• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street korigovala včerejší růst

    Americké trhy mírně korigovaly včerejší rally. Index S&P 500 oslabil o 0,12 % na 2120 b., Dow Jones odepsal 0,20 % a Nasdaq ztratil 0,17 %. Nedařilo se zejména průmyslovému, telekomunikačnímu a energetickému sektoru.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 28. 5. 2015

    Čtvrtý obchodní den tohoto týdne zavíraly hlavní americké indexy následovně: DJIA (-0,20 %), S&P500 (-0,12 % ) a technologický NASDAQ (-0,17 %). Ropa WTI uzavírala americkou seanci na ceně 57,75 USD za barel (+0,42 %).

    celý článek »

    Akcie pro masotariány: Tyson Foods

    Podle Goldman Sachs měly akcie společnosti Tyson Foods v dubnu více než 33 % potenciál k růstu (měřeno k cílové ceně od této banky). Jak název napovídá, jde o potravinářskou firmu, čemuž odpovídá i její beta.

    celý článek »

    Riziková reflační sázka na čínské akcie

    Čínská ekonomika vykazuje další známky pokračujícího útlumu a není pochyb o tom, že přichází významné uvolnění ekonomické politiky. Poprvé od roku 2008 vláda přiznává, že hospodářství země se dostává do vážných problémů a vláda o tomto tématu hovoří mnohem vážnějším tónem než dříve.

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 28.5. 2015

    Na rozdíl od předchozích dní jsme se během dneška dočkali z Evropy nových makroekonomických dat. Před otevření trhu mírně předčil očekávání německý index dovozních cen, během dopoledne následovala data za EU – ekonomická důvěra v květnu 103,8 (při...

    celý článek »

    Hlavní akciové indexy klesají až o procento

    Západoevropské akciové indexy dnes klesají o 0,5-1 %. Rozdílná prohlášení zainteresovaných stran ohledně dosažení dohody Řecka s věřiteli neprospívají např. finančním titulům, mírně naopak posilovaly defenzivní potravinářské akcie.

    celý článek »

    OPEC: Produkce ropy mimo kartel poroste až do r. 2017

    Analytici ropného kartelu OPEC očekávají, že produkce ropy mimo sdružení poroste i navzdory nízkým cenám minimálně až do roku 2017. Analytici také počítají s pokračujícím stavem přebytku produkce nad celkovou poptávkou, což bude dále tlačit ceny černého..

    celý článek »

    Dolar je proti jenu na 12letém maximu

    Americký dolar dnes posílil vůči japonskému jenu na nejsilnější úroveň za posledních 12 let. Dolar se dostal až na 124,3 JPY, což bylo nejvýše od začátku prosince roku 2002. Zájem o dolar je podle komentářů způsoben patrně především růstem přesvědčení...

    celý článek »

    US - HDP po revizi poklesne v 1Q až o 0,8%

    V pátek 29. května budou zveřejněny revidované údaje o vývoji amerického HDP v 1Q tohoto roku.Odhaduje se, že v jejich rámci by největší ekonomika světa měla v úvodu roku oslabit až o 0,8% oproti předběžně odhadovanému růstu o 0,2% v ročním vyjádření.

    celý článek »

    Žadatelů o dávky v USA mírně přibylo

    Týdenní počet žádostí o dávky v nezaměstnanosti se v týdnu končícím 23. května zvýšil o sedm tisíc na 282 tis., trh přitom očekával hodnotu 270k. Minulý týden byl revidován pouze nepatrně o jeden tisíc nahoru na 275 tis.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 28.05.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.5.Změna28.5. Americký dolar USD 1 25.2260 -0.09%25.2030...

    celý článek »

    S&P 500 dokáže zavírat blízko rekordů

    Červnový kontrakt S&P 500 klesá 0,2 % d/d na 2116, poté, co trh minulou, středeční obchodní seanci při podprůměrném obchodním objemu zakončil silným růstem. Index se pohybuje už řadu týdnů blízko historického maxima. Technický pohled: Trh má...

    celý článek »

    Je Praha opravdu tak bohatá?

    Zprávy z Česka se v celostátních německých médiích příliš často nevyskytují. A když už se přeci jen nějaká najde, nebývá to vždy v kontextu, který by pohladil naše ego – jako pars pro toto stačí uvést některá vystoupení našich posledních prezidentů.

    celý článek »

    Zrušit Fed „oklikou“?

    Někteří lidé by rádi zrušili Fed. Většina z nás to právem považuje za dost radikální krok. Spojené státy by pak už neměly žádnou centrální banku a tak by se zdálo, že snahy o její eliminaci jsou předem ztracené.

    celý článek »

    Dluhopisová brzda ČNB

    ČNB se nelíbí objem státního dluhu, který je v držbě českých bank, a chce zatáhnout za dluhopisovou brzdu. Prozatím nevím, co tímto krokem ČNB sleduje, hypotéz se však několik nabízí.

    celý článek »

    Evropa v úvodu obchodní seance klesá, Tate & Lyle -4 %

    Západoevropské akciové indexy od úvodu dnešního obchodního dne oslabují a korigují tak svůj měsíční zisk, který je zatím největší od února. Pozornost investorů míří na Řecko, kde obavy vzbuzuje zpráva, že navzdory včerejším prohlášení, je dohoda stále velmi daleko.

    celý článek »

    Dostanou Řekové ultimátum?

    Řecká jednání včera načas opět přinesla závan čerstvých nadějí. Netrvaly ale dlouho. Zprávy o tom, že se úředníci na obou stranách (Řecko versus Trojka) začínají již bavit o finální dohodě a ladit technické detaily, vlily trhům do žil novou krev.

    celý článek »

    Komerční banka zlepšila výhled

    COO Komerční banky p. Lofler naznačil postupně zlepšující se trend ve výsledcích společnosti. V tomto roce očekává 6-7% růst úvěrů (po výsledcích za 1.kv. KB očekávala 6%). Čistý zisk by měl v meziročním srovnání být stabilní nebo mírně klesnout (dříve...

    celý článek »

    Pegas: V 1Q15 dobrá produkce, potvrzený výhled

    Pegas dnes zveřejnil výsledky za 1Q15. EBITDA vzrostla na 12,6 mil. Eur (+3,0% r/r), což bylo 2,1% nad očekáváním trhu a v souladu s naším odhadem. EBITDA byla podpořena 5,3% r/r růstem produkce (čekali jsme +3%) a pozitivním dopadem klesajících cen...

    celý článek »

    K dohodě ohledně řeckého dluhu je stále daleko

    Šéfka Mezinárodního měnového fondu Christine Lagarde v rozhovoru pro německou televizní stanici ARD potvrdila, že v jednání nedošlo k zásadnímu pokroku. „Věci se daly do pohybu, ale čeká nás stále hodně práce“ dodala.

    celý článek »

    Moody's zlepšuje výhled HDP Ruska na roky 2015 a 2016

    Ratingová agentura Moody's Investors Service zlepšila výhled vývoje hrubého domácího produktu Ruska na roky 2015 a 2016. Moody's nyní očekává, že v letošním roce HDP klesne o tři procenta místo doposud uváděných 5,5 procenta a příští rok vykáže ekonomika nulový růst.

    celý článek »

    Investiční webinář ČSOB Asset management již dnes v 16:00!

    Položili jste si v poslední době některou z následujících otázek? Zbankrotuje Řecko, nebo se mu podaří svojí nejednoduchou situaci zvrátit? Znepokojují vás nízké úroky na vkladových účtech a ptáte se, kdy se úrokové sazby konečně začnou zvedat? Jak vysoko ještě mohou akciové trhy růst? Pokud jste si alespoň jednou odpověděli ano, přijměte pozvání na dnešní Investiční webinář ČSOB Asset Management, kde se Vám na tyto a mnohé další pokusí odpovědět: Jan Bureš, hlavní ekonom Era Aleš Prandstetter, investiční stratég ČSOB Asset Management Online přenost začíná již dnes v 16:00 a sledovat jej můžete ZDE.

    celý článek »

    Rozbřesk - Dostanou Řekové ultimátum?

    Řecká jednání včera načas opět přinesla závan čerstvých nadějí. Netrvaly ale dlouho. Zprávy o tom, že se úředníci na obou stranách (Řecko versus Trojka) začínají již bavit o finální dohodě a ladit technické detaily, vlily trhům do žil novou krev.

    celý článek »

    Chcete investovat do Kávy? Využijte ETF.

    Nákup nebo prodej kávy lze realizovat několika způsoby a záleží pouze na obchodníkovi, kterou variantu si zvolí jako nejpřijatelnější. V případě, že se obchodník rozhodne obchodovat s kávou, musí si odpovědět na následující otázky: · Kolik si můžu...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza včera po nejhorším dnu od konce ledna pro změnu předvedla nejlepší den od úvodu února, když index PX vylétl o 1,6 % vzhůru.Titul pro nejaktivnější emisi dne na tuzemském trhu opět s přehledem získala telekomunikace O2, která se naposledy na BCPP obchodovala ve stávající podobě.

    celý článek »

    Praha otevře poklesem; dnes a zítra bez O2

    Pražská burza včera po nejhorším dnu od konce ledna pro změnu předvedla nejlepší den od úvodu února, když index PX vylétl o 1,6 % vzhůru. Titul pro nejaktivnější emisi dne na tuzemském trhu opět s přehledem získala telekomunikace O2, která se naposledy na BCPP obchodovala ve stávající podobě.

    celý článek »

    Komerční banka: Technická analýza burzovního grafu

    5 581 dvojnásobný lokální vrchol, 5 416 50denní klouzavý průměr, 5 291 20denní klouzavý průměr, 5 042 200denní klouzavý průměr. Titul zůstává pod tlakem a pozvolna klesá. MACD se stále drží pod spouštěcí linií a dostala se k půlročnímu minimu.

    celý článek »

    Kurz USD/EUR se odrazil od měsíčního minima

    Včerejší den nenabídnul nové impulzy v podobě čerstvých ekonomických indikátorů, když kalendář zveřejňovaných ekonomických indikátorů byl v podstatě prázdný. Kurz společné evropské měny proti americkému dolaru tak odrážel nervózní situaci ohledně...

    celý článek »

    Jak sestavit úspěšné prázdninové portfolio

    Letní měsíce jsou pro akcie tradičně spíše nepříznivé. Centrální banky, nevyzpytatelná ropa, posilující dolar, geopolitická rizika, ale hlavně černé labutě, které si dokáží s vašimi úsporami nepříznivě pohrát. To vše je potřeba sledovat.

    celý článek »

    Euro si sáhlo na úroveň 1,0800

    V posledních dnech se euru nedaří a propadá se stále hlouběji. Od poloviny května letošního roku již euro přišlo na měnovém páru s americkým dolarem o 650 pipů, což je i na tak volatilní pár jako je EUR/USD celkem výrazný pohyb.

    celý článek »

    Labyrint ropy a ráj Slunce

    Elektřina z fotovoltaiky je konkurenceschopná i v době, kdy se ceny ropy drží relativně při zemi, ukázala analýza Deutsche Bank. Deutsche Bank v březnu letošního roku zveřejnila analýzu trhu s elektrickou energií, vyrobenou pomocí fotovoltaických...

    celý článek »

    Labyrint ropy a ráj Slunce

    Elektřina z fotovoltaiky je konkurenceschopná i v době, kdy se ceny ropy drží relativně při zemi, ukázala analýza Deutsche Bank. Deutsche Bank v březnu letošního roku zveřejnila analýzu trhu s elektrickou energií, vyrobenou pomocí fotovoltaických...

    celý článek »

    Český Bitcoin čeká regulace a zdanění

    Spolu s ostatními kryptoměnami bude i Bitcoin zdaněn a regulován, plánuje FAÚ. Úřad pod vedením Andreje Babiše si od tohoto kroku slibuje méně daňových úniků a omezení legalizace výnosů z trestné činnosti. Regulace „Finanční správa sleduje vývoj v...

    celý článek »

    Český Bitcoin čeká regulace a zdanění

    Spolu s ostatními kryptoměnami bude i Bitcoin zdaněn a regulován, plánuje FAÚ. Úřad pod vedením Andreje Babiše si od tohoto kroku slibuje méně daňových úniků a omezení legalizace výnosů z trestné činnosti. Regulace „Finanční správa sleduje vývoj v...

    celý článek »

    Konec nájmu nebytových prostor: U čeho si dát pozor?

    Nájem prostoru sloužícího podnikání (v zásadě tzv. nebytových prostor) lze skončit zejména z důvodů ujednaných mezi stranami v nájemní smlouvě. I když zákon výslovně nepožaduje, aby nájemní smlouva byla písemná, ve vztazích mezi podnikateli, kde se tento typ smluv nejčastěji objevuje, je to pravidlem. Pozor ale na to, jakým způsobem je skončení nájmu domluveno. Může se totiž stát, že se i přes dohodu stran uplatní zákonná úprava, a pronajímatel nebo nájemce tak mohou zůstat nemile překvapeni. V každém případě je potřeba reagovat včas.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí