• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,312 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,371 ↑
    CZK / EUR 25,145 ↑
    CZK / CAD 17,138 ↑
    CZK / PLN 5,821 ↑
    CZK / CHF 25,692 ↑
    CZK / USD 23,453 ↑
    CZK / GBP 29,417 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Erste Bank:Technická analýza

    Krátkodobý technický výhled na akcie Erste Group Bank včetně certifikátů, s nimiž na něj lze vsadit. Pádný argument pro širší kvantitativní uvolňování v eurozóně Dobré vyhlídky letošní úrody komplikují ECB...

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 23. 9. 2014

    V úterý zahajovaly indexy poklesem. Trhy byly pod vlivem jednak mírně slabších makrodat přicházejících z Evropy, a také vlivem zahájení leteckých úderů na pozice v Sýrii. Pozitivum ve formě překvapivě lepšího PMI výrobního sektoru v Číně nedokázalo trhy..

    celý článek »

    Podzim dorazil i na akciové trhy

    První podzimní den přinesl s sebou padající akciové burzy. V Evropě jsme zaznamenali poměrně výrazné výprodeje ve všech hlavních sektorech. Index Euro Stoxx 600 odepisuje v závěru obchodování zhruba 1,2 %, což je nejsilnější propad...

    celý článek »

    Praha podruhé v tomto týdnu s výraznou ztrátou; Erste bank -3,7 %

    Pražská burza i v druhé obchodní seanci tohoto týdne výrazně ztrácela, když index PX odepsal 1,1 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu obchodují také níže – německý DAX ztrácí 1,3 %, rakouský ATX obchoduje níže o 2,3 %, polský WIG odepisuje 1,1 % a maďarský BUX obchoduje níže o 1,3 %.

    celý článek »

    Maďarský forint na dvouměsíčním maximu

    Regionální měny si během dnešního obchodování připisovaly zisky. Nejvíce z úterní seance vytěžil maďarský forint, který si na své konto připsal 0,5 % a vyšplhal se tak na nejsilnější úroveň za poslední dva měsíce (310,43 HUF/EUR).

    celý článek »

    Hospodářství eurozony nadále oslabuje

    Index nákupních manažerů (PMI) v průmyslu zpomalil v eurozoně na nejnižší tempo v letošním roce. To zvyšuje tlak na ECB, aby přidala další stimulující ekonomická opatření. Index za srpen klesl na 50,5 bodu z červencových 50,8 a klesá tak pátý měsíc..

    celý článek »

    RAFI fondy a určování váh

    RAFI fondy se zaměřují na účetní hodnoty, příjmy, cash flow a dividendy při výběru jednotlivých podílů. Jednou z více populárních alternativ určování vah dle tržní kapitalizace, která se vynořila v posledních letech, je technika výzkumu přidružených...

    celý článek »

    Project Syndicate: Velké úspěchy malých zemí

    Skotské hlasování o nezávislosti na Velké Británii vyvolalo rozsáhlou debatu o odtrženectví malých států, jako byly Slovinsko a Chorvatsko v roce 1991, případně o dnešním tíhnutí španělského autonomního společenství Katalánsko k nezávislosti.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 23.09.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 22.9.Změna23.9. Americký dolar USD 1 21.4440 -0.47%21.3420...

    celý článek »

    Komodity se propadly na pětileté minimum

    Evropská centrální banka zahájila program dlouhodobých refinančních operací. Trh zažil dosud největší primární úpis akcií. Skotsko v referendu odmítlo nezávislost. Komodity se již třetí týden v řadě propadaly a klesly na svou dosud nejnižší hodnotu..

    celý článek »

    Erste dnes pod palbou prodejců odepisuje 4 %. Kde hledat příčiny?

    Rakouská bankovní skupina Erste dnes prochází prudkým oslabováním. Aktuálně ztrácí téměř 4 % a klesá na dvouměsíční minima. Možných důvodů poklesu se pak najde hned několik…Tím prvním je profit warning z dílny konkurenční Raiffeisen Bank International, která očekává v letošním roce dosažení ztráty v důsledku rostoucích nákladů na riziko spjatých s pokračujícím rusko-ukrajinským konfliktem.

    celý článek »

    Kakao opět silně zdražilo

    Již včera jsme informovali (zde), že kakao rychlým tempem nabírá zisky kvůli epidemii eboly. Nejinak tomu bylo i včera, když aktuální prosincové kontrakty na kakao na ICE Futures U.S. uzavřely o 2,1 % výše na ceně 3328 USD za tunu.

    celý článek »

    Alibaba si po úspěšném IPO prochází korekcí

    Třetí den po hvězdném IPO patří společnost Alibaba (BABA) stále k nejvíce sledovaným titulům obchodujících se na amerických trzích. Mnoho investorů si jistě klade otázku, zda po tam výrazném nárůstu první den má ještě šanci dále růst.

    celý článek »

    Komoditný výhľad na 39. týždeň

    Po zasadnutí Fedu sme minulý týždeň očakávali korekciu na drahých kovoch a mierny odraz nahor. Reakcia USD na toto zasadnutie nám však urobila škrt cez rozpočet. Dlhodobé sadzby na USD vzrástli po tom, ako Fed povedal, že do troch rokov by sa menová.

    celý článek »

    AAA Auto - prodej již na spadnutí? Zájemcem je Davena Int. ?

    Několikaměsíční spekulace o blížícím se prodeji majoritního podílu v autobazarech AAA Auto mají další dějství. Na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se totiž objevilo oznámení o pátečním zahájení řízení ve věci povolení spojení firem AAA Auto...

    celý článek »

    Kanada Statistics Canada dnes zveřejní údaje

    Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes v 14:30 SEČ Kanada Statistics Canada zveřejní údaje o relativní změně objemu základních maloobchodních tržeb – Core Retail Sales . Ukazatel vyjadřuje poptávku po všech kategoriích zboží včetně automobilů, které činí 20%.

    celý článek »

    Statistics Canada dnes zveřejní údaje

    Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes v 14:30 SEČ Kanada Statistics Canada zveřejní údaje o relativní změně objemu základních maloobchodních tržeb – Core Retail Sales . Ukazatel vyjadřuje poptávku po všech kategoriích zboží včetně automobilů, které činí 20%.

    celý článek »

    Ropa přes PMI Číny blízko klíčových podpor

    Listopadový futures kontrakt ropy WTI zpevňuje 0,5% d/d na 91,2 také s podporou nečekaného zvýšení zářijového indexu PMI zpracovatelského průmyslu Číny. Trh ropy je ale stále v klesajícím trendu v nebezpečné blízkosti klíčových podpor 90,1 a 89,5....

    celý článek »

    Graf dne: Australská měna stále pod tlakem

    Obavy o zpomalení růstu čínské ekonomiky táhnou australský dolar dolů. Měna proti americkému dolaru během včerejšího (22.9.2014) obchodování klesla na sedmiměsíční minimum. Expozice Austrálie vůči Číně je jednou z největších mezi komoditními...

    celý článek »

    Parita na eurodolaru! Kdy? Prosinec 2017

    Měnová politika v USA a eurozóně začíná nabírat odlišný kurz. Americká centrální banka Fed již delší dobu signalizuje, že po ukončení programu kvantitativního uvolňování (příští měsíc) začne zvyšovat úrokové sazby.

    celý článek »

    RIGHT NWR

    Včera byl poslední den, kdy bylo možné obchodovat s právy na přednostní uplatnění akcií NWR. Do zítřka by se mělo zažádat kolik a jestli chcete uplatnit tyto práva. 30.9 Vám budou za tyto práva a po splnění všech podmínek k uplatnění připsány akcie NWR.

    celý článek »

    Alibaba nejsledovanější událostí týdne

    Nejsledovanější událostí minulého týdne byl kromě skotského referenda o nezávislosti na Velké Británii dlouho očekávaný primární úpis akcií společnosti Alibaba. Šlo o historicky největší uvedení akcií technologické společnosti. Společnost úpisem...

    celý článek »

    Short příležitost na Netflix

    Investiční newsletter Breakout Trader od Lynx každý týden přináší předplatitelům 5 konkrétních investičních analýz akcií a ETF. Tyto analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu, stop-loss i cílovou cenu.

    celý článek »

    Eurozóna: Aktivita služeb a průmyslu nízko

    10.00 SEČ eurozóna: Index nákupních manažerů průmyslu eurozóny (09 2014, předběžná data) Očekávání: 50,9 Předchozí: 50,7 10.00 SEČ eurozóna: Index nákupních manažerů služeb eurozóny (09 2014, předběžná data) Očekávání: 53,0 Předchozí: 53,1 Růst...

    celý článek »

    Čína - výrobní PMI v září nečekaně rostl

    Mírné uklidnění situace na globálních trzích přinesl výrobní PMI v Číně, který v září mírně vzrostl na 50,5 bodu ze srpnových 50,2 (trh očekával pokles na 50bodovou hranici). V případě čínské ekonomiky lze i přesto počítat během nejbližších čtvrtletí s...

    celý článek »

    Investování nebo gamgling?

    Často se setkávám s názorem v širokém okolí, že investování není nic jiného než prachsprostý gambling. Já osobně na tyto řeči už dávno rezignoval a už jsem opustil snahy někomu něco vyvracet, nebo ho přesvědčovat o opaku.

    celý článek »

    Prahu by v úvodu neměl čekat výraznější pohyb

    Úvod týdne nezastihl pražskou burzu v optimální formě, když v pondělí klesaly tituly napříč sektory a index PX tak odepsal 0,9 %. Elektrárenská společnost ČEZ ztratila 0,8 % na 647,50 Kč, když v úvodu seance otestovala dokonce úroveň 656 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRÚvod týdne nezastihl pražskou burzu v optimální formě, když v pondělí klesaly tituly napříč sektory a index PX tak odepsal 0,9 %.Elektrárenská společnost ČEZ ztratila 0,8 % na 647,50 Kč, když v úvodu seance otestovala dokonce úroveň 656 Kč.

    celý článek »

    Dolaru nepomohla horší data z nemovitostního trhu

    Společná evropská měna včera v průběhu dne mírně korigovala své ztráty oproti dolaru, který zaznamenal deset po sobě jdoucích týdnů posilování. Euro tak dnes otevírá na 1,285 USD/EUR. Dolaru rozhodně nepomohly včera zveřejněné údaje z...

    celý článek »

    Investičních pravidla Warrena Buffetta

    Nejcennější postřehy z velmi očekávaného každoročního dopisu Warrena Buffetta akcionářům Berkshire Hathaway. V úvodu Buffett cituje výrok finančního profesora z Columbia University Bena Grahama: Nejchytřejší je ta investice, která se podobá byznysu.

    celý článek »

    Investiční pravidla Warrena Buffetta

    Nejcennější postřehy z velmi očekávaného každoročního dopisu Warrena Buffetta akcionářům Berkshire Hathaway. V úvodu Buffett cituje výrok finančního profesora z Columbia University Bena Grahama: Nejchytřejší je ta investice, která se podobá byznysu.

    celý článek »

    Nádherná obratová formace na měnovém páru GBP/JPY

    Podobně jako na měnovém páru AUD/CAD se na denním grafu páru GBP/JPY vytvořila obratová formace. Na rozdíl od páru australského a kanadského dolaru, se Pinbar u páru GBP/JPY vytvořil již na konci minulého obchodního týdne a přes víkendovou přestávku si...

    celý článek »

    Pinbar na měnovém páru AUD/CAD (23.9.2014)

    Na denním grafu měnového páru AUD/CAD se po pondělním obchodování vytvořila svíce Pinbar. To je taková, kdy se otevírací a zavírací ceny dne téměř shodují a během dne je zvýšený tlak, v tomto případě k prodeji, který však nedokáže prorazit.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (01.05.2024)

    Po včerejší slabé seanci na Wall Street, která byla poznamenána poklesem technologických společností a téměř 2% výprodejem indexu Nasdaq100, uzavřely trhy APAC seanci se smíšeným sentimentem. Index Nikkei ztratil 0,3 %, korejský KOSPI zaznamenal malý 0...

    celý článek »

    Zemřel Miroslav Macek, jeden ze zakladatelů ODS

    Zemřel Miroslav Macek, jeden ze z předních a výrazných představitelů polistopadové politiky, spoluzakladatel a dlouholetý bývalý místopředseda ODS. Bylo mu 79 let. V devadesátých letech byl místopředsedou federální vlády a ministrem práce a sociálních&hel

    celý článek »

    💲 USD posiluje před Fedem

    Fed dnes zveřejní své rozhodnutí v 19:00 SEČ, tisková konference předsedy Powella se uskuteční v 19:30 SEČ. Nebudou představeny žádné nové makroekonomické prognózy, je však pravděpodobné, že došlo ke změně očekávání ohledně úrokových sazeb Fed možná sd...

    celý článek »

    🛢️WTI Ropa dnes klesá o téměř 3 %

    Ropa WTI dnes ztrácí téměř 3 % a testuje hodnotu kolem 79 USD za barel poté, co byla zveřejněna zpráva ministerstva energetiky, podle níž došlo k nárůstu zásob o 7,26 milionu barelů, přičemž se očekával pokles o více než 2 miliony barelů. Ačkoli se jed...

    celý článek »

    Zásoby ropy výrazně rostou. WTI se propadá

    Zásoby ropy: +7,265 mb (očekávané: -2,3 mb; dříve: -6,368 mb) Zásoby benzínu: +0,344 mb (očekávané: -1,02 mb; dříve: -0,634 mb) Zásoby destilátů: -0,732 mb (očekávané: +1 mb; dříve: +1,614 mb) Zásoby ropy vzrostly více, než včera ukázala soukromá data....

    celý článek »

    Otevřený vojenský újezd Libavá. (video)

    Otevřený vojenský újezd Libavá. ?+? Tisíce cyklistů a pěších už od rána projíždějí a procházejí Vojenský újezd Libavá na Olomoucku. Ten je běžně nepřístupný, lidem se otevírá jen jednou za rok při akci Bílý kámen. Turisté mohou navštívit...

    celý článek »

    ISM Manufacturing a JOLTS nižší, než se očekávalo

    ISM Manufacturing za duben: 49,2 (oček.: 50; dříve: 50,3) Zaplacené ceny: (očekáváno: 55,4; dříve: 55,8) Nové zakázky: Nové zakázky: 49,1 (očekáváno: 51; dříve: 51,4) Zaměstnanost: (očekáváno: 48,2; dříve: 47,4) JOLTS: 8,488 milionu (očekávání: 8,69 mi...

    celý článek »

    Závody unikátních traktorů. (video)

    Závody unikátních traktorů. Nejroztodivnější podomácku poskládané traktory, vyrobené z „kaj-čeho“ – jak říkají sami organizátoři – závodily v sobotu v Pusté Polomi na Opavsku na zdejším tradičním Pustopolomském Bohušově memoriálu Traktor...

    celý článek »

    Tisková konference předsedy Powella přinesla na trh volatilitu

    Zámořské akcie dnes zažily růstový den, který byl odstartován rozhodnutím Fedu o sazbách. Růst pak táhl i předseda Powell na jeho tiskové konferenci. Sazby sice sníženy nebyly a o to ani investoři dnes nehráli, nicméně komentáře Fedu a jeho předsedy naznačili, že Fed se na situaci dívá o něco jinak a možná začíná pomalu myslet na budoucí snížení sazeb.

    celý článek »

    Denní shrnutí - Fed neudělal jestřábí obrat

    Fed podle očekávání drží sazby na stabilní úrovni, ale od 1. června začíná snižovat kvantitativní uvolňování. Snížení objemu státních dluhopisů bude činit 25 miliard USD, nikoli 60 miliard USD, jak tomu bylo dříve. MBS zůstávají beze změny. Fed v prohl...

    celý článek »

    Světové akcie: Vyplatí se v květnu prodávat?

    Na 15 hlavních akciových trzích výnosy od května do října trvale zaostávají za výkonností v období listopadu až dubna. Nejvýraznější rozdíl vykazují některé evropské a asijské akciové indexy, menší rozdíly jsou třeba v USA.

    celý článek »