• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Au, au…

    Na určitou korekci akcií jsme se včas připravili četbou několika předchozích příspěvků, můžeme se proto věnovat něčemu odlehčenějšímu. Třeba tomu, jak souzní citoslovce bolesti „au“ s chemickou značkou jednoho silné emoce budícího kovu.

    celý článek »

    Japonský Armageddon (Abegeddon)

    Expanzivní měnová politika, do níž se země vycházejícího slunce letos pustila plnou parou vpřed, přinesla sebou několik otazníků, jejichž nejasné řešení podkopává důvěryhodnost japonských politiků v čele s premiérem Shinzem Abe.

    celý článek »

    Faber: Nevěřte několika novým maximům, ani Roubinimu

    Akciové trhy by sice krátkodobě mohly zamířit výš, ale udržení nových maxim nelze očekávat, myslí si známý investor Marc Faber. Vydavatel reportu Gloom, Boom & Doom v rozhovoru pro stanici CNBC prohlásil, že z masivních nákupů státních a hypotéčních dluhopisů, jimiž se americká centrální banka pokouší stimulovat ekonomiku, „není úniku.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 05.06.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 4.6.Změna5.6. Americký dolar USD 119.6890 +0.32%19.7530...

    celý článek »

    Nervózní čekání na makrodata

    Evropským trhům se nedaří vymanit z ranních ztrát, které se navíc před důležitými makrodaty z USA dále navyšují. Francouzský index CAC 40 ztrácí již 1,24%, když největší ztráty utrpěly akcie maloobchodního řetěze Carrefour s poklesem přesahujícím 4%.

    celý článek »

    FLASH: Polské úrokové sazby znovu klesají, dostaly se pod 3 %

    Polská centrální banka se rozhodla znovu snížit úrokové sazby. Základní sazba klesá o 25 bodů na 2,75 procenta, což je v souladu s odhady. Série fakticky trvá už od listopadu minulého roku, ačkoli si banka po výraznějším březnovém snížení sazeb vybrala jeden měsíc přestávku.

    celý článek »

    Polské úrokové sazby znovu klesají, dostaly se pod 3 %

    Polská centrální banka se rozhodla znovu snížit úrokové sazby. Základní sazba klesá o 25 bodů na 2,75 procenta, což je v souladu s odhady. Série fakticky trvá už od listopadu minulého roku, ačkoli si banka po výraznějším březnovém snížení sazeb vybrala jeden měsíc přestávku.

    celý článek »

    Skanska Reality koupila projekt od Orco Property Group

    Skanska Reality, jeden z předních hráčů na místním trhu s novým bydlením, realizovala ve středu 22. května 2013 novou akvizici v Praze 10 – Strašnicích. Rezidenční projekt, doposud známý pod jménem „U Hranic“, koupila od společnosti Orco Property Group.

    celý článek »

    Win-win alebo lose-lose

    Celé obchodovanie sa točí okolo toho, ako sa čaká na dáta amerického trhu práce. Tie sú vždy dôležité, avšak dnes a v piatok budú ešte viac. Pretože ide o prvé dáta po výrokoch Fedu o možnom obmedzení QE. A teraz vzniká tradičná dilema chcem lepšiu..

    celý článek »

    Futures kontrakt 10letého T Note přikován na minimech

    Futures kontrakt 10letého T Note posiluje 0,1% d/d na 129,3. Knokaut trhu odstartovaný nečekaně solidní zprávou zaměstnanosti začátkem května a podpořený též komentáři Fedu a nečekaně silným růstem spotřebitelského sentimentu Conference Board se...

    celý článek »

    V Praze se otevřelo pět stanic metra

    Jde o stanici Muzeum na trase A a stanice Smíchovské nádraží, Kolbenova, Vysočanská a Českomoravská na trase B. „Jsem rád, že můžeme začít postupně obnovovat provoz metra. I když jde jen..

    celý článek »

    Raiffeisenbank v 1Q vykázala zisk 557 mil.Kč

    · Čistý zisk meziročně klesl o 37% na 557 milionů Kč, důvodem poklesu zisku jsou především jednorázové výnosy z přecenění derivátů v loňském 1. čtvrtletí · Vklady klientů stabilní na 138,4 miliardy Kč · Úvěry klientům -3 % na 153,5 miliardy Kč ·...

    celý článek »

    Unipetrol RPA prodává litvínovskou výrobnu močoviny

    Společnost Unipetrol RPA hodlá prodat svou výrobnu močoviny v závodě v Litvínově, její provoz zastavil ke konci loňského roku. Zájemci o technologický celek mohou podávat své nabídky po dobu tří týdnů, uvedl dnes mluvčí Unipetrolu Mikuláš Duda.

    celý článek »

    10,30 h - trhy opět v červeném

    Včerejší negativní závěr na US trzích se promítá do dnešního otevření na trzích evropských. Situaci příliš neuklidnil ani vývoj v Asii, kde zejména japonský index Nikkei oslabil o 3,26%, následovaným hongkongským Hang Seng (-1,20%).

    celý článek »

    NWR uvažuje o prodeji dolu Paskov

    Śéf odborů OKD včera řekl, že společnost uvažuje o prodeji dolu Paskov. Mluvčí společnosti dodal, že je to jedna z možností a žádné rozhodnutí zatím nebylo učiněno. Akcie NWR na zprávu reagovaly růstem o asi 7%.

    celý článek »

    MMF sestupně reviduje své odhady růstu v Evropě

    MMF se pustil do revize odhadů růstu v Evropě. Už v pondělí snížil výhled Německa pro tento rok z 0,6 % na 0,3 %. Včera totéž provedl Francii – letos čeká její pokles o 0,2 %. Navíc vyzval vládu, aby nepolevila v reformách, ale zaměřila se více na úspory.

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Přečtěte si, o čem se mluví poté, co na Wall Street v úterý odzvonilo:Americká Komise pro mezinárodní obchod (ITC) zakázala firmě Apple prodej některých jejích starších iPhonů a iPadů na území USA kvůli porušení patentu Samsungu.

    celý článek »

    Začíná série dat z amerického trhu práce

    Během včerejšího dne jsme se na globálních trzích nedočkali ničeho překvapivého, a tak obchodování bylo relativně klidné. To se odrazilo i na vývoji kurzu USD/EUR, který během úterní seance kolísal v relativně úzkém pásmu 1,3050 - 1,3100.

    celý článek »

    Ranní přehled událostí. Volatilita v Asii pokračuje

    Asie má za sebou další volatilní obchodní seanci, když japonský akciový index Nikkei spadl o 3,8 procenta, zatímco japonský jen (JPY) mírně posiloval. Premiér Shinzo Abe dnes představil svůj třetí pilíř ekonomických reforem, jež mají zemi dovést k...

    celý článek »

    Proč budí QE kontroverzi a nepochopení?

    Čtyři významné centrální banky (Bank of Japan, Fed, Bank of England a Swiss National Bank) v současné době silně nafukují své rozvahy s cílem dosáhnout ve svých ekonomikách únikové rychlosti.

    celý článek »

    Podrobný návod, co dělat s kontaminovanou studnou!

    Pokud nebyla studna (např. povodní) přímo zasažena, stačí provést revizi zdroje a okolí, provést jednorázovou „šokovou“ dezinfekci a nechat udělat rozbor vody. Pokud studna byla...

    celý článek »

    Euro si potichu připisuje zisky

    Na měnovém páru EUR/AUD se kurz od konce dubna pomalu, ale jistě pohybuje v býčím trendu a za období posledních dvou měsíců zhodnotil z ceny 1,22 na 1,36. Jeho vzestup je téměř bez korekcí, takže je pravděpodobné, že teď u této S/R úrovně přijde alespoň..

    celý článek »

    Jak poznat, kdy přijde korekce

    Jak poznat, kdy to začne? Kdy houževnatý býčí trh přeruší výraznější korekce? Svůj pohled nabízí Petr Šimčák z Pioneer Investments. Jaké jsou příležitosti a rizika výraznější korekce akcií vyvolané utažením měnové politiky? Výraznější korekce...

    celý článek »

    Chytré telefony a ochrana osobních údajů: Buďte obezřetní!

    Chytré telefony o nás v dnešní době díky novým senzorům a nejrůznějším aplikacím zpracovávají mnoho osobních údajů. Ty následně dále využívají, aniž bychom o tom mnohdy věděli. To představuje bezpečnostní riziko, jež si však většinou způsobují sami uživatelé, kteří řádně nedbají svých práv.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí