• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 5. 3. 2013

    Dnešní den zahájily indexy skokovým růstem a index Dow Jones se podíval na svá nová existenční maxima, která byla dosud reprezentována hodnotami z druhé poloviny roku 2007. S&P 500 do historických maxim zbývá ještě přibližně procento růstu.

    celý článek »

    Hlavní akciové indexy na několikaletých maximech

    Západoevropské akciové indexy dnes rostou až o 2 % , když investoři opět začali sázet na další podporu ekonomiky ze strany centrálních bank. Širší evropský index Stoxx 600 se tak dostal na nejvyšší úroveň za více než 4 roky.

    celý článek »

    Dow Jones v úvodu dne dosáhl nového historického maxima

    Přední americký akciový index Dow Jones Industrial Average (DJIA) v úvodu dnešního obchodování stoupl na své nové historické maximum na úrovni 14 226,2 bodu, čímž překonal předchozí maximum ustanovené ještě před začátkem světové finanční krize v roce...

    celý článek »

    To je jasně celé na šrot

    Andrew Mason, CEO firmy Groupon, byl představenstvem firmy propuštěn minulý čtvrtek. Důvody, které byly udávány různými komentátory včetně The Financial Times, byly, že Groupon, firma, kterou Mason založil a uvedl na veřejné akciové trhy, trpěla kvůli účetním přešlapům, neuspokojivým hospodářským výsledkům a strmě padající ceně akcií.

    celý článek »

    Odpolední analýza EUR/USD a americký sektor služeb

    Institut pro řízení zásob (ISM) v USA dnes zveřejnil index nákupních manažerů (PMI) v sektoru služeb. Index si v únoru oproti minulému měření polepšil, když dosáhl na 56,0 bodu z předchozích 55,2 bodu. Ekonomové očekávali mírný pokles k 55,0 bodům...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 05.03.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 4.3.Změna5.3. Americký dolar USD 119.7270 -0.35%19.6560...

    celý článek »

    Facebook čelí další žalobě kvůli problémovému IPO

    Americký provozovatel sociální sítě Facebook čelí nové žalobě kvůli loňskému primárnímu úpisu akcií (IPO). Na šéfa podniku Marka Zuckerberga a další představitele Facebooku si nově stěžuje akcionář, který se cítí jednáním firmy poškozen.

    celý článek »

    Stratég: Vsaďte na čínské akcie!

    Investorům, kteří ještě nejsou v pozicích, se na asijském kontinentu nabízí mnoho zajímavých investičních příležitostí. Zatímco akcie na amerických burzách se nacházejí na vysokých absolutních hodnotách a jsou stále dražší, region Asie podle Marca...

    celý článek »

    Úterní zasedání ECOFIN

    V pondělí schválili ministři eurozóny v Bruselu finanční pomoc Kypru. Nyní musejí detailně naplánovat rozdělení záchranného balíčku v hodnotě 17 miliard eur. Evropská komise, Evropská centrální banka a Mezinárodní měnový fond (tzv. trojka) navštíví..

    celý článek »

    Index PMI ze sektoru služeb a analýza EUR GBP

    Španělský index nákupních manažerů (PMI) za sektor služebsi podle dnešního výsledku v únoru pohoršil o 2,3 bodu oproti únorovému výsledku a dosáhl na pouhá 44,7 bodu. Nadále se tak drží pod hranicí 50, která odděluje kontrakci od expanze. Ekonomové..

    celý článek »

    EMU zachrání Kypr

    Ministři financí EMU se včera usnesli, že zachrání Kypr a že detaily budou do konce března. Kypr žádal o pomoc už loni v létě, ale s minulou vládou se EMU nějak nedokázala dohodnout.

    celý článek »

    Singer zamotal situaci kolem možných intervencí ČNB

    Guvernér ČNB Singer včera trochu zamotal situaci kolem intervencí - více než nezvládnutou komunikaci bych ale viděl, že přecenil sofistikovanost lidí na trhu. Mluvil o tom, že „podle nejlepších představ bude ČNB potřebovat zásahy do měnového kursu ve...

    celý článek »

    Výsledky RWE za r.2012 lehce nad odhady

    Společnost RWE oznámila dnes ráno výsledky za rok 2012. Reportovaná čísla jsou více méně podle očekávání. Tržby 53,2 mld. EUR nad očekáváním (+3,3 %), EBITDA 9,31 mld. EUR také překonala odhady (+6,3 %), ale č.zisk 2,46 mld. EUR mírně zaostal (-3,8 %).

    celý článek »

    VIDEO: Týdenní výhled GBP a CAD

    Snížení ratingu Británie agenturou Moody’s, špatná data indexu nákupních manažerů (PMI) z výroby, to vše hnalo libru minulý týden opět dolů. Zda je na tom sektor služeb lépe než výroba, se dovíme již v úterý. Ve čtvrtek bude testována britská...

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street v pondělí v 22:00 odzvonilo:Vornado Realty Trust prodává 10 milionů akcií JCPenney přes Deutsche Bank, podle nezveřejněných zdrojů.

    celý článek »

    Austrálie zachovala úrokové sazby

    Australská centrální banka (RBA) zachovala své úrokové sazby nezměněné na 3,0 procentech a zopakovala, že si nechává prostor pro další snižování, v případě potřeby. Tento krok nebyl překvapením, většinový konsensus ekonomů předpokládal toto...

    celý článek »

    Asijské akcie tleskají čínské ekonomické politice...

    Prudké posílení akcií v Šanghaji a v Sydney pomohlo asijským burzám zvrátit nepříznivý trend z počátku tohoto týdne. Růstu pomohly také další informace, přicházející z Čínského všelidového zasedání, na kterém vedoucí představitelé oznámili cíl ekonomického růstu pro rok 2014 ve výši 7,5 % a současně přislíbili pokračovat v rozpočtové stimulaci.

    celý článek »

    Euro stále pod tlakem

    Začátek týdne byl na hlavních světových trzích klidný a do obchodování zasáhlo jen několik ekonomických indikátorů. Lednové ceny výrobců v eurozóně, které mírně překonaly očekávání a vzrostly o 0,6 % m/m, na kurz eura zásadnější vliv neměly.

    celý článek »

    Krugman: Minského chování trhů a Bernanke hipíkem

    Jen pár týdnů nás dělí od výročí události, na kterou by většina lidí ve Washingtonu pravděpodobně ráda zapomněla. Hovořím o začátku války v Iráku. V paměti mi v této souvislosti zůstalo zejména to, jak nezviklatelný byl tehdejší proválečný konsensus.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »