• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street koriguje své včerejší ztráty...

    Americké akcie povětšinou rostou a korigují tak včerejší největší pokles indexu Standard & Poor’s 500 od listopadu roku 2011, způsobený slovy předsedy centrální banky FED Bena Bernanka o tom, že FED možná omezí program nákupů státních a hypotéčních dluhopisů.

    celý článek »

    Fed hýbe s trhy a trhy s Fedem

    Spekulace, jestli americký Fed začne odbourávat QE, kdy a jak rychle, jsou už delší dobu důležitým faktorem určujícím pohyb finančních trhů. Tento vliv narůstal a vedl k masivním výprodejům v druhé půlce tohoto týdne.

    celý článek »

    2 nebo 4

    Mimořádné situace si vyžadují mimořádné řešení. Aplikovat bychom to mohli i na nejednu vyspělou ekonomiku. Čelí totiž často „vyspělým“ problémům ve formě polopasti likvidity, pomalého oživení, vysokého dluhu, vysoké nezaměstnanosti, křehkého bankovního systému… Můžeme proti tomu mít řadu praktických, ale i filozofických a až ploše moralizujících námitek, jedním z nejefektivnějších léků na podobné problémy ale byl a stále je růst.

    celý článek »

    Nové inteligentní pokyny na BCPP – Trailing stop, Bracket

    Trailing stop je typ prodejního pokynu, který umožňuje investorům řídit riziko své investice s ohledem na vývoj tržní hodnoty cenného papíru. Parametry pokynu jsou Stop krok (vzdálenost od aktuální poptávky, při které je prodejní pokyn aktivován) a Limitní krok (vzdálenost od aktuální poptávky a zároveň limitní cena, za kterou je pokyn po aktivaci nejhůře realizován).

    celý článek »

    Najväčšou výhodou individuálnych investorov je čas

    Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že konkurenčná výhoda Wall Streetu oproti drobným investorom je veľká a neustále narastá. Vysokofrekvenčné obchodovanie či nedávne zistenie, že spravodajská agentúra Thompson Reuters dodávala určité dáta ešte pred ich oficiálnym zverejnením úzkej skupine profesionálnych obchodníkov, sú len jedny z dobre známych príkladov.

    celý článek »

    Uklidnění na závěr týdne nepřichází !

    Dnešní obchodní den nenabídl výraznější kurzotvorné zprávy a finanční trhy v Evropě opět ztrácely. Německý DAX aktuálně odepisuje -0,48%, když největší ztráty si připisují SAP (-2,5%, 55 Eur) a BMW (-2,7%, 64,70 Eur).

    celý článek »

    Hlavní indexy se po včerejším propadu stabilizovaly

    Západoevropské akciové indexy byly po většinu dnešního obchodování v mírném zisku a nenavázaly tak na včerejší výprodej. Posilují farmaceutické nebo potravinářské tituly a přidávají se k nim i některé těžební společnosti -zotavení cen mědi.

    celý článek »

    Regionální měny pod prodejním tlakem

    Středoevropským měnám se v průběhu tohoto týdne příliš nedařilo. Výrazné ztráty ve výši 2,75 % utrpěl maďarský forint, o mnoho lépe na tom se znehodnocením o necelá dvě procenta nebyl ani polský zlotý.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 21.06.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 20.6.Změna21.6. Americký dolar USD 119.5450 +0.23%19.5900...

    celý článek »

    Propad akcií ještě neskončil a Bernanke za to nemůže, tvrdí Faber

    I po propadu trhů, který je jednoznačně přičítán jestřábím náznakům v projevu Bena Bernankeho po skončení dvoudenního zasedání Fedu, má Wall Street ještě dost prostoru k poklesu, prohlásil v rozhovoru pro pořad Fast Money na CNBC proslulý kontrarián a vydavatel reportu Gloom, Boom & Doom Marc Faber.

    celý článek »

    Vyššie výnosy a nižšie akcie

    Slová o znižovaní mesačného objemu nákupov aktív z trhu zo strany Fedu poslali včera trhy výrazne nadol. Akciový index SP500 zaznamenal najväčší pokles od novembra 2011. Lacná likvidita a nákupy Fedu, ktoré držali výnosy na dlhopisoch nízko,...

    celý článek »

    Dopoledne bez stresu, co přijde na závěr dne a týdne?

    Dnešní dopoledne se na trzích (zatím) nese ve znamení korekce včerejších ztrát. Po prohlášení japonského guvernéra sice posílil jpn. index Nikkei o 1,77%, ale zbytek asijských trhů pokračoval v poklesech nebo stagnoval (Čína -0,52%, Indie +0,08).

    celý článek »

    Nad S&P500 by pan Elliott zajásal

    Až jakoby učebnicově vypadá poslední vývoj na globálním americkém indexu S&P500, ze kterého je mimochodem také zřejmé, že pravidlo sell in May go away by se v žádném roce nemělo podceňovat. Poslední, v květnu započatý, pětivlnový pokles, který v.

    celý článek »

    Zlato se pokouší vynořit nad hladinu

    Zlato klesá roste 1,4% d/d na 1295 a po propadech v posledních dnech na minimum od září 2010 tlačí na hlavní podporu 1299. Propad nastartovalo zejména rozhodnutí Fedu o úrokových sazbách, lépe řečeno zlepšení určité posílení výhledu nezaměstnanosti..

    celý článek »

    Jak trhy (ne)fungují

    Pravicoví politici se často domnívají, že svobodné trhy představují řešení na naprostou většinu problémů. Vždy tomu tak ale není. Je pravdou, že konkurenční trhy znamenají přínos.

    celý článek »

    Pokračující výprodej... zprávy z dluhopisových trhů

    Masakr na trzích s vládními dluhopisy, který akceleroval po středečním zasedání FOMC, pokračoval i včera, přičemž naplno zasáhl Evropu a také tzv. emerging markets, když trhům navíc zatopily i relativně dobré indexy podnikatelských nálad na obou stranách Atlantiku.

    celý článek »

    Němcová: Dostavba Temelína bude stát více než 300 miliard korun

    Kolem rozšíření jaderné elektrárny Temelín je hodně otazníků a půjde o „obrovský balík peněz“, ale důvod pro zastavení tendru zde není, uvedla kandidátka na premiérku za ODS Miroslava Němcová v rozhovoru pro HN s tím, že takto strategické rozhodnutí nelze brát jen z pohledu cen elektřiny.

    celý článek »

    Dnes je v Evropě Triple Witching Day

    Dnes je Triple Witching Day, ve kterém dochází k současné expiraci futures kontraktů, opčních futures a opcí na individuální akcie a rollování těchto kontraktů do nových pozic. TWP nastává každý 3. pátek v měsíci březnu, červnu, září a prosinci.

    celý článek »

    ČEZ dokončí plynovou elektrárnu v Počeradech později

    ČEZ podle obchodního ředitele Svobody dokončí 841MW plynovou elektrárnu v Počeradech do konce letošního roku místo do června (Bloomberg). Tato elektrárna je při současných cenách plynu ztrátová, takže pozdější dokončení je svým způsobem pozitivní.

    celý článek »

    Ozvěny Wall Street - přehled

    Softwarová společnost Oracle zveřejnila zisk 87 centů na akcii při tržbách 11 mld. USD, trh čekal v případě tržeb 11,12 mld. USD. Společnost zároveň navýšila svou čtvrtletní dividendu ze 6 centů na 12 centů na akcii a schválila program zpětného odkupu akcií v objemu 2 mld.

    celý článek »

    Asie následuje Wall Street níže, vyjma Nikkei …

    Asijské burzy následují americké trhy níže poté, co Wall Street zaznamenala nejhorší denní výkon za poslední rok na pozadí rostoucích obav, že Fed začne omezovat svoji přítomnost na akciových trzích a růst v Číně je slabší, než se původně čekalo.

    celý článek »

    Americký dolar včera dále posiloval oproti euru

    I během čtvrtka společná evropská měna dále ztrácela proti americkému dolaru. Z ranní kotace kolem 1,3250 USD/EUR euro ještě půl procenta ztratilo. Odpoledne euru mírně pomohla nepříznivá data z amerického trhu práce, a tak se během večera a v...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí