• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 20. 10. 17

    Čtvrtek, kdy si Wall Street připomínal 30. výročí propadu trhů, Černé pondělí, zahájily trhy s přibližně půlprocentními ztrátami. Pokles byl zapříčiněn jednak negativním vývojem evropských trhů, ale také poklesy velkých titulů jako Apple, Alphabet,...

    celý článek »

    Stát nabízí mladým výhodně peníze na bydlení.

    Státní fond rozvoje bydlení (SFRB) má ve dvou programech připravených celkem 100 milionů, které může půjčit mladým manželům nebo rodičům-samoživitelům na vylepšení či pořízení bydlení. Lidé ale o programu neví a na konci roku je většina peněz stále nev...

    celý článek »

    Neznečistí elektromobily planetu nakonec více, než současná auta?

    Celou diskusi kolem globálního oteplování si můžeme celkem přehledně rozdělit na tři hlavní otázky: Dochází vůbec k nějakému oteplování? Pokud ano, podílí se na tom významným způsobem lidstvo? Pokud ano, budeme se snažit o změnu? I když zrovna nemáme ambici stát se uznávaným klimatologem, či odborníkem na toto téma, nějaký alespoň obecnější názor investorům neuškodí.

    celý článek »

    Bellu (ODS): chceme veřejně přístupný systém eSbírka

    ODS slibuje v předvolebním programu „veřejně přístupný systém eSbírka, kde stát bude v ucelené podobě zveřejňovat aktuální znění zákonů.”  Návrh vysvětluje Alexander Bellu, expert ODS pro digitální společnost a e-gov. „Stát už dneska zveřejňuje tiskem ...

    celý článek »

    Bellu (ODS): chceme veřejně přístupný systém eSbírka

    ODS slibuje v předvolebním programu „veřejně přístupný systém eSbírka, kde stát bude v ucelené podobě zveřejňovat aktuální znění zákonů.” Návrh vysvětluje Alexander Bellu, expert ODS pro digitální společnost a e-gov. „Stát už dneska zveřejňuje tiskem ...

    celý článek »

    Draghi: Virtuální měny ještě není potřeba regulovat

    Šéf ECB Mario Draghi na adresu virtuálních měn jako jsou bitcoin a ethereum uvedl, že ještě nedospěly do stavu, kdy by bylo nutné je začít regulovat. Operace s nimi nicméně vyžadují od investorů velkou pozornost kvůli výrazným potenciálním rizikům.

    celý článek »

    Je před námi Černý pátek nebo pondělí?

    Dnes je to na den přesně 30 let, kdy nastal na akciovém trhu v USA obrovský výprodej. Následně bylo datum 19. října 1987 ve finančních kruzích přejmenováno na Černé pondělí. Pro většinu traderů, investorů a manažerů se tehdy jednalo o největší jednodenní.

    celý článek »

    ETF | Jak mohu investovat do FANG?

    Autor: Zuzana Janková FANG, zkratka vytvořená a popularizovaná Jimem Cramerem z CNBC, se letos těší velké oblibě z řad investorů. Charakterizuje skupinu společností, která definuje současný technologický boom.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 19.10.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.10.Změna19.10. Americký dolar USD 1 21.8810 -0.66%21.7360...

    celý článek »

    Siemens plánuje propusti tisíce zaměstnanců

    Podle agenturních zpráv německý průmyslový koncern Siemens plánuje v následujících 2 letech propuštění tisícovek zaměstnanců v rámci své reorganizace. Propouštění by se mělo týkat především dvou divizí a několika továren.

    celý článek »

    Siemens plánuje propustit tisíce zaměstnanců

    Podle agenturních zpráv německý průmyslový koncern Siemens plánuje v následujících 2 letech propuštění tisícovek zaměstnanců v rámci své reorganizace. Propouštění by se mělo týkat především dvou divizí a několika továren.

    celý článek »

    Experti OECD: UK by měla odvolat brexit

    Analytici OECD dospěli k závěru, že by Británie měla zabránit provedení brexitu. Podle analytiků totiž soudě podle dosavadního vývoje ostrovní zemi hrozí, že odchod nebudeš mít jasná pravidla, což výrazně uškodí ekonomice.

    celý článek »

    Proč kritici bitcoinu nemají pravdu?

    Velcí investoři mluví často o bitcoinu či kryptoměnách obecně jako o podvodu a velké bublině a předpovídají jim černou budoucnost a kolaps trhu. Tento názor dokonce sdílejí i lidé z IT byznysu, možná na tom tedy něco bude.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 19.10.2017

    Klíčové události • ČR: Ředitel sekce měnové ČNB Tomáš Holub uvedl, že současná dynamika růstu mezd a HDP znamenají, že ekonomika potřebuje vyšší úrokové sazby. Řekl také, že i pozvolné posilování české koruny otevírá centrálním bankéřům cestu k rychlej...

    celý článek »

    Čistý zisk Unipetrolu za 3Q přesáhl 1,5 mld.Kč

    · Ve 3. čtvrtletí činily tržby 31 mld. Kč a provozní zisk EBITDA LIFO dosáhl 3,4 mld. Kč · Rekordní využití rafinérských výrobních kapacit na úrovni 97 % · Benzina zvýšila svůj tržní podíl na 19,3 % · Tržby za devět měsíců dosáhly 92 mld.

    celý článek »

    Rozbřesk: ECB si na sebe šije bič, koruna zkouší rozšiřovat zisky

    Zbývá týden do klíčového říjnového zasedání ECB, na kterém centrální bankéři odhalí plán ústupu z měnové expanze v příštím roce. Podle posledních slov Maria Draghiho zatím nepůjde o žádnou revoluci a je pravděpodobné, že útlum politiky QE se natáhne až do druhé poloviny příštího roku, zatímco první růst úrokových sazeb zůstane i po říjnovém setkání ECB v nedohlednu.

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 19. 10. 2017

    Čtvrtek 19. 10. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (+0,70 %), S&P500 (+0,07 %) a NASDAQ (+0,01 %). Evropa: DAX (+0,37 %), CAC40 (+0,42 %), FTSE 100 (+0,36 %). Čína: Hang Seng (-0,20 %), Shanghai Comp. (-0,45 %), CSI 300 (-0,28 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »