• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 18. 3. 2013

    Úvod pondělního obchodování přinesl do trhu opět dávku nejistoty o dalším vývoji dění v Eurozóně. Kypru, který požádal o finanční pomoc, byla mimo jiné vyslovena podmínka o „zdanění“ depozit na účtech.

    celý článek »

    Euro se vzpamatovává

    Po povíkendové hysterii, kdy se euro kvůli Kypru propadlo a začalo obchodní týden s nezvykle velkým gapem na všech měnových párech na něj navázaných, se během pondělí situace více méně konsolidovala a svou ztrátu euro buď úplně vymazalo, nebo alespoň...

    celý článek »

    Zlato roste nad 1600 USD. Má prostor zamířit výše?

    Cena zlata dnes roste o více než procento na 1610 USD/tr. unci poté, co se na trhy vracejí obavy z evropské dluhové krize. Hrozící plošné zdanění vkladů v kyperských bankách zvýšilo atraktivitu zlata, coby bezpečného přístavu, když hlavní obavy investorů směřují k hrozbě potenciálního šíření tohoto bezprecedentního postupu do dalších zemí eurozóny.

    celý článek »

    Indikativní cena na Burze Praha 8:50-9:01 a 16:20-16:25

    Na Burze cenných papírů Praha probíhá denně po předobchodní fázi jedna nebo několik úvodních aukcí v čase 8:50-9:00. Podobně probíhá záverečná aukce v době od 16:20 do zhruba 16:25 (více v časovém harmonogramu BCPP ). Na stránkách akcie-cz.kurzy.

    celý článek »

    Cena zemního plynu roste

    Cena zemního plynu obchodovaného na americké burze NYMEX se během dnešního dne dostala na čtyřměsíční maximum, když se p...

    celý článek »

    Pražská burza dnes klesala pod taktovkou Kypru. Nejvíce propadla Erste Bank

    Pražská burza se dnes celý den pohybovala ve vleku víkendových i aktuálních událostí na Kypru a stejně jako ostatní trhy ztrácela. Index PX, který minulý týden zakončil páteční seanci propadem o 2,4 procenta kvůli dnešní rebalanci, dnes uzavřel níže o 0,69 procenta, německý DAX ztrácí 0,79 procenta, rakouský ATX odepisuje 0,95 procenta, polský WIG je níže o 1,34 procenta a maďarský BUX klesá o 1,29 procenta.

    celý článek »

    VIDEO: Týdenní přehled událostí v Evropě a USA

    Poté co v pondělí po zprávách z Kypru vypukla na trzích panika, čeká ještě investory týden nabitý politickými a ekonomickými událostmi. Z Evropy bude nejdůležitější sledovat index německého ekonomického sentimentu (ZEW) v úterý a v pátek index...

    celý článek »

    Švédsko se distancuje od měnových válek. Korunu nechá posilovat

    Švédská vláda se nebude snažit zasahovat na měnovém trhu, aby s pomocí oslabování vlastní měny pomohla svým exportérům. Odmítá tak provozovat politiku, k níž se podle mnohých uchyluje řada zemí, včetně Japonska, Spojených států či Švýcarska, a o níž se diskutuje i v České národní bance (ČNB).

    celý článek »

    VIDEO: Týdenní výhled pro britskou libru (GBP)

    Investoři mají před sebou 12. kalendářní týden, který bude nabitý politickými a ekonomickými událostmi. Pro Velkou Británii bude nejdůležitější středa, kdy bude zveřejněn zápis z posledního zasedání britské centrální banky (BoE) a rovněž bude...

    celý článek »

    Koruna z regionálních měn ztratila nejméně

    Česká koruna se během dneška pohybovala v relativně úzkém pásmu okolo hranice 25,60 CZK/EUR. Z regionálních měn zaznamenala nejnižší ztráty, když oproti pátečnímu závěru oslabila o zhruba 0,15 %. Ostatní regionální měny ztratily okolo jedné třetiny..

    celý článek »

    Evropské akcie v úvodu týdne padají

    Evropské akciové indexy dnes klesají po překvapivém zdanění depozit v kyperských bankách . Po ranním propadu se sice nálada investorů mírně zlepšila, hlavní indexy ale i tak oslabují zhruba o 1 %.

    celý článek »

    Kypr a zásadní změna pravidel hry

    Šokující! Jak jinak nazvat kyperský záchranný balíček? Konfiskace 6,75 procent peněz malých střadatelů a 9,9 procent velkých je v údajně civilizované a demokratické společnosti bezprecedentní.

    celý článek »

    Zájem o komodity roste

    V důsledku rostoucího oživení v Americe se zvyšuje množství otevřených pozic sázejících na růst ceny surové ropy, bavlny...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 18.03.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.3.Změna18.3. Americký dolar USD 119.5450 +1.37%19.8140...

    celý článek »

    Akcie 2013? Sólo pro Ameriku, o zbytek světa není zájem?

    Dnes se budeme bavit o módě. Ne, nebojte, nepůjde o šaty, topy ani downy, řeč bude o aktuálních investičních trendech. Ačkoli by se mohlo zdát, že racionalita promlouvá do života investorů více než na předváděcím molu, historie nám mnohokrát (a my bychom.

    celý článek »

    Cyprus: ďalší európsky unikát

    Vkladatelia zachraňujú banky Detaily záchrany Cypru, ktoré prišli cez víkend, priniesli jedno obrovské prekvapenie. Nie je to v tom, že krajine dostala pomoc v objeme 10 mld. eur a nie pôvodne očakávaných 17 mld. eur, ale v tom, že na záchrane sa...

    celý článek »

    Loď potopena, důvěra prolomena…

    Není v dnešní den aktuálnějšího tématu, než víkendová dohoda o finanční pomoci malému ostrůvku ve Středozemí, jménem Kypr. I když jsme v posledních čtyřech letech podobných záchranných balíčků viděli několik, tentokrát je „něco“ jinak.

    celý článek »

    Daňová vojna

    Boj proti finančnej kríze, ktorú sme si sami spôsobili naberá na obrátkach a naberá charakter vojny. Aby ekonomiky naštartovali rast čo možno najľahším spôsobom, vedú menové vojny so svojimi susedmi. Teda snažia sa oslabiť svoju menu a vyexportovať..

    celý článek »

    Návrh EU ohledně Kypru způsobil na trzích paniku

    Kyperská vláda bude dnes v parlamentu hlasovat o kontroverzním plánu zdanění bankovních vkladů v rámci finanční záchrany země. Návrh ze strany Evropské unie (EU) je šokující a otřásl důvěrou v bankovní sektor, ve kterém se mělo za to, že vklady...

    celý článek »

    Pražská koalice ODS a TOP 09 nepadne

    „Problematika tunelu Blanka se fakticky vyřeší do konce dubna,“ řekl Svoboda. V té době by měla skončit prověrka faktur. Primátor chce, aby město platilo jen ty faktury, které jsou...

    celý článek »

    Orco prodává podíl v Endurance fondu

    Orco oznámilo prodej svého podílu ve fondu Office II, který je součástí fondu Endurance, J&T Bance. Nemovitostní fond Endurance je privátně vlastněný uzavřený fond. Orco má dále v držení podíl v rezidenčním fondu (v rámci Endurance fondu)(Bloomberg).

    celý článek »

    Kypr přinesl slabší start i koruně, tlak ale už opadá

    Se startem nového týdne se na trzích začalo obchodovat ve značně negativním duchu. Hlavním důvodem je víkendová dohoda o pomoci Kypru. Záchranný balík zemi přislíbil finanční pomoc, ovšem zahrnuje také spoluúčast vkladatelů do kyperských bank formou mimořádného zdanění vkladů.

    celý článek »

    Zdanění bankovních vkladů na Kypru hýbe světem

    Novým velkým tématem se v současné době stává situace na Kypru. Dohoda, která by měla pomoci kyperským bankám obsahuje uvalení daně na vklady u těchto bank. Výše daně zatím není přesně daná, ale pravděpodobně se bude pohybovat kolem 6,75 % na vklady pod..

    celý článek »

    Bank of America schválila odkup 8% vlastních akcií

    Představenstvo Bank of America v pátek schválilo zpětný odkup akcií ve výši 5 mld. USD u kmenových akcií a 5,5 mld. USD u preferenčních. Vzhledem k tržní kapitalizaci 131 mld. USD v momentě schválení tak jde o odkup 8 % akciového kapitálu z trhu.

    celý článek »

    Ztráta UniCredit Bank ve 4Q12 vyšší než se čekalo

    Banka v pátek oznámila vyšší čistou ztrátu než očekávání za 4Q12 (553 mil. EUR vs. oček. - 374,9 mil. EUR) díky vyšším provizím na špatné úvěry. Generální ředitel oznámil, že bude pokračovat v reorganizaci banky a v odprodeji aktiv pro zvýšení stability..

    celý článek »

    Šéf maďarské Erste: Letošek lepší nečekám. Další drakonická opatření nepomohou (+komentář)

    Šéf Erste v Maďarsku neočekává letos lepší výsledek proti loňsku, pokud nepřijde nějaký „impuls“. To znamená očekávání ztráty. Radovan Jelasity uvedl, že další drakonická opatření, chystaná Maďarskem na pomoc dlužníkům cizoměnových hypoték fakticky nepomohou a vůči bankovnímu sektoru napáchají další škody.

    celý článek »

    Maďarsko: Promrhaná politická většina

    Steen Jakobsen, hlavní ekonom Saxo Bank. Ve středu jsem po skvělém dnu s klienty a médii opustil Budapešť. Všichni byli přátelští, pohostinní a hlavně zkušení obchodníci. Navíc Maďarsko je jediný evropský stát, vedle kterého vypadá i Itálie jako...

    celý článek »

    Konec smluvních pokut u nájmů v Česku

    Už od příštího roku si pronajímatel nebude moci ve smlouvě s nájemcem bytu či domu sjednat smluvní pokutu. Totéž bude platit i o klauzulích ukládajících nájemci bytu či domu povinnosti „zjevně nepřiměřené“ konkrétním okolnostem. Původ těchto změn, které se dotknou i dříve uzavřených smluv, hledejme v novém občanském zákoníku, konkrétně v nenápadném ustanovení § 2239.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »