• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Almunia a Motta: Faktor konkurence

    Od roku 2008, kdy začal globální hospodářský pokles, se debata točí kolem makroekonomických strategií a nástrojů použitých k řešení krize a podpoře zotavení.

    celý článek »

    Otestujte si, jak moc rozumíte ekonomii

    Chcete vědět, jak moc rozumíte ekonomii? Můžete si zkusit část testu, který byl v USA vytvořen pro žáky posledního ročníku středních škol. V roce 2012 si ho tam vyzkoušelo téměř 11 000 studentů a výsledky ukázaly, že jejich znalosti v oblasti ekonomie se od roku 2006 výrazně nezměnily.

    celý článek »

    Týdenní zpráva o koruně: Příprava na banky

    Tento týden přináší koruně posílení, ačkoli v jeho průběhu kurz testoval hranici 26,00. Pohyb hlavních trhů byl pro domácí měnu znovu jen slabou inspirací, za jejími zisky v posledních dnech vidíme spíše snížení obav z devizových intervencí před jednáním ČNB.

    celý článek »

    Čekáme, že HDP USA letos poroste o 2% - v 1Q13 +2,5%

    Mads Koefoed, hlavní makroekonomický stratég Saxo Bank. Americká ekonomika v prvním čtvrtletí 2013 podle prvního rychlého odhadu vzrostla o 2,5 procenta. Tempo růstu tak zrychlilo z 0,4 procenta v posledních třech měsících loňského roku, zaostalo...

    celý článek »

    Chceme zpátky naše peníze

    Od dosažení dna v prvním čtvrtletí roku 2009 dosáhla výše odkupů akcií v indexu S&P 500 2,1 bilionu dolarů (odhad Yardeni Research). Pro určité srovnání - tržní kapitalizace celého indexu je něco přes 13 bilionů dolarů.

    celý článek »

    Latinská Amerika má jistý post šéfa WTO

    Po papežovi by si Latinská Amerika mohla letos připsat další důležitý bod v obsazování vedoucích pozic klíčových světových institucí, tentokrát jde o post výkonného ředitele Světové obchodní organizace (WTO).

    celý článek »

    Evropské akcie oslabují, v Praze se daří malým emisím

    Evropské akcie na konci jinak úspěšného týdne oslabují po sérii negativních překvapení v podobě firemních výsledků . Za očekáváními zaostala například čísla francouzského ropného gigantu Total. Naopak německá chemická společnost BASF potvrdila...

    celý článek »

    EKONOMICKÉ UKAZATELE - Česko/Slovensko/Polsko/Maďarsko

    Hlavní ekonomické ukazatele zemí Visegrádské čtyřky, nejnovější oficiální údaje. Naposledy aktualizováno 23.dubna o maďarskou hlavní sazbu. Česko Slovensko Polsko Maďarsko HLAVNÍ SAZBA (pct) 0,05 0,75 3,25 4,75 HRUBÝ DOMÁCÍ PRODUKT Q4/12 Q4/12 Q4/12.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 119.8020 0.00%19.8020...

    celý článek »

    Odpolední komentář k EUR/USD

    Pohyb eurodolaru si v posledních dnech zaslouží srovnání s jízdou na horské dráze. Politické novinky střídají ty ekonomické a jednomu aby se z toho zatočila hlava. Velmi zajímavou zprávu přinesly německé noviny, které informovaly o revoltě německé...

    celý článek »

    EU a eurozóna vs. deficity

    I přes schodek překračující 3 % maximum se dá říci, že hospodaření eurozóny se v konečném důsledku zlepšilo. Pojďme se podívat na čísla hovořící samy za sebe. Rozpočtový deficit zemí Evropské unie loni klesl v průměru na 4,0 procenta hrubého domácího...

    celý článek »

    Kongresové centrum Praha, a.s. - Výroční zpráva za rok 2012

    Kongresové centrum Praha (IČ 630 80 249) Povinně uveřejňovaná informace - vnitřní informaceKongresové centrum Praha, a.s. se sídlem v Praze 4, 5.května 65, IČ: 63080249, jako emitent kótovaného cenného papíru sděluje, že Výroční zpráva za rok 2012 je zveřejněna na internetových stránkách společnosti www.

    celý článek »

    Uklidnění italské scény... zprávy z dluhopisových trhů

    Na trzích dluhopisů včera panoval klid. Mírnou výjimku představoval pouze růst italských desetiletých výnosů o 5 bps, který však k jejich předchozímu výraznému poklesu nebyl nijak zásadní - italský desetiletý výnos se i tak pohybuje o cca 160 bps níže, než před rokem a o 70 bps níže než před čtyřmi týdny.

    celý článek »

    Sell in May and go away? Letos NE, říká stratég!

    Investoři si jistě dobře vzpomínají na loňský akciový výplach, kdy v květnu akciové indexy slétly téměř o 10 procent dolů. Podobně tomu bylo i předloni a před-předloni. „Sell in May and go away“ je známou burzovní říkankou, která se mezi investory ujala..

    celý článek »

    Výnosná investice

    Penzijní reforma má za sebou téměř čtyři měsíce své existence. Diskuze kolem ní se od počátku „točí“ především kolem nevýhodnosti a chyb druhého pilíře ve srovnání s výhodami prvního pilíře.

    celý článek »

    Igor Polanský: Výnosná investice

    Penzijní reforma má za sebou téměř čtyři měsíce své existence. Diskuze kolem ní se od počátku „točí“ především kolem nevýhodnosti a chyb druhého pilíře ve srovnání s výhodami prvního pilíře.

    celý článek »

    Zlato otáčí dolů

    Zlato padá 0,5% d/d na 1460 bez většího respektu před klíčovou informací týdne, kterou je HDP USA za první čtvtrletí (14.30 SEČ). Čeká se významné zrychlení růstu ekonomiky alespoň srovnání s předchozím obdobím, jedná se však spíše o matematický...

    celý článek »

    Pražské služby, a.s. - Výroční zpráva za rok 2012

    Pražské služby , a.s. (IČ: 60194120) Povinně zveřejňovaná informace Společnost Pražské služby, a.s., se sídlem Praha 9, Pod Šancemi 444/1, IČ: 60194120, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2432 (dále jen „Společnost“), uveřejnila dokument Výroční zpráva za rok 2012, který je dostupný ZDE.

    celý článek »

    Celosvětový nárůst poptávky táhne zlato vzhůru

    Největší nárůst ceny od června loňského roku zaznamenal v rámci včerejší seance na burze Comex spadající do skupiny CME nejaktivnější futures kontrakt na zlato. Růst zlata následoval výkupy centrálních bank a známky celosvětově rostoucí poptávky, a..

    celý článek »

    Výsledková sezona v plném proudu

    Evropská výsledková sezona je v plném proudu a například výsledky automobilek ukazují na zpomalení prodejů nových automobilů. Zejména značky Volvo, MAN a SAAB vykazují dosti zhoršená čísla. MAN v 1Q se ztrátou před zdaněním 144 mil. EUR.

    celý článek »

    Amazon (-3 %) roste a utrácí. Míří i do ČR

    Obliba nákupů na internetu celosvětový fenomén a potvrzují to stále rostoucí tržby lídra v tomto odvětví Amazon.com. Tento největší světový internetový prodejce, který chystá expanzi i do ČR, v prvním čtvrtletí roku zvýšil tržby o 22 procent.

    celý článek »

    Amazon (-4 %) roste a utrácí. Míří i do ČR

    Obliba nákupů na internetu celosvětový fenomén a potvrzují to stále rostoucí tržby lídra v tomto odvětví Amazon.com. Tento největší světový internetový prodejce, který chystá expanzi i do ČR, v prvním čtvrtletí roku zvýšil tržby o 22 procent.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada CZ HOLDING a.s.

    CZ HOLDING a.s., se sídlem Jungmannova 1431, Hradec Králové, IČO 25272373 Představenstvo společnosti CZ HOLDING a. s. se sídlem v Hradci Králové, Jungmannova 1431, PSČ 500 02, IČ 25272373, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v...

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street ve čtvrtek odzvonilo:Společnost Amazon.com zveřejnila zisk 18 centů na akcii, čímž potěšila trh, tržby 16,07 mld.

    celý článek »

    Dnes se dočkáme HDP v USA

    Společná evropská měna včera dopoledne posilovala. Po zveřejnění čísel z USA se trend zvrátil a euro se proti dolaru dostalo pod 1,30 USD/EUR. Během asijské noční seance euro ještě zaznamenalo zisky ve výši 0,3 % a ráno se obchodovalo kolem 1,3040...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada JUPRON a.s.

    JUPRON a.s., se sídlem V. Klementa 131, Mladá Boleslav, IČO 25602080 JUPRON, a.s. zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 4902, se sídlem Mladá Boleslav, V. Klementa 131, okres Mladá Boleslav oznamuje, že...

    celý článek »

    Stáhnou komodity dolů i komoditní měny?

    Co jde nahoru, musí zase dolů. Platí to i o komoditních měnách, tedy měnách zemí, které jsou významnými exportéry komodit. Na jejich kurz nyní silně doléhají obavy z toho, že komoditní supercyklus je u konce.

    celý článek »

    Abnormální události ukazují zranitelnost býků

    Vypovídá něco reakce investorů na falešnou zprávu agentury AP o bombovém útoku na amerického prezidenta Obamu o aktuální náladě na trzích? Dá se pomocí sociálních sítí odhadnout budoucí vývoj investic? A jaké abnormality zažívá pražská.

    celý článek »

    Máte nadváhu? Hrozí vám alergie víc než jiným

    Američtí lékaři zkoumali vztah obezity a alergie u dětí. Od roku 1980 trvale narůstá počet obézních mladých Američanů ve věku 6 až 11 let. Tehdy jich bylo pouze pět procent, v roce 2004 se toto...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »