• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 11. 9. 2014

    Úvod dnešního obchodování bylo v červeném. Negativní nálada byla, spíše než makrodaty, vyvolána připomínkou 11. září a útoku na World Trade Centre, a také vystoupením Obamy, který schválil letecké útoky na radikály v Sýrii.

    celý článek »

    Krtek se vrací = na medailonu z ryzího stříbra

    Krtek se vrací na medailonu z ryzího stříbra. Novou pamětní ražbu se slavným pohádkovým Krtkem představila Pražská mincovna. V pořadí druhý titul věnovaný hrdinovi úspěšného kresleného seriálu tentokrát připomíná epizodu Krtek a raketa z roku 1966.

    celý článek »

    Nejvíce podhodnocená akcie: Goodyear

    Poměrně vysoko se na červnovém seznamu nejpodhodnocenějších akcií od Goldman Sachs umístil americký výrobce pneumatik Goodyear. Co je to za druh (potenciální) podhodnocenosti nám rychle ukáže následující graf.

    celý článek »

    Praha ve čtvrtek klesla s celou Evropou; Erste bank -1,4 %

    Pražská burza během čtvrteční obchodní seance klesla, index PX ztratil 0,26 %. Další trhy ve středoevropském regionu také ztrácejí – německý DAX klesá o 0,40 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,75 %, polský WIG ztrácí 0,59 % a maďarský BUX obchoduje níže 0,25 %.

    celý článek »

    Akciové burzy po celém světě padají

    Akciovým burzám se dnes po celém světě příliš nedaří. V Evropě index Stoxx 600 ztrácí zhruba půl procenta, když odepisují všechny sektory. Pouze technologické tituly se drží v kladné nule. Obchodování ovlivňují smíšené výsledky...

    celý článek »

    Koruna ve čtvrtek téměř beze změny

    Česká koruna se ve čtvrtek obchodovala bez větší volatility okolo úrovně 27,62 CZK/EUR. Podobně na tom byl i polský zlotý a maďarský forint. Z ekonomických událostí jsme se dočkali pouze maďarské inflace, která ovšem nijak překvapila.

    celý článek »

    Koruna ve čtvrtek téměř beze změny (11.9.2014)

    Česká koruna se ve čtvrtek obchodovala bez větší volatility okolo úrovně 27,62 CZK/EUR. Podobně na tom byl i polský zlotý a maďarský forint. Z ekonomických událostí jsme se dočkali pouze maďarské inflace, která ovšem nijak překvapila.

    celý článek »

    Potřebuje U2 firmu Apple, nebo je to naopak?

    Od včerejšího odpoledne plní mediální prostor jedno jediné téma – Apple a jejich každoroční podzimní konference, na níž firma představuje produktové novinky pro nadcházející předvánoční sezónu.

    celý článek »

    ORCO v indexu PX vystřídá PLG

    Pražská burza v souladu se svými pravidly oznámila jako každé čtvrtletí aktualizaci indexů. Od pondělí 22. září se tak dočkáme jejich nového složení, zmiňme ten hlavní PX. Zatímco při poslední aktualizaci došlo z důvodu nízkého objemu obchodů k vyřazení..

    celý článek »

    Dopad sankcí na evropské banky je (zatím) velmi omezený

    Evropská unie (společně s USA) oznámila 29. srpna záměr zavést nové (již třetí) kolo sankcí proti Rusku za jeho intervence na Ukrajině. Součástí existujících i nově připravovaných sankcí jsou opatření zamezující ruským podnikům (primárně bankám a těžařským společnostem) přístup k financování.

    celý článek »

    V USA se hlásí více nových žadatelů o dávky

    Týdenní čísla o žádostech o dávky v nezaměstnanosti ukazují, že nových žadatelů přibylo 315 tisíc oproti 304 tisícům v týdnu předchozím. Jde o vyšší číslo, než se čekalo, když konsensus byl nastaven na rovných 300 tisíc.

    celý článek »

    Ne vždy název ETF odpovídá složení portfolia

    Jméno nedělá ETF, vždy se podrobně zajímejte, do jakých aktiv fond investuje. Jednoduše řečeno, investoři by nikdy neměli soudit ETF podle „obalu“. Pro většinu fondů platí, že jejich název nám dává většinu příslušných údajů.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 11.09.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.9.Změna11.9. Americký dolar USD 1 21.4470 -0.31%21.3790...

    celý článek »

    Posilující dolar působí komoditám těžkosti

    Ceny komodit byly negativně zasaženy posilujícím dolarem a oznámením Evropské centrální banky. Ceny futures kontraktů na hovězí dobytek se ocitly na vrcholu indexu Bloomberg. Zlato a stříbro si sáhly na svá minima. Komoditní trhy byly tento týden...

    celý článek »

    Technip SA – skrytý potenciál?

    Francouzská společnost Technip SA (TEC.PA), která patří mezi evropské lídry v oblasti projektového managementu, strojírenství a stavebnictví pro odvětví energetiky, jen od začátku tohoto září získala tři větší celosvětové zakázky.

    celý článek »

    Týdenní přehled trhu - ECB snížila refinanční sazbu

    Dobrý den, vážení obchodníci. Připomeňme si klíčové události, které ovlivnily světové trhy v uplynulém týdnu. V pondělí index Euro STOXX 50 ukázal nejvyšší růst od února ve výši 1,8%. To se stalo v důsledku poklesu inflace v eurozóně v srpnu.

    celý článek »

    S&P 500: Apple posunul index výše

    Zářijový futures kontrakt hlavního akciového indexu S&P 500 v mimoburzovním obchodování klesá 0,2% d/d na 1991. Ve středu index posílil kvůli zpevnění akcií Apple 3,1% poté, co několik brokerů zvýšilo cenový cíl na akcii. Vývoj minulých týdnů...

    celý článek »

    New rules for investment arbitration. But is transparency always good?

    One of the advantages of arbitration – a form of alternative dispute resolution – is that it is discreet. This not only applies to disputes between businessmen but also to investment arbitration between states and foreign investors. However, investment arbitration is now slowly changing, with new transparency rules adopted by UNCITRAL having been introduced in April of this year.

    celý článek »

    Cena mědi klesla na dvanáctitýdenní minimum

    Měď oslabila na nejnižší úroveň posledních téměř 12 měsíců a vede většinu průmyslových kovů k jihu. Jedná se o reakci na posilování amerického dolaru. Cena mědi na londýnské burze klesla o 1,3% v souvislosti s posílením Bloomberg Dollar indexu čtvrtým...

    celý článek »

    Zisk Gazpromu v 1Q výrazně klesl

    Zisk ruského vývozce plynu Gazprom v letošním prvním čtvrtletí výrazně klesl. Způsobilo to zejména dočasné zlevnění ruského plynu pro Ukrajinu spolu se slabším kurzem rublu, sdělila dnes firma.

    celý článek »

    Je Apple Pay revolucí v mobile payment?

    Dnes ráno jsme se probudili do světa, kde Apple Watch, iPhone 6 a iPhone 6 Plus jsou již za hranicemi spekulací. Víc lidí než kdy dříve bylo zasaženo novým uvedením výrobků Apple. Silné pokrytí této události médii a marketing Apple samotný vytvořili.

    celý článek »

    Unipetrol: J&T má zájem o majoritní podíl PKN Orlen

    J&T, která v Unipetrolu nepřímo ovládá asi 27% podíl, údajně jednala s PKN Orlen o koupi jeho podílu (FleetSheet, EU). Spekulace o jednání mezi J&T a PKN Orlen se objevily už minulý týden, případnou cenu převzetí bychom nepředpokládali výrazněji nad...

    celý článek »

    Brent poklesl až k 98 USD za barel

    Ropa brent včera klesla až k 98 USD/brl a pohybuje se poblíž osmiměsíčních minim. Vývoj ceny ropy momentálně dominantně určuje růst nabídky předbíhající růst poptávky. Pokud nedojde ke zhoršení u některé z geopolitických krizí, mohl by pokles ještě...

    celý článek »

    Twitter vydá konvertibilní dluhopisy za 1,5 mld. USD

    Twitter oznámil emisi konvertibilních dluhopisů ve výši až 1,5 mld. USD. Společnost emituje dva druhy dluhopisů se splatností 5, respektive 7 let. Jedná se o první emisi dluhu od vstupu společnosti na burzu a společnost tak využívá současných příznivých..

    celý článek »

    Wall Street ve středu zastavil dvoudenní propad

    Akcie na Wall Street dokázaly zastavit dvoudenní propad, investoři se při nedostatku makrodat soustředili na představení nových produktů spol. Apple (+3 %). Technologický gigant obdržel po úterní show několik navýšení cílových cen od analytických domů a..

    celý článek »

    Prahu v úvodu může čekat výběr zisků u akcií ČEZ

    Středeční obchodní seanci Pražská burza uzavřela na červené nule, index PX ztratil 0,04 %. Elektrárenská společnost ČEZ i přes stagnující ceny elektřiny předvedla slušný růst, když vylétla o 1,9 % až na 636,50 Kč a obchodní seanci tak zakončila na denních maximech.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRStředeční obchodní seanci Pražská burza uzavřela na červené nule, index PX ztratil 0,04 %. Elektrárenská společnost ČEZ i přes stagnující ceny elektřiny předvedla slušný růst, když vylétla o 1,9 % až na 636,50 Kč a obchodní seanci tak zakončila na denních maximech.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americký index S&P 500 během středečního obchodování nakonec otočil do plusu a zakončil seanci se ziskem 0,4 %. Hlavním tahounem byl sektor informačních technologií v čele s akciemi společnosti Apple, které si včera polepšily o tři procenta.

    celý článek »

    Býci z Goldman Sachs: Akci jsou znovu ta správná volba

    Po červencovém varování před krátkým propadem změnili v pondělí analytici z investiční banky Goldman Sachs opět názor na akcie. Vydali doporučení nadvážit akcie v portfoliu (overweight) a očekávají růst v krátkém a středně dlouhém období.

    celý článek »

    Euro se včera drželo těsně nad 1,29 USD/EUR

    Společná evropská včera proti dolaru dále mírně ztrácela. Trhy začínají spekulovat, o tom, na co ekonomové SG již dlouho upozorňují, že Fed bude zvyšovat své klíčové úrokové sazby rychleji, než se prozatím předpokládá.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Oznámení REPROGEN, a.s.

    REPROGEN, a.s., se sídlem Husova 607, Planá nad Lužnicí, IČO 46678450 Oznámení o prohlášení akcií za neplatnéStatutární ředitel obchodní společnosti REPROGEN, a.s., se sídlem Planá nad Lužnicí, Husova 607, PSČ 391 11, IČ: 46678450, zapsané v...

    celý článek »

    Jak je to dnes s konflikty zájmů u akciovek a společností s ručením omezeným?

    Spolu s rekodifikací soukromého práva se zásadním způsobem změnila i pravidla o střetu zájmů ve vztahu k obchodním korporacím a pravidla o vnitřním obchodování. Těmi se dříve zabýval „proslulý“ § 196a „starého“ obchodního zákoníku, který upravoval zejména obchody (resp. uzavírání smluv) mezi společností a výčtem osob, většinou se společností nějak spřízněných. Nová právní úprava přinesla několik významných novinek.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »