• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 11. 5. 16

    Úterý přineslo na trhy růst a hlavní indexy si připisovaly více než jedno procento. Dařilo se všem sektorům, nejvíce se dařilo sektoru základních materiálů, který byl podpořen růstem ceny ropy, která téměř vymazala včerejší pokles a končila u ceny 44,7...

    celý článek »

    US - počet volných míst v březnu na 8měsíčním maximu

    Počet volných míst v USA v březnu stoupl na 8měsíční maximum na úrovni 5,76 miliónu oproti únorovým 5,61 miliónu.Sektor služeb a podnikání měl v březnu k dispozici 1,23 miliónu volných míst, sektor stavebnictví pak měl k dispozici 210 000 míst, což bylo..

    celý článek »

    Trhy se radují z cyklického oživení v Číně. A dělají chybu!

    Většina ekonomů se domnívá, že Čína prochází krátkodobým cyklickým oživením, které táhnou fiskální deficity a zvýšená úvěrová aktivita. Tuto politiku lze nějaký čas udržovat, protože vládní dluh leží poměrně nízko a státem vlastněné banky mohou být nuceny k tomu, aby deficity financovaly.

    celý článek »

    Brazílie: Politická krize, hospodářská recese, olympijské fiasko a druhý nejvýkonnější akciový trh

    Válka na brazilské politické scéně se možná blíží svému vrcholu. Po nesčetných peripetiích, korupčních skandálech a nařčeních z pokusů o státní převrat se zdá, že tamní senát bude již tuto středu hlasovat o tom, zda dočasně zbaví prezidentku Rousseffovou funkce a obviní ji z nelegálního využívání státních bank k zalepení díry ve státním rozpočtu.

    celý článek »

    Inflace zvýší tlak na kurzový závazek

    Kurz koruny vůči euru se dnes držel v úzkém pásmu 27,02 – 27,03 CZK/EUR. Z poklidné nálady ho nevyvedla ani dubnová inflace, která skončila o tři desetiny výše, než trh čekal (+0,6 % y/y). Inflace však překvapila nejen trh, ale i samotné centrální...

    celý článek »

    DB: Globální ekonomika může pozitivně překvapit, navrch budou mít EM akcie

    V posledních dnech měla na trhy největší vliv Bank of Japan. Ta totiž minulý týden překvapila informací, že svou monetární politiku nemění. Na první pohled se zdá, že koncem února na setkání zástupců zemí G20 v Šanghaji byla skutečně uzavřena nějaká neformální dohoda o tom, že už nebudou probíhat snahy o zvýšení konkurenceschopnosti devalvací měnového kurzu.

    celý článek »

    Ropa na technické křižovatce

    Aktuální vývoj: Červnový futures kontrakt ropy WTI dnes roste vůči závěru pondělního obchodování 0,9 % na 43,6 USD/barel. Ropa se ale stále obchoduje blízko půlročního maxima zejména s podporou oslabeného dolaru. Dolar se obchoduje nedaleko vůči...

    celý článek »

    Ropa ztrácí vůli růst

    Ropa ztrácí půdu pod nohama, včerejší obchodní seance přinesla silný výprodej a dala vzniknout svíčkové formaci outside-bar. Trh se tak znovu obchoduje pod úrovní 44,00, která je historicky a technicky velmi důležitá. Svou roli by měla sehrát i v...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 10.05.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 9.5.Změna10.5. Americký dolar USD 1 23.7170 +0.18%23.7620...

    celý článek »

    Inflace v Číně klesla a mírně zaostala za odhady

    Čínská cenová hladina se na meziměsíční bázi ocitla v deflaci 0,2 procenta a naplnila tak do puntíku předpoklad ekonomů. Meziročně pak vzrostla o 2,3 procenta a nepatrně o 0,1 procenta zaostala za predikcí. Trh interpretuje tyto výsledky jako...

    celý článek »

    Výsledky ING Groep v 1Q

    Solidní sadu hospodářských čísel dnes představil také zástupce našeho dividendového miniportfolia ING Groep. Výnosy meziročně klesly o 5,7 % na 4,087 mld.

    celý článek »

    Výsledky ING Groep v 1Q

    Solidní sadu hospodářských čísel dnes představil také zástupce našeho dividendového miniportfolia ING Groep. Výnosy meziročně klesly o 5,7 % na 4,087 mld.

    celý článek »

    Jak získat extra příjem z akcií díky opcím?

    Následující strategie je zlatou žílou pro dlouhodobě orientované investory. Zjistěte, jak můžete snadno zvýšit ziskovost drženého portfolia díky opcím! Posilte ziskovost dividendového portfolia Dividendové tituly patří k základním pilířům portfolií mnoha.

    celý článek »

    ČR: Služby podpoří letošní růst ekonomiky

    Nejnovější data ze služeb naznačují, že by služby mohly v letošním roce sehrát přece jen významnější roli při podpoře ekonomického růstu. Jak se tedy vedlo službám v prvním čtvrtletí letošního roku? Celkově se reálné tržby služeb zvýšily meziročně o 0...

    celý článek »

    ČR: Služby podpoří letošní růst ekonomiky

    Nejnovější data ze služeb naznačují, že by služby mohly v letošním roce sehrát přece jen významnější roli při podpoře ekonomického růstu. Jak se tedy vedlo službám v prvním čtvrtletí letošního roku? Celkově se reálné tržby služeb zvýšily meziročně o 0,6 %.

    celý článek »

    Cena kukuřice spadla na měsíční minimum

    Na úroveň téměř měsíčního minima oslabil v průběhu včerejšího dne nejaktivnější futures kontrakt na kukuřici na burze CBOT, v předstihu před dnešním pravidelným reportem amerického ministerstva zemědělství tzv. Wasde.

    celý článek »

    Česká inflace se probudila?

    Především alkohol a tabák, PHM a sezónní oblečení obstaraly dubnový růst spotřebitelských cen o 0,6 %. Je to až nečekaně vysoké číslo, které na druhou stranu může potěšit ČNB.

    celý článek »

    Průmysl v Německu zrychlil pokles

    Německá průmyslová výroba v březnu prohloubila meziměsíční pokles na 1,3 procenta a klesla nejvýrazněji od srpna 2014. Oznámilo to dnes německé ministerstvo hospodářství.

    celý článek »

    Nová bankovní rada ČNB bude známa na konci května

    Prezident Zeman včera oznámil, že už se rozhodl ohledně obsazení postů v bankovní radě, které se uvolní v červnu tohoto roku. Nová sestava bankovní rady tak bude známa 25. května. Jedná se o dvě pozice, které se původně měly uvolnit k 30.6.

    celý článek »

    Cestovní ruch - 1. čtvrtletí 2016

    V prvním čtvrtletí 2016 se počet přenocování hostů v hromadných ubytovacích zařízeních meziročně zvýšil o 12,0 %. Počet nocí domácích návštěvníků meziročně vzrostl o 11,9 %, zahraničních o 12,1 %. Také hostů se ubytovalo více, nerezidentů o 13,9 % a.

    celý článek »

    Služby - 1. čtvrtletí 2016

    V 1. čtvrtletí sezónně očištěné tržby ve službách reálně mezičtvrtletně vzrostly o 0,2 %. Tržby očištěné o vliv počtu pracovních dní se meziročně zvýšily o 0,6 %, bez očištění o 0,7 %. Nejvyššího růstu tržeb dosáhla odvětví ubytování, stravování a...

    celý článek »

    ČR - inflace v dubnu rostla o 0,6% m/m i r/r

    Spotřebitelské ceny vzrostly v dubnu proti březnu o 0,6 %. Tento vývoj ovlivnilo zejména zvýšení cen v oddíle alkoholické nápoje a tabák a v oddíle odívání a obuv. Meziročně vzrostly spotřebitelské ceny v dubnu o 0,6 %, což je o 0,3 procentního bodu.

    celý článek »

    Výsledky Credit Suisse za 1Q16 lepší, než se čekalo

    Credit Suisse, švýcarská druhá největší banka, reportovala za 1Q čistou ztrátu ve výši 302 mil. CHF (oček. -344 mil. CHF). Důvodem je především odpis některých aktiv v rámci dalšího omezování divize investičního bankovnictví a nízká aktivita klientů.

    celý článek »

    Skupina ČEZ vydělala v 1Q16 10 miliard korun

    V prvním čtvrtletí 2016 dosáhla Skupina ČEZ čistého zisku 10 mld. Kč, což je meziročně o 32 % více. Provozní zisk před odpisy (EBITDA)meziročně vzrostl o 5 %. Růstu se podařilo dosáhnout navzdory dalšímu poklesu velkoobchodních cen elektřiny.

    celý článek »

    V hledáčku investorů bude dnes v Praze ČEZ

    Pražská burza se v první seanci nového týdne podívala nakonec do červených čísel. Index ztratil -0,41 % na 864,20 bodů. Objem se po pátečním skvělém obchodování ovlivněném IPO Monety dostal znovu do obvyklých hodnot mírně pod roční průměr.

    celý článek »

    Přebytek obchodu roste, export klesá…

    Ještě lepší, než jsme čekali. Tak by se dal hodnotit březnový výsledek českého zahraničního obchodu. Přebytek obchodu v národním vyjádření dosáhl necelých 22 mld. korun. O něco slabší byla tentokrát tempa dovozu i vývozu, na nichž se sice podepsal..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Uber se v předobchodní fázi propadl o 7 %

    Společnost Uber Technologies (UBER.US) dnes v předobchodní fázi obchodování na americkém trhu propadá. Akcie klesají o 7 % po zveřejnění zprávy o výsledcích za 1Q 2024. Společnost vykázala tržby a rezervace, které byly víceméně v souladu s očekáváním a...

    celý článek »

    Nordické zdravotnické akcie: Co a proč vám vydělá

    Hledání inovativních a růstových podniků na severských trzích v uplynulých letech výrazně zkomplikovaly pandemické lockdowny. Nyní je ale již vše při starém a třeba firmy z odvětví zdravotní péče pokračují v řadě slibných klinických studií...

    celý článek »