• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 30. 5. 2014

    Závěr týdne byl nevýrazný a indexy se v závěru dne pohybovaly blízko nuly při velmi malých zobchodovaných objemech. I přesto však opět posunuly svá maxima. Dnešní sada makrodat k výraznějšímu vývoji nepřispěla.

    celý článek »

    Americké trhy dnes přes nejednoznačný vývoj uzavřely na maximech

    US akciové indexy dnes v úvodu obchodního dne posouvaly svá lokální i dlouhodobá maxima, převážná část dne ale měla smíšený charakter. Na dnešní vývoj pak měly negativní vliv zveřejněná makrodata, která překvapivě zaostala za očekáváním v případě osobních výdajů za měsíc duben (po rekordním růstu v předchozím měsíci).

    celý článek »

    Krize eurozóny se vrátí

    Investoři jsou nyní ohledně budoucího vývoje v eurozóně mimořádně optimističtí. Ukazuje na to vývoj výnosů vládních dluhopisů, rizikových prémií a tok kapitálu.

    celý článek »

    Odpolední přehled událostí, analýza USD/CAD

    Kanada předběhla v prvním kvartále svého jižního souseda. Tamní hospodářství si v daném období připsalo zrychlení o 0,3 procenta a navázalo na 0,7 procentní expanzi z posledního čtvrtletí roku 2013. Znervózňující je ovšem fakt, že došlo ke zpomalení.

    celý článek »

    Zlato v uplynulém týdnu: Prudký pokles o 3,7 %

    Právě končící týden zlatu uštědřil tvrdý direkt. Cena kovu se dostala na úroveň čtyřměsíčního minima, když aktuálně obchoduje na 1244 USD/unce. Po týdnech kulminace okolo hranice 1290 USD/unce (s občasnými výpady jedním či druhým směrem) se tak projevil prodejní tlak, a to především během úterní obchodní seance, kdy zlato odepsalo 2,16 %.

    celý článek »

    V květnu pražská burza za globálními trhy zaostala

    Evropské indexy dnes příliš velkých změn nedoznaly. Širší index Stoxx 600 se dnes pohybuje poblíž svého včerejšího závěru. Obchodní aktivita byla dnes nižší, když zobchodovaný objem byl zhruba o 14 % nižší, než činí průměr za posledních 30 dní.

    celý článek »

    ENERGOCHEMICA SE – pozvánka na řádnou valnou hromadu

    ENERGOCHEMICA SE – pozvánka na řádnou valnou hromadu Povinně uveřejňovaná informaceEmitent ENERGOCHEMICA SE, Praha 9 – Prosek, Prosecká 851/64, PSČ 190 00 (dříve se sídlem na adrese Praha 4 - Nusle, Hvězdova 1716/2b, PSČ 140 00), IČ: 214 98 099, vedená u Městského soudu Praha, H 502 (dále jen „Společnost“) ve smyslu zákona č.

    celý článek »

    Ekonomiky Kanady a Brazílie v 1Q výrazně zpomalily

    Kanadská ekonomika v 1Q tohoto roku rostla o 1,2% v ročním vyjádření. V posledním kvartále loňského roku ale rostla o 2,7%. Trh pro 1Q počítal se zpomalením na cca 1,8%.Zpomalení růstu bylo celoplošné a významnou měrou se na něm podílelo nepříznivé zimní.

    celý článek »

    Apple se rozšiřuje a kupuje Beat Electronics

    Apple se rozšiřuje a kupuje Beat Electronics Autor: Michaela Peigerová Největší technologická společnost světa Apple koupí za tři miliardy dolarů společnost Beats Electronics. Tato společnost je známá na trhu výrobou a prodejem sluchátek.

    celý článek »

    Týden akcionářských rozhodnutí před námi

    V příštím týdnu se uskuteční hned tři valné hromady společností, jejichž akcie se obchodují na pražské burze. V pondělí proběhne na Bermudách setkání akcionářů mediální CETV . V pátek pak v Amsterdamu sázkové společnosti FORTUNA a ve Vídni pojišťovny VIG.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 30.05.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 29.5.Změna30.5. Americký dolar USD 1 20.1870 0.00%20.1860...

    celý článek »

    Zlato: potvrzuje se klesající trend

    Zlato stagnuje d/d na 1255. Trh využil téměř dokonale prostor do vrcholu trojúhelníka posledních měsíců a po svátku Dne válečných obětí bez otálení potvrdil platnost dlouhodobé hranice klíčového, téměř 1 a 3/4letého klesajícího trendu a zamířil...

    celý článek »

    Zlato: potvrzuje se klesající trend

    Zlato stagnuje d/d na 1255. Trh využil téměř dokonale prostor do vrcholu trojúhelníka posledních měsíců a po svátku Dne válečných obětí bez otálení potvrdil platnost dlouhodobé hranice klíčového, téměř 1 a 3/4letého klesajícího trendu a zamířil...

    celý článek »

    G. Soros: Ukrajinské záchranné lano pro Evropu

    Volby do Evropského parlamentu a prezidentské volby na Ukrajině minulý víkend přinesly ostře kontrastující výsledky. Evropští voliči vyjádřili nespokojenost se způsobem, jímž Evropská unie v současnosti funguje, zatímco ukrajinský lid projevil touhu po přistoupení k EU.

    celý článek »

    Filipíny: Vycházející hvězda Asie

    Asijský region v posledních týdnech žije spíše dalšími ekonomickými kroky čínské vlády, případně statním převratem v turisticky oblíbeném Thajsku. Jen málokdo tak možná registroval včera zveřejněný údaj ohledně hospodářského růstu dvanácté nejlidnatější země světa – Filipín.

    celý článek »

    Evropa bez jasného směru, pod tlakem banky a těžaři; BNP Paribas - 5 %

    Bez jasného směru zůstávají v úvodu evropské akciové trhy, když celoevropský index Stoxx 600 směřuje již k sedmému ziskovému týdnu v řadě. Další vývoj by mohla ovlivnit odpolední makrodata ze Spojených států, kde bude zveřejněn chicagský index aktivity ISM nebo index spotřebitelské důvěry michiganské univerzity.

    celý článek »

    Ukrajinská Glosa I

    Současná situace se zdá být značně nepřehledná, nicméně na akciové trhy nebude mít dle mého názoru větší vliv. Ukrajinské volby proběhly, část voličů nehlasovala, což sice ubírá na jejich legitimitě, ale jinak v zásadě nevadí.

    celý článek »

    Argentina se dohodla na splácení obřích dluhů

    Podle agenturních zpráv učinila Argentina důležitý krok k nápravě pošramocených vztahů se zahraničními věřiteli. Argentina se včera dohodla s tzv. Pařížským klubem, který sdružuje největší státní věřitele, na splátkovém kalendáři pro urovnání svých...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada LIGRANIT a. s.

    LIGRANIT a. s., se sídlem Kunratická 1100, Liberec 6, IČO 47283106 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Představenstvo akciové společnosti Lom Matula Hlinsko, a.s., se sídlem K Lomům 780, Hlinsko v Čechách, PSČ 539 01, IČO: 49 68 18 51 svolává...

    celý článek »

    PX posiluje o 0,40 %, ČEZ pod tlakem klesá po pěti dnech

    Pražská burza v úvodu poslední obchodní seance tohoto týdne roste, když index PX připisuje 0,40 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují nevýrazně – německý DAX ztrácí 0,03 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,05 %, polský WIG klesá o 0,04 % a maďarský BUX obchoduje výše o 0,10 %.

    celý článek »

    Kyjev nařídil vydat dluhopisy, které by splatily dluh za plyn

    Ukrajinská vláda nařídila vydat pro státní ropný a plynárenský podnik Naftogaz dluhopisy za téměř dvě miliardy dolarů (asi 40 miliard korun). V příštích dnech by měl Kyjev Rusku splatit podobnou částku za dovoz plynu, jinak mu hrozí přerušení dodávek, uvedla agentura Reuters.

    celý článek »

    Zlato na burze Comex cílí na meziměsíční pokles ceny

    Zlato s blížícím se koncem května, poté co v předešlých třech dnech oslabilo na úroveň 16-ti týdenního minima, míří za meziměsíčním poklesem ceny. Svou roli zde sehrály známky zrychlujícího růstu americké ekonomiky a s tím spojené posilování akciových...

    celý článek »

    UK - spotřebitelská důvěra na několikaletém maximu

    Spotřebitelská důvěra ve Velké Británii vzrostla za květen na nejvyšší hodnotu od dubna 2005 (rovná nula, konsensus -2). Důvodem však prozatím není ani tak lepšící se finanční situace domácností (pouze mírný růst mezd), jako spíše zlepšující se sentiment.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké burzy během včerejšího obchodování naprosto ignorovaly revizi růstu HDP ve Spojených státech, která ukázala na mnohem výraznější propad během prvního čtvrtletí letošního roku, a to o 1,0 % q/q (anualizovaně).

    celý článek »

    US trhy včera opět vylepšily svá historická maxima

    Akcie na Wall Street se posunuly na nová historická maxima i přes první pokles HDP za poslední tři roky. Americká ekonomika v 1Q14 propadla o 1 %, klíčový vliv na horší údaj měly zásoby a také pokles investic do fixního kapitálu (nemovitosti) z důvodu...

    celý článek »

    Revize amerického HDP zastavila pokles eura

    Euro včera proti dolaru zastavilo svůj pokles, když setrvalo mírně nad svým tříměsíčním minimem 1,36 USD/EUR. Dolaru neprospělo zveřejnění zpřesněných údajů o americkém HDP v Q1 14, když původní odhad 0,1 % q/q (anualizovaně) byl revidován na -1,0..

    celý článek »

    Koruna po propadu koriguje

    Po náhlém a razantním propadu se kurz měnového páru EUR/CZK dostal mírnou korekcí zpět k S/R úrovni 27,425 a zatím se drží na dohled nad ní. Úroveň 27,425 koresponduje se stoupající linií kolem které se kurz páru pohybuje již od února letošního roku.

    celý článek »

    Je pokles eura u konce, nebo si jen bere oddychový čas?

    Společná evropská měna je po více než třítýdenním poklesu u S/R úrovně 1,3620. Ta zpomalila současný medvědí trend na měnovém páru EUR/USD. Klesající trend už nemá takovou razanci jako na začátku, kdy se během dvou dnů propadl kurz páru z hodnoty 1,3930..

    celý článek »

    Co čekat v létě od akciových trhů?

    Máme před sebou léto, které by z pohledu investorů nemělo být příliš žhavé, protože klíčové akciové trhy již dávno nezažily korekci. Podle Davida Marka, hlavního ekonoma Patrie Finance, tak roste pravděpodobnost, že dojde k poklesu cen akcií.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »