• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 15. 7. 2013

    Nový týden zahajovaly trhy poněkud váhavě a hlavní indexy končily se slabým ziskem. V úvodu dne byla zveřejněna makrodata týkající se vývoje maloobchodních tržeb, která mírně zklamala.

    celý článek »

    Další pokus o odtržení

    Většina z nás si asi vzpomene na to, jak se během a krátce po krizi let 2008/9 hovořilo o odtržení rozvíjejících se ekonomik od jejich vyspělých protějšků (tzv.

    celý článek »

    Akcie NWR zažívají další dvojciferný propad

    Západoevropské akciové indexy se dnes pohybují mírně nad pátečním závěrem a navázaly tak na noční růst asijských trhů. Nadprůměrně se daří finančním nebo potravinářským titulům, lehce naopak oslabuje většina farmaceutických akcií.

    celý článek »

    Koruna na úvod týdne v klidu

    Vstup do nového týdne nebyl na středoevropských devizových trzích nijak zajímavý. Maďarský forint po ranním mírném zhodnocení tyto zisky postupně vymazal, polský zlotý zaznamenal pouze minimální posílení o zhruba čtvrtinu procenta, česká koruna v...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 15.07.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.7.Změna15.7. Americký dolar USD 119.9310 +0.33%19.9970...

    celý článek »

    Zisk Citigroup ve 2Q rostl o 42% a překonal odhady trhu

    Čistý zisk americké Citigroup, která je trojkou tamního bankovního trhu, ve 2Q tohoto roku rostl meziročně o 42% na 4,18 mld.USD = 1,34 USD na akcii. Bez započtení jednorázových položek rostl na 1,25 USD na akcii, což překonalo odhady trhu nastavené v...

    celý článek »

    M. Mobius: Pololetní kontrola pulsu světové ekonomiky

    Několik emerging markets a frontier markets – včetně Filipín, Indonésie, Thajska, Vietnamu a jihovýchodní Asie, v uplynulých měsících vykazovalo solidní výkony. Řada hráčů z řad emerging markets pak svým pozitivním makroekonomickým vývojem přilákalo...

    celý článek »

    Banky udržují v Evropě zisk; Commerzbank +4 %

    Nejsilnějším sektorem jsou dnes banky, které v průměru rostou o 0,4 %. Magazín Focus napsal, že německý ministr financí Wolfgang Schaeuble jednal s ředitelem UBS (16,77 CHF, 0,54%), aby zvážili možnost prodeje akcií německé banky.

    celý článek »

    Spomalením k lepšiemu rastu

    Akciový index SP500 zaznamenal v piatok svoj siedmy rast v rade za sebou. Trh reaguje stále hlavne na holubičo prijaté komentáre Bernankeho ako aj na lepšie výsledky US bánk JP Morgan Chase a Wells Fargo, ktoré dokázali zatieniť aj horšie vyhliadky..

    celý článek »

    NWR za 15 Kč? Brzy realita už i podle Citi

    Klesající ceny uhlí ve světě nedovolí těžební společnosti NWR (18,95 CZK, -12,87%) vrátit se do zisku nejméně do roku 2015 a vyžádají si drastické kroky pro udržení zdravé rozvahy, upozorňují v dnešní zprávě analytici Citigroup a s vidinou 29% propadu v následujícím roce doporučují akcie firmy prodat.

    celý článek »

    Stříbro – banky otáčí své pozice

    Za posledních 12 měsíců je stříbro komodita s největším poklesem ceny – konkrétně o přibližně 35%. Ti, co ho koupili před rokem a spekulovali na rychlý růst, radost jistě nemají. Ti, co jej mají jako dlouhodobou investici, mají šanci ztráty „vysedět“.

    celý článek »

    WTI nad 105 poprvé od května 2012

    Po půlročním váhání si americká lehká ropa našla horní proražení dlouhodobého cenového trojúhelníku a poprvé od května loňského roku byla pokořena hranice 105 USD. To vše se na ceně černého zlata událo i přes slušný růst amerického dolaru v...

    celý článek »

    Obávaná čínská makrodata byla zveřejněna !

    Hned v úvodu týdne mají investoři za sebou těžkou zkoušku. Tolik sledovaná čínská makrodata „jsou venku“ a s trhy příliš nezacloumala. Čínský HDP za 2Q meziročně stagnoval na 7,5% při oček. 7,5%. Mezikvartálně klesl na 1,7% při oček. 1,8%.

    celý článek »

    NWR uvažuje o zavření Paskova

    NWR oznámila, že prodej dolu Paskov se v současnosti jeví nepravděpodobný a společnost uvažuje o jeho dočasném nebo trvalém uzavření (NWR). Vzhledem k současným podmínkám na trhu jsme neočekávali, že by NWR mohla důl Paskov prodat.

    celý článek »

    Šéf Fedu euru významně pomohl

    Euro během minulého týdne posílilo na třítýdenní maximum. Zatímco v průběhu jeho první poloviny se kurz držel ještě stabilní kolem 1,28 USD/EUR, ve středu týdne vystřelil k 1,32 USD/EUR, aby se v závěru týdne stabilizoval mezi 1,30 a 1,31 USD/EUR.

    celý článek »

    15. června: Užitečné informace pro investory

    Americké akcie zakončily týden růstem na nový rekord Americké akcie po čtvrtečním výstupu na nový rekord během pátečního obchodování mírně klesaly. Ztrácela hlavně zasilatelská společnost UPS, která varovala před horším výsledkem hospodaření.

    celý článek »

    Levná pracovní síla může vyjít i pěkně draze

    Závislá práce bývá nejčastěji vykonávána v základním pracovněprávním vztahu, tedy na základě pracovního poměru nebo dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr. Podnikatelé se ale nezřídka dostávají do situace, kdy takto nestačí provoz personálně pokrýt, případně potřebují pouze nárazovou výpomoc. Proto se obracejí na různé společnosti, které jím „dodají“ dostatečný počet lidí. Někdy se tak ale dostávají do situací, kdy jim za porušování pracovněprávních předpisů hrozí miliónové pokuty.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí