• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street zahájila týden silným růstem

    Dopad útoků ve Francii měl na trhy krátkého trvání a zámořské indexy tak otevřely nový týden velkým růstem. Rally v průběhu obchodní seance nabírala na síle a index S&P nakonec posílil o 1,5 % na 2050 b.

    celý článek »

    Wall Street zahájila týden silným růstem

    Dopad útoků ve Francii měl na trhy krátkého trvání a zámořské indexy tak otevřely nový týden velkým růstem. Rally v průběhu obchodní seance nabírala na síle a index S&P nakonec posílil o 1,5 % na 2050 b.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 16. 11. 2015

    Trhy do nového týdne vstupovaly mírně váhavě po událostech v Paříži, nicméně v průběhu dne se rozhodly pro výrazný růst, kdy indexy přidávaly téměř jedno a půl procenta. I přesto, že nejistota na straně eura dnes opět podpořila dolar, dařilo se výrazně...

    celý článek »

    Evropa zakončila nerozhodně, Air France -6 %

    Evropské akciové trhy dnes několikrát změnily svůj směr, když nakonec zakončily seanci nerozhodně v blízkosti pátečního závěru. Obchodování bylo v úvodu výrazně ovlivněno pátečními teroristickými útoky v Paříži, na což akcie zareagovaly propadem, který se ale indexům v průběhu dne podařilo odmazat s tím, jak se očekává, že ekonomický dopad posledních událostí bude minimální.

    celý článek »

    Ani horší data dnes dolar neohrozila

    Dění na finančních trzích dnes sice bylo ovlivněno pařížskými teroristickými útoky, avšak žádná prodejní panika se nekonala. Ráno sice futures na hlavní evropské indexy signalizovaly více než 1,5procentní propad, avšak během samotného obchodování indexy úvodní ztráty korigovaly.

    celý článek »

    Sumár dňa: 16.11.2015

    Obchodníci dnes ráno s napätím sledovali, aký dopad na obchodovanie budú mať teroristické útoky z piatkovej noci v Paríži, pri ktorých zahynulo 129 ľudí. Táto tragická udalosť dnes spôsobila, že hlavné americké aj európske akciové indexy otvárali...

    celý článek »

    ČEZ stáhnul pražskou burzu do červených čísel

    Index pražské burzy PX zakončil dnešní den s průměrným objemem obchodů níže o 0,24 % na úrovni 978,7 bodu. Hlavním „viníkem“ poklesu je energetika ČEZ, která dokázala přetlačit positivní vývoj na bankovních titulech.

    celý článek »

    Euro přes slabá data USA pod tlakem

    Euro k dolaru k nedělnímu závěru obchodování kolísá bez větších změn na 1,071. Trh dnes příliš neodpověděl ani na listopadový Index průmyslu Fedu New Yorku. Ten vzrostl pouze z 11,4 na -10,7, čekal se růst na -5,0. Pokles ek. aktivity se tedy snížil.

    celý článek »

    Druckenmiller: Fed krade budoucnost

    Experimentování Fedu s udržováním sazeb na rekordním minimu nepřirozeně dlouhou dobu nemůže skončit dobře, tvrdí hedgeová legenda Stanley Druckenmiller. Jediné, čeho Fed dosahuje, je podle něj stahování budoucí poptávky do současnosti.

    celý článek »

    Cameron: Názory na Asadův osud se nyní se sbližují

    Stanoviska Západu a Ruska ohledně budoucnosti syrského prezidenta Bašára Asada se zásadně rozcházela, tato názorová propast je ale nyní o něco menší. Řekl to dnes britský premiér David Cameron po jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem během summitu skupiny velkých světových ekonomik G20 v turecké Antalyi.

    celý článek »

    Týdenní výhled: ZEW, Draghi, USA: CPI, Zápis Fedu

    Index průmyslu Fedu New Yorku za listopad vzrostl pouze z 11,4 na -10,7, čekal se růst na -5,0. Pokles ek. aktivity se tedy snížil ve srovnání s očekáváním jen drobně. Rovněž struktura zprávy se příliš meziměsíčně nezlepšila. Klesají nové zakázky a..

    celý článek »

    Regionální měny na začátku týdne v klidu

    Všechny regionální měny se na začátku týdne obchodovaly v klidu. Jejich kurzy se držely ve velmi úzkých pásmech a neměly zřetelné tendence ani oslabovat ani posilovat. Česká koruna se stále drží velmi blízko hladiny kurzového závazku ČNB.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 16.11.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 13.11.Změna16.11. Americký dolar USD 1 25.1070 +0.39%25.2070...

    celý článek »

    USA dodají Saudům chytrou munici za 1,29 mld. USD

    Podle agenturních zpráv USA souhlasí s prodejem téměř 13 000 chytrých pum a odpovídajícího množství náhradních dílu do Saúdské Arábie. Hodnota kontraktu na pumy od výrobců Boeing a Raytheon se odhaduje na 1,29 mld. USD.

    celý článek »

    NYSE a Nasdaq: Minuta ticha před pondělní seancí

    Americké burzy NYSE a Nasdaq plánují před pondělní obchodní seancí minutu ticha za oběti pátečních teroristických útoků v Paříži. Minuta ticha nenaruší standardní čas obchodování, jelikož tento projev úcty k obětem začne pět minut před otevřením trhů v...

    celý článek »

    ČSOB - Konsolidované neauditované výsledky skupiny ČSOB (EU IFRS) za devět měsíců 2015 (TZ)

    ČSOB (IČ 00001350)Povinně uveřejňovaná informace - Vnitřní informace:Konsolidované neauditované výsledky skupiny ČSOB (EU IFRS) za devět měsíců 2015 (TZ)Devět měsíců roku 2015 pro ČSOB: Pokračující růst ve všech klíčových segmentech, vysoká kvalita úvěrů udržena• Čistý zisk skupiny za devět měsíců vzrostl o 4 % na 11,0 miliard korun • ČSOB posílila svou pozici jedničky v úvěrech*, když jejich objem vzrostl o devět procent na 575 miliard korun při zachování vysoké kvality portfolia• Objem vkladů se zvýšil na 699 miliard korun*, meziročně o sedm procent více• Celkový objem aktiv pod správou dosáhl 181 miliard korun, což představuje 10procentní růst• Provozní výnosy vzrostly na 24,5 miliardy korun navzdory prostředí nízkých úrokových sazeb, což je meziročně o čtyři procenta více• Provozní náklady stouply o čtyři procenta na 11,5 miliardy korun • ČSOB zmodernizovala stránky www.

    celý článek »

    Buffettova Berkshire na nákupech v GM a AT&T

    Investiční společnost Berkshire Hathaway, jejímž zakladatelem je světoznámý investor a miliardář Warren Buffett, oznámila, že zvýšila podíl v automobilce GM z původních 41 na 50 mil. akcií.Investiční společnost také nakoupil dalších 59,3 mil.

    celý článek »

    Německo: ZEW, USA: CPI

    11.00 SEČ Německo: Index ZEW sentimentu ek. očekávání (11 2015) Očekávání: 5,5 Předchozí: 1,9 Trh čeká korekci dalšího silného poklesu index z října na rozdíl od jiných předstihových ukazatelů ek. aktivity eurozóny - pod svůj dlouhodobý průměr 24,8..

    celý článek »

    Spekulace jako jistá cesta k vymazání obchodního účtu

    Na třetím semináři Abecedy začínajícího investora se Michal Stupavský, odborník na behaviorální finance, CFA a šéf vztahů s investory ve společnosti Unipetrol, zaměřil na takřka zaručený způsob, jak přijít o veškeré peníze na investičním účtu.

    celý článek »

    FLASH: Ceny v EMU opět mírně rostou

    Evropský statistický úřad dnes dopoledne zveřejnil údaje o vývoji spotřebitelských cen (index CPI) v EMU za měsíc říjen, jedná se o finální data. Index CPI v říjnu m/m povyrostl o 0,1 procenta, v souladu s očekáváním trhu.

    celý článek »

    Američané skoupili za poslední čtvrtletí "tuny" zlata

    Američané pořádají doslova hon v nákupech zlata, v podobě prutů a mincí. World Gold Council, tedy Světová rada pro zlato uvedla, že poptávka po investičním zlatě stoupla v USA během třetího čtvrtletí 2015 o neuvěřitelných 207 % a investoři skoupili doslova tuny zlata.

    celý článek »

    Ceny v EMU opět mírně rostou

    Evropský statistický úřad dnes dopoledne zveřejnil údaje o vývoji spotřebitelských cen (index CPI) v EMU za měsíc říjen, jedná se o finální data. Index CPI v říjnu m/m poskočil o 0,1 procenta, v souladu s očekáváním trhu, vůči září se však jedná o poloviční růst.

    celý článek »

    Týdenní analýza měn. párů EUR.USD, USD.CHF, EUR.CZK

    Autor: Bc. Jan Kolář Komentáře z ECB připravují trhy na další uvolňování měnové politiky. Uplynulý týden na měnových trzích se nesl v duchu komentářů zástupců ECB a FEDu. Klíčové jednání Evropské centrální banky se blíží a může vést k dalšímu uvolnění...

    celý článek »

    10,30 h - evropské trhy překonaly ranní slabosti a rostou

    Evropské akciové trhy se poměrně rychle vypořádaly s ranní nevolností a začínají lehce růst. Obavy z negativního vlivu rostoucího geopolitického a ekonomického rizika sice přetrvávají, ale na druhou stranu by mohlo dojít k obecnému zvýšení vládních...

    celý článek »

    Penzijní fondy ve 3Q15

    V sekci Penzijní připojištění serveru Kurzy.cz právě proběhla pravidelná čtvrtletní aktualizace údajů o vývoji hospodaření jednotlivých penzijních fondů fungujících na území ČR ve 3Q tohoto roku.

    celý článek »

    Tyto bondy nyní dávají smysl

    Přestože dluhopisy částečně postrádají kouzlo a adrenalin spojený s akciemi nebo měnovými trhy, udržují si stálý zájem investorů. A v době, kdy světovým trhům dominuje politika centrálních bank, to platí dvojnásob.

    celý článek »

    Ceny v průmyslu v říjnu zpomalily pokles na 3,9 %

    Ceny průmyslových výrobců v Česku v říjnu meziročně zpomalily pokles na 3,9 procenta ze zářijových 4,2 procenta. Naopak ceny v zemědělství a stavebnictví se zvýšily, u zemědělských výrobců byly vyšší poprvé po 26 měsících.

    celý článek »

    EMU: Vystoupení Draghiho, USA: Index Fedu New Yorku

    11.15 SEČ - Eurozóna - Prezident ECB Draghi vystoupí na plenárním zasedání Evropského kulatého stolu průmyslníků v Madridu: ECB na posledním říjnovém zasedání monetární politiky slovy svého prezidenta Draghiho naznačila další pokles krátkodobých...

    celý článek »

    Sněmovna schválila novelu loterijního zákona

    Poslanecká sněmovna schválila novelu loterijního zákona, která upravuje zdanění hazardu. Loterie a sázkové společnosti by tak nově od ledna 2016 měly odvádět 23 % z hrubých výher (rozdíl mezi přijatými sázkami a vyplacenými výhrami) oproti současným 20 %.

    celý článek »

    TA - Averze k riziku napomáhá dolaru

    EURUSD: Dolar se pohybuje pod hladinou denního pivotu 1,0770 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI nevykazuje jasný směr. Aktuálně při 51 bodech. Parabolický trendový indikátor SAR signalizuje down-trend.

    celý článek »

    Indexy cen vývozu a dovozu - září 2015

    V září 2015 vývozní ceny meziměsíčně klesly o 0,3 %, dovozní ceny o 0,7 %, směnné relace dosáhly hodnoty 100,4 %. Meziročně se vývozní ceny snížily o 3,1 %, dovozní ceny o 3,5 %, směnné relace dosáhly hodnoty 100,4 %. Meziměsíční srovnání: Vývozní...

    celý článek »

    ČR - indexy cen výrobců v říjnu klesly jen v průmyslu

    Meziměsíčně klesly ceny průmyslových výrobců o 0,2 %. Ceny zemědělských výrobců se zvýšily o 3,3 %, ceny stavebních prací o 0,1 % a ceny tržních služeb o 0,3 %. Meziročně byly nižší ceny průmyslových výrobců o 3,9 % a tržních služeb o 0,1 %. Ceny...

    celý článek »

    Jak si vede Lenovo?

    Autor: Bc. Petr Matějek Čínská společnost z Pekingu, Lenovo Group Ltd, se ve třetím čtvrtletí tohoto roku dostala do její největší ztráty. Co za tímto nezdarem stojí? Největší světový výrobce osobních počítačů Lenovo ve čtvrtek ohlásil zaúčtování čisté...

    celý článek »

    Dolar proti euru setrvává na silných úrovních

    Kurz eura vůči dolaru se v minulém týdnu pohyboval kolem úrovně 1,075 USD/EUR, kam se dostal už minulý pátek po zveřejnění příznivých údajů z amerického trhu práce. Minulý týden totiž nepřinesl nic nového ohledně (očekávaného) směřování politiky...

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 16.11.2015

    EURUSD v pásme pri 7-mesačných minimách EURUSD klesol v utorok minulý týždeň na nové sedem-mesačné minimá po správach, že euribor sa prepadol na nové minimá a existuje 78% šanca, že ECB zníži depozitnú sadzbu na decembrovom zasadnutí. Následne bol...

    celý článek »

    Česká ekonomika si drží svižné tempo

    Česká ekonomika si udržuje solidní růst. I ve třetím čtvrtletí se HDP zvýšil o více než 4 procenta. Podle předběžného odhadu statistického úřadu se růst české ekonomiky udržel i ve třetím čtvrtletí nad hranicí čtyř procent. HDP se tentokrát měl...

    celý článek »

    Česká ekonomika si drží svižné tempo

    Česká ekonomika si udržuje solidní růst. I ve třetím čtvrtletí se HDP zvýšil o více než 4 procenta. Podle předběžného odhadu statistického úřadu se růst české ekonomiky udržel i ve třetím čtvrtletí nad hranicí čtyř procent. HDP se tentokrát měl...

    celý článek »

    Na co nezapomenout po skončení podnikatelského nájmu

    Když nájem skončí, pronajímatel a nájemce jdou každý svou vlastní cestou. Často se však zapomíná na to, že při skončení nájmu je třeba dořešit ještě několik podstatných otázek. Nejčastěji jde o finanční dorovnání, vypořádání případného zhodnocení prostor a změnu sídla nájemce.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »