• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    IPO Watch - tři firmy ze tří sektorů

    Na burzu by tento týden měly vstoupit tři společnosti. Příjemné je zjištění, že každá pochází z jiného segmentu a tak by měl být celý týden pestřejší bez ohledu na to, že se jedná o malá IPO.

    celý článek »

    Sója před zítřejším Wasde prudce posílila

    Prudký nárůst ceny o 22,5 centů zaznamenal v průběhu poslední obchodní seance minulého týdne nejaktivnější futures kontrakt na sóju na burze CBOT. Důvodem bylo masivní otevírání dlouhých pozic ze strany traperů, připravujících se na zítřejší nový Wasde...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 09.05.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 6.5.Změna9.5. Americký dolar USD 1 23.6540 +0.26%23.7170...

    celý článek »

    Euro: Sestupný květnový trend trvá

    Aktuálně: Euro k dolaru k nedělnímu závěru obchodování klesá 0,1 % na 1,138. Sestupný květnový trend ale podle krátkodobé technické analýzy trvá. Euro během jara rostlo po březnovém rozhodnutí ECB úrokových sazeb a monetární politiky, které na...

    celý článek »

    Nový úřad – až 500 milonů ročně na kyberboj

    Desítky lidí, kteří se vyznají v kybernetické bezpečnosti a obraně hledají armádní špioni pro svoje nové centrum kybernetické bezpečnosti. Už i česká armáda zařadila „kyberboj“ na stejnou úroveň jako „standardní“ boj. Ročně...

    celý článek »

    Čínské devizové rezervy se v dubnu zvýšily

    Autor: Jakub Švábenský Čínské devizové rezervy vzrostly již druhý měsíc v řadě. Rezervy n ejvětší světové měny vzrostly v měsíci dubnu o 7,089 mld. dolarů na 3,22 bilionů dolarů, uvedla to Čínská lidová banka (PBOC) v sobotním prohlášení.

    celý článek »

    Míří české stavebnictví znovu do deprese?

    To, že stavebnictví skončí v červených číslech, není samo o sobě až takovým překvapením, avšak síla poklesu je rozhodně velmi nepříjemná. Meziroční pokles totiž v březnu dosáhl 12,5 % a příliš nepotěšily ani nové zakázky neslibující stavebnictví žádný velký comeback.

    celý článek »

    Český průmysl lehce šlape na brzdu

    Výroba největšího odvětví české ekonomiky v březnu vzrostla meziročně o 0,6 %. Když ovšem vezmeme v úvahu rozdílný počet pracovních dnů, byl výsledek přece jen mnohem lepší (+3,6 %).

    celý článek »

    Pozornost se z amerického trhu práce přesune do Řecka

    Čísla z amerického trhu práce zůstala za očekáváním a přesvědčení optimisté v nich museli hledat dobré zprávy jako jehlu v kupce sena. Přesto nakonec ke konci seance končil dolar o něco silnější a americké výnosy (především ty delší) spolu s akciemi lehce vzrostly.

    celý článek »

    Unipetrol: Vedení navrhuje divi 5,52 Kč

    Představenstvo Unipetrolu navrhuje dividendu ze zisku minulého roku ve výši 5,52 Kč/akcie. Rozhodným dnem je sedmý kalendářní den předcházející konání valné hromady. Datum nebylo oznámeno. Navržená dividenda znamená hrubý výnos +2,9 %.

    celý článek »

    ČE - stavebnictví v březnu kleslo o 12,5%

    Stavební produkce v březnu 2016 klesla meziročně reálně o 12,5 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 2,3 % stavebních povolení více a orientační hodnota těchto povolení klesla o 21,6 %. Bylo zahájeno meziročně o 16,7 % bytů méně. Dokončeno bylo o 5,4.

    celý článek »

    ČR - stavebnictví v březnu kleslo o 12,5%

    Stavební produkce v březnu 2016 klesla meziročně reálně o 12,5 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 2,3 % stavebních povolení více a orientační hodnota těchto povolení klesla o 21,6 %. Bylo zahájeno meziročně o 16,7 % bytů méně. Dokončeno bylo o 5,4.

    celý článek »

    ČR - průmysl v březnu po očištění rostl o 3,6%

    Průmyslová produkce v březnu meziročně vzrostla reálně o 0,6 %, po očištění od vlivu počtu pracovních dnů vzrostla o 3,6 %. Ve srovnání s předchozím měsícem byla po vyloučení sezónních vlivů vyšší o 1,4 %. Hodnota nových zakázek meziročně klesla o...

    celý článek »

    ČR - zahraniční obchod v březnu s přebytkem 21,7 mld. Kč

    Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu v národním pojetí v běžných cenách přebytkem 21,7 mld. Kč, který byl meziročně o 4,0 mld. Kč vyšší. Celkovou bilanci v národním pojetí příznivě ovlivnil zejména meziroční růst...

    celý článek »

    Moneta bude i dnes kralovat domácímu trhu

    Páteční dění na domácím burzovním parketu se točilo především okolo nové primární emise – společnosti Moneta Money Bank (dříve GE Money Bank). Moneta v rámci IPO vstoupila na trh se zahajovací cenou 68 CZK/akcie a kromě krátkodechého poskočení kurzu k 71,5 Kč ihned po otevření trhu se po zbytek seance držel kurz prakticky beze změny poblíž IPO ceny.

    celý článek »

    Portfolio - dividendové zlaté ETF

    Autor: Bc. Filip Machač Globální zpomalení, oslabení měn a další faktory způsobují, že cena drahých kovů v tomto roce výrazně vzrostla. To představuje dramatický obrat oproti minulému roku, kdy ceny zlata narazila na svá minima od roku 2011.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 9. 5. 2016

    Pondělí 9. 5. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,45 %), S&P500 (+0,32 %) a NASDAQ (+0,40 %). Evropa: DAX (+0,18 %), CAC40 (-0,42 %), FTSE 100 (+0,14 %). Asie: Nikkei 225 (+0,68 %), Shanghai Comp. (-2,76 %), CSI 300 (-2,09 %).

    celý článek »

    Kde jsou nejlepší české nemovitosti?

    Nízké úrokové sazby přivádějí investory hledající výnos k alternativám. Levné úvěry usnadňují koupi nemovitosti pro investiční účely a poptávka po realitách roste. Jaká lokalita či segment nemovitostního trhu je podle českých expertů sázkou na kvalitu?...

    celý článek »

    Na začátku nového týdne akcie v Asii většinou oslabovaly

    Asijské akciové trhy hlásí na začátku druhého květnového týdne roku 2016 většinou ztráty. Důvodem je vývoj ceny ropy, která reaguje na katastrofický požár v Kanadě, změnu na postu „ropného“ ministra Saúdské Arábie a ne příliš dobrá makroekonomická data z Číny.

    celý článek »

    Jak podat ústavní stížnost, aniž vyčerpáte všechny opravné prostředky: Stačí, když vás nesprávně poučí soud

    Ústavní soud se svým březnovým nálezem zastal podnikatele (vlastníka a provozovatele hotelu a restaurace), který před podáním ústavní stížnosti z důvodu nesprávného poučení soudu nevyčerpal veškeré opravné prostředky, které měl dle platné právní úpravy k dispozici. Vyčerpání všech procesních prostředků, které jsou dostupné k ochraně práva účastníka řízení, je přitom jednou z podmínek, která musí být splněna, aby se Ústavní soud mohl vůbec ústavní stížností zabývat. Kauza je zajímavá nejen procesně, ale i meritorně. Z věcného hlediska však případ zatím ukončený není, proto se zatím podívejme na procesní stránku věci.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí