• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Šéf Facebooku v Evropském parlamentu: Neudělali jsme dost

    Zakladatel sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg jednal v úterý večer s vedením politických frakcí v Evropském parlamentu. Vedení parlamentu Zuckerberg vysvětloval aféru s úniky dat uživatelů sociální sítě i další skandály, které Facebook v posledních...

    celý článek »

    Akciové trhy v USA - klid před bouří?

    Úterní obchodování na akciových trzích v USA se neslo ve znamení nízké volatility a menšího objemu než je běžné. V závěru obchodování se hlavní akciové indexy dostaly na denní minima.

    celý článek »

    Akciové trhy v USA - klid před bouří?

    Úterní obchodování na akciových trzích v USA se neslo ve znamení nízké volatility a menšího objemu než je běžné. V závěru obchodování se hlavní akciové indexy dostaly na denní minima.

    celý článek »

    Closing Bell & výhled na 23. 5.

    Trhy dnes za slabých objemů končily v červeném. Dow Jones ztrácel sedm desetin procenta, Nasdaq dvě desetiny. Indexy po počátečním lehkém optimismu začaly ztrácet po komentářích prezidenta Trumpa, ve kterých vyjádřil nespokojenost s vývojem obchodních...

    celý článek »

    Lak a mat… a je to!

    Zatímco s Patem a Matem by vás doma nejspíš čekala nějaká nepředstavitelná katastrofa, tak s lakem a matem rozhodně špatně nedopadnete! Nábytková dvířka v kombinaci matu a laku totiž dovedou přinést interiéru nevídané oživení!

    celý článek »

    Padne Tesla těsně před vrcholem?

    Tesly je z pochopitelných důvodů všude plno. Je jednou z firem, které mohou změnit naší moto a elektro budoucnost. Je tak i mohutně povídkovou akcií, u kterých cena stojí a padá s tím, jak moc investoři věří dlouhodobým vizím a snům, které jim společno...

    celý článek »

    Padne Tesla těsně před vrcholem?

    Tesly je z pochopitelných důvodů všude plno. Je jednou z firem, které mohou změnit naší moto a elektro budoucnost. Je tak i mohutně povídkovou akcií, u kterých cena stojí a padá s tím, jak moc investoři věří dlouhodobým vizím a snům, které jim společnost servíruje.

    celý článek »

    Rychle a zběsile? Jak šel čas s roboadvisory

    Roboporadenství má na sektor finančních služeb v současnosti vliv, o kterém se mnohým ani nesnilo. Odkud se ale fenomén „chytrého“ investování, opřeného o algoritmy a automatizaci, ale vzal? Robotičtí poradci se poprvé objevili před deseti lety, jeji...

    celý článek »

    Rychle a zběsile? Jak šel čas s roboadvisory

    Roboporadenství má na sektor finančních služeb v současnosti vliv, o kterém se mnohým ani nesnilo. Odkud se ale fenomén „chytrého“ investování, opřeného o algoritmy a automatizaci, ale vzal? Robotičtí poradci se poprvé objevili před deseti lety, jejich aktivity byly ale tehdy omezené na jednoduché úkoly, na příklad k rebalanci aktiv ve fondech jako fondy životního cyklu.

    celý článek »

    Mohamed El-Erian: 3 lekce pro investory na rozhoupaném trhu

    Přes dva roky akciový trh nezaznamenal tak výrazné propady jako letos na přelomu ledna a února. Ačkoli jde jinak o běžnou součást dlouhodobého vývoje, předchozí ukolébání a neohroženost investorů mohou mít za následek další nárůst nervozity na trhu.

    celý článek »

    Den daňové svobody můžeme slavit dnes nebo 23. června

    „V České republice slavíme den daňové svobody o 2 dny dříve než průměr zemí OECD. Přesto však máme sedmé nejvyšší zdanění práce ze všech 35 zemí OECD. To je zapříčiněno vysokými odvody na sociální zabezpečení, které jsou po Francii druhé nejvyšší,“ říká..

    celý článek »

    Euro: ještě je kam klesat

    Tak konečně oslabilo euro, když se proti dolaru dostalo na letošní minimum (pod 1,18) a společně s oslabením koruny proti euru se tak dolar pro ty, co se letos v létě chystají do dolarových destinací a s nákupem zeleného platidla otáleli, prodražil.

    celý článek »

    Konference MILCON 12. 6. 2018 – last minute

    Na konferenci pro podnikatele MILCON konané dne 12. 6. 2018 v Kongresovém centru Zlín nebude ani slovo zbytečné – protože naši tři hlavní hosté / řečníci patří k absolutní špičce byznysmanů v ČR: Zbyněk Frolík – majitel firmy Linet, byl oceněn jako...

    celý článek »

    Velký den pro pražskou burzu

    Pražská burza dnes zažívá svůj další velký den. Rozbíhá se totiž duální listing a již se zobchodovalo prvních pár kusů zahraničních titulů na Free marketu.

    celý článek »

    ČEZ - Pozvánka na řádnou valnou hromadu

    ČEZ, a.s. (IČ 45274649) ČEZ, a.s - Představenstvo akciové společnosti ČEZ, a. s., se sídlem v Praze 4, Duhová 2/1444, PSČ 140 53, IČO: 45274649, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1581, svolává řádnou valnou hromadu, která se bude konat dne 22.

    celý článek »

    Ruský parlament schválil zákon o sankcích proti USA

    Dolní komora ruského parlamentu dnes schválila zákon o sankcích proti USA a jiným nepřátelským zemím, který je reakcí na nedávné zpřísnění protiruských sankcí Washingtonu, které zasáhly osoby z bezprostředního okolí prezidenta Vladimira Putina.

    celý článek »

    Ruský parlament schválil zákon o sankcích proti USA

    Dolní komora ruského parlamentu dnes schválila zákon o sankcích proti USA a "jiným nepřátelským zemím", který je reakcí na nedávné zpřísnění protiruských sankcí Washingtonu, které zasáhly osoby z bezprostředního okolí prezidenta Vladimira Putina.

    celý článek »

    Dolar, euro. Osekávání pokračuje

    Pondělí přineslo dolaru nové nejsilnější hodnoty tohoto roku. V průběhu dne sice nakonec došlo na korekci těchto zisků, sentiment trhů zůstává i tak naladěn na stále stejné vlně, což potvrzují především aktualizované pozice hedgeových fondů.

    celý článek »

    Dolarová ozvěna aneb Nebyl čas zkoumat, kdo je kdo ...

    Nedávný pohyb úrokových sazeb desetiletých amerických státních dluhopisů nad psychologickou hranici 3%, pozitivní data přicházející z americké ekonomiky zvyšující pravděpodobnost, že Federální rezervní systém urychlí růst krátkodobých dolarových sazeb a..

    celý článek »

    Růst sazeb ČNB čekáme ve 4Q, ale…

    V rozhovoru pro čapopis Týden řekl Mojmír Hampl, že česká ekonomika se dle jeho názoru přehřívá a je tak potřeba zvýšit sazby. To není žádné překvapení. Na posledním měnověpolitickém hlasování na začátku května byl Mojmír Hampl jediný, kdo hlasoval pro...

    celý článek »

    Micron Technology zlepšuje výhled pro 2Q18

    Výrobce pamětí Micron Technology včera uvedl, že zvyšuje výhled na současný kvartál. Na svůj účetní 3. kvartál 2017/18 firma zvýšila výhled na tržby ze 7,2 – 7,6 mld. USD na 7,7 – 7,8 mld. a výhled na upr. zisk na akcii z 2,76 – 2,90 na 3,12 – 3,16 USD.

    celý článek »

    Rozbřesk: Nová vlna státních dluhopisů na obzoru

    Už zítra se opět Ministerstvo financí ČR (MF) vydá na finanční trhy půjčit si dalších šestnáct miliard korun. K mání budou tentokrát státní dluhopisy se splatností čtyři až dvanáct let, tedy spíše delší, přesně v souladu s cílem prodlužování splatnosti...

    celý článek »

    Rozbřesk: Nová vlna státních dluhopisů na obzoru

    Už zítra se opět Ministerstvo financí ČR (MF) vydá na finanční trhy půjčit si dalších šestnáct miliard korun. K mání budou tentokrát státní dluhopisy se splatností čtyři až dvanáct let, tedy spíše delší, přesně v souladu s cílem prodlužování splatnosti českého státního dluhu.

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 22. 5. 2018

    Úterý 22. 5. 2018 --------------------------------- USA: DJIA (+1,21 %), S&P500 (+0,74 %) a NASDAQ (+0,54 %). Evropa: DAX (-0,28 %), FTSE 100 (+1,03 %) CAC40 (+0,41 % ). Čína: Hang Seng (+0,60 %), Shanghai Comp. (-0,57 %), CSI 300 (-0,93 %).

    celý článek »

    22.05.2018 Zubaře se bojí skoro pětina lidí

    22. května 2018 Na jednoho zubaře u nás připadá 1 411 obyvatel. Ke stomatologovi ale chodíme méně, než bychom měli. Ukazují to data Českého statistického úřadu z výběrového zjišťování o životních podmínkách domácností....

    celý článek »

    USA uvalí na Írán “nejtvrdší sankce v historii”

    Ropa se nadechuje k dalšímu ataku hranice 80 USD/barel, povzbuzena děním okolo Íránu i Venezuely. V prvním případě totiž včera americký ministr zahraniční Pompeo vystoupil s jestřábím projevem, ve kterém uvedl, že na Írán budou uvaleny „nejtvrdší...

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 22.5.2018

    Klíčové události • Polsko: Průmyslová produkce v dubnu vzrostla o 9,3 % r/r. Ceny průmyslových výrobců v dubnu vzrostly o 1,1 % r/r. • USA: Index národní aktivity publikovaný Federální rezervní bankou v Chicagu v dubnu vzrostl na 0,34 z březnových 0,3...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí