• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 7. 5. 2015

    Ve čtvrteční americké obchodní seanci všechny tři hlavní indexy zavíraly v zelených číslech: DJIA (+0,47%), S&P500 (+0,38%) a technologický NASDAQ (+0,53%). Ropa WTI odepsala 2,07 USD a končila na ceně 58,86 USD za barel (-3,40%), zlato spadlo o 8,60 USD.

    celý článek »

    Jak zabránit další řecké krizi

    Na trzích se opět začíná projevovat riziko spojené s možností odchodu Řecka z eurozóny. Co ale vlastně vyžaduje smysluplné vyřešení celé řecké krize? V první řadě by musel být vyřešen problém veřejného dluhu této země a jejího dluhu vnějšího.

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 7.5. 2015

    Dnešní den nebyla v Evropě vyhlášena žádná zásadní makro data. Ve Velké Británii probíhají parlamentní volby. Dle předběžných průzkumů se rýsují velmi vyrovnané výsledky a komplikace pro vítěze při sestavování většinové vlády.

    celý článek »

    Zynga propustí 18% zaměstnanců

    Vedení herní společnosti Zynga oznámilo, že propustí cca 364 zaměstnanců = cca 18% stávajícího stavu ve snaze snížit vysoké náklady o cca 45 mil. USD na roční bázi. Vedení chce snížit počet vyvíjených her v zájmu zvýšení jejich kvality. Dalších 55 mil.

    celý článek »

    Pražská burza jde proti proudu

    Přestože evropské akciové burzy v popoledních hodinách vymazávaly své ztráty, index Stoxx 600 se nyní nachází o zhruba čtyři desetiny níže oproti včerejšímu závěru. Nedaří se především energetickému a těžebnímu sektoru, který odepisuje 1,7 %,..

    celý článek »

    Pistácie jako zelené zlato!

    Autor: Bc. Terézia Laurová Pistácie predstavujú najmä pre Iránsku islamskú republiku veľkú exportnú silu. Na pistáciovom trhu zastáva Irán už dlhú dobu silné postavenie a považuje sa za najväčšieho producenta a druhého najväčšieho exportéra tejto plodiny.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 07.05.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 6.5.Změna7.5. Americký dolar USD 1 24.4100 -0.63%24.2550...

    celý článek »

    Zisk průmyslových operací Siemensu klesl o 5 %

    Německé skupině Siemens klesl ve fiskálním druhém čtvrtletí zisk z průmyslových operacích o pět procent na 1,7 miliardy eur. Výsledky zaostaly za očekáváním kvůli nečekaně slabému výkonu divize digitalizace továren a kvůli problémům energetických operací.

    celý článek »

    Slovak Telekom - IPO se nekoná!

    Slovenská vláda zrušila prodej svého 49procentního podílu v telekomunikačním operátorovi Slovak Telekom (ST) prostřednictvím veřejné nabídky akcií na burzách.

    celý článek »

    Pražská burza se akcií Slovak Telekom nedočká

    Dnes mělo Slovensko společně s manažery primární emise (IPO) telekomunikační Slovak Telekom zveřejnit výsledek transakce. Tamní ministr financí Peter Kažimír uvedl, že nabídka 42,34 mil. akcií byla 1,6násobně přeupsána .

    celý článek »

    Evropa třetí den ztrácí, Allianz bez dividendy -4 %

    Evropské akciové trhy vstoupily do dnešního obchodního dne v červených číslech, kdy tak klesají již třetím dnem v řadě. Obavy investorů pramení z nejistoty ohledně výsledku voleb ve Velké Británii, kdy hrozí, že ani jedna ze stran nebude schopna postavit většinou vládu.

    celý článek »

    ČEZ nepodá závaznou nabídku na vstup do SE

    Energetická společnost ČEZ se v současné době rozhodla nepodat závaznou nabídku na koupi 66% podílu ve společnosti Slovenské elektrárne, který drží italský Enel. Z nedávného jednání společnosti Enel a slovenské vlády vyplynul zájem slovenské vlády o...

    celý článek »

    Výsledky Veolie v 1Q15 v souladu s odhady

    Veolia zveřejnila výsledky za 1Q15, které byly dle očekávání. Tržby 6,31 mld. EUR vs. oček. 6,35 mld. EUR. Provozní zisk EBITDA 816 mil. EUR (+26 % r/r) a v souladu s odhady. Čistý dluh mírně vzrostl od konce min. roku na 8,97 z 8,85 mld.

    celý článek »

    ČR - zahraniční obchod v březnu s přebytkem 19,2 mld. Kč

    Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu v národním pojetí v běžných cenách přebytkem 19,2 mld. Kč, který byl meziročně o 6,0 mld. Kč nižší. Celkovou bilanci v národním pojetí nepříznivě ovlivnil meziroční pokles aktiva...

    celý článek »

    Výsledky Randgoldu v 1Q15 pod odhady trhu

    Těžař zlata Randgold Resources reportoval za 1Q15 tržby 231 mil. USD, pod odhady trhu 294 mil. Tržby zaostaly kvůli nižší produkci, způsobené nižší ryzostí zlata v hornině v 1Q. Přestože náklady na unci mírně klesly, zisk kvůli nižším tržbám rovněž...

    celý článek »

    Upravená ztráta Tesly v 1Q menší, než se čekalo

    Tesla včera zveřejnila nižší upravenou ztrátu (EPS -0,36 USD), než očekával trh (EPS -0,49 USD). Důvodem byly lehce vyšší než očekávané tržby (1,1 vs. oček. 1,04 mld. USD) a lepší marže (28,2 % a to i napříč posilujícímu dolaru).

    celý článek »

    ČR - Stavebnictví dobývá ztracené pozice

    Stavební výrobě se podle očekávání dařilo i v březnu. Výroba se zvýšila meziročně o 8,4 %, po zohlednění vyššího počtu pracovních dnů o 6,5 %. Jde o velmi příznivý výsledek, za kterým stojí jak vyšší výkon inženýrského, tak pozemního stavitelství.

    celý článek »

    Diversifikace ve struktuře ETF

    Při pokusu zjistit, jak diverzifikované je konkrétní ETF, existuje celá řada měření, které můžeme vzít v úvahu. Dva nejvíce užitečné a informativní nástroje jsou hloubka a rovnováha daného fondu.

    celý článek »

    Výsledky Fortuny za 1Q15 vesměs překonaly odhady

    Fortuna Entertainment Group zveřejnila výsledky za 1Q 2015. Objem přijatých sázek meziročně vzrostl o 20 % na 199 mil. EUR, rychlý růst pokračuje ve všech zemích, kde je společnost přítomna a je tažen především online sázením.

    celý článek »

    KB - výběr z konferenčního hovoru: Divi poměr 80-100%

    Komerční banka včera pořádala konferenční hovor k výsledkům za 1Q, kde mimo jiné zaznělo: • V tomto roce KB očekává mimořádný náklad ve výši 500 – 550 mil. Kč v souvislosti s novým fondem pro řešení problémů bank (BRF - Bank resolution fund).

    celý článek »

    Odzimování bazénu

    Odzimování bazénu se provádí po zimním období před uvedením bazénu do provozu. Zahrnuje několik kroků, které umožní bezproblémové zprovoznění bazénu a veškerých přidaných technologií, jako jsou např. filtrace, solární ohřev apod.

    celý článek »

    Rozbřesk - Šéfka Fedu překvapila akcie

    Současná šéfka Fedu Janet Yellenová jakoby nás včera vrátila o téměř 20 let zpět, když se svým negativním akciovým komentářem připomněla památný výrok svého předchůdce Alana Greenspana.

    celý článek »

    Výsledky hospodaření ČS a Erste Group

    Největší bance na našem trhu, České spořitelně, meziročně klesl čistý zisk o 8,4% na 3,7 mld. korun. Naopak provozní zisk o 2% vzrostl díky růstu portfolia úvěrů celé skupiny o 2,7% na 524,1 mld.

    celý článek »

    Zlato na burze Comex oslabuje druhým dnem

    Nejaktivnější futures kontrakt na zlato na burze Comex dnes prodlužuje včerejší oslabení ceny. Mimo jiné se jedná o reakci na spekulace, dle kterých růst výnosů u amerických bondů, který by mohl následovat po zvýšení úrokových sazeb v U.S.

    celý článek »

    Britové rozhodují o své budoucnosti i osudu EU

    Čtyři středeční průzkumy veřejného mínění potvrzují, že výsledek dnešních parlamentních voleb v Británii bude velmi vyrovnaný. Podle agentury Reuters jedna anketa přisuzuje vedení opozičním labouristům, zatímco dvě další vládním konzervativcům.

    celý článek »

    Šílenosti, kterým věří Wall Street

    Pro normální lidi je Wall Street šíleným a nebezpečným státem ve státě. Je to bizarní svět, kde nic nedává smysl a zdravý rozum je téměř nepoužitelný. Tady je deset věcí, které dávají smysl jen na Wall Street.

    celý článek »

    Evropská měna ve středu posílila

    Euru se ve středu vůči dolaru dařilo, když kurz USD/EUR se posunul nahoru přibližně o 1,6 % na 1,1360 USD/EUR. Důvodem oslabení dolaru byl horší ADP report z amerického trhu práce (předskokan pátečního reportu), který ukázal pouze na 169 tis.

    celý článek »

    Výsledky Fortuny v 1Q15, přijaté sázky narostly o pětinu

    Sázková společnost Fortuna dnes před otevřením pražské burzy zveřejnila předběžné neauditované konsolidované výsledky za první čtvrtletí roku 2015.Celková výše přijatých sázek vzrostla v prvním čtvrtletí y/y 2015 o 20,2 % na 199,3 milionu EUR, výše hrubých výher ve v 1Q15 zvýšila o 3,7 % na 35,4 mil.

    celý článek »

    Kočárník a spol.: Jak se ministři financí mýlili

    Ministerské odhady vývoje ekonomiky a na nich vystavěné rozpočty představují v moderních českých dějinách zajímavou galerii omylů. Sestavování státního rozpočtu na nadcházející rok je vždy složitý a poměrně obtížný úkol. Obtížnost je umocněna tím,..

    celý článek »

    Bez překvapení: Řecký dluh dál poroste

    Nová prognóza Evropské komise věští eurozóně i Evropské unii lepší časy. Především díky lepšímu apetitu spotřebitelů má euro-klub v tomto roce růst o 1,5 %. To je v souladu i s našimi předpoklady, a pokud máme pravdu, eurozóna poroste nejrychleji...

    celý článek »

    Co všechno může věřitel do blankosměnky doplnit?

    V české soudní rozhodovací praxi není jednota názorů ohledně toho, co ještě může věřitel po právu do blankosměnky doplnit. Podle názoru Nejvyššího soudu má mít věřitel vyplňovací právo překračující rámec písemné dohody s výstavcem.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí