostí v pondělí byl prázdný a tak bylo obchodování klidné.

    celý článek »

    Goldmani doporučují: Sell in May and GO away!

    Většina investorů již pravděpodobně slyšela zažité anglické úsloví „Sell in May and go away“ tedy v květnu prodejte a odejděte. S tímto starým investičním pořekadlem letos souhlasí i analytici Goldman Sachs.

    celý článek »

    Euro po Indexu Fedu New Yorku nachází podporu

    Aktuálně: Euro k dolaru k nedělnímu závěru obchodování roste na 1,133, když dolar mírně srazilo taky zklamání z květnového Indexu průmyslu/ekonomické aktivity Fedu New Yorku. Ten, resp. průmyslová/ekonomická aktivita propadly mnohem víc než se...

    celý článek »

    T.Vlk - co čekat od tohoto týdne? (Video)

    Analytik Tomáš Vlk, makro analytik Patria Finance, seznamuje posluchače s klíčovými světovými ekonomickými událostmi, která nás čekají v tomto týdnu. Točí se hlavně kolem USA v podobě inflace, průmyslové produkce a FEDu.

    celý článek »

    ECB jako největší hrozba Eurozóny?

    Kritika měnové politiky je ošemetná věc: každé měnově-politické rozhodnutí totiž z konstrukce vytváří „vítěze“ a „poražené“, a tak můžeme sklouznout do pozice, kdy nepoukazujeme na obecnou nesprávnost této politiky, nýbrž toliko hledáme viníka svých...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 16.05.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 13.5.Změna16.5. Americký dolar USD 1 23.8100 +0.20%23.8590...

    celý článek »

    Fed může tolerovat mírné přehřívání ekonomiky, normalizace sazeb jde stranou

    Pravděpodobnost červnového zvednutí sazeb v USA klesá a monetární politika v této zemi se dostává z centra pozornosti trhů. Poslední komentáře prezidenta Fedu v Atlantě Dennise Lockharta a Johna Williamse z Fedu v San Franciscu sice ukazují, že Fed ještě červnové zvýšení sazeb úplně nevylučuje, ovšem poslední data z trhu práce jsou vnímána jako něco, co podporuje argumenty hrdliček a v současné době se nezdá, že by kolegové Janet Yellenové chtěli trhům připravit nějaké negativní připravení.

    celý článek »

    Pfizer koupí za 5,2 mld. USD Anacor

    Společnost Pfizer Inc. koupí za 5,2 miliardy dolarů farmaceutickou firmu Anacor Pharma. Akvizice má doplnit nabídku léků firmy Pfizer na imunologická a zánětlivá onemocnění.

    celý článek »

    Francie ukazuje, kam může ekonomiku dostat hlas lidu

    Francouzská ekonomika potřebuje změnu ekonomické politiky. Ta by se měla zaměřit hlavně na omezení dualismu, který panuje na trhu práce. Ten je dán rozdělením tohoto trhu na segment se smlouvami na dobu určitou a segment s dlouhodobými pracovními kontr...

    celý článek »

    Osm nízkonákladových aerolinek v Asii vytvořilo alianci

    Osm asijských nízkonákladových leteckých společností vytvořilo alianci, v rámci které budou nabízet cestujícím navzájem své lety. Aliance nazvaná Value Alliance bude schopná nabídnout cestujícím rezervaci na spoje do více než 160 destinací, uvedla agentura Reuters.

    celý článek »

    IPO Watch - nuda na farmaceutický způsob

    Dnešní článek IPO Watch se bude točit okolo dvou jmen. Prvním z nich je PhaseEx Inc. (PZRX US). Jak už název jemně napovídá, jedná se malou farmaceutickou společnost, která se zabývá vývojem látky, která by mohla nahradit enzym produkovaný za normálních okolností játry.

    celý článek »

    Zlaté ETF letos jedou, největší objem od prosince 2013

    Zlaté ETF jsou letos v kurzu. Díky růstu cen zlata stoupl objem zlatých ETF od začátku roku v přepočtu na 1 822,3 metrické tuny, což je nejvíce od prosince 2013. Korekce na zlatě v posledních 2 týdnech přispěla ke zvýšení zájmu o ETF o plných 63,2 tuny v.

    celý článek »

    Francie ukazuje, kam může ekonomiku dostat hlas lidu

    Francouzská ekonomika potřebuje změnu ekonomické politiky. Ta by se měla zaměřit hlavně na omezení dualismu, který panuje na trhu práce. Ten je dán rozdělením tohoto trhu na segment se smlouvami na dobu určitou a segment s dlouhodobými pracovními kontrakty, který je silně chráněn.

    celý článek »

    Americký průmysl a inflace, japonský HDP … týdenní výhled

    V následujících dnech začnou vycházet indexy průmyslové aktivity z amerických regionů za květen, zároveň bude zveřejněna průmyslová výroba z dubna. Data ukáží, zda se sektoru po dvou slabých měsících podařilo zastavit pokles, a jak to vypadá s jeho vyhlídkami pro druhý kvartál.

    celý článek »

    Výrobci inflaci zatím nedodávají

    Do cen v průmyslu sice v posledním měsíci promluvila dražší ropa a oproti březnu se lehce zvýšily, avšak v meziročním vyjádření propad cen v průmyslu stále zrychluje. Aktuálně jsou v průmyslu ceny nižší o 4,7 %. V každém případě to stále vypadá...

    celý článek »

    AXA hlásí zisk 400 milionů korun za rok 2015

    Segmentovaný růst podpořený růstem kvality a digitalizací umožnily skupině AXA v ČR a SR dosáhnout za minulý rok zisku 400 milionů Kč. “Hospodářský výsledek skupiny AXA v České republice a Slovensku vzrostl o 60 % díky pokračující digitalizaci...

    celý článek »

    ČEZ: 4. blok v JEDU je již v provozu

    Podle agenturních zpráv v sobotu skončila 99 dní trvající odstávka 4. reaktoru v jaderné elektrárně Dukovany. V provozu jsou nyní 3 ze 4 reaktorů. Mimo provoz nadále zůstává třetí blok elektrárny. Odstaven bude až do 19.

    celý článek »

    Závěr týdne se americkým akciím nepovedl

    Hlavní událostiAkcie Erste Group se dnes naposledy obchodují s nárokem na dividendu ve výši 0,50 EUR na akcii.Větrné parky jsou v hlavním hledáčku ČEZ. V současnosti se ale firma zájímá o teplárenská aktiva v Polsku.V návaznosti na vyhlášenou...

    celý článek »

    VIG: VH potvrdila divi 0,6 EUR na akcii

    Valná hromada VIG, která se konala v pátek 13.5. schválila návrh dividend ve výši 0,6 EUR na akcii (3,2% hrubý dividendový výnos). Akcie se obchodují naposledy s nárokem na dividendu zítra 17.5.

    celý článek »

    Indexy cen vývozu a dovozu - březen 2016

    V březnu 2016 vývozní ceny meziměsíčně klesly o 0,1 %, dovozní ceny vzrostly o 0,2 %, směnné relace dosáhly hodnoty 99,7 %. Meziročně se vývozní ceny snížily o 4,0 %, dovozní ceny o 5,9 %, směnné relace dosáhly hodnoty 102,0 %. Meziměsíční srovnání:.

    celý článek »

    Python programátor

    Pro společnost Aliaweb, spol. s r.o. (kurzy.cz, podnikani.cz, zajezdy.cz,..), hledáme programátora python pro návrh a tvorbu velkých web aplikací v Python/Django.

    celý článek »

    Evropská unie završila reformu ochrany osobních údajů: S čím musejí firmy počítat?

    V polovině dubna tohoto roku Evropský parlament schválil finální podobu nových pravidel v oblasti ochrany osobních údajů. Čtyřleté vyjednávání vyústilo v přijetí dvou předpisů - obecného nařízení o ochraně osobních údajů a směrnice, která zakotvuje standardy zacházení s osobními daty ze strany orgánů činných v trestním řízení. Závaznosti nabudou oba předpisy za dva roky; směrnici musí členské země do 6. května 2018 převést do vnitrostátní legislativy, nařízení začne platit od 25. května 2018 bez dalšího. Směrnice bude mít značně specifické uplatnění, níže proto zmiňujeme jen hlavní rysy nařízení.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Uber se v předobchodní fázi propadl o 7 %

    Společnost Uber Technologies (UBER.US) dnes v předobchodní fázi obchodování na americkém trhu propadá. Akcie klesají o 7 % po zveřejnění zprávy o výsledcích za 1Q 2024. Společnost vykázala tržby a rezervace, které byly víceméně v souladu s očekáváním a...

    celý článek »

    Nordické zdravotnické akcie: Co a proč vám vydělá

    Hledání inovativních a růstových podniků na severských trzích v uplynulých letech výrazně zkomplikovaly pandemické lockdowny. Nyní je ale již vše při starém a třeba firmy z odvětví zdravotní péče pokračují v řadě slibných klinických studií...

    celý článek »

    Co očekávat od výsledků společnosti ARM Holdings?

    Společnost ARM Holdings (ARM.US) má dnes po skončení seance na Wall Street oznámit výsledky za 4. čtvrtletí 2024. Zpráva bude bedlivě sledována nejen proto, že ARM je společností spojenou s umělou inteligencí, ale také proto, že její poslední čtvrtletn...

    celý článek »

    ⛽ Ropa se zotavuje z dvouměsíčního minima

    Ropa se odráží od dvouměsíčních minim, kterých dosáhla dnes. Cena ropy se dnes dříve propadla až o 2 %, ale plně se zotavila a tento pokles smazala. Pokud jde o WTI, cena se odrazila od oblasti 78 dolarů, kde lze nalézt klouzavý průměr 100 seancí (modr...

    celý článek »

    Tesla po zprávě agentury Reuters klesá

    Tesla (TSLA.US) zahájila dnešní obchodování medvědí cenovou mezerou. Pohyb směrem dolů byl vyvolán zprávou agentury Reuters. Agentura uvedla, že američtí prokurátoři prověřují, zda společnost neuvedla investory a spotřebitele v omyl ohledně schopností ...

    celý článek »

    Ropa po zprávě o zásobách roste

    Americké ministerstvo energetiky (DOE) dnes v 16:30 zveřejnilo oficiální týdenní zprávu o zásobách ropy v USA. Očekávalo se, že zpráva vykáže více než milionový pokles barelů ve všech třech hlavních kategoriích. Soukromá zpráva API zveřejněná včera ve ...

    celý článek »

    Výsledky jsou hnací silou pohybu cen akcií - US OPEN

    Wall Street otevírá níže US2000 s potenciálním obrazcem hlavy a ramen Velké pohyby po výsledcích společností Arista, Shopify, Reddit a ZoomInfo Indexy na Wall Street zahájily dnešní peněžní seanci poklesem po smíšeném obchodování v Evropě. Akcie s malo...

    celý článek »

    Množství vody v Česku | 8. 5. 2024 (video)

    Za minulý týden u nás napršelo v průměru 5 mm, to je přibližně třetina normálu pro tuhle dobu. Nepršelo ale rovnoměrně, takže některá místa byla na srážky chudá. Ve videu se podívejte na přehled aktuálního množství vody v Česku

    celý článek »

    Nejen o cyklojízdě Greenway Jizera 2024

    Předmětem cyklojízdy, která se odehrála 3. května, bylo seznámení s aktuálním stavem a problémy při přípravě, realizaci a provozu nadregionální cyklotrasy Greenway Jizera, a to s důrazem na úsek od Železného Brodu na hranici Libereckého a

    celý článek »

    Jak si stojí EU v digitalizaci ve vzdělávání?

    Jak si stojí EU v digitalizaci ve vzdělávání? Lucie_Munchova St, 05/08/2024 - 10:04 V pondělí 29. dubna uspořádala Evropská komise celodenní konferenci, která se zaměřila na dosavadní úspěchy Akčního plánu digitálního vzdělávání 2021 – 2027

    celý článek »

    Ropa se zotavuje z dvouměsíčního minima

    Ropa se odráží od dvouměsíčních minim, kterých dosáhla dnes. Cena ropy se dnes dříve propadla až o 2 %, ale plně se zotavila a tento pokles smazala. Pokud jde o WTI, cena se odrazila od oblasti 78 dolarů, kde lze nalézt klouzavý průměr 100 seancí (modr...

    celý článek »