• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Praha uzavírá týden v mírném plusu

    Pražská burza ukončila páteční obchodování na zelené nule, konkrétně si připsala 0,23 % a zaparkovala na úrovni 875 bodů. Za celý týden si index PX připsal pouze nevýrazných 0,15 %.

    celý článek »

    Oscilátory: Jak na Momentum?

    Autor: Bc. Patrik Chvátal Jak bylo na závěr minulého článku nastíněno, dnes si představíme jeden z nejpoužívanějších indikátorů a zároveň koncept, který je nejzákladnější aplikací oscilátorů nazývaný momentum.

    celý článek »

    Souhrn 20.5. - investoři vzali na vědomí změnu kolem USD sazeb, zacenili ji a dnes se nakupovalo, eurodolar nejistý, stejně jako ropa, BCPP mírně v plusu díky Monetě

    Pražská burza zakončila 20. týden výrazněji podprůměrnou likviditou a lehkým růstem. Evropské akciové trhy dnes výrazněji korigovaly poklesy z předchozích dnů. Investoři se oklepali z nečekané změny náhledu na další osud dolarových sazeb, změnu zacenili..

    celý článek »

    Pegas Nonwovens: Koupit, cílová cena 863 CZK

    Investiční doporučení: Po zveřejnění výsledků za loňský rok, setkání s managementem a dosažení naší předchozí cílové ceny jsme přistoupili k revizi naší analýzy. Akcie Pegasu nadále doporučujeme Koupit, když jsme zvýšili cílovou cenu z předchozích...

    celý článek »

    Wal-Mart táhne vzhůru maloobchodní odvětví

    Autor: Bc. Jakub Venský Investoři maloobchodního odvětví dostávají po delší odmlce konečně nějaké dobré zprávy. Po týdnu žalostných výsledků hospodaření a následných předpovědí, konečně přichází na scénu Wal-Mart s dalšími řetězci a akcie zamířily prudce.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 20.05.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 19.5.Změna20.5. Americký dolar USD 1 24.1330 -0.20%24.0830...

    celý článek »

    Zlato kvůli Fedu míří ke třetí týdenní ztrátě v řadě

    Cena zlata v závěru 20. týdne míří ke třetí týdenní ztrátě v řadě, což představuje letošní zatím nejdelší souvislý klesající pohyb. Hlavním důvodem je návrat úvah o možném růstu sazeb v poměrně brzké době, který byl ještě na začátku týdne v podstatě...

    celý článek »

    Fortuna: Držet, cílová cena 96 CZK

    v příloze najdete report na akcie společnosti Fortuna. Doporučujeme držet akcie Fortuny s cílovou cenou 96 CZK za kus (od 10.března bylo doporučení i cílová cena v revizi, předtím „koupit“ s cílovou cenou 79 CZK).

    celý článek »

    Zlato líže rány ze Zápisu Fedu

    Aktuálně: Zlato dnes roste vůči závěru čtvrtečního obchodování 0,1 % na 1255 USD za trojskou unci. Obchodování je v posledních dnech opět v úzké korelaci s měnovým trhem, zejména EUR/USD. Slábnoucí dolar je na jaře hlavním důvodem růstu cen komodit..

    celý článek »

    Do čeho investuje Donald Trump? Nejvíce do hedgeových fondů

    Hedgeové fondy, dluhopisy a hotovost. To je portfolio, které drží kandidát Republikánské strany na pozici amerického prezidenta, Donald Trump. Konkrétně: Trump má podle zpravodajského serveru CNN portfolio ve výši 172 milionů dolarů rozloženo tak, že 49 % zabírají hedgeové fondy, 21,5 procenta je uloženo v dluhopisech, dalších 21,5 procenta v hotovosti a jen 8 procent portfolia je v akciích.

    celý článek »

    Ropa míří k druhému týdennímu nárůstu ceny v řadě

    Pokračující snižování produkce ve Spojených státech, která klesla na nejnižší úroveň od září 2014 a požáry v Kanadě ohrožující těžební operace některých společností v oblasti ropných písků jsou příčinou druhého mezitýdenního nárůstu ceny černého zlata v..

    celý článek »

    OECD otáčí a volá po rozpočtové expanzi

    Organizace OECD, kdysi velký zastánce rozpočtových škrtů a měnové expanze, dokončila obrat o sto osmdesát stupňů. Dnes chce po vyspělých ekonomikách, aby z kapes státu více investovaly a podpořily tak pomalou globální ekonomiku. OECD má jako mnoho..

    celý článek »

    Dudley a Lacker jsou připraveni zvýšit dolarové sazby

    Kurz eura vůči dolaru se během včerejšího dne udržel na úrovních, na které se dostal ve středu pozdě večer našeho času. Poklidný vývoj na trhu tak odrážel málo zveřejněných dat jak ve Spojených státech, tak i na evropském kontinentu.Zároveň američtí.

    celý článek »

    USA: Data z trhu práce vrací optimismus

    Nové žádosti o podporu v nezaměstnanosti dosáhly v minulém týdnu 278tis, když o týden dříve to bylo 294tis. I nadále se tak počet nových žádostí nachází pod hranicí 300tis, pod níž se předpokládá posilování trhu práce.

    celý článek »

    Poslední šance na řeckou dohodu před Brexitem

    Řecko se opět vrací do centra dění. Nadcházející týden bude jeden z posledních před hlasováním o Brexitu, kdy budou mít evropští politici šanci dosáhnout dohody s Athénami a především s Mezinárodním měnovým fondem.

    celý článek »

    Praha ukončí týden v zeleném

    Pražská burza včera zakončila den na červené nule. Index PX odepsal konkrétně 0,02 procenta na 873 bodů, objem obchodů byl lehce podprůměrný (0,58 mld.

    celý článek »

    Zemědělství: učebny v zátopové oblasti za 13 milionů

    Ve druhém suterénu budovy ministerstva zemědělství na Těšnově mají vzniknout učebny.Za více než 13 milionů korun. V místě, kde v roce 2002 byly zatopeny archivy. Ministerstvo zemědělství připravuje další rozporuplnou zakázku na stavební práce. V...

    celý článek »

    Zemědělství: učebny v zátopové oblasti za 13 milionů

    Ve druhém suterénu budovy ministerstva zemědělství na Těšnově mají vzniknout učebny.Za více než 13 milionů korun. V místě, kde v roce 2002 byly zatopeny archivy. Ministerstvo zemědělství připravuje další rozporuplnou zakázku na stavební práce. V...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí