• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    ČEZ vykreslil medvědí graf

    604 50denní klouzavý průměr, 604 20denní klouzavý průměr, 598 200denní klouzavý průměr. Titul spadl pod 200denní klouzavý průměr. MACD klesá a drží se pod spouštěcí linií. Objemy obchodů klesají.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 6. 1. 2015

    Americké trhy ani v úterý nedokázaly posílit po předcházejícím silném poklesu. Přesto, že v druhé polovině dne valnou část ztát indexy umazaly, končily s poklesem kolem půl procenta.

    celý článek »

    Zlato obchodované v rublech

    Zlato obchodované v rublech náš čeká v dohledné době. Nebude to přitom na burze v Moskvě, ale ve Spojených arabských emirátech, konkrétně v Dubaji na Dubai Gold and Commodities Exchange (DGCX).

    celý článek »

    Edwards Lifesciences – akcie na srdce

    Po společnosti Carnival bych se dnes s vámi rád podíval na Edwards Lifesciences. Jde o druhou poměrně málo známou společnost se seznamu CNBC. Ten nám měl nabídnout zajímavé tituly pro následujících 25 let a u EL uvádí: „Jedna z nejlepších sázek.

    celý článek »

    Středoevropské měny ztrácejí

    Regionální měny dnes korigovaly své zisky z předchozího odpoledne. Maďarský forint ztratil v průběhu úterního obchodování 0,5 %, když spadl na úroveň 319,5 HUF/EUR. Drží se tak stále poblíž své nejslabší úrovně za poslední tři roky (320,25...

    celý článek »

    Index PX zaostal za vývojem globálních trhů

    Evropský akciový index Stoxx 600 v závěru úterního obchodování roste o zhruba dvě desetiny procenta, když se mu podařilo vymazat dopolední ztráty po nečekaně slabších ukazatelích PMI. Svůj včerejší hluboký pokles dnes částečně korigují akcie...

    celý článek »

    Průzkumy aktivity v USA z konce roku nepotěšily

    Index nákupních manažerů v nevýrobním sektoru se za prosinec sesunul dolů na 56,2 bodu z listopadových 59,3. Konsensus byl nastaven na 58,0 bodů. Průzkumy ISM ukazují, že na závěr roku přichází zpomalení aktivity, která ale v předchozích měsících dosáhla vysoké dynamiky.

    celý článek »

    Jaké ETP instrumenty zvolit?

    Autor: Jan Budík Literatura se zaměřením na ekonomiku je v dnešní době zaplavena mnoha zkratkama. Může se až zdát, že každý nový finanční produkt má dvě i více zkratek. Výjimkou také není problematika ETF (Exchange Traded Funds).

    celý článek »

    Kalendář neobchodních dnů roku 2015

    Všem obchodníkům s akciemi přinášíme seznam neobchodních dnů v roce 2015. Ke stažení je dostupný celý kalendář na tomto odkazu - ZDE. V kalendáři najdete všechny podstatné trhy a jejich obchodní aktivitu během celého roku 2015.

    celý článek »

    Hyundai chce proinvestovat až 73 mld. USD během 4 let

    Jihokorejská automobilka Hyundai oznámila, že hodlá během následujících 4 let proinvestovat do rozšíření výrobních kapacit, vývoje nových modelů a nového firemního sídla až 81 biliónů wonů, což odpovídá v přepočtu cca 73 mld. USD.Hyundai je aktuálně 5.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 06.01.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.1.Změna6.1. Americký dolar USD 1 23.2250 +0.10%23.2490...

    celý článek »

    Opakování r.08 by svedlo ropu až k 24 USD.

    V krizovém roce 2008 se cena ropy propadla od 147,27 na 32,4 USD za barel během 5 měsíců. Obdobný pokles (-78%) by svedl cenu ropy směrem k 23,7 USD za barel, což je stále méně jak polovina současné úrovně. Ropa se nyní pohybuje kolem 50 USD.

    celý článek »

    Daimler představil koncept z budoucnosti

    Německý automobilový koncern Daimler představil prototyp futuristického automobilu, který je schopen jízdy bez řidiče a sedadla v něm se dají otáčet tak, aby čtveřice jeho pasažérů mohla sedět proti sobě.

    celý článek »

    Burzovní rozcvička s Lynx: Ropa se propadla pod $50

    Ropa WTI se včera propadla pod $50. Akcie následovaly jižním směrem. Dow Jones se propadl o 330 bodů (1,9 %) na 17 502 a S&P 500 o 37 bodů (1,8 %) na 2 021. Pro oba indexy to byl největší propad za 3 měsíce. Trh táhly dolů především energetické..

    celý článek »

    USA: Služby stále v silném růstu?

    Makroekonomické události 6. leden USA: Služby stále v silném růstu?16.00 SEČ - USA: Index ISM služeb (12 2014)Očekávání: 58,2Předchozí: 59,3 Snížení indexu by znamenalo pokles růstu aktivity odvětví z listopadu, ten byl ale zůstal robustní....

    celý článek »

    USA: Služby stále v silném růstu? (6.1.2015)

    Makroekonomické události 6. leden USA: Služby stále v silném růstu?16.00 SEČ - USA: Index ISM služeb (12 2014)Očekávání: 58,2Předchozí: 59,3 Snížení indexu by znamenalo pokles růstu aktivity odvětví z listopadu, ten byl ale zůstal robustní....

    celý článek »

    Graf dne: Ropa oslabila pod 50 USD za barel

    V průběhu včerejšího obchodování na americké burze New York Mercantile Exchange (NYMEX) se cena černého zlata dostala pod hranici 50 dolarů za barel a dále klesá. Celosvětový přetlak nabídky nad poptávkou zlevňuje ropu již sedmý měsíc v řadě a od...

    celý článek »

    Týden bohatý na makrodata

    Přelom roku nebyl pro trhy nijak zásadní a investoři spíše vyčkávají na nové zprávy, data a fundamenty, které budou pro trhy v nejbližších nadcházejících dnech směrodatné. Hlavní akciové indexy zažily v roce 2014 významné výkyvy, nicméně celkově si..

    celý článek »

    Úvod roku 2015 ve znamení výprodejů.

    Začátek letošního roku zůstávají býci ve výrazné defenzivě. Zejména evropské akciové indexy zaznamenaly včera výrazné ztráty, průměrně asi o 3 %. Hlavním důvodem je nervozita z předčasných voleb v Řecku koncem měsíce.

    celý článek »

    Politický strašák obchází Evropou

    Řecko čekají tento měsíc předčasné volby, protože se nebyli schopni dohodnout na volbě prezidenta. A trh začíná panikařit, protože obliba populistů ze Syrizy je vysoká. Stávající premiér Samaras začal strašit voliče, že volbou Syrize dávají hlas pro exit.

    celý článek »

    Ropa stále na tobogánu, 40 na dohled

    Cena ropy Brent propadla (jak jinak) na nová minima. WTI se pohybuje pod 50 USD, Brent pod 53 USD za barel. Co se týče rozdílu mezi cenami. USA uvažuji o zrušení omezení vývozů ropy.

    celý článek »

    Německo před branou deflace

    Nový rok pokračuje v započatých tématech. Předběžná HICP (=harmonizovaná) inflace v Německu poklesla z 0,5 na 0,1% meziročně. Dva krůčky od poklesu cen, což by už někteří panikáři mohli nazývat deflací. No jasně, ropa je tím důvodem.

    celý článek »

    ETF bez placení provizí

    Nemusíte platit provizi Řada fondů umožňuje obchod bez provize, což může pomoci efektivně řídit náklady. Při nákupu a prodeji ETF je možné se zcela vyhnout placení provizí, na trhu totiž existují stovky produktů na různých platformách, které jsou k...

    celý článek »

    Praha bude v úterý zahajovat v blízkosti pondělního závěru

    Pražská burza v první obchodní seanci nového týdne prošla prudkým výprodejem, když index PX včera propadl o 2 %. Klesající ceny elektřiny a obecně špatný sentiment trhů poslaly o 1,9 % níže na 580,30 Kč akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které v průběhu dne obchodovaly dokonce za 574,80 Kč.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké indexy včerejší seanci uzavřely v hluboké ztrátě, když S&P 500 poklesl o 1,8 %. V minusu zakončily všechny hlavní sektory, nejhůře se pak dařilo energetickým společnostem, jejichž ztráta ve výši čtyř procent výrazně předčila ztráty...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza v první obchodní seanci nového týdne prošla prudkým výprodejem, když index PX včera propadl o 2 %. Klesající ceny elektřiny a obecně špatný sentiment trhů poslaly o 1,9 % níže na 580,30 Kč akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které v průběhu dne obchodovaly dokonce za 574,80 Kč.

    celý článek »

    Euro proti dolaru na čerstvém devítiletém minimu

    Společná evropská měna včera pokračovala v trendu, který byl nastolen již v pátek - v oslabování. Již otevírací kurz asijské seance se nacházel pod hladinou 1,2000 USD/EUR. Na přelomu evropské a americké seance se pak kurz krátce dostal pod 1,1900.

    celý článek »

    Japonský jen se začátkem roku posiluje

    Japonskému jenu se od prvních obchodních dnů v roce daří získávat na všech měnových párech a tyto dosažené zisky si zatím drží. Hodnota měnového páru kanadského dolaru a japonského jenu se v současnosti pohybuje na úrovních z loňského léta.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »