• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Zelené investiční fondy v ČR

    Tlak na ochranu životního prostředí roste po celém světě. Trend se nevyhýbá ani finančním produktům v Česku. Do popředí nastupují investiční nástroje beroucí v úvahu ekologické hledisko.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 16. 1. 2015

    Během pátečního obchodování se trhy váhavě vydaly do zisku necelého procenta. Dnes zveřejněná makrodata nepřinesla výraznější odchylky od očekávaných hodnot, až na index spotřebitelského sentimentu, který očekávání překonal.

    celý článek »

    Pražskou burzu v týdnu podržely zejména akcie KB

    Domácí trh si prošel poměrně volatilním týdnem. V řadě případů dokázal příliš nehledět na vývoj na západních trzích. Poté, co čtvrteční rozhodnutí švýcarské banky vlastně podkopalo důvěru v historicky jeden v nejbezpečnější přístav pro finanční...

    celý článek »

    Týden na měnách: Šok ze Švýcarska

    Tohle asi těžko někdo čekal - švýcarská centrální banka (SNB) překvapivě zrušila limit 1,20 pro kurz franku vůči euru. Tento krok ve svém prohlášení nijak zevrubně nevysvětlovala.

    celý článek »

    Evropa v závěru prudce posílila, DAX +1,4 %

    Poměrně volatilní obchodování se dnes odehrávalo na evropských akciových trzích, kdy indexy v průběhu dne několikrát změnily svůj směr. Velký růst burzy zaznamenaly před koncem seance, což nakonec znamená druhý ziskový den v řadě a celkově i zisk v rámci týdenní bilance.

    celý článek »

    Praha zakončila týden v zeleném

    Pražská burza poslední obchodní seanci tohoto týdne zakončila v zeleném teritoriu, když index PX dnes přidal 0,4 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně – německý DAX roste o 1,7 %, rakouský ATX klesá o 0,2 %, polský WIG odepsal 0,6 % a maďarský BUX přidal 0,4 %.

    celý článek »

    CHF oslabuje přes 5% a je pod paritou k EUR

    Švýcarský frank dnes pokračuje v mírnější formě ve svém posilování. Ale i tak dosahuje tempo zhodnocování proti euru více jak 5% a více jak 4% proti dolaru.Investoři nakupují franky jakožto stále fungující bezpečný přístav v jinak rozbouřených...

    celý článek »

    Většina evropských burz na konci týdne mírně roste

    Západoevropské akciové indexy dnes posilují o necelé 1 % . Pokračuje sice pokles švýcarských akcií (index SMI po včerejším zhruba 10% propadu dnes odepisuje dalších 5 %), nad tím však převažuje zotavení energetických titulů poté, co se...

    celý článek »

    Jak se krotí čínští draci

    Ceny komodit, poptávka po zboží vyspělých ekonomik a zároveň jeho konkurence, nákupy vládních dluhopisů a dalších investičních aktiv vyspělých trhů, měnové potyčky, export deflace, atd.

    celý článek »

    Průmysl USA zakončil rok poklesem

    Prosinec přinesl útlum amerického průmyslu. Výroba klesla o 0,1 procenta po 1,3procentním růstu v listopadu. Právě listopad byl velice silný a i proto slabší prosinec nepřekvapuje.

    celý článek »

    Inverzní vývoj v Evropě a USA pokračuje.

    Obchodní týden se chýlí ke konci a investoři na něj nebudou vzpomínat v nejlepším. Alespoň ti američtí ne. Zatím všechny obchodní seance v tomto týdnu zaznamenal index S&P 500 pokles a od pondělí již oslabil o vice než 2,5 %.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 16.01.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.1.Změna16.1. Americký dolar USD 1 23.7830 +0.81%23.9770...

    celý článek »

    USA si budou užívat „dobré“ deflace, Evropa té „špatné“

    Cena ropy klesá i na počátku letošního roku a Saúdská Arábie nevysílá žádné signály, že by měla zvýšit těžbu. Ekonomové tak snižují svá inflační očekávání a spolu s investory a centrálními bankéři se ptají, jak silné budou letos deflační tlaky? Odpověď není jednoduchá, protože deflace se objevuje ve dvou formách.

    celý článek »

    USA si budou užívat „dobré“ deflace, Evropa té „špatné“

    Cena ropy klesá i na počátku letošního roku a Saúdská Arábie nevysílá žádné signály, že by měla snížit těžbu. Ekonomové tak snižují svá inflační očekávání a spolu s investory a centrálními bankéři se ptají, jak silné budou letos deflační tlaky? Odpověď není jednoduchá, protože deflace se objevuje ve dvou formách.

    celý článek »

    Intel pokračuje v růstu, navyšuje dividendu

    Světově největší výrobce čipů Intel (INTC) ve čtvrtek po uzavření trhů jako první významná technologická firma zveřejnila hospodářské výsledky za 4Q. Meziročně firmě zisk výrazně vzrostl o téměř 40 % na 3,66 mld. USD (cca 87,1 mld.

    celý článek »

    Graf dne: Zlato je nejvýše od loňského září

    Cena zlata se během včerejšího obchodování (15.1.2015) na americké burze NYMEX dostala na úroveň 1265 usd za trojskou unci. Je tak nejvyšší za poslední čtyři měsíce. Růstu včera pomohla situace okolo švýcarského franku (zde).

    celý článek »

    Jaký má dopad včerejší posílení švýcarského franku?

    Švýcarská centrální banka SNB včera doslova a do písmene šokovala celý svět. Bezpečný přístav světových měn, švýcarský frank, odepsal v jednu chvíli až 40 % vůči euru. Švýcarské společnosti odepsaly až 100 miliard franků ze své hodnoty. Včerejšek...

    celý článek »

    Euro mimo koridoru

    Dnes v 14:30 SEČ očekáváme zveřejnění základního indexu spotřebitelských cen v USA – Core CPI m/m . Data jsou shromažďovány úřadem U. S. Bureau of Labor Statistics a jsou puvlikovány v měsíční zprávě.

    celý článek »

    Očekávání výsledků Goldman Sachs

    Výsledková sezóna se na zámořských trzích pomaličku začíná rozjíždět. Včera po nepříliš přesvědčivých výsledcích velkých bankovních domů Bank of America Corp. (BAC -5,24%) a Citigroup Inc. (C -3,71%) se dnes o slovo v 13.30 hod.

    celý článek »

    Kolaps eurozóny se odkládá na rok 2017

    Mezi řadou ekonomů s negativním názorem na další vývoj v eurozóně můžeme zařadit i šéfa výzkumného oddělení banky Natixis Patricka Artuse. Jeho krátkodobý výhled ale nijak černý není: „V letech 2015 a 2016 by si měla eurozóna vést slušně.

    celý článek »

    Zlato nabuzeno CHF před CPI drží zisky

    Zlato denní komentář Zlato nabuzeno CHF před CPI drží zisky Zlato slábne 0,3% d/d na 1258. V uplynulém týdnu trh udržel hranici 1180 a zaknihoval další úspěchy: zdolal sestupnou rezistenci 1212 a hlavně pokořil odolnou 1240, byť s pomocí SNB. Banka..

    celý článek »

    Zlato nabuzeno CHF před CPI drží zisky

    Zlato denní komentář Zlato nabuzeno CHF před CPI drží zisky Zlato slábne 0,3% d/d na 1258. V uplynulém týdnu trh udržel hranici 1180 a zaknihoval další úspěchy: zdolal sestupnou rezistenci 1212 a hlavně pokořil odolnou 1240, byť s pomocí SNB. Banka..

    celý článek »

    Odkup akcií O2 CR končí dnes 16.1.

    Nabídka odkupu určená minoritním akcionářům O2 CR končí tento pátek, 16. ledna. Každý minoritní akcionář, který od 15. srpna 2014 bez přerušení drží akcie O2 CR, má právo v odkupu prodat až 200 akcií za cenu 277,15 Kč za akcii.

    celý článek »

    Erste nevidí v pohybu CHF výrazný dopad na svůj zisk

    Erste Group Bank má v Erste Bank Oesterreich, spořitelnách a pobočkách v Rakousku asi 6,9 mld. € v půjčkách ve švýcarských francích (CHF), uvedla mluvčí banky, Hana Cygonková. Banka při kurzu CHF/EUR 1,05 nevidí výrazný dopad na svůj zisk (Bloomberg).

    celý článek »

    Inflace: EMU deflace, USA pod cílem Fedu

    Makroekonomické události 16. leden Inflace: EMU deflace, USA pod cílem Fedu 11.00 SEČ - Eurozóna: CPI (12 2014, m/m,%) 11.00 SEČ - Eurozóna: CPI (12 2014, y/y,%)Očekávání: -0,1 Očekávání: -0,2Předchozí: -0,2 Předchozí: 0,3 Meziroční inflace,...

    celý článek »

    ETF jako pojistka na stáří

    Autor : Evžen Fojtík Kdo si chce zajistit solidní životní úroveň i v důchodu, musí nejen odkládat část svých současných příjmů, ale také je co nejlépe zhodnocovat. Postupně připisované zisky z investic mohou dát na velmi dlouhém horizontu velmi zajímavou.

    celý článek »

    O 39% za 15 minut včera posílil švýcarský frank!

    39% za patnáct minut. Ano, přesně o tolik včera posílil švýcarský frank poté, co tamní centrální banka zcela nečekaně rozhodla o tom, že zruší intervence namířené proti posilování kurzu domácí měny (pod úroveň EURCHF 1,20).

    celý článek »

    CHF rozhýbal finanční trhy v globálním měřítku

    Obchodování na devizových trzích rozvířil šok ze Švýcarska, kde centrální banka přestala fixovat frank k euru na úrovni 1,20 CHF/EUR. Následně frank k euro poskočil o neuvěřitelných 40% na historické maximum 0,85 CHF/EUR, později se relativně...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza ve čtvrteční obchodní seanci ztrácela, index PX odepsal 1,4 %. Elektrárenská společnost ČEZ po ranním růstu k 596,90 Kč nabrala jižní směr a obchodní seanci nakonec zakončila o 1,8 % níže na úrovni 583,20 Kč v blízkosti denních minim.

    celý článek »

    Praha otevře bez výraznějších změn

    Pražská burza ve čtvrteční obchodní seanci ztrácela, index PX odepsal 1,4 %. Elektrárenská společnost ČEZ po ranním růstu k 596,90 Kč nabrala jižní směr a obchodní seanci nakonec zakončila o 1,8 % níže na úrovni 583,20 Kč v blízkosti denních minim.

    celý článek »

    Posílení švýcarského franku sráží euro

    Kurz hlavního měnového páru výrazně ovlivnilo rozhodnutí švýcarské centrální banky. Ta zrušila svůj kurzový závazek zajišťující frank slabší než 1,20 CHF/EUR a zároveň snížila cílovanou sazbu LIBOR dále do záporu na -0,75 %.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »