• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Víkendový recept + rýže známá i neznámá

    Recept na víkend můžete brát jako volnou inspiraci. Také zkuste zjistit, zda vás překvapíme informacemi o stále nedoceněné rýži. Ať s rýží, nebo bez rýže, přejeme, ať je váš nadcházející víkend příjemný na kulinářské i nekulinářské zážitky

    celý článek »

    Úspěšného investora nedělají jeho úspěchy, ale chyby

    I do FT se dostal podivný komentář, který před několika dny umístil „dluhopisový král“ ze společnosti Pimco Bill Gross na Twitter (55 USD, 0,83%). Ten komentář říká, že čínská centrální banka PBOC udržuje čínský jüan silný tím, že nakupuje americké vládní dluhopisy.

    celý článek »

    Evropské burzy v závěru týdne klesají

    Západoevropské akciové indexy dnes ztrácejí necelé 1 % , když nejvíce klesají akcie těžebních firem. Propadákem dne jsou akcie švédské farmaceutické firmy Getinge, které odepisují zhruba pětinu hodnoty kvůli špatnému výhledu a negativnímu...

    celý článek »

    Na situaci kolem Ukrajiny doplácí hlavně polský zlotý

    Uplynulý týden ovlivnila náladu na středoevropských devizových trzích eskalující situace kolem Ukrajiny. Na to doplatil zejména polský zlotý, který týden zakončil se ztrátou jednoho procenta. Oslabení maďarského forintu činilo zhruba půl procenta,...

    celý článek »

    Vybrat aktivní, nebo pasivní fond?

    Někteří investoři nedají dopustit na aktivně spravované fondy, jiní zase dávají přednost fondům, které prostě sledují vybraný index. Existuje ale hodně investorů, kteří vlastní oba typy.

    celý článek »

    Výročie dna na SP500

    Včerajší deň bol v znamení centrálnych bánk. Britská centrálna banka BoE ako aj ECB ponechali menové politiky bez zmeny, no pozornosť sa sústreďovala na tlačovú konferenciu s prezidentom Draghim, ktorá nasleduje 45 minút po rozhodnutí. Jeho tón bol..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 07.03.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 6.3.Změna7.3. Americký dolar USD 119.9060 -1.18%19.6710...

    celý článek »

    Fortuna: Flash analýza hospodářských výsledků za 4Q 2013

    Ve čtvrtek představené hospodářské výsledky za poslední čtvrtletí loňského roku překonaly konsensus tržního očekávání. Zároveň byl překonán i náš odhad, ač patřil mezi ty nejoptimističtější. Pozitivně lze též hodnotit výhled managementu na rok 2014.

    celý článek »

    Aktuální situace a možný vývoj na Krymu

    V současné nepřehledné situaci na Ukrajině nelze očekávat vyřešení krize v rámci dnů. Ruská strana čeká na potvrzení samostatnosti Krymu v referendu, které se bude konat za týden, když již před týdnem osamostatnění schválil krymský parlament.

    celý článek »

    Zlato: zaměstnanost USA rizikem růstového trendu

    Zlato stoupá 0,2% d/d na 1348. Zlato v týdnu konsolidovalo zisky předchozích týdnů kdy prokázalo střednědobou stabilizaci, nicméně vývoj posledních hodin přináší první signály tvorby vrcholové formace. Zlato ale stále má prostor při překonání...

    celý článek »

    Vedomosti: Poslední bitva odcházející éry se odehrává na Ukrajině

    Nesmyslný a bezvýsledný boj o Ukrajinu, který svádí Rusko a Západ už dvě desetiletí, vstoupil do nejničivější fáze. Jestli se situace začne ubírat podle nejhoršího scénáře, s opravdovým krveprolitím a odchodem akceschopné ústřední vlády ze scény, nebude o něčím vítězství ani řeči, napsal ruský list Vedomosti.

    celý článek »

    Evropa v závěru týdne ztrácí, DAX -1 %

    Evropské akciové trhy krátce po začátku obchodování zamířily do červených čísel a směřují tak k největšímu týdennímu propadu od konce ledna. Pozorně dnes budou sledována data ze Spojených států, kde budou zveřejněny čísla týkající se zaměstnanosti za únor a v Evropě pak průmyslová výroba z Německa.

    celý článek »

    Wolf of Wall Street

    Včera jsem si opět pustil životopisný dokument o klukovi, který se od prodávání zmrzliny propracoval až na Wall Street, dokonce si založil pochybnou společnost Stratton Oakmont, aby uspokojil svou touhu po penězích.

    celý článek »

    SNB potvrdila ztrátu způsobenou poklesem ceny zlata

    Švýcarská národní banka dnes zveřejnila výsledky hospodaření za minulý rok a potvrdila, že utrpěla ztrátu ve výši 9,1 miliardy švýcarských franků způsobenou propadem ceny zlata. Hodnotu zlatých rezerv se tím snížila o 15,2 miliardy franků.

    celý článek »

    Arabika prorazila hranici 200 centů za libru

    V cestě za dvouletým maximem v průběhu včerejšího dne futures na kávu typu Arabika prorazil hranici 200 centů za váhovou libru. Jednalo se o reakci na stávající situaci v Brazílii, jež je největším producentem a exportérem zmíněného druhu kávy na světě,..

    celý článek »

    Snížení inflačního výhledu ECB ke změně sazeb nestačilo...

    Nejen ECB, ale i Fed včera překvapil poměrně jestřábí rétorikou, takže výnosy a úroky rostly nejen v eurozóně, ale i v USA. K tradičním jestřábům Plosserovi a Fisherovi se totiž přidal i umírněný člen FOMC Dudley, který uvedl, že zpomalení ekonomiky v prvním kvartále bylo způsobeno převážně počasím.

    celý článek »

    Obama Putinovi: Krize má diplomatické řešení

    Americký prezident Barack Obama včera zhruba hodinu telefonicky jednal se svým ruským protějškem Vladimírem Putinem o řešení ukrajinské krize.Podle agenturních zpráv Obama přesvědčoval Putina, že vzniklou krizi je možné urovnat diplomatickou cestou.

    celý článek »

    ECB neudělala nic a to bylo pro trh zklamáním

    ECB na čtvrtečním zasedání neudělala nic a zklamala tak naděje, že by mohla reagovat na nízkou inflaci a slabý růst dalším uvolněním měnové politiky. Nová prognóza ukazuje na velmi pomalé zrychlování inflace, na konci roku 2016 by se měla blížit cíli ECB.

    celý článek »

    Pegas bude od 24. března do indexu CECE

    Podle internetových stránek vídeňské burzy budou akcie Pegas Nonwovens zařazeny do indexu CECE od pondělí 24. března. Zařazení do významného indexu samozřejmě zvýší atraktivitu akcií Pegasu v očích investorů, kteří sledují indexy. Zpráva je pozitivní.

    celý článek »

    Zdravotnictví: Jak dlouho ještě?

    Autor: Lukáš Holan, 7.3.2014 V poslední době akciové trhy a jejich jednotlivé sektory dosahují historických maxim a tento pěti-letý býčí trend se stále nezdá být dost unaven. Ze všech sektorů ale jeden vystoupil zcela stranou.

    celý článek »

    ECB povzbudila společnou evropskou měnu

    Euro se včera posunulo na své letošní maximum proti dolaru a dnes ráno otevřelo na 1,386 USD/EUR. Za posílením společné evropské měny stojí hlavně tisková konference po zasedání evropských centrálních bankéřů.

    celý článek »

    Newsweek objevil tvůrce bitcoinu

    Americký týdeník Newsweek přišel se zprávou, že se mu podařilo vypátrat tvůrce virtuální měny bitcoin, který používá jméno Satoši Nakamoto. Podle původních spekulací měl být autorem bitcoinu přibližně 20letý mladík a jméno Satoši Nakamoto mělo být pouze..

    celý článek »

    Jak z běžné recese vytvořit Velkou recesi

    Zveřejnění záznamů ze zasedání FOMC z roku 2008 vrátilo naši pozornost k tomu, jakou roli hrál Fed při vzniku Velké recese. První známky problémů se začaly objevovat v dubnu roku 2006, když začala kontrakce na trhu s bydlením.

    celý článek »

    Volný pohyb whisky v EU

    Evropská unie není založena pouze na známých čtyřech svobodách, tedy volném pohybu zboží, osob, služeb a kapitálu, ale i na budování jednotného soudního prostoru. Ten se pokouší překonat justiční hranice mezi členskými státy EU. Vaše bydliště v Česku tak znamená nejen to, že po Evropě můžete cestovat bez pasu a pracovat v podstatě bez omezení, ale i to, že za určitých okolností můžete být žalováni v jiném členském státu EU a že úprk zpět domů vás před cizím soudem a jeho rozsudkem neochrání. Jak s tímto jednotným soudním prostorem souvisí distribuce whisky v Belgii, která byla nakoupena ve Francii?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »