• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Tour de Fleet 2016 startuje již 21. dubna

    Tour de Fleet 2016, druhý ročník celostátního turné na podporu odvětví pořizování a správy firemní vozových parků, je za dveřmi. Již 21. dubna se sejdou manažeři českých firem zodpovědní za vozové parky a jejich dodavatelé na Masarykově okruhu v Brně při.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 8. 4. 16

    Čtvrtek přinesl na trhy pokles a hlavní indexy odepisovaly více než jedno procento.Dnešek byl z pohledu makrodat nebo dalších vodítek spíše slabší. Za zmínku stojí jen smíšený výsledek počtu žádostí nezaměstnanosti.

    celý článek »

    Peugeot a „změna nebo smrt“

    Šéf automobilky Peugeot sděluje, že firma se buď „musí změnit, nebo zemře“. První reakce trhů na toto sdělení nebyla moc pozitivní - přiznání podobné pravdy někdy bolí.

    celý článek »

    Praha čtvrtek zakončila na červené nule

    Pražská burza ve čtvrtek těsně před ukončením obchodování sjela na negativní nulu -0,01 % se závěrem na 884,30 bodech. Na okolních trzích se obchodovalo smíšeně, Polsko v červeném, naopak Maďarsko v mírně zeleném.

    celý článek »

    Výsledky jednání vlády, 7. dubna 2016

    Tyto údaje mají pouze informativní charakter a závazná jsou až oficiálně zveřejněná usnesení, která naleznete v sekci jednání vlády. Schůzi vlády předcházelo jednání Výboru pro Evropskou unii. Body s rozpravou 1. Návrh zákona o státním zastupitelství čj.

    celý článek »

    Co říkají a říkali politici o OKD?

    Přečtěte si, co říkají a jak mluvili politici o situaci v OKD. Ministr financí Andrej Babiš řekl, že k variantám řešení situace černouhelné společnosti patří odkoupení dluhů a akcií mateřské společnosti New World Resources (NWR) státem nebo...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 07.04.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 6.4.Změna7.4. Americký dolar USD 1 23.8340 -0.24%23.7750...

    celý článek »

    MPSV se výrazně komplikuje tendr na dávky

    Ministerstvu práce a sociálních věcí se výrazně komplikuje tendr na počítačový systém pro výplatu sociálních dávek. Nepodrželo svou výběrovou komisi a nabídky se budou hodnotit znovu. Pravděpodobně se nestihne stanovený termín uvedení do...

    celý článek »

    Zlato v portfoliu ano, nebo ne?

    Zlato by mělo být součástí každého správně diverzifikovaného portfolia, slýchají často investoři. Je ale lesklý žlutý kov opravdu takové terno?

    celý článek »

    Starý, dobrý, zlatý Londýn uvažuje o modernizaci

    Londýnu evidentně nestačí, že je největším světovým centrem obchodování se zlatem, snaží se být ještě větším a lepším. V současnosti je většina z tamních transakcí „přes přepážku“ v každoročním objemu 5 bilionů dolarů vypořádávána telefonicky nebo přes elektronický chat a vypadají tedy podobně jako obchody jeden na jednoho, díky kterým před třemi stoletími vlastně vznikla burza.

    celý článek »

    Únik informací z Panamy a globální kapitálové trhy

    Únik informací z panamské právní společnosti Mossack Fonseca plní již pár přední stránky dní světových médií, respektive má přední místa ve hlavních zpravodajských relacích. Nebudu se zaobírat tím, kdo všechno z globálních politických či ekonomických...

    celý článek »

    Barclays: Tesla zabije klasické automobily do r. 2025

    Automobilka Tesla minulý týden představila svůj nový vůz s názvem Model 3, který by se mohl stát důležitým mezníkem v automobilovém světě. Podle analytiků banky Barclays rekordní zájem o nový model, který se ještě ani nezačal vyrábět předznamenává...

    celý článek »

    Evropské indexy rostou, v čele komoditní tituly

    Západoevropské akciové trhy se v úvodu obchodování pohybují v kladných hodnotách, když posilují přibližně o půl procenta. Celoevropský Euro Stoxx 50 tak aktuálně přidává 0,3 %, britský FTSE 100 0,5 %, francouzský CAC 40 0,6 % a německý DAX 0,5 %.

    celý článek »

    ?Auta táhnou český průmysl stále nahoru

    Tuzemskému průmyslu se dařilo i v únoru a opět především díky výborným výsledkům automobilek. Výroba celého odvětví se meziročně zvýšila o 5,6 %, po očištění o vliv rozdílného počtu pracovních dnů o 1,4 %. Je to na první pohled méně, než jsme byli..

    celý článek »

    Auta táhnou český průmysl stále nahoru

    Tuzemskému průmyslu se dařilo i v únoru a opět především díky výborným výsledkům automobilek. Výroba celého odvětví se meziročně zvýšila o 5,6 %, po očištění o vliv rozdílného počtu pracovních dnů o 1,4 %. Je to na první pohled méně, než jsme byli..

    celý článek »

    Oddechový čas pro ČNB?

    Aktivita ČNB na devizovém trhu v únoru polevila. Jak naznačují dnes zveřejněné devizové obchody centrální banky, musela ČNB v únoru intervenovat za udržení hranice 27 CZK/EUR pouze v rozsahu 623 mil.

    celý článek »

    České stavebnictví v útlumu?

    Po až nečekaně silném oživení českého stavebnictví, podpořeném především snahou dočerpat volné peníze z fondů EU, přichází v úvodu letošního roku pokles stavební produkce.

    celý článek »

    Euro proti dolaru na půlročním maximu

    Společná evropská měna si proti dolaru včera polepšila na nejvyšší úroveň od poloviny loňského října. Během evropské seance byl přitom patrný spíše opačný trend, kdy se kurz postupně dostal až k 1,1330 USD/EUR. Nicméně vstup amerických obchodníků na.

    celý článek »

    Komentář k průmyslové výrobě a maloobchodu

    Dnes zveřejněná data znovu potvrzují dobrou kondici české ekonomiky a mohly by být impulzem pro kurz koruny, aby se ještě nevzdaloval od hranice kurzového závazku. Zejména maloobchodní tržby vykázaly velmi silný výsledek, když jejich prodeje...

    celý článek »

    Nákupní horečka v ČR zdaleka nekončí

    Jak vyplývá z dnes zveřejněných dat z maloobchodu, chuť českých spotřebitelů nakupovat rozhodně nemizí. V únoru se maloobchodní tržby bez motoristického segmentu zvýšily o 8,5 % (po očištění o vliv vyššího počtu pracovních dnů o 4 %).

    celý článek »

    Auta táhnou český průmysl stále nahoru

    Tuzemskému průmyslu se dařilo i v únoru a opět především díky výborným výsledkům automobilek. Výroba celého odvětví se meziročně zvýšila o 5,6 %, po očištění o vliv rozdílného počtu pracovních dnů o 1,4 %.

    celý článek »

    Výsledky VIG za r. 2015 odpovídají předběžným odhadům

    Dnes zveřejněné výsledky hospodaření za rok 2015 přesně odpovídají předběžným číslům zveřejněným v polovině února. Hrubé předepsané pojistné pokleslo o 1,4 % r/r na 9 mld. EUR. Pokles je způsoben výhradně plánovaným omezením jednorázově placeného...

    celý článek »

    ČR - maloobchod v únoru nadále s excelentními výsledky

    Tržby v maloobchodě po očištění o sezónní vlivyklesly v únoru reálně meziměsíčně o 0,5 %. Meziročně se tržby očištěné o kalendářní vlivy zvýšily o 4,0 %, bez očištění o 8,5 %, k čemuž přispěl zejména vyšší počet pracovních a kalendářních dní. V...

    celý článek »

    ČR - průmysl v únoru rostl o 1,4% r/r a klesla m/m o 0,9%

    Průmyslová produkce v únoru meziročně vzrostla reálně o 5,6 %, po očištění od vlivu počtu pracovních dnů vzrostla o 1,4 %. Ve srovnání s předchozím měsícem byla po vyloučení sezónních vlivů nižší o 0,9 %. Hodnota nových zakázek meziročně vzrostla o..

    celý článek »

    MA: MasterCard chystá spolupráci se sociálními médii

    Autor: Ondřej Hriadel' Firma Mastercard (MA) má v plánu v budoucnu spolupracovat s gigantem v oblasti sociálních médií, tedy s Facebookem (FB). Jak uvedl prezident mezinárodního obchodu pro Master card: „U této společnosti vidíme velký potencionál pro...

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 7. 4. 2016

    Čtvrtek 7. 4. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,64 %), S&P500 (+1,05 %) a NASDAQ (+1,59 %). Evropa: DAX (+0,64 %), CAC40 (+0,81 %), FTSE 100 (+1,16 %). Asie: Nikkei 225 (+0,25 %), Shanghai Comp. (-0,45 %), CSI 300 (-0,55 %).

    celý článek »

    Akciová Asie hlásí těsně v závěru týdne většinou zisky

    Asijské akcie těsně v závěru týdne vykazovaly spíše ziskové výsledky. Podle analytiků ovlivňuje aktuálně dění na kapitálových trzích potvrzení dosavadní rétoriky amerického Fedu, ze kterého vyplývá, že tvůrci měnové politiky v USA nebudou nijak spěchat se zvyšováním úrokových sazeb.

    celý článek »

    Fed se v březnu shodl, že úroky v dubnu ještě nezvýší

    Na březnovém zasedání měnového výboru americké centrální banky (Fed) se debatovalo o možnosti dalšího zvýšení úrokových sazeb už v dubnu. Vzhledem k rizikům vycházejícím z globální ekonomiky ale mezi účastníky schůzky převládl opatrný přístup a většina se shodla na pozdějším zásahu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »