• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Interiérové trendy pro jaro - léto 2018

    v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Normální tabulka; mso-tstyle-rowband-size:0;.

    celý článek »

    Reverse charge

    Jednou z hlavních priorit Ministerstva financí je zlepšení výběru daní s důrazem na efektivní řešení úniků v oblasti DPH. Mezera ve výběru DPH, tzv. VAT GAP zůstává po řadu let příliš vysoká (v roce 2012 dosáhl téměř 165 mld.

    celý článek »

    Jak správně zdanit příjmy z cenných papírů jako fyzická osoba?

    Jak správně jako fyzická osoba zdanit příjmy z prodeje cenných papírů a z titulu držby cenných papírů? Kdy je možné osvobození? Jak je to u dividend? U příjmů ze zdrojů v zahraničí? U daně, zaplacené v zahraničí a zápočtu? U cizoměnových příjmů a přepočtu na českou měnu? Všem, koho se dané téma týká, by mohl pomoci následující text.

    celý článek »

    Komodity nám možná říkají, že rok 2008 je zpátky

    Americký plán zavést cla na čínské zboží se na světový trh možná ještě nestihl zcela promítnout, některé komodity ale vypadají nalomeně už teď. Podle banky Bank of New York Mellon Corp to může být čerstvé varování před možným zpomalením ekonomiky.

    celý článek »

    Komodity nám možná říkají, že rok 2008 je zpátky

    Americký plán zavést cla na čínské zboží se na světový trh možná ještě nestihl zcela promítnout, některé komodity ale vypadají nalomeně už teď. Podle banky Bank of New York Mellon Corp to může být čerstvé varování před možným zpomalením ekonomiky.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu ve 12. týdnu (19.3.-23.3.2018)

    Klíčové události a ukazatele DE - Index podnikatelského klimatu Ifo v březnu poklesl na 114,7 bodu EZ - Kompozitní index nákupních manažerů PMI v březnu poklesl na 55,3 bodu PL - Maloobchodní tržby v únoru vzrostly o 7,9 % r/r US - Americká centrální...

    celý článek »

    Cla oslabila dolar

    Na podpis dekretu o zavedení tarifních dovozních cel vůči Číně reagovaly i měnové kurzy, konkrétně oslabením dolaru. Ten ztratil vůči euru 0,3 % na 1,233 EUR/USD, britské libře 0,1 % na 1,411 GBP/USD a především vůči japonskému jenu, který posílil o 0,3..

    celý článek »

    Zakázky na zboží vzrostly

    Zakázky na zboží dlouhodobé spotřeby vzrostly v únoru podle předběžných odhadů na 3,1 % oproti revidovaným -3,5 % v lednu. Trhy očekávaly růst 1,6 %. Rovněž zakázky bez dopravních prostředků vzrostly na 1,2 % oproti revidovaným lednovým -0,2 %.

    celý článek »

    Kongres schválil rozpočet vlády USA, Trump hrozí vetem

    Prezident USA Donald Trump říká, že uvažuje o vetování návrhu zákona o rozpočtu vlády. Rozpočet, počítající s částkou 1,3 bilionu dolarů (26,9 bilionu korun) do konce září, už schválil Kongres Spojených států, čímž uchránil administrativu prezidenta T...

    celý článek »

    Kongres schválil rozpočet vlády USA, Trump hrozí vetem

    Prezident USA Donald Trump říká, že uvažuje o vetování návrhu zákona o rozpočtu vlády. Rozpočet, počítající s částkou 1,3 bilionu dolarů (26,9 bilionu korun) do konce září, už schválil Kongres Spojených států, čímž uchránil administrativu prezidenta Trumpa před třetím upadnutím do platební neschopnosti v letošním roce.

    celý článek »

    Další Donaldův podpis na trzích

    Pokud se dnes podíváte na světovou mapu trhů, jasně vidíte, že převažuje rudá barva výprodeje. O co jde? Jde o další podpis Donalda Trumpa na trzích – tentokrát v podobě zavedení cel na dovoz čínského zboží do Spojených států.

    celý článek »

    Německý DAX od rána stále ve ztrátě

    Obavy z obchodních válek mezi USA a Čínou mají negativní dopad také na evropský akciový trh. Index DAX od rána odepsal další 2 %, na hodnotu 11 880 bodů především v sektoru cyklických titulů.

    celý článek »

    Kofola představí čísla za 4Q17

    Zveřejnění výsledků Kofoly je plánováno na dnešní odpoledne po uzavření trhu, následovat bude konferenční hovor pro analytiky v pondělí v 9:30. Očekáváme, že výsledky potvrdí pokračující obrat na úrovni tržeb (meziroční nárůst o 3 % na 1,62 mld.

    celý článek »

    ČEZ čelí nesouhlasu s dělením společnosti

    Dělení energetické skupiny ČEZ má novou překážku: Podle denního tisku stálý výbor pro jadernou energetiku nepodpoří návrh na rozdělení společnosti. Ministr průmyslu navíc v interview prohlásil, že nerozumí tomu, proč ČEZ na transformaci formou rozdělení..

    celý článek »

    Ranní komentář: Divide et impera

    Začíná přituhovat. Americký prezident se rozhodl jít hlavou proti zdi. Tentokrát nemluvíme o slibovaném plotu na hranicích s Mexikem, ale o snaze Donalda Trumpa obohatit se na úkor obchodních partnerů.

    celý článek »

    Barrick: S&P zvýšila rating

    Agentura S&P zvýšila rating na dluh společnosti Barrick na BBB z BBB-, se stabilním výhledem. Zvýšení výhledu následuje po snížení dluhu a zlepšení cash flow v poslední době.

    celý článek »

    Prospect Capital: Generální ředitel nakupoval akcie

    Generální ředitel společnosti John Barry v posledních dnech nakupoval akcie společnosti. V období od 15. do 20. března koupil 206 tis. akcií za 1,32 mil. USD. Barry kupuje poměrně intenzivně akcie společnosti již od listopadu minulého roku a v současné...

    celý článek »

    Micron: Výsledky i výhled nad odhady

    Výrobce pamětí Micron oznámil za 2Q 2017/18 tržby 7,35 mld. USD, na horní hranici svého předchozího výhledu 7,2 – 7,35 mld., a upravený zisk na akcii 2,82 USD, nad výhledem 2,70 – 2,75 USD.

    celý článek »

    Unipetrol: Výbuch v areálu v Kralupech

    Včera došlo v areálu Unipetrolu v Kralupech nad Vltavou k výbuchu na silničním terminálu. Tato tragická událost způsobila dočasné zastavení distribuce pohonných hmot přes silniční terminál v Kralupech. Událost nemá vliv na zpracování ropy.

    celý článek »

    EMU: PMI stále vysoko nad 50 body

    V březnu dosáhlo PMI ve zpracovatelském průmyslu v eurozóně 56,6 bodů a stále je tak vysoko ve fázi expanze. Oproti minulým měsícům došlo k mírnému zpomalení expanze průmyslové aktivity. Z našeho pohledu se ale s eurozónou nic zásadního neděje.

    celý článek »

    Růst cen vloni poháněly potraviny

    23. března 2018 Hrubý domácí produkt vloni vzrostl o 4,5 %. Jde o druhou nejvyšší hodnotu od roku 2007. Dynamiku národního hospodářství určovala spotřeba domácností poháněná výrazným zvyšováním výdělků, zahraniční poptávka a ve druhém pololetí i...

    celý článek »

    GER: IFO index nižší

    Německý IFO index v březnu poklesl z únorových 115,4 bodů na 114,7 bodů. Firmy hodnotí svou současnou situaci stále kladně (i přes pokles je hodnota tohoto subindexu stále vysoká). Horší je to s očekáváními, které jsou horší výrazněji (viz graf ).

    celý článek »

    Praha by ráno mohla navázat na včerejší ztráty

    Index PX včera zavřel obchodování na 1 118,73 bodech, a tedy nižší o 0,69 %. Akcie pojišťovny VIG nakonec po dobrých výsledcích udržely zelená čísla, ale během dne nadšení investorů poněkud vychladlo a VIG tak zavřel na 0,8 %.

    celý článek »

    UK: Sazby beze změny

    Hlavní událostí včerejšího dne bylo měnověpolitické zasedání britské centrální banky (BoE). V souladu s očekáváními byly ponechány úrokové sazby beze změny a hlavní sazba tak zůstala na 0,5 %.

    celý článek »

    EU: Obchodní válka prozatím zažehnána

    Podle agentury AFP se EU prozatím, spolu s několika dalšími zeměmi, vyhne clům na dovoz oceli a hliníku do USA. Cla na ocel (25 %) a hliník (10 %) mají platit od dneška. Jejich cílem je především dovoz z Číny do USA.

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 23.3.2018

    Klíčové události • Eurozóna: Kompozitní index nákupních manažerů PMI v březnu podle předběžného odhadu poklesl na 55,3 bodu z únorových 57,1 bodu. Přebytek na běžném účtu platební bilance v lednu činil 12,8 mld. eur, respektive 37,6 mld. eur po sezonní...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »