• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 8. 1. 2015

    Na trh se vrátil optimismus a podobně jako v polovině ledna i nyní trhy vytvářejí „V“ obrat. Trh podpořil také další pokles počtu žádostí v nezaměstnanosti. Indexy posílily téměř o dvě procenta.

    celý článek »

    Evropa posílila nejvíce za poslední 3 týdny, Euro Stoxx 50 +3,6 %

    Největší zisky za poslední tři týdny si dnes připsaly evropské akcie, kdy hlavní akciové indexy posílily o více než tři procenta. Podporou pro optimismus investorů jsou spekulace, že centrální banky budou podporovat jednotlivé ekonomiky, když Mario Draghi dnes uvedl, že opatření ECB mohou zahrnovat nákupy státních dluhopisů.

    celý článek »

    Zpomalení prosincové inflace ohrožuje korunu

    Koruna dnes pokračovala v oslabování, když její kurz proti euru dokonce atakoval úroveň 27,95 CZK/EUR. Během odpoledního obchodování nicméně česká měna většinu svých ztrát korigovala, nakonec tak vůči euru uzavírala o zhruba desetinu procenta slabší.

    celý článek »

    Obchodování pomocí počítačových algoritmů

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Nákup nebo prodej akcií, měn a komodit lze provést buď manuálně anebo automaticky pomocí předem naprogramovaných algoritmů. Druhá varianta je obecně známá pod slovním spojením Algoritmické obchodování, které vyžaduje...

    celý článek »

    Majitelé akcií si dnes výrazně polepšili

    Monitory obchodníků a analytiků dnes svítí převážně zeleně, když evropské akciové trhy díky převládajícímu optimismu investorů zažívají velmi silný růst. Navázaly tak na výrazné zisky z včerejšího obchodování na americkém kontinentu i...

    celý článek »

    Praha konečně v zeleném; Erste bank +3,2 % a Komerční banka +1,2 %

    Pražská burza dnes dokázala přerušit třídenní šňůru poklesů, když index PX povzbuzen solidním sentimentem ve zbytku Evropy přidal 1,4 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu také letí nahoru – německý DAX roste o 2,7 %, rakouský ATX obchoduje výše o 1,2 %, polský WIG přidává 1,8 % a maďarský BUX připisuje 1,8 %.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 08.01.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 7.1.Změna8.1. Americký dolar USD 1 23.5050 +0.74%23.6800...

    celý článek »

    Čína hodlá dobýt Latinskou Ameriku, zainvestuje 250 miliard USD

    Čína chce v příštích deseti letech investovat v Latinské Americe asi 250 miliard dolarů. Řekl to dnes čínský prezident Si Ťin-pching. Vyslovil i předpoklad, že vzájemný obchod mezi Čínou a Latinskou Amerikou se za stejnou dobu téměř zdvojnásobí a dosáhne 500 miliard dolarů ročně.

    celý článek »

    Našla ropa půdu pod nohama?

    Článek trochu netradičně začnu jenom dvěma grafy. První z nich je dlouhodobým pohledem na propad ropy na polovinu během šesti měsíců. Druhý z nich je zajímavější a to pohled na vývoj ceny v posledních několika dnech, kdy se cena ropy chvilkově propadla až na 49,72 USD, aby se odsud rychle odrazila zpět nad padesát a nyní se stabilně od včerejšího rána obchoduje nad 50 USD.

    celý článek »

    S&P 500 po zápisu Fedu roste

    S&P 500 denní komentář S&P 500 po zápisu Fedu roste Březnový futures kontrakt hlavního akciového indexu S&P 500 v mimoburzovním obchodování roste 0,7 % d/d na 2034. Včera ale index při nadprůměrných objemech zaznamenal po několika dnech..

    celý článek »

    Fed v zápise naznačuje zvýšení sazeb až od H2

    Makroekonomická zpráva Fed Fed v zápise naznačuje zvýšení sazeb až od H2 Zápis ze zasedání Fedu monetární politiky 16.-17. prosince: Nejpodstatnější událostí zasedání, respektive prohlášení byla chybějící zmínka o tom, že minimální úr. sazby blízko..

    celý článek »

    Soros: Stratégové západu se v otázce Ruska "šeredně přepočítali"

    Miliardář George Soros v rozhovoru pro FT vyjádřil své znepokojení z postupu evropských lídrů v otázce rusko-ukrajinského konfliktu. Mocenská špička se dle jeho slov chová k Ukrajině jen jako k další zemi, která potřebuje finanční pomoc, aniž by dosatečně reflektovala fakt, že potíže na východních hranicích EU představují významné riziko pro ekonomiku starého kontinentu i přežití samotného bloku.

    celý článek »

    Evropa druhým dnem roste, Tesco +6 %

    Evropské akciové trhy posilují druhým dnem v řadě, kdy tak navazují na podobně optimistický vývoj na Wall Street. Indexy se pohybují více než procento nad včerejším závěrem, přičemž v oslabování naopak pokračuje euro, které vůči dolaru odepisuje 0,4 % na hladinu 1,179 EUR/USD.

    celý článek »

    Eurodolar pokračuje v ataku 1,1800

    Na finančních trzích dopoledne setrvává pozitivní nálada. Ropa drží pozice, včerejší zápis z jednání Fedu nepřinesl žádný zásadní zvrat a trhy ho přijaly víceméně v poklidu.

    celý článek »

    Burzovní rozcvička s Lynx: Chce Twitter koupit Yahoo?

    Americké akcie včera zastavily pětidenní sérii propadů. Pád pod psychologickou hranici 2 000 bodů se nekonal a místo toho se index S&P odrazil až k 2 030 bodům, aby zavřel o 1,2 % výše na 2 026. Obdobné přírůstky si připsaly i indexy Dow Jones a.

    celý článek »

    Export Kanady klesá s propadem v ropném sektoru

    Podle kanadského statistického úřadu dodávky ropy a zbytkových surovin z její těžby poklesly v listopadu o 9,9% na cca 5,8 mld. USD. Export ropy a související obory přitom představují výraznou část celkové ekonomiky země.

    celý článek »

    Ropa v průběhu včerejšího dne mírně posílila

    Futures na WTI americkou lehkou ropu na burze Nymex v rámci včerejšího dne posílil z nejnižší úrovně od dubna roku 2009. Jednalo se o důsledek spekulací investorů, zda předešlý propad ceny černého zlata nebyl v souvislosti možným zpomalením růstu...

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Po pětidenních výprodejích na amerických akciových burzách včera indexy zakončily v plusu. S&P 500 nakonec vzrostl nejvíce za poslední tři týdny, když si polepšil o 1,2 %. Nepatrně více přidaly indexy Dow Jones a Nasdaq ( 1,3 %).

    celý článek »

    Jaká ETF využít pro nákup komodit?

    Autor : Miroslav Vybíral Když se mluví o komoditách, většině investorů se hned vybaví zlato, stříbro či ropa. Jak ale dostat tyto komodity do portfolia, aniž byste je museli fyzicky nakupovat? Jedním z řešení jsou burzovně obchodované fondy (ETFs).

    celý článek »

    Asijské akcie uprostřed týdne většinou rostly

    Lepší výsledky hospodaření společnosti Samsung Electronics Co., než se čekalo a růst akcií japonských exportérů, které těžily ze zhoršujícího se měnového kurzu jenu vůči dolaru, pomohly ve středeční obchodní seanci asijským akciím dostat se ze třítýdenních minim.

    celý článek »

    Solidní americká data a deflace v EMU

    Společná evropská měna ve středu dále ztrácela, když vůči dolaru odepsala 0,7 % na 1,1810 USD/EUR. Během celého týdne již eurové ztráty dosahují 1,6 % a v nejbližších dnech tak nelze vyloučit technickou korekci.

    celý článek »

    Zákon o prokazování původu majetku: Možná dobrá myšlenka, ale s mnoha otazníky

    Do vnějšího připomínkového řízení se v nedávné době dostal vládní návrh zákona o prokazování původu majetku. Ačkoli se o tomto zákonu diskutovalo již dříve, je tento vládní návrh zatím pravděpodobně nejblíže zavedení do praxe. Po tom, co vláda poslala návrh zákona do vnějšího připomínkového řízení, strhla se k němu v odborných kruzích velmi vzrušená debata. V čem zákon o prokazování původu majetku spočívá a jaké jsou jeho největší slabiny?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »