• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    6. května: Denní komentář k obchodování v USA

    Americké trhy ve středu podrželo v červených číslech prohlášení šéfky Fedu Janet Yellenové, která varovala před riziky spojenými s vysokými cenami akcií. Investory nenadchly ani údaje o vývoji trhu práce ve Spojených státech, které byly neuspokojivé.

    celý článek »

    Napůl plná sklenice

    Americké trhy ve středu ztrácely, to je bez debat. Liší se však interpretace. Pesimista vidí, že index S&P 500 spadl na nejnižší úroveň za poslední měsíc.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 6. 5. 2015

    Středeční americkou obchodní seanci uzavřely hlavní americké indexy opět v červených číslech: DJIA (-0,47%), S&P500 (-0,44%) a technologický NASDAQ (-0,40%). Dnešní den nabídnul výsledky změny zaměstnanosti (ADP) v dubnu 169 tis., oček. 200 tis.

    celý článek »

    Regionální měny ve středu oslabovaly

    Regionální měny si dnes připisovaly ztráty. Nejmenší z nich doznala česká koruna, která vůči euru odepsala 0,1 % a odpoledne se obchodovala na úrovni 27,41 CZK/EUR. Přibližně půl procenta ztrácel vůči euru polský zlotý, nejhůře pak dopadl...

    celý článek »

    Regionální měny ve středu oslabovaly (6.5.2015)

    Regionální měny si dnes připisovaly ztráty. Nejmenší z nich doznala česká koruna, která vůči euru odepsala 0,1 % a odpoledne se obchodovala na úrovni 27,41 CZK/EUR. Přibližně půl procenta ztrácel vůči euru polský zlotý, nejhůře pak dopadl...

    celý článek »

    Valuace stále dost vysoko, medvědi snad daleko

    Klíčové číslo popisující současnou situaci na amerických akciích (a asi i výhled) je 17,2. Je to PE indexu SP 500 ze čtvrtého května a do kontextu ho můžeme zasadit následovně: V prvních pokrizových letech bylo pro PE těžké prorazit hranici 13.

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 6.5. 2015

    Z Evropy k nám dnes přišla smíšená makroekonomická data. Indikátor PMI ze sektoru služeb v Německu zůstal za očekáváním (54,0 ; oček. 54,4), v celé eurozóně naopak očekávání předčil (54,1; oček. 50,8.

    celý článek »

    BREXIT asi nehrozí, politická nejistota ano

    Velkou Británii čekají parlamentní volby, které této vysoce stabilní anglosaské zemi mohou přinést výsledek na který tato země, kde je po staletí praktikován většinový volební systém, není zvyklá.

    celý článek »

    SoGé v 1Q zvýšila zisk pětinásobně

    Francouzské Société Générale, která je mateřskou bankou domácí KB, se v 1Q tohoto roku nebývale dařilo, když se jí podařilo navýšil čistý zisk meziročně o cca 500% na 868 mil. EUR.

    celý článek »

    Erste Bank - Prognóza výsledků za 1Q15

    Domácí výsledková sezóna bude pokračovat již zítra (7. května) výsledky bankovní skupiny Erste. Domníváme se, že banka výrazně zlepší svou ziskovost v 1Q díky silnému poklesu rizikových nákladů, především v Maďarsku a Rumunsku.

    celý článek »

    Zotavení nepálské ekonomiky po zemětřesení

    Autor: Christopher Dembik, ekonom Saxo Bank Je pravděpodobné, že celkové náklady vzniklé v důsledku zemětřesení budou mnohem vyšší, než se původně očekávalo. Přímý dopad je odhadován na něco kolem 5 miliard dolarů. Nepřímé ekonomické následky budou..

    celý článek »

    Pimco: Tři důvody, proč dolar zůstane silný

    Dolar byl po celé desetiletí slabý, před časem ale jeho kurz otočil. K jeho prudkému posílení došlo zejména v prvních třech měsících letošního roku. Někteří analytici tak začali hovořit o tom, že tato dolarová rally se blíží ke svému konci.

    celý článek »

    Barvy, jak je neznáme: šedá do interiéru patří

    Barvy, jak je neznáme: šedá do interiéru určitě patří. Odstíny šedé jsou v poslední době při zařizování interiérů stále vyhledávanější. Velmi dobře se kombinují s dalšími i velmi výraznými barvami, které doplňují a zjemňují.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 06.05.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.5.Změna6.5. Americký dolar USD 1 24.6100 -0.81%24.4100...

    celý článek »

    Praha přitvrzuje: Zakazuje podomní prodej

    Po zákazu pochůzkového prodeje na celém území Prahy a zákazu pojízdného prodeje v historickém centru má být usnesením Rady hlavního města Prahy zaveden na celém území Prahy zákaz podomního prodeje. Nově mají podléhat nařízení jako tržní místa...

    celý článek »

    Reforma trhu s emisními povolenkami odstartuje v roce 2019

    Obchodování s emisními povolenkami čekají zásadní změny, které mají snížit přebytek povolenek na trhu. K dohodě o spuštění reformy trhu s emisními povolenkami a startu od 1. ledna 2019 došlo během včerejšího jednání lotyšského předsednictví s Evropským...

    celý článek »

    Další průlom od Tesly?

    Ředitel společnosti Tesla Elon Musk představil ve čtvrtek nový bateriový systém pro domácnosti a pro firmy. Tento systém představuje strategický posun jeho společnosti, která se vedle výroby elektromobilů snaží o průlom do odvětví skladování energií, kde panuje intenzivní konkurence.

    celý článek »

    Zisk BMW nad očekáváním analytiků

    Dnes před zahájením obchodování oznámil výsledky za Q1 německý výrobce luxusních automobilů BMW. Výsledky byly ovlivněny vyšší poptávkou v USA a Evropě, největším tahounem bylo SUV X5.

    celý článek »

    Ruská rally

    Rubl v letošním roce posílil k dolaru o 17,5 %. V roce 2014 přitom ztratil téměř polovinu své hodnoty. Ruský akciový trh si letos připsal 20 %, za celý rok 2014 ztratil 7,15 %.

    celý článek »

    Živnostníci se musí zajistit sami

    Větší zdravotní problémy jsou důvodem, proč je přiznán invalidní důchod prvního, druhého nebo třetího stupně. Spoléhat se však na zajištění od státu je nerozumné. Zejména pro živnostníky, kteří mají velmi nízké invalidní důchody i nemocenskou.

    celý článek »

    Dnes končí IPO Slovak Telekomu, zítra se dozvíme cenu

    Připomínáme, že dnes (6.5.) končí upisovací období IPO společnosti Slovak Telekom. Zítra (7.5.) by měla být zveřejněna cena. Cenové rozpětí je stanoveno na 17,7 – 23,6 EUR. Z relativního srovnání vnímáme navržené rozpětí jako opodstatněné.

    celý článek »

    Zisk BMW díky rekordnímu prodeji aut stoupl o pětinu

    Největšímu světovému výrobci luxusních aut BWM vzrostl v prvním čtvrtletí provozní zisk o 20,6 procenta na 2,52 miliardy eur. Firma dnes uvedla, že k růstu přispěla vysoká poptávka po větších, sportovně-užitkových vozech v Evropě a ve Spojených státech, která vyrovnala pomalejší růst v Číně.

    celý článek »

    Jaká rizika číhají na ETF investory?

    Autor: Miroslav Vybíral Stará pravda z Wall Streetu zní: Každý investor dostane od trhu to, co si po právu zaslouží. Kdo se pečlivě věnuje fundamentálním a technickým ukazatelům, pro toho nebude investování noční můrou.

    celý článek »

    Řecko splatilo MMF další splátku dluhu

    Řečtí činitelé potvrdili, že dnes splatili MMF 200 mil. eur a zažehnali tak bezprostřední hrozbu úpadku. Dnešní splátka však nebyla tak velkou hrozbou jako ta, která Řecko čeká příští týden – 12. května má Řecko zaplatit dalších 750 mil. eur.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza v úterý oslabila a index PX se ponořil o 0,35 % níže na 1025,4 b. Elektrárenská společnost ČEZ zavřela úterý lehkým ziskem 0,16 % na 636,5 Kč, když neudržela dopolední zisky, kdy titul obchodoval až za 639,50 Kč.

    celý článek »

    Australský dolar stále posiluje

    Poté, co se kurz měnového páru australského a amerického dolaru odrazil od svých sedmiletých minim, stále nabírá na síle a překonal již rozdíl 150 pipů.Ani snížení australských úrokových sazeb nepřineslo obrat.

    celý článek »

    Komerční banka: Aktuální technická analýza

    5 581 dvojnásobný vrchol, 5 455 50denní klouzavý průměr, 5 442 20denní klouzavý průměr, 4 992 200denní klouzavý průměr, 4 817 několikanásobný vrchol. Titul se obchodoval poblíž hladiny 5 400 Kč za akcii. MACD se pomalu přibližuje ke spouštěcí linii.

    celý článek »

    Globální výprask vládních dluhopisů nepolevuje

    Výnosy a úroky vládních dluhopisů byly až příliš nízko, v případě německých vládních dluhopisů, které výprodeje táhnou, dokonce na absurdně záporných úrovních. Globální výprask, kterému v posledních dvou týdnech čelí vládní dluhopisy, zatím...

    celý článek »

    Pentagon ve velkém investuje do obnovitelných zdrojů

    Americké ministerstvo obrany investuje značné prostředky do obnovitelných zdrojů elektrické energie. Cílem je především zajistit zbrojeným silám USA energetickou nezávislost. „Obnovitelná energie není jen politickým cílem, ale také operační...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »