• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 13. 3. 2014

    Mírně optimistický začátek obchodního dne, který byl podpořen lepšími makrodaty jak z trhu práce, tak i lepšími maloobchodními tržbami, byl vystřídán celodenním poklesem, který zavedl indexy do více než procentní ztráty.

    celý článek »

    Náznak obratu na páru EUR/USD

    Na denním grafu měnového páru EUR/USD se tvoří svíčka s dlouhým horním knotem, což značí možný obrat trendu. Podmínka předchozího, v tomto případě vzestupného, trendu je také splněna. Trend je vidět od S/R úrovně 1,3480 až k hodnotě 1,3880.

    celý článek »

    RWE v bodě obratu?

    Akcie RWE jsou za posledních pět let v hlubokém propadu, což je samozřejmě v přímém rozporu s tím, jak si vede celý německý trh. Za poslední rok z této perspektivy RWE slaví „úspěch“, protože cena akcie se pohybuje zhruba na úrovni, na jaké do tohoto období vstupovala.

    celý článek »

    Evropské indexy zamířily do záporu, pod tlakem maloobchodníci

    Evropské akciové trhy odpoledne zamířily do červených čísel a oslabily tak již druhým dnem v řadě. Nervozita panuje především v souvislosti se situací na Ukrajině, když již v neděli na Krymu proběhne referendum s otázkou, zda zůstane součástí Ukrajiny nebo se připojí k Rusku.

    celý článek »

    Krymské referendum přináší do regionu nervozitu

    Před zítřejším dnem plným českých makroekonomických údajů kurz koruny vůči euru stagnoval na úrovni 27,34 CZK/EUR. Ostatní regionální měny si dnes žily svým vlastním životem. Forint proti společné evropské měně o zhruba čtvrt procenta posílil, když..

    celý článek »

    Jak může ukrajinská krize ovlivnit na akcie ČEZ

    Index PX již několik dní po sobě klesá, a to i kvůli nervozitě z vývoje na Ukrajině. Co by mohlo případné další prohloubení tamní krize znamenat pro české akcie? Celková nálada na trzích bude nadále ovlivňovat také vývoj akcií v Praze.

    celý článek »

    Jak může ukrajinská krize ovlivnit akcie ČEZ

    Index PX již několik dní po sobě klesá, a to i kvůli nervozitě z vývoje na Ukrajině. Co by mohlo případné další prohloubení tamní krize znamenat pro české akcie? Celková nálada na trzích bude nadále ovlivňovat také vývoj akcií v Praze.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 13.03.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.3.Změna13.3. Americký dolar USD 119.6930 -0.38%19.6180...

    celý článek »

    Amerika dnes příjemně překvapila, analýza AUD/USD

    Americké maloobchodní tržby si v meziměsíčním srovnání polepšily více, než se čekalo. V únoru expandovaly o 0,3 procenta, namísto predikovaných 0,2 procent. Lednový výsledek se dočkal negativní revize, když z původně reportované ztráty o 0,4...

    celý článek »

    Pozitivní data pomáhají dolaru

    Počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA za minulý týden vzrostl méně, než byl předpoklad analytiků a dosáhl 315 000. Tempo růstu žádostí klesá třetí týden za sebou.

    celý článek »

    Amerických žadatelů o dávky dál ubývá

    Počet nových žádostí o dávky v nezaměstnanosti se za minulý týden dál snížil a dosáhl 315 tisíc. Trh podle konsensu počítal s úrovní 330 tisíc. Jde tedy o další dobrý výsledek poté, co v týdnu předchozím počet nových žádostí klesl na 324 tisíc (po drobné revizi).

    celý článek »

    Mám milión až dva, co s tím?

    Často se setkávám s investory, ale i kamarády, kteří se mě ptají: „Hele, když ty jsi ten makléř, mám nějaký prachy, do čeho je mám investovat?“ Většinou zvážním, abych dodal své odpovědi na důrazu, a odpovím: „Tak zaprvé, kup si nějakou drahou láhev...

    celý článek »

    Válka konzolí: Sony válcuje Microsoft

    Autor: Libor Stoklásek, 13.3.2014 V bitvě o nadvládu konzolí, která právě probíhá mezi japonským gigantem SONY a americkou společností MICROSOFT, jednoznačně vede Sony Playstation 4.

    celý článek »

    Pšenice růstem ceny vstoupila do býčího trhu

    Nejaktivnější futures kontrakt na pšenici v rámci dnešního dne a pokračujíce třetím dnem v růstu vstoupil do býčího trhu, a to především s ohledem na spekulace, dle kterých eskalace rozepří v Ukrajině přeruší dodávky zrnin z této země.

    celý článek »

    Co přineslo Británii 5 let nízkých úrokových sazeb?

    Britská centrální banka (BOE) podobně jako ostatní centrální banky rozvinutých zemí radikálně snížila úrokové sazby poté, co v USA v roce 2008 propukla finanční krize. BOE tehdy za 6 měsíců od pádu Lehman Brothers (září 2008), srazila základní úrokovou...

    celý článek »

    Čínska bublina v novom rozmere

    Čínska ekonomika aktuálne medzi obchodníkmi opäť vyvoláva veľké obavy. Sadzby na čínskom medzibankovom trhu síce kvôli dodávaniu likvidity od PBOC klesajú, no juan za posledný mesiac značne oslabil, čo signalizuje, že v Číne sa niečo deje. Možno je..

    celý článek »

    S&P 500: Inspirací únorové maloobchodní tržby

    Hlavní akciový index S&P 500 v mimoburzovním obchodování roste 0,2% d/d na 1871. Křehká stabilita na Ukrajině udržuje trh v napětí zvláště v posledních dnech při absenci klíčových korporátních a makroekonomických informací. I přesto je znát, že..

    celý článek »

    Bouygues zvýšil nabídku za mobilního operátora

    Ve Francii vrcholí boj o ovládnutí mobilní sítě SFR, který je v současnosti součástí mediální a telekomunikační skupiny Vivendi. Ta hodlá oddělit SFR od zbytku svých aktivit, protože se chce více zaměřit na svůj mediální byznys.

    celý článek »

    Americkým i německým dluhopisům se daří vlivem dat i ukrajinské krize...

    Pokračující krize na Ukrajině včera prospívala americkým a německým vládním dluhopisům, jejichž výnosy shodně klesaly o 4 bps. V případě německých dluhopisů mohly hrát roli i nejednoznačná čísla o průmyslové produkci za eurozónu za leden či výroky představitele ECB, že posílení eura v posledních dnech může vyžadovat od ECB další akci ve směru uvolnění měnových podmínek.

    celý článek »

    Deset fondů pro vaše portfolio

    Každý by si měl sestavit takové investiční portfolio, které přináší maximální výnos při co nejnižším možném riziku. V produktové nabídce společnosti iShares naleznete deset burzovně obchodovaných fondů, které mohou posloužit k naplnění různých...

    celý článek »

    Ve volbách by opět zvítezilo hnutí ANO, před druhou ČSSD. ODS na hraně vstupu do sněmovny

    Politické hnutí ANO si drží silnou pozici, na záda mu však intenzivněji dýchá ČSSD. Podle aktuálního průzkumu volebních preferencí společnosti SANEP by hypoteticky v březnu konané sněmovní volby vyhrálo opět hnutí Andreje Babiše se ziskem 23,8 % hlasů před druhými sociálními demokraty, kterým by aktuálně dalo svůj hlas 22,9 % voličů.

    celý článek »

    Evropa mírně roste, Deutsche Lufthansa po výsledcích +6 %

    Evropské akciové trhy se aktuálně pohybují mírně v plusu poté, co indexy zakončily včerejší seanci na nejnižších hodnotách za poslední měsíc. Sledovaná dnes budou data ze zámoří, když odpoledne je na programu zveřejnění čísel ohledně maloobchodních tržeb nebo pravidelných týdenních dat z trhu práce.

    celý článek »

    Ott navýšil podíl v Orco Germany na 19,09 %

    CEO Orca Ott navýšil podíl v Orco Germany na 19,09 %. Podle jiné zprávy dceřiná společnost Orca, Suncani Hvar, může čelit předbankrotovému řízení. Orco, které v SH vlastní podíl 56 %, navrhlo přeměnu dluhu na akcie.

    celý článek »

    Slovensko je třetí unijní zemí, která spadla do deflace

    Slovensko se po Kypru a Řecku stalo třetí zemí EMU, která spadla do deflace, když místní spotřebitelské ceny v únoru meziročně poklesly o 0,1%. Podle Národní banky Slovenska však bude deflační vývoj pouze krátkodobou záležitostí a spotřebitelské ceny na..

    celý článek »

    Čína prošetřuje praktiky Herbalifu

    Čínská Komise pro obchod (Federal Trade Commission) začala vyšetřovat praktiky společnosti Herbalife v Číně. Vyšetřování neznamená, že společnost porušuje jakékoliv zákony, pouze to, že kontrolní orgány prověří aktivity společnosti po obviněních, které...

    celý článek »

    Pravý čas na investovanie do ETF na zlato?

    Autor: Matej Kovačič Ceny zlata poklesli v roku 2013 o 28,6%, čo sa odrazilo znížením majetku ETF fondov zameraných na túto komoditu o 33%. Odvtedy síce ceny tohoto drahého kovu stúpli o 12%, no predaj ETF fondov naďalej stagnuje.

    celý článek »

    10 důvodů, proč se Rusko tlačí na Ukrajinu

    Nemá se čeho bát, chtělo by se říci. Demografie (Rusko chrání ruskou menšinu, na Krymu většinu) Geografie (strategická poloha, vojenské přístavy) Poloha Ukrajiny mezi Evropou a Asií (mimo jiné polovina zemního plynu z Ruska do Evropy jde přes...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »