• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    TIP na stredu: Brexit ohrozuje GBP

    BoJ prijala Abeho 2% inflačný cieľ a odsúhlasila nelimitované kvantitatívne uvoľňovanie. Nestačilo. Nelimitované QE má totiž platiť až od budúceho roka, dokedy je v platnosti súčasný program. Investori tak po vybratí denného vrcholu na 90.14 USD/JPY.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 22. 1. 2013

    Úterý bylo prvním obchodním dnem, po včerejším svátku Martina L. Kinga. Z makrodat byly zveřejněny prodeje existujících domů, které však nedosáhly na očekávání a index výrobní aktivity richmondského FEDu propadl. Výsledky zveřejnili před trhem např.

    celý článek »

    Budou se americké banky dělit?

    Možná. Šéf dallaské pobočky Fedu Richard Fisher se minulý týden vyjádřil v tom smyslu, že by se největší americké banky - too big to fail banky - měly rozdělit na několik menších.

    celý článek »

    IPO Moskevské burzy otestuje přitažlivost ruského finančního trhu

    Moskevská burza hodlá nabídnout své akcie široké investorské veřejnosti v rámci jejich primárního úpisu (IPO) v Moskvě. Výsledek úpisu naznačí pokrok v jednom z často proklamovaných cílů kabinetu Dmitrije Medveděva, který se z ruské metropole snaží udělat mezinárodní finanční centrum a zvrátit trend, kdy ruské firmy při burzovních premiérách raději volí zahraniční trhy, zejména burzu v Londýně.

    celý článek »

    Začněme uvažovat o přesunu do Grónska

    Se změnou klimatu se můžeme vypořádat dvěma způsoby. Buď se adaptujeme, nebo se přesuneme jinam. V současné době žije 44 % světové populace ve vzdálenosti do 150 km od pobřeží a rostoucí hladina moří tak pro ně může být katastrofická.

    celý článek »

    ČEZu prý hrozí, že v Albánii kvůli zásahu regulátora nebude moci čerpat 60 mil. EUR ze záruk SB. Nečas vyjádřil podporu

    Energetické společnosti ČEZ hrozí, že nebude moct čerpat 60 milionů eur ze záruky, kterou jí Světová banka poskytla pro podnikání v Albánii. Podle internetového deníku Insider může záruku čerpat jen distribuční společnost CEZ Shpërndarje, nad kterou ale ČEZ v pondělí ztratil kontrolu, když albánské úřady jmenovaly administrátora, který převezme správu firmy.

    celý článek »

    Akciové indexy dnes mírně klesají

    Západoevropské akciové indexy dnes mírně klesají navzdory tomu, že německý index důvěry ZEW vzrostl na nejvyšší hodnotu za dva a půl roku. Nedaří se bankovním akciím, např. italská Banca Monte dei Paschi di Siena padá o 5 % po zprávě o...

    celý článek »

    Změna sentimentu?

    Dnešní obchodní den se po dnech nízké volatility konečně vyznačoval vyššími objemy a výraznějším posunem kurzu. Německý index DAX otevřel -0,4 % na hodnotě 7.728 bodů a hned začal ztrácet až na -1,3 %.

    celý článek »

    Světová produkce oceli loni na rekordu, v ČR klesla

    Světová produkce surové oceli v loňském roce dosáhla nového rekordu 1,548 miliardy tun. Tempo růstu globální výroby se ale výrazně zpomalilo v důsledku útlumu čínské ekonomiky a pokračování dluhové krize v Evropě, sdělilo dnes Světové sdružení oceli (Worldsteel).

    celý článek »

    Unipetrol: predikce výsledků za 4Q2012

    Výsledky za 4Q nepřinesou podle našeho názoru mnoho pozitivních zpráv co se týče finanční situace firmy. Dle vyjádření managementu z minulého týdne vykáže Unipetrol odpis dlouhodobých aktiv ve výši 4,5 mld CZK, což se negativně promítne do všech...

    celý článek »

    Maďarský forint dnes prudce oslabil

    Koruna dnes dopoledne oproti euru posílila až k úrovni 25,507 CZK/EUR. V dalším průběhu úterní seance pak spíše mazala své dopolední zisky, když se obchodovala kolem úrovně 25,610 CZK/EUR. Polský zlotý dnes nepokračoval v oslabování, jeho kurz se...

    celý článek »

    Veletoč Jana Fischera odmítají jeho podporovatelé i tvůrci kampaně, budou volit Karla Schwarzenberga

    Dlouho favorizovaný a nakonec neúspěšný kandidát prvního kola prezidentské volby Jan Fischer kromě šance na zvolení prezidentem České republiky po svém veletoči od původně názorové blízkosti s Karlem Schwarzenbergem k nově nepřímo vyslovené, ale zřejmé podpoře Miloše Zemana, ztratil podporu většiny z osobností a poradců, které utvářely jeho prezidentskou kampaň.

    celý článek »

    Ať žije Vicky Pollard! Nebo radši ne...

    Minulý týden jsme si povídali o globalizaci. Sociální vědci tvrdí, že ekonomická globalizace je pouze jedna stránka ? i když ta hlavní ? globalizace. Ekonom Takis Fotopoulos použil výraz "politická globalizace" k označení vzniku mezinárodní elitní třídy obyvatel a postupného úpadku národního státu jakožto ekonomicky samostatného subjektu.

    celý článek »

    Klid před bouří? 3 spouště tržní spouště

    Regionálním akciovým trhům tento týden nepřeje a zkušený investor se ptá: Vrací se snad averze k riziku a brzo spláchne studená sprcha celý trh? Investoři jsou namlsáni býčími hody od počátku června loňského roku (např.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 22.01.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 21.1.Změna22.1. Americký dolar USD 119.2360 -0.02%19.2310...

    celý článek »

    BoJ nasleduje Fed, akciám to nestačí

    Hoci včera sme mali doslova zaspatý deň (najužšie obchodné pásmo na EURUSD od septembra 2010) dnes sa na nedostatok pohybov na trhu nemožno sťažovať. Veselo bolo už nadránom, v čase rozhodovania o menovej politike BoJ. Posledné dni pred týmto...

    celý článek »

    Zisk Verizon srážejí dotované smartphony jako sázka na budoucnost i bouře Sandy. Akcie ztrátu otočily

    Druhá nejvýznamnější americká telekomunikační společnost Verizon v posledním čtvrtletí roku 2012 výrazně zaostala ziskem za očekáváním. Odvolává se na dopady bouře Sandy, na vině je ale zejména rekordní zájem o dotované chytré telefony pro nové předplatitele služeb jako sázka firmy na budoucí posílení tržeb.

    celý článek »

    Tři důvody, proč se bát silné koruny

    Koruna dělá v poslední době exportérům radost. Od začátku roku ztratila 60 haléřů k euru na vlně sázek z Londýna a Frankfurtu, že oslabí kvůli pokračující recesi, případně že ji popostrčí ČNB.

    celý článek »

    Analytici vidí německou ekonomiku v lednu ružově

    ZEW indikátor ekonomického sentimentu v Německu si v lednu polepšil o 24,6 bodu na celkových 31,5 bodu. Jedná se o nejlepší výsledek od května 2010. Dnešní výsledek značí, že sentiment německých analytiků a investorů v lednu prudce stoupl, a to díky.

    celý článek »

    Analytici vidí německou ekonomiku v lednu růžově

    ZEW indikátor ekonomického sentimentu v Německu si v lednu polepšil o 24,6 bodu na celkových 31,5 bodu. Jedná se o nejlepší výsledek od května 2010. Dnešní výsledek značí, že sentiment německých analytiků a investorů v lednu prudce stoupl, a to díky.

    celý článek »

    Růst v časové tísni

    Robert Gordon z americké Northwestern University je význačný ekonom, jenž si makroekonomickými pracemi a studiemi dlouhodobého hospodářského růstu právem vysloužil velkou úctu.

    celý článek »

    Analytik doporučuje – 3 dividendoví králové za babku

    Slabé výsledky domácích firem za prvních devět měsíců roku 2012 naznačují, že ani celoroční výsledky nejspíš neskončí vítězně. Pomyšlení na dividendu si bude muset velká část investorů z domácího akciového trhu odpustit nebo se přinejmenším spokojit s...

    celý článek »

    Libra odolává na 1,583

    Libra dnes k dolaru kolísá kolem pondělních konečných úrovní 1,584. Pokud se obchodníci v minulém týdnu nudili pohledem na hlavní finanční trhy, měli upřít pozornost právě na tento trh. Libra se od začátku roku odkloňuje od vývoje švýcarského franku.

    celý článek »

    Budvar u soudu EU neuspěl ve sporu o ochrannou známku BUD

    Českobudějovický Budvar neuspěl u evropské justice v jednom z dlouholetých a komplikovaných sporů s firmou Anheuser-Busch. Tribunál, což je druhý nejvyšší soud EU, dnes zamítl jeho žalobu, kterou chtěl zabránit zápisu ochranné známky "BUD" pro pivo americké společnosti.

    celý článek »

    EURUSD vykročil dnes směrem dolů celkem rázně

    V návaznosti na náš poslední krátkodobý výhled bude zajímavé sledovat, zda tedy bylo vhodné dlouhé pozice uzavírat již koncem minulého týdne. Dnešní dopolední vývoj na hlavním měnovém páru vypadá celkem rozhodně, kdy se tedy opět vracíme do silného..

    celý článek »

    Soliditet: Kamionové dopravě se v Česku daří

    Kamionové dopravě se v Česku navzdory krizi daří, zatímco osobní doprava skomírá. Celkové tržby nejvýznamnějších hráčů v odvětví kamionové dopravy mezi lety 2010 a 2011 vzrostly o 8 %, zatímco osobní (-1,2 %) a železniční doprava (-5 %) vykázaly pokles.

    celý článek »

    Německá ekonomika má zřejmě nejhorší za sebou

    Německá centrální banka - Bundesbank vydala vyjádření ve své měsíční zprávě, že hospodářský útlum v Německu by měl být krátkodobý. Dodala také, že nejsilnější ekonomika eurozóny by měla mít nejhorší již zřejmě za sebou a již se možná odrazila ode dna.

    celý článek »

    Asie povětšinou na "nule", Nikkei 225 ztrácí...

    Asijské burzy jsou druhý obchodní den tohoto týdne v lepším případě na „nule“, v tom horším pak ztrácí. Index Nikkei 225 proto v tomto okamžiku klesá o 0,35 %, Hang Seng přidává marginálních 0,18 % a australský ASX 200 je téměř beze změny.

    celý článek »

    Euro v pondělí proti dolaru beze změn

    Euro se proti dolaru během včerejšího obchodování prakticky nepohnulo a nakonec uzavřelo na své páteční hodnotě mírně nad úrovní 1,33 USD/EUR. Americké trhy zůstaly kvůli svátku zavřené a do obchodování nezasáhly ani žádné zásadní makroekonomické...

    celý článek »

    Obce, pozor! Během zimy nestačí udržovat jen chodníky

    Skutečnost, že obec odpovídá za schůdnost chodníku, je díky médiím poměrně známá i u široké veřejnosti. Jenže odpovědnost obcí může podle Nejvyššího soudu sahat ještě dále. Například k autobusovým zastávkám na jejich území, i když nejsou jejich majetkem.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »