• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,312 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,371 ↑
    CZK / EUR 25,145 ↑
    CZK / CAD 17,138 ↑
    CZK / PLN 5,821 ↑
    CZK / CHF 25,692 ↑
    CZK / USD 23,453 ↑
    CZK / GBP 29,417 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Kdy přijde „zlatý vrchol“ a co bude znamenat pro těžaře

    Před několika dny jsem se tu věnoval současnému do určité míry nestandardnímu chování ceny zlata. Dnes bych se k tomuto investičně spekulačnímu aktivu rád vrátil, a to z pohledu jeho těžařů: Kolik toho ze země ještě mohou vydolovat, jak dlouho tudíž mohou vůbec existovat a co to znamená pro jejich valuaci? Rich Smith na stránkách Fool.

    celý článek »

    Rušný den na pražské burze

    Pražská burza částečně udržela zisky a index PX zavřel silnější o 0,18 % na úrovni 1 106 bodů. Nejvíce rostly akcie Komerční banky, která dnes přidala 1,23 % a zavřela na 897,50 CZK.

    celý článek »

    Rušný den na pražské burze

    Pražská burza částečně udržela zisky a index PX zavřel silnější o 0,18 % na úrovni 1 106 bodů. Nejvíce rostly akcie Komerční banky, která dnes přidala 1,23 % a zavřela na 897,50 CZK.

    celý článek »

    PŘIVÁDÍME: Nestlé. Globální hráč se stabilním příjmem

    Společnost Nestlé je největším výrobcem potravin a nápojů na světě, obsahuje více než 2000 značek a denně prodá přes miliardu výrobků. Patria Finance v rámci cíle nabídnout lokálním investorům možnost obchodovat významné a atraktivní zahraniční cenné papíry "s českou stopou" na domácím trhu a v české koruně, přivádí na trh Free Market pražské burzy celkem 11 nových zajímavých titulů, které Vám těchto dnech na Patria.

    celý článek »

    Chystá Kim na Trumpa past?

    Pokud jsme během minulého měsíce sledovali vývoj na korejském poloostrově, mohli jsme podle Anthonyho Ruggiera z Politica dojít k závěru, že severokorejský vůdce Kim Čong-un je připraven vzdát se jaderného programu své země a vyměnit jej za garance bezpečnosti od Spojených států.

    celý článek »

    US trhu letos vládnou zpětné odkupy akcií

    Situace na akciových trzích v USA po nějakou dobu naznačovala, že indexy prolomí spodní hranici 200denního průměru a nastoupí hlubší korekce. To se ovšem nestalo a namísto toho indexy prudce vzrostly.

    celý článek »

    Bude v budoucnu těžké vydělat na akciovém trhu?

    Autor: Bc. Gabriela Kocveldová Po téměř desetiletí bylo skoro nemožné realizovat ztrátu na americkém akciovém trhu. V příští dekádě bude podle analytiků v bance Morgan Stanley naopak složité realizovat vůbec nějaké zisky.

    celý článek »

    BCPP: První firmy úspěšně odstartovaly na trhu START

    Dnešním dnem (15. 5.) vyvrcholilo upisovací období prvních tří společností mířících na trh START Burzy cenných papírů Praha. Společnosti Primoco, Prabos Plus a Fillamentum se naposledy představily potenciálním investorům na společné prezentaci, a...

    celý článek »

    Index podnikatelské nálady Zew beze změny

    Index podnikatelské nálady Zew očekávání zůstává i v květnu na -8,2 b. jako v dubnu. Trhy tuto stagnaci očekávaly. Index Zew hodnocení současné situace v květnu mírně klesl na 87,4 b. oproti dubnovým 87,9 b. Trhy očekávaly pokles na 85,5 b.

    celý článek »

    Evropský průmysl zůstal za očekáváním

    Průmyslová výroba vzrostla v březnu na 3 % meziročně oproti revidovaným 2,6 % v únoru, přičemž trhy očekávaly růst na 3,6 % meziročně. Meziměsíčně výroba vzrostla na 0,5 % oproti -0,9 % rovněž po revizi za únor. Trhy očekávaly růst 0,5 %.

    celý článek »

    Americké úzké hrdlo

    Americká ropa neteče na světové trhy. Nemá totiž kudy. Kolega Honza Žemlička k tomu uvádí následující. The Wall Street Journal se minulý týden ve svém analýze zaměřil na pravděpodobně nejpalčivější problém, kterému v současnosti čelí těžaři břidlicové...

    celý článek »

    Výsledky RBI v 1Q18 nad odhady trhu

    Raiffeisen Bank International reportovala za první kvartál čistý zisk ve výši 399 mil. EUR (+81 % r/r) a překonala tak odhady na úrovni 257 mil. EUR. Za takto vysokým růstem zisku je především rozpouštění opravných položek k rizikovým úvěrům.

    celý článek »

    Výsledky RWE v 1Q18 v souladu s odhady

    RWE reportovalo výsledky za 1Q18, kdy č. zisk dosáhl 517 mil. EUR (oček. 536 mil. EUR) EBIT 1,42 mld. EUR (oček. 1,38 mld. EUR a EBITDA 1,89 mld. EUR (oček. 1,89 mld. EUR). Rozdíl na č.

    celý článek »

    PMČR bude vyřazena z indexu MSCI Global Small Cap

    Včerejší zveřejnění nových vah indexů MSCI má pro nás překvapivou informaci. Ke konci května bude z indexu MSCI Global Small Cap vyřazena společnost Philip Morris ČR. Současně jsme neobjevili žádné přeřazení do jiného z indexů MSCI.

    celý článek »

    ČR - HDP v 1Q18 rostl o 0,5 respektive 4,5%

    Hrubý domácí produkt ČR v prvním kvartálu 2018 vzrostl mezičtvrtletně o 0,5 %. Vyplývá to z předběžného odhadu Českého statistického úřadu. „HDP meziročně vzrostl o 4,5 %. Jde o první informaci o stavu české ekonomiky v prvním čtvrtletí.

    celý článek »

    Evropské burzy mohou otevřít růstem. Co ČEZ a Kofola?

    Velké západoevropské burzy dnes zřejmě otevřou poklesem. Naznačovaly to evropské akciové futures, které ubíraly 0,2 procenta až 0,3 procenta. Na domácí půdě Kofola před trhem oznámila nárůst provozního zisku a stagnaci na úrovni čisté ztráty, varuje ale před možným odchodem z Polska, pokud se jí nepodaří rozšířit portfolio na tamním trhem.

    celý článek »

    Růst německé ekonomiky zpomaluje

    Hospodářský růst Německa v letošním prvním čtvrtletí zpomalil na 0,3 procenta z 0,6 procenta v předchozích třech měsících. Důvodem jsou slabé výsledky zahraničního obchodu.

    celý článek »

    Měsíční report OPECu v býčím módu

    Ropa Brent si připsala další dolar navrch a aktuálně se obchoduje nad 78 USD/barel. Včera zveřejněný report kartelu OPEC se nesl kompletně v býčím duchu. Za prvé, OPEC oznámil, že převis zásob ropy, který trh sužoval poslední tři roky, je zcela pryč.

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 15. 5. 2018

    Úterý 15. 5. 2018 --------------------------------- USA: DJIA (+0,27 %), S&P500 (+0,09 %) a NASDAQ (+0,11 %). Evropa: DAX (-0,18 %), FTSE 100 (-0,18 %) CAC40 (-0,02 % ). Čína: Hang Seng (-1,07 %), Shanghai Comp. (-0,03 %), CSI 300 (-0,20 %).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (01.05.2024)

    Po včerejší slabé seanci na Wall Street, která byla poznamenána poklesem technologických společností a téměř 2% výprodejem indexu Nasdaq100, uzavřely trhy APAC seanci se smíšeným sentimentem. Index Nikkei ztratil 0,3 %, korejský KOSPI zaznamenal malý 0...

    celý článek »

    Zemřel Miroslav Macek, jeden ze zakladatelů ODS

    Zemřel Miroslav Macek, jeden ze z předních a výrazných představitelů polistopadové politiky, spoluzakladatel a dlouholetý bývalý místopředseda ODS. Bylo mu 79 let. V devadesátých letech byl místopředsedou federální vlády a ministrem práce a sociálních&hel

    celý článek »

    💲 USD posiluje před Fedem

    Fed dnes zveřejní své rozhodnutí v 19:00 SEČ, tisková konference předsedy Powella se uskuteční v 19:30 SEČ. Nebudou představeny žádné nové makroekonomické prognózy, je však pravděpodobné, že došlo ke změně očekávání ohledně úrokových sazeb Fed možná sd...

    celý článek »

    🛢️WTI Ropa dnes klesá o téměř 3 %

    Ropa WTI dnes ztrácí téměř 3 % a testuje hodnotu kolem 79 USD za barel poté, co byla zveřejněna zpráva ministerstva energetiky, podle níž došlo k nárůstu zásob o 7,26 milionu barelů, přičemž se očekával pokles o více než 2 miliony barelů. Ačkoli se jed...

    celý článek »

    Zásoby ropy výrazně rostou. WTI se propadá

    Zásoby ropy: +7,265 mb (očekávané: -2,3 mb; dříve: -6,368 mb) Zásoby benzínu: +0,344 mb (očekávané: -1,02 mb; dříve: -0,634 mb) Zásoby destilátů: -0,732 mb (očekávané: +1 mb; dříve: +1,614 mb) Zásoby ropy vzrostly více, než včera ukázala soukromá data....

    celý článek »

    Otevřený vojenský újezd Libavá. (video)

    Otevřený vojenský újezd Libavá. ?+? Tisíce cyklistů a pěších už od rána projíždějí a procházejí Vojenský újezd Libavá na Olomoucku. Ten je běžně nepřístupný, lidem se otevírá jen jednou za rok při akci Bílý kámen. Turisté mohou navštívit...

    celý článek »

    ISM Manufacturing a JOLTS nižší, než se očekávalo

    ISM Manufacturing za duben: 49,2 (oček.: 50; dříve: 50,3) Zaplacené ceny: (očekáváno: 55,4; dříve: 55,8) Nové zakázky: Nové zakázky: 49,1 (očekáváno: 51; dříve: 51,4) Zaměstnanost: (očekáváno: 48,2; dříve: 47,4) JOLTS: 8,488 milionu (očekávání: 8,69 mi...

    celý článek »

    Závody unikátních traktorů. (video)

    Závody unikátních traktorů. Nejroztodivnější podomácku poskládané traktory, vyrobené z „kaj-čeho“ – jak říkají sami organizátoři – závodily v sobotu v Pusté Polomi na Opavsku na zdejším tradičním Pustopolomském Bohušově memoriálu Traktor...

    celý článek »

    Tisková konference předsedy Powella přinesla na trh volatilitu

    Zámořské akcie dnes zažily růstový den, který byl odstartován rozhodnutím Fedu o sazbách. Růst pak táhl i předseda Powell na jeho tiskové konferenci. Sazby sice sníženy nebyly a o to ani investoři dnes nehráli, nicméně komentáře Fedu a jeho předsedy naznačili, že Fed se na situaci dívá o něco jinak a možná začíná pomalu myslet na budoucí snížení sazeb.

    celý článek »

    Denní shrnutí - Fed neudělal jestřábí obrat

    Fed podle očekávání drží sazby na stabilní úrovni, ale od 1. června začíná snižovat kvantitativní uvolňování. Snížení objemu státních dluhopisů bude činit 25 miliard USD, nikoli 60 miliard USD, jak tomu bylo dříve. MBS zůstávají beze změny. Fed v prohl...

    celý článek »

    Světové akcie: Vyplatí se v květnu prodávat?

    Na 15 hlavních akciových trzích výnosy od května do října trvale zaostávají za výkonností v období listopadu až dubna. Nejvýraznější rozdíl vykazují některé evropské a asijské akciové indexy, menší rozdíly jsou třeba v USA.

    celý článek »