• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 6. 2. 2013

    Středeční obchodování nebylo podpořeno makrodaty a ani další vlivy příliš do obchodování nezasáhly, což vedlo k nevýraznému vývoji. Indexy otevíraly ve ztrátě a v průběhu dne se probojovaly zpět k nule.

    celý článek »

    Koruna se dočkala a proti euru posílila

    Za velmi významného zvýšení objemů obchodování se dnes večer kurz eura vůči koruně odpoutal od více než půlročního maxima a propadl se během dvou hodin o téměř 500 pipsů. Výsledky dnešních makroekonomických dat z Německa byly přesně podle očekávání.

    celý článek »

    Zasáhne ECB na trhu a euru? Splácení LTRO vítané i nebezpečné...

    Přinese čtvrteční zasedání Evropské centrální banky (ECB) varování pro měnové trhy? Po překvapivé lekci uštědřené při lednovém jednání a silném růstu eura přinesly poslední týdny také nečekaně vysoký objem předčasně splacených 3letých půjček evropským bankám (LTRO), který znervózněl trhy.

    celý článek »

    Zmanipulované trhy?

    Mohamed El-Erian z giganta Pimco před časem varoval: Experimenty centrálních bank manipulují s cenami aktiv na několika trzích... Centrální banky nemohou tlačit ceny aktiv nad jejich fundamentální hodnotu donekonečna.

    celý článek »

    Premiér: Vláda nebude dva roky hýbat s daněmi

    Předseda vlády Petr Nečas dnes po jednání vlády řekl, že jeho vláda už žádným způsobem nebude upravovat daně. Reagoval tak na dnešní jednání kabinetu, kde se ministři dohodli, že jakékoliv zákony měnící daňové zatížení občanů již nebude tato vláda...

    celý článek »

    Obr na hliněných nohou

    V polovině listopadu loňského roku vydalo vedení společnosti E.ON tzv. profit warning. Tedy upozornění o tom, že se nepodaří dosáhnout dříve predikovaných hospodářských výsledků. Jako odůvodnění byla tehdy uváděna snížená poptávka po energiích (hlavně po.

    celý článek »

    Index S&P 500 těsně před vrcholem a následným pádem?

    Akciové trhy, reprezentovány souhrnnými akciovými indexy, nyní atakují svá historická maxima. Index Dow Jones (DJIA), kótován na Newyorské akciové burze (NYSE), překonal 1. února 2013 psychologickou hranici 14 000 bodů, čímž dosáhl nejvyšší úrovně od...

    celý článek »

    Jen tak na okraj ... poznámky k finanční ústavě

    Poslanecká sněmovna začala projednávat vládní návrh ústavního zákona o rozpočtové odpovědnosti. Jeho podstatou jsou dvě části: limity pro veřejný dluh v relaci k HDP, s nimiž je spojen korekční mechanismus bránící příliš vysokému zadlužení země, a vznik..

    celý článek »

    VIDEO: Týden ve znamení zasedání centrálních bank

    6. kalendářní týden (4. - 10. února 2013) se nese v duchu zasedání centrálních bank. První v pořadí byla australská centrální banka (RBA), která se zasedala v úterý. Ta po prosincovém snížení úrokových sazeb ponechala v únoru měnovou politiku beze...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 06.02.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.2.Změna6.2. Americký dolar USD 118.9520 +0.46%19.0410...

    celý článek »

    NERV podporuje přijetí finanční ústavy

    Národní ekonomická rada vláda stála u zrodu české finanční ústavy. Domluva nad parametry je samozřejmě otázkou politického kompromisu, ale přijetí zákona by mělo být dle NERV v zájmu všech politických stran.

    celý článek »

    Ukáže EURUSD v dalších dnech nový vrchol?

    V návaznosti na předchozí analýzu vývoje hlavního měnového páru, bychom zůstávali při stejných očekáváních a stejném preferovaném scénáři, který byl v posledních týdnech popisován. Zmíněná hranice pásma vlny (i) zafungovala v posledních dnech...

    celý článek »

    Čína v rámci boje proti korupci zakázala reklamy na drahé dárky

    Čínské rozhlasové a televizní stanice nebudou nadále vysílat reklamy na drahé dárky, jako jsou luxusní hodinky, vzácné známky či zlaté mince. Jde o další součást vládní snahy zakročit proti extravaganci a plýtvání, stejně jako proti korupci, kterou by luxusní dárky mohly představovat.

    celý článek »

    Jak se pojišťujeme? Tři hlavní typy postojů

    Závažné onemocnění, úraz s následkem invalidity a ztráta zaměstnání – to jsou rizika, kterých se obává až 70 % z nás. Jak se proti těmto rizikům chráníme, jak rozumíme pojistným produktům, podle čeho pojištění vybíráme? Mají ženy jiný přístup k pojištění.

    celý článek »

    Apple má 45% růstový potenciál, tvrdí Goldman Sachs

    Akcie společnosti Apple (457,84 USD, 3,51%) se včera odrazily od úrovní kolem 440 USD za kus a posílily o 3,5 %, nejvíc za poslední dva týdny. Světoznámému výrobci spotřební elektroniky, který od začátku roku odepsal necelých 17 %, možná pomohlo výrazně optimistické doporučení banky Goldman Sachs (150,45 USD, 1,99%).

    celý článek »

    10y T Note konsoliduje blízko 3/4letého minima

    Futures kontrakt 10letého T Note dnes sílí o 0,1% d/d na 131,4. Trh v minulých týdnech vytvořil nové 3/4letní minimum 130,7, které je součástí momentálního hlavního podpůrného pásma 130,5 130,7. Tím se potvrzuje půlroční klesající trend cílující...

    celý článek »

    ČNB zasedá... zprávy z dluhopisových trhů

    Situace na španělském a italském trhu s vládními dluhopisy se stabilizovala, když tyto instrumenty po pondělním výprodeji korigovaly svoje ztráty. Přesto zejména italské dluhopisy mohou zůstat až do voleb na konci února pod tlakem.

    celý článek »

    Amerika vs. ratingová agentura S&P

    Že by platilo staré české přísloví „boží mlýny melou pomalu, ale jistě“? Jak to tak vypadá, tak ratingová agentura S&P se bude zodpovídat za nadhodnocení hypotečních cenných papírů před první vlnou světové krize, který vypukla právě v USA v roce 2008.

    celý článek »

    PX mírně roste díky obratu Erste, Telefónice či Philip Morris ČR

    Pražská burza po včerejším výrazném poklesu před zasedáním ČNB vstupuje do dnešní obchodní seance mírným růstem, když index PX připisuje 0,22 %. Další burzy ve středoevropském regionu si vedou podobně, když německý DAX roste o 0,32 %, rakouský ATX je výše o 0,63 %, polský WIG získává 0,33 % a maďarský BUX připisuje 0,27 %.

    celý článek »

    Mrakodrapy varují: Držte si od akcií distanc!

    Po pěti letech nejistoty a obav z budoucího ekonomického vývoje to konečně začíná vypadat, že jsme z nejhoršího venku. Akciové trhy se blíží ke svým historickým maximům, možnost rozpadu eurozóny zmizela z úvodních stran deníků a k Řecku nepřibyl žádný...

    celý článek »

    Komentáře k průmyslu - výroba hluboko pod bodem mrazu

    Průmysl zaznamenal na konci roku výrazný propad. Výroba se meziročně snížila o 12,5 procenta. Horší výsledek byl naposledy zaregistrován v červenci 2009. Výsledek výrazně ovlivnila skutečnost, že prosinec měl o tři pracovní dny méně než stejný měsíc...

    celý článek »

    TMR neuspěla v tendru na koupi lanovek v Polsku

    Slovenská společnost Tatry Mountain Resorts (TMR) se podle médií nedostala do užšího výběru na koupi lanovek na polské straně Tater. TMR vlastní na Slovensku lyžařská střediska ve Vysokých a Nízkých Tatrách, spolu s firmou SMMR loni získala do pronájmu největší český skiareál ve Špindlerově Mlýně.

    celý článek »

    USD/JPY za stovku? Guvernér BoJ odstoupí dříve

    Japonská vláda premiéra Shinza Abeho se rozhodla, že k výměně guvernéra japonské centrální banky (BoJ) dojde dříve, než se původně plánovalo. Vláda tak chce dosadit do vedení BoJ svého člověka, aby získala možnost větší kooperace směřující k...

    celý článek »

    Středa 6. února: Užitečné informace pro investory

    Deset věcí, které dnes ráno rozhodně nesmíte přehlédnout. 1. Dnešní makrodata Český statistický úřad zveřejní výsledky průmyslu, stavebnictví a zahraničního obchodu za prosinec 2012. Česká národní banka zveřejní bilanci ČNB k 31.

    celý článek »

    Že by evropským býkům docházel dech?

    Evropské trhy v úvodu týdne prudce propadly a ztráty na indexech dosahovaly až 3 %. Včerejší obchodování sice skončilo pozitivně, ale s nárůsty okolo 0,3 % nestály ani za větší povšimnutí.

    celý článek »

    ČR - stavební produkce v roce 2012 klesla o 6,5%

    Stavební produkce v prosinci 2012 klesla meziročně o 17,3 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 7,1 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota vzrostla o 27,3 %. Bylo zahájeno meziročně o 5,1 % bytů méně. Dokončeno bylo o 2,3 % bytů méně.

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street v úterý v 22:00 odzvonilo:3M oznámila zvýšení čtvrtletní dividendy na 0,635 USD z 0,59 USD/akcii, zároveň spustí program odkupu vlastních akcií až za 7,5 mld.

    celý článek »

    Drahý australský dolar škodí ekonomice

    Australské maloobchodní tržby se v prosinci propadly již po třetí v řadě. Australský statický úřad naměřil 0,2 procentní propad v prosinci. Celkové tržby v meziměsíčním měření dosáhly 21,42 miliard australských dolarů. Tržby v roce 2012 se dočkaly...

    celý článek »

    Německo má nejhorší za sebou

    Výrazný růst vedoucích indikátorů znamená, že německá ekonomika se možná vydala směrem k silnějšímu růstu již na počátku tohoto roku. Podle našeho názoru jí v tom bránila hlavně nejistota firem ohledně budoucnosti monetární unie.

    celý článek »

    Nejlepší a nejhorší komodity na 2013 a 2014

    Hledáte nejbezpečnější a nejvíce růstovou sázku mezi komoditami? Komoditní stratég Morgan Stanley Hussein Allidina věří stejně jako před rokem zlatu. U stříbra je sice lepší poměr rizika a výnosu a svou výkonností zlato v roce 2013 nejspíše za stříbrem...

    celý článek »

    Koruna tlačí na dolar

    Před měsícem byla česká koruna na páru s dolarem nad hranicí 19,555 a dnes se nachází kurz na S/R úrovni 18,850. A to jěště minulý týden atakoval hodnoty 18,700, ze kterých koruna oslabila na 19,025.

    celý článek »

    Akciové společnosti přivítají monistický systém, čekají je ale výkladové potíže

    Zákon o obchodních korporacích, který nabude účinnosti 1. ledna 2014, přináší celou řadu novinek i na poli corporate governance akciové společnosti. Významnou změnou je odstranění povinné účasti zaměstnanců v dozorčí radě akciové společnosti, což byl faktor, který dodnes mnohé podnikatele motivoval k tomu, aby pro své podnikání raději volili právní formu společnosti s ručením omezeným.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »