• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 29. 7. 2013

    Nový týden zahájily americké trhy mírným poklesem, ale indexy zatím neklesají pod minoritní supportní hranice. Dnešek byl poměrně nevýrazný, bez významnějších makrodat nebo událostí a obchodování probíhalo s velmi nízkými objemy obchodů.

    celý článek »

    Letní měsíce jsou pro děti ty vůbec nejnebezpečnější

    Poté, co poslední školní den vymění naši potomci školní lavici za houpačku na dětském hřišti a relativně klidné chodby základních škol za rušné silnice, výrazně vzroste nebezpečí toho, že přijdou k úrazu, který má dle statistik ČSOB Pojišťovny nejčastěji.

    celý článek »

    Horší než jsme mysleli

    Na počátku krize v eurozóně jsem zde přemítal o tom, jaké jsou rysy (údajné) malé konkurenceschopnosti periferie. Tedy o tom, nakolik je její malá konkurenceschopnost nákladová a nakolik kvalitativní.

    celý článek »

    Horší, než jsme mysleli

    Na počátku krize v eurozóně jsem zde přemítal o tom, jaké jsou rysy (údajné) malé konkurenceschopnosti periferie. Tedy o tom, nakolik je její malá konkurenceschopnost nákladová a nakolik kvalitativní.

    celý článek »

    Pravda o finančním poradenství v Česku

    Finanční poradenství v Česku stále nefunguje tak dobře jako ve vyspělé Evropě. Jak to v českém poradenství skutečně chodí a na co si dát při jednání se zprostředkovateli finančních služeb největší pozor, vysvětluje jeden z poradců Vladimír..

    celý článek »

    Evropa zisky neudržela a zakončila beze změny, dařilo se komoditním společnostem, oslabily banky

    První obchodní den týdne nakonec zakončily evropské akciové indexy s mírnou ztrátou, případně v blízkosti pátečního závěru. Pozornosti dnes neunikly především reportované firemní výsledky a z makrodat pak rozjednané prodeje domů ze Spojených států, které za měsíc červen poklesly o 0,4 %, když analytici počítali až 1% propadem.

    celý článek »

    Týdenní přehled událostí - 31. týden (EUR/USD)

    Investory čeká další týden bohatý na makroekonomická data. Nejrušněji bude v USA, kde bude ve středu zveřejněn HDP za druhé čtvrtletí 2013. Kromě toho, že se HDP řadí mezi nejdůležitější makroekonomické indikátory, přistupují Spojené státy k revizi..

    celý článek »

    Pokojové rostliny s ozdobným listem oživí náš domov

    Pokojové rostliny s ozdobným listem mají nespočítatelně podob, proto je možné vybrat si ty správné, které oživí právě náš domov. Rostliny mohou mít listy drobné, střední i hodně velké, mnohobarevné, panašované, nebo pouze zelené, střapaté, síťované, či...

    celý článek »

    Čekání na čtvrteční zasedání ČNB

    Obchodování s korunou bylo na počátku nového týdne nezáživné. Rozdíl mezi nejvyšším a nejnižším kurzem CZK/EUR činil pouhých sedm haléřů. Všechny pondělní obchody na mezibankovním trhu proběhly v pásmu 25,85 - 25,92.

    celý článek »

    Koho vyhodí nový ředitel jako prvního?

    Noví ředitelé často mění své týmy, rozhovory s nimi ale ukazují, že při pohledu zpět litují toho, že nesáhli k ještě větším změnám. Jejich váhání často pramení z pocitu, že toho o nové firmě zatím nevědí dost.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 29.07.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 26.7.Změna29.7. Americký dolar USD 119.5680 -0.22%19.5240...

    celý článek »

    Wall Street v uplynulém týdnu: Facebook +31 %, Catepillar -4 %

    Americké akciové trhy minulý týden přešlapovaly na místě, když indexy vyčkávaly na další katalyzátory pro výraznější pohyb. Index S&P 500 přerušil čtyřtýdenní růstovou sérii a minulý týden klesnul o necelých 0,1 %, Dow Jones Industrial Average přidal 0,1 % a technologický NASDAQ zakončil týden výše o 0,7 %.

    celý článek »

    Solární tituly mohou dále posílit

    Tento rok k nejvýkonnějším sektorům patří „solární akcie“. Dáno je to především propadem v předchozích letech, resp. hospodářskou konsolidací samotných společností, když se pozvolna hrubé marže dostávají zpět do kladného teritoria.

    celý článek »

    Více peněz = více spokojenosti?

    Opravdu mezi příjmy a spokojeností existuje přímá souvislost? Budeme o to šťasnější, oč budeme mít více penez? Znamená to, že ti s menšími přijmy jsou tedy nešťasní?

    celý článek »

    Švýcarský frank pokouší 0,929

    Švýcarský frank k dolaru sílí 0,1% d/d na 0,927. Trh pokračuje v třítýdenním poklesu, momentálně se nachází na úpatí podpor 0,929 s případnými dalšími oporami 0,925, 0,921, 0,917 a 0,913, rezistencemi jsou 0,933, 0,938 0,943 a 0,947 0,953. Trh do...

    celý článek »

    EURUSD - Denní a intradenní výhled: Růst eura k úrovni 1,3300

    Měnový pár se pohybuje nad úrovní denního pivotu na hladině 1,3277 EUR/USD a v současné době se obchoduje za 1,3294 EUR/USD. Kurz měnového páru směřuje k horní linii 20 hodinového Bollingerova pásma, oscilátor relativní síly RSI neposkytuje žádný jasný signál vstupu do pozice.

    celý článek »

    Na pražské burze dopoledne vládne letní nálada...

    Tropické teploty a letní sezóna v plném proudu jsou podle všeho důvody dnešní malé aktivity na pražské burze. V rámci XETRA se zatím v rámci dopoledne zobchodovaly akcie v objemu přes 30 milionů korun s tím, že nejaktivnější je Erste Bank (591 CZK, 0,61%) (cca 18 mil.

    celý článek »

    Co ovlivní trhy v tomto týdnu 29. 7. - 2.8.13

    Událostí týdne bude zasedání FOMC. Fed velmi pravděpodobně ještě nezačne ukončovat kvantitativní uvolňování, prohlášení po zasedání by však mohlo lecos naznačit. Trh je na očekávání ohledně vývoje měnové politiky USA až chorobně přecitlivělý,.

    celý článek »

    Jak vychytralec s poštou nevychytračil

    Se stoupající rtutí na venkovních teploměrech a sílícím zvukem kancelářských klimatizačních zařízení přišel čas na letní sérii odlehčených právnických témat. To dnešní pochází, jak název napovídá, z poštovního prostředí.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »