• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 12. 9. 2014

    Poslední obchodní den týdne byl opět v červeném a v červeném končil trh i z týdenního pohledu. Trhy jsou stále nervózní před jednáním FEDu v příštím týdnu, které by mohlo naznačit bližší načasování zvýšení sazeb.

    celý článek »

    Akcie: Bublina a do deseti let dvojnásobek?

    Zatímco americké akcie se z prázdninového zaváhání docela slušně vzpamatovaly, akcie v Evropě jsou na tom o něco hůře. Překvapovat by nás to nemělo – ani u jedněch sice nelze hovořit o nějakých jednoznačně bublinových valuacích, ale v Evropě investoři sázeli na hodně růžový vývoj.

    celý článek »

    Týden na měnách - Nervozita z referenda

    Data z české ekonomiky, která vyšla na začátku týdne, dala dohromady o něco lepší výsledek, než se kterým trh počítal. Pozitivně překvapil zahraniční obchod i průmyslová výroba, ačkoli u výroby se do hry zapojil jednorázový vliv přesunu dovolených.

    celý článek »

    Evropa zakončila týden v mírné ztrátě, nedařilo se automobilkám

    Západoevropské akciové trhy uzavřely týden v mírné ztrátě, případně v těsné blízkosti včerejšího závěru. Investoři začali spekulovat, že by americký Fed mohl zvýšit sazby dříve než se očekávalo, když maloobchodní tržby vzrostly v souladu s odhady o 0,6 % a index spotřebitelské důvěry Univerzity Michigan se v září vyšplhal na 84,6 b.

    celý článek »

    Nejlépe placený CEO na Wall Street...

    Ing. Libor Stoklásek New York – CEO (výkonný člen rady ředitelů) GAMCO Investors Inc. Mario Gabelli byl v roce 2013 nejlépe placeným CEO mezi vysoce postavenými lídry velkých investičních a bankovních institucí na Wall Street.

    celý článek »

    Tuzemské indikátory jsou i nadále povzbudivé

    Ve výsledku byl kurzový vývoj v průběhu tohoto týdne ve srovnání s těmi předchozími výrazně klidnější. I když EU v závěru týdne uplatnila další vlnu sankcí vůči Rusku, přeci jen je na geopolitické scéně cítit určité uvolnění.

    celý článek »

    Kurz komoditní měny vůci US dolaru klesá

    Americký dolar se zotavil vůci dalším komoditním měnám, jelikož ceny komodit jako jsou drahý kov, nafta a měd' klesly. Skutečnost, že australská vláda zvýšila teroristickou hrozbu lze považovat dalším faktorem ovlivnující pohyb ceny měnového páru AUD/USD.

    celý článek »

    USA se připojí k EU a utáhnou své sankce vůči Rusku

    USA oznámily, že se připojí k EU a zpřísní či rozšíří dále své vlastní sankce vůči Rusku v souvislosti s neuspokojivým vývojem situace na Ukrajině.USA prohloubí stávající sankce vůči ruským firmám a osobám z finančních, obranných a energetických sektorů..

    celý článek »

    Technická analýza EUR/USD 2014-09-12

    Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes v 14:30 SEČ se očekává publikace klíčového dlouhodobého ukazatele americké ekonomiky – Jadrové spotřebitelské tržby ( Core retail sales ). Ukazatel se vydává měsíčně statistickým úřadem Spojených států a zobrazuje...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 12.09.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 11.9.Změna12.9. Americký dolar USD 1 21.3790 -0.16%21.3430...

    celý článek »

    Realizovat 100 % zisk na právech NWR?

    Již třetím dnem se na pražské burze obchodují práva na úpis akcií společnosti NWR za 0,65Kč. Cena jednoho práva se během dnešního dne pohybuje skokově mezi 0,05Kč a 0,1Kč. Kdyby se někomu podařilo práva za 0,05Kč koupit a obratem za 0,1Kč prodat,...

    celý článek »

    Pražské služby, a.s. - Řádná valná hromada

    Pražské služby, a.s.(IČ: 60194120)Povinně zveřejňovaná informaceSpolečnost Pražské služby, a.s., se sídlem Praha 9, Pod Šancemi 444/1, IČ: 60194120, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2432 (dále jen „Společnost“), tímto v souladu se zákonem č.

    celý článek »

    Zpráva týdne: Maloobchodní tržby USA decentní

    14.30 SEČ - USA: Maloobchodní tržby (08 2014,m/m) Očekávání: 0,4% Předchozí: 0,0% 14.30 SEČ - USA: Maloobchodní tržby bez prodeje automobilů (08 2014,m/m) Očekávání: 0,3% Předchozí: 0,1% Tento týden stěží najdou obchodníci větší výzvu v podobě...

    celý článek »

    Zlato sestoupilo k pásmu pravdy 1230 - 1245

    Zlato oslabuje 0,3% d/d na 1236. Trh dnes bude zvášť citlivý v odpoledních hodinách, budou totiž zveřejněny srpnové maloobchodní tržby USA (14.30 SEČ). Data by měla potvrdit decentní růst spotřebitelské poptávky a víceméně také spíše nepříznivou...

    celý článek »

    Zlato sestoupilo k pásmu pravdy 1230 - 1245

    Zlato oslabuje 0,3% d/d na 1236. Trh dnes bude zvášť citlivý v odpoledních hodinách, budou totiž zveřejněny srpnové maloobchodní tržby USA (14.30 SEČ). Data by měla potvrdit decentní růst spotřebitelské poptávky a víceméně také spíše nepříznivou...

    celý článek »

    Evropa na konci týdne hledá směr, Aveva (22 %) ztrácí nejvíce za 16 let

    Evropské akciové trhy neudržely své úvodní zisky, když aktuálně se pohybují nerozhodně v okolí včerejšího závěru. Indexy tak směřují k prvnímu týdennímu poklesu za více než měsíc, když sledované bude setkání Maria Draghiho s ministry financí eurozóny, stejně jako maloobchodní tržby a spotřebitelská důvěra ze Spojených států.

    celý článek »

    Jak vidí energetickou budoucnost Evropská unie?

    Životní úroveň obyvatel Evropy neustále stoupá. Co bylo ještě před padesáti lety téměř nemožné, dnes je samozřejmostí. Jenže není vše zlato, co se třpytí. Stinnou stránkou je totiž nezadržitelně rostoucí spotřeba energie.

    celý článek »

    RWE plánuje rozšířit svůj úsporný program

    Německá energetická společnost RWE chce kvůli obtížným podmínkám na trhu rozšířit svůj úsporný program v divizi elektráren. Napsal to dnes německý list Rheinische Post s odvoláním na zdroje z dozorčí rady firmy.

    celý článek »

    Soros masivně investuje v Argentině.

    Legendární světový investor nyní sází na argentinský průmysl ropy a zemního plynu. Má důvěru v rozvoj těžby břidličného zemního plynu v největší břidličné oblasti v Jižní Americe.

    celý článek »

    Amazon už by měl kopnout do země

    V pátek oficiálně začíná stavba skladu pro Amazon v Dobrovízi. Hala, kde najde práci asi 1 500 lidí, bude hotová nejpozději v červnu příštího roku. Amazon je největším a jedním z nejstarších internetových obchodů na světě.

    celý článek »

    Chci investovat do kávy, jak na to?

    Autor: Ing. Jan Budík. Ph.D. Káva patří mezi naprostý fenomén dnešní doby a slyšel o něm snad úplně každý. V České Republice se za několik posledních let výrazně zvýšila kvalita nabízených služeb a „kávová“ kultura zasahuje do všedního dne ať už ve formě.

    celý článek »

    Euro včera nakonec beze ztrát

    Společná evropskávčera proti dolaru nejdříve korigovala své předchozí ztráty, nicméně běhempozdějších hodin se kurz USD/EUR posunul opět na úroveň 1,2920. Včerazveřejněná data nic nového nepřinesla, když francouzská inflace se posunula vsouladu s..

    celý článek »

    Asie na smíšené notě, investoři čekají na data z Číny...

    Burzy v Asii jsou v poslední obchodní den tohoto týdne relativně smíšené a následují tak nerozhodnou Wall Street. Druhým důvodem pro toto váhání je extrémně důležitá sada makroekonomických dat, která bude v Číně publikována v průběhu tohoto víkendu a před jejímž zveřejněním mnoho investorů preferuje variantu „zůstat na postranní čáře“.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza během čtvrteční obchodní seance klesla, index PX ztratil 0,26 %. Elektrárenská společnost ČEZ během včerejšího dne opět obchodovala ve velkém stylu a po dopolední zastávce u rezistence na 640 Kč vystoupala až na 643 Kč.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Včerejší seance ve Spojených státech byla velmi podobná té středeční, když index S&P 500 z počátku dne ztrácel, nicméně v samotném závěru dne si nakonec připsal zisky a uzavřel tak o necelou jednu desetinu výše oproti předchozímu dni.

    celý článek »

    Měli bychom bojkotovat ruský fotbalový šampionát?

    Žádná nesmyslná myšlenka ještě nebyla dost vyvrácena a odsouzena na to, aby byla po uplynutí dostatečně dlouhého času opět oživena. Neuplynuly ani dva měsíce od konce posledního mistrovství světa ve fotbale a diplomaté z EU už uvažují o tom, že by mělo dojít k bojkotu toho následujícího.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »