• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 16. 5. 16

    Pátek třináctého akciím příliš nesvědčil a index SPX ztrácel přibližně tři čtvrtě procenta.Lepší výsledek maloobchodních tržeb měl na trhy jen dočasný vliv. Trhy nepřesvědčil ani lepší výsledek indexu spotřebitelského sentimentu.

    celý článek »

    Valuace a pár dalších kapek růstu amerických akcií

    Valuace nám toho o vývoji a situaci na trhu řeknou často mnohem více, než pohled na ceny akcií a výše indexů. PE amerických akcií (index SPX) se po významné korekci z přelomu roku v posledních týdnech opět dostalo na poměrně dost vysoké úrovně.

    celý článek »

    Krachuji, krachuješ, krachujeme aneb realita amerického energetického sektoru

    Cena ropy se možná v porovnání s volným pádem na počátku letošního roku celkem stabilizovala okolo 45 dolarů za barel a v dubnu se díky býčím sázkám spekulantů vyšplhala dokonce na letošní maxima, ani cena barelu nad 45 dolary však nepomáhá zmírnit či dokonce odvrátit silnou vlnu bankrotů společností nejen z ropného sektoru.

    celý článek »

    Pražské služby, a.s. - Řádná valná hromada

    Pražské služby, a.s. (IČ: 60194120) Povinně zveřejňovaná informace Společnost Pražské služby, a.s., se sídlem Praha 9, Pod Šancemi 444/1, IČ: 60194120, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2432 (dále jen „Společnost“), tímto v souladu se zákonem č.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 13.05.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.5.Změna13.5. Americký dolar USD 1 23.7290 +0.34%23.8100...

    celý článek »

    Pryč s plnými kapsami – nastupují digitální peněženky

    Peněženky slouží od pradávna k ochraně a přenášení osobních cenností. Podoba peněženek se během staletí značně proměnila, dnes jsou převážně vyrobeny z kůže. Změnil se i obsah. Kromě mincí a bankovek s sebou běžně nosíme platební karty, věrnostní...

    celý článek »

    2016: Rok kontrariánů a počátek rally hodnotových akcií?

    Investoři už několik let dávají přednost růstovým akciím, ale v roce 2016 se situace změnila a lepšími výsledky se začaly chlubit akcie hodnotové. Jde pouze o jednorázovou změnu, nebo první čtvrtletí letošního roku ukazuje na to, že se hodnotové akcie odrážejí od svého dna? Posledních několik let jsme mohli na akciovém trhu pozorovat několik jasných investičních témat.

    celý článek »

    Zlato před daty USA drží podpory a trend

    Aktuálně: Zlato dnes roste vůči závěru čtvrtečního obchodování 0,6 % na 1271 USD za trojskou unci. Obchodování je v posledních dnech opět v úzké korelaci s měnovým trhem, zejména EUR/USD. Slábnoucí dolar je na jaře hlavním důvodem růstu cen komodit..

    celý článek »

    EMU vzrostla v prvním čtvrtletí o 0,5 %

    Ekonomika eurozóny stoupla na začátku roku podle přesněných údajů o něco méně, než se dosud uvádělo. Evropský statistický úřad Eurostat dnes oznámil, že hrubý domácí produkt zemí eura vzrostl v prvním čtvrtletí o 0,5 procenta.

    celý článek »

    Býčí trend General Electric může klopýtnout...

    Autor: Bc. Jakub Venský Akcie společnosti General Electric Co. se v posledních několika letech pyšnily rostoucím trendem, avšak nyní se po drastických podnikových změnách ve společnosti zdá, že růstu došla pára a akcie dosáhly svého vrcholu.

    celý článek »

    Páteční analýza EUR/USD

    Nudný týden, tak by se dal jednoduše shrnout vývoj na EUR/USD. Od začátku týdne se trh pohybuje v rozmezí cca 100 pipů. Dnes čeká obchodníky hned několik klíčových zpráv. Z Evropy se dočkáme v dopoledních hodinách německého HDP a CPI, následně...

    celý článek »

    Yellenová (Fed): Negativní sazby nelze dopředu vyloučit, je to prostě jeden z nástrojů měnové politiky. Bude pečlivě studovat a vyhodnocovat zkušenosti ze světa

    Šéfka amerického Fedu Janet Yellen včera komentovala institut negativních sazeb deposit, který již používají některé světové centrální banky při svých stimulačních snahách. Yellenová na adresu tohoto nástroje uvedla, že není možné z pohledu Fedu jej...

    celý článek »

    Příliv peněz do ČR zesiluje

    Česká ekonomika generuje ze svých vztahů ze zahraničí stále více peněz. A nejnovější data platební bilance jen znovu potvrzují výraznou exportní orientaci a vlastně i závislost tuzemského hospodářství na vývoji v zahraničí.

    celý článek »

    Bank od England varuje před Brexitem

    Včera Bank of England (BoE) asi zatím nejhlasitěji varovala před Brexitem. Výhled na hospodářský růst sice snížila v nové prognóze jen nepatrně, guvernér Carney ale varoval, že Brexit může srazit britskou ekonomiku do recese. BoE má největší strach.

    celý článek »

    Příliv peněz do ČR zesiluje

    Česká ekonomika generuje ze svých vztahů ze zahraničí stále více peněz. A nejnovější data platební bilance jen znovu potvrzují výraznou exportní orientaci a vlastně i závislost tuzemského hospodářství na vývoji v zahraničí.

    celý článek »

    Německo - HDP v 1Q rostl o 0,7% a překonal odhady trhu

    HDP Německa v 1Q tohoto roku rostl o 0,7% mezikvartálně respektive 2,7% v ročním vyjádření. Ve 4Q15 růst dosahoval tempa 0,3%. Trh pro 1Q očekával růst o 0,6%.Růst byl tažen především domácí poptávkou, přispěl také růst veřejných výdajů související...

    celý článek »

    Rozbřesk – BoE hlasitě varuje před Brexitem

    Včera Bank of England (BoE) asi zatím nejhlasitěji varovala před Brexitem. Výhled na hospodářský růst sice snížila v nové prognóze jen nepatrně, guvernér Carney ale varoval, že Brexit může srazit britskou ekonomiku do recese.

    celý článek »

    BoE hlasitě varuje před Brexitem

    Včera Bank of England (BoE) asi zatím nejhlasitěji varovala před Brexitem. Výhled na hospodářský růst sice snížila v nové prognóze jen nepatrně, guvernér Carney ale varoval, že Brexit může srazit britskou ekonomiku do recese.

    celý článek »

    Tržní podíl VW klesl na 5leté minimum

    Prodeje vozů skupiny VW v dubnu v Evropě rostly o 5,3 % r/r, což je pomalejší růst než u celého trhu (+9 %). Podíl na prodejích VW činil 25,4 %, méně než před rokem (26,2 %). Výrazně se naopak dařilo Daimleru s růstem prodejů o 22 %.

    celý článek »

    Dvě akcie, které by vám neměly uniknout!

    Autor: Bc. Filip Machač Společnostem Expedia a Amazon se otevírá velký prostor pro zlepšení svých pozic v příštím desetiletí. Technologický sektor často láká investory, kteří se orientují na vysoké příjmy.

    celý článek »

    Negativní sentiment ovládne burzu

    Pražská burza včera na nadprůměrném objemu obchodů (0,74 mld. CZK) zakončila den s půl procentním ziskem a index PX poskočil na 871,4 bodu. Do kladných čísel vytáhly burzu bankovní tituly společně s energetikou ČEZ.

    celý článek »

    Páteční obchodní seance 13. 5. 2016

    Pátek 13. 5. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,05 %), S&P500 (-0,02 %) a NASDAQ (-0,49 %). Evropa: DAX (-1,13 %), CAC40 (-0,54 %), FTSE 100 (+0,95 %). Asie: Nikkei 225 (-1,31 %), Shanghai Comp. (-0,21 %), CSI 300 (-0,33 %).

    celý článek »

    Zapomeňte na staré poučky, zlato čeká další růst

    Jedním z mála aktiv, která za sebou mají skutečně úspěšný začátek roku, je zlato. Zlí jazykové sice tvrdí, že oživení jeho ceny je jen dočasné a že se kov brzy vrátí k lokálním minimům kolem 1 050 USD za trojskou unci, jiní ale uklidňují, že se zlatu...

    celý článek »

    Sedm vážných problémů, které způsobují OZE

    Německo chce dosáhnout 80procentního podílu obnovitelných zdrojů na celkovém energetickém mixu do roku 2050. Naráží však na řadu problémů. Energiewende, jak se program přechodu z „zelené“ energii nazývá, provází řada komplikací, které...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí