• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Duben 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall se nechala inspirovat Evropou a zamířila vzhůru

    Akcie na Wall Street dnes v závěru obchodování rostly, když zejména energetický sektor tlačil indexy výše. Akcie Halliburtonu a Anadarko Petroleum dominovaly nákupnímu seznamu a díky jejich růstu část investorů zapomněla na „horší“ výsledky společností Alcoa a Bed Bath & Beyond.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 9. 4. 2015

    Čtvrteční obchodní seanci tohoto týdne zakončily hlavní americké akciové indexy opět v zelených číslech: DJIA (+0,31%), S&P 500 (+0,44%) a technologický NASDAQ (+0,48 % ). Americké akcie se tak nadále nesly na vlně optimismu, díky nepravděpodobnému...

    celý článek »

    Počet sjednaných povinných ručení roste

    V roce 2013 uzavřeli klienti českých pojišťoven 6 865 423 kusů pojištění odpovědnosti z provozu vozidla a zaplatili za ně celkem 19 199 036 tisíc Kč. Rok 2014 zaznamenal drobný růst na 6 999 305 smluv a 20 084 546 tisíc Kč.

    celý článek »

    Grilování masa: jaké maso je vhodné ke grilování?

    Grilování masa: jaké maso je vhodné ke grilování? Pro grilování je obecně vhodnější tučnější maso, které obsahuje tukovou vlákninu, a maso je tak křehčí. Tuk zároveň slouží jako přírodní aroma a dodává masu správnou vůni a chuť.

    celý článek »

    Směr Španělsko: Dividendová Iberdrola

    Akcie španělské společnosti Telefonica jsou, co se týče historické návratnosti, propadákem, který se nevyrovná ani celému španělskému trhu. O německém „benchmarku“ v podobě DAXu, či DT nemluvě.

    celý článek »

    Spoluzakladatel Zynga se vrací na pozici CEO

    Autor: Ondřej Jankovič Zynga včera ohlásila změnu ve vedení, současný CEO Don Mattrick odstoupí a nahradí ho Mark Pincus. Jeho hlavním úkolem bude snaha o adaptaci na měnící se vkus hráčů. Mattrick dostane odstupné 4 miliony dolarů.

    celý článek »

    Krize indické poptávky po zlatě; nízké ceny omezují těžební výdaje

    Cena zlata padá nejvíce za poslední tři dekády a ukončí tak pravděpodobně šest let zlaté těžební expanze. Ze zisků velkých producentů od Ruska, přes Jižní Afriku až po Severní Ameriku se staly ztráty a klesající cena zlata je donutila k úsporným opatřením v dolech, kde za poslední tři roky omezily výdaje na polovinu.

    celý článek »

    Ve čtvrtek Praha rostla; ČEZ +1,6 % a Erste +1,9 %

    Pražská burza ve čtvrtek rostla, když index PX dnes připsal 0,6 %. Další trhy ve středoevropském regionu si vedou také slušně – německý DAX připisuje 0,9 %, rakouský ATX obchoduje výše o 0,7 %, polský WIG získává 0,6 % a pouze maďarský BUX klesá o 0,2 %.

    celý článek »

    Evropský Stoxx 600 je na novém historickém maximu

    Západoevropské akciové indexy dnes posilují o necelé 1 %. Širší index Stoxx 600 tak zřejmě zavře na svém novém historickém maximu. V zisku jsou dnes prakticky všechny sektory včetně energetických titulů, které podporuje zotavení cen ropy.

    celý článek »

    Koruna dnes nejúspěšnější měnou regionu

    Zatímco maďarskýforint a polský zlotý dnes ztrácely, když korigovaly předchozí zisky, českákoruna se vydala opačným směrem. Nicméně své zisky neudržela. V odpoledníchhodinách se její kurz pohyboval v blízkosti ranní otevírací úrovně...

    celý článek »

    Budeme se z levné ropy radovat déle, než se zdálo?

    Když na přelomu let 1977 a 1978 tehdejší americký prezident Jimmy Carter v Teheránu slavil příchod Nového roku, tak svůj přípitek uvedl následujícími slovy: “Írán je díky skvělému šáhovu vedení ostrovem stability v jednom z nejneklidnějších regionů na světě.

    celý článek »

    Konsolidace půjček – vaše peníze v bezpečí

    Konsolidace půjček – vaše peníze v bezpečí. V záplavě finančních produktů, úvěrů a půjček se stále více klientů potýká s neschopností splácet své závazky. Ať už kvůli nevýhodným podmínkám „pod čarou,“ nebo čistě kvůli složitosti plateb, pokud splácí na...

    celý článek »

    Gartner: IT výdaje letos poklesnou o 1,3%

    Analytici výzkumné společnosti Gartner odhadují, že celosvětové IT výdaje letos poklesnou o cca 1,3% na výsledných 3,66 biliónu USD. Hlavním důvodem poklesu bude silný dolar.V posledním předchozím výhledu na konci 4Q14 analytici počítali pro letošek s...

    celý článek »

    Možné prevzatie spoločnosti Perrigo?

    Autor: Terézia Laurová Spoločnosť Mylan NV vyslovila návrh na prevzatie spoločnosti Perrigo , ktorá je ich konkurentom. Suma, ktorú ponúkli za kúpu je 28,9 miliárd USD. Spoločnosť Mylan NV je globálnou farmaceutickou spoločnosťou, ktorá vyrába približne..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 09.04.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 8.4.Změna9.4. Americký dolar USD 1 25.2050 +0.80%25.4070...

    celý článek »

    Americký dolar v kurzu, euro v rekordní nelibosti

    Dolarový index, měřící výkon USD oproti ostatním hlavním světovým měnám, posílil za první kvartál o 9%, což je hned po „krizovém“ třetím čtvrtletí 2008 nejlepší výsledek americké měny za posledních bezmála 23 let.

    celý článek »

    3D tiskárny jsou už také zastaralé?

    Co kdyby 3D tiskárny byly stokrát rychlejší? Co kdybychom mohli tisknout zubní implantáty na počkání ve tvaru přesně podle potřeby pacienta. Co kdybychom dokázali vyrobit odolnější, lehčí a levnější konstrukčním materiály? Na všechny tyhle otázky odpovídá nedávný příspěvek Josepha DeSimonda ze společnosti Carbon3D, který v přímém přenosu nechal vytisknout 3D objekt, který není možné pomocí konvenčních technologií sestrojit.

    celý článek »

    Německo je obětováno pro dobro Evropy

    Často se hovoří o tom, že Německo je sobecké a že je zodpovědné za pomalý růst celé měnové unie. Není ale spíše pravdou, že Německo je obětováno pro to, aby v jiných zemích eurozóny došlo k oživení? Jinak řečeno, není jeho ekonomika oslabována proto, aby jinde hospodářství sílilo? Podle našeho názoru na tomto pohledu něco je.

    celý článek »

    Cena cukru pokořila třítýdenní maximum

    Nejaktivnější futures kontrakt na surový cukr na burze ICE Futures U.S. v průběhu včerejší obchodní seance posílil na úroveň více jak třítýdenního maxima. V posledních pěti obchodních dnech přidal celkem 10% poté, co některé hedžové fondy v souvislosti s.

    celý článek »

    S&P 500 po zápisu Fedu a Alcoe slábne

    Červnový futures kontrakt hlavního akciového indexu S&P 500 klesá 0,3 % d/d na 2070. Na trzích se včera zobchodoval podprůměrný počet akcií. Trh byl možná nepříjemně překvapen ze zápisu Fedu rozhodování monetární politiky (17.-18. březen) přes...

    celý článek »

    Řecké splátky dluhu přehledně

    Od Vánoc prakticky nepřetržitě sledujeme řeckou anabázi vyjednávání s mezinárodními věřiteli ohledně velikosti a termínu splátek řeckého dluhu. Ačkoliv počáteční strach z Grexitu a rizika nákazy v EMU se časem poněkud otupil, vždy před termínem důležité splátky panuje na trzích zvýšená volatilita (velmi dobře je to patrné např.

    celý článek »

    ČR - Nezaměstnanost rychle klesá

    I v březnu se nezaměstnanost v ČR snížila, a to dokonce ještě rychleji, než jsme předpokládali. Míra nezaměstnanosti dosáhla 7,2 %, zatímco ještě loni touto dobou přesahovala 8,3 %.

    celý článek »

    Britská libra posiluje vůči euru

    Britská libra dnes vůči euru posiluje v důsledku očekávání, že Bank of England ponechá úrokové sazby na rekordně nízké úrovni i v dalším měsíci. Dle výsledku průzkumu agentury Bloomberg mezi 44 oslovenými ekonomy, s inflací na nule bude základní úroková..

    celý článek »

    Euro se dnes rozjelo dolů, libra rychle přišla o zisky

    Dva ze zástupců Fedu ve včerejších komentářích zmiňovali červen jako možný termín zvyšování sazeb, ale velkou váhu přisuzovali novým datům. Červen se objevil také v zápisu z posledního jednání FOMC, když tento termín někteří ze zástupců měnového výboru podpořili.

    celý článek »

    Vnitřní informace ČEZ: Mezinárodní rozhodčí soud v naprosté většině zamítl nároky uplatňované společností Electrica proti ČEZ v Rumunsku

    ČEZ, a.s.(IČ 45274649)Povinně uveřejňované informace - vnitřní informaceMezinárodní rozhodčí soud v naprosté většině zamítl nároky uplatňované společností Electrica proti ČEZ v RumunskuMezinárodní rozhodčí soud při ICC v Paříži v naprosté většině zamítl nároky uplatňované ze strany rumunské společnosti Electrica a Energie proti společnosti ČEZ.

    celý článek »

    Minutes Fedu: Pro každého něco ...

    Fed včera zveřejnil zápis z jednání v březnu. Každý si tam mohl najít to své. Několik účastníků totiž řeklo: ekonomické data a výhled si vyžaduje zvýšení sazeb už v červnu. A další skupina zase říká, že efekt poklesu cen ropy, posilování dolaru bude...

    celý článek »

    Rozbřesk - Výlet řeckého premiéra za Putinem bez výsledku

    Výlet řeckého premiéra Tsiprase do Moskvy zatím nepřinesl Athénám moc bodů. Výsledkem schůzky bylo spíše symbolické sblížení obou zemí - Řecko odsoudilo sankce proti Rusku jako neúčinné a Vladimir Putin přislíbil možnost vyšších střednědobých investic do Řecka.

    celý článek »

    Shell koupí BG Group za 69,6 miliard dolarů

    Autor: Vojtěch Hrabec Ropný gigant Roayal Dutch Shell ( RDSA ) se dohodl na koupi BG Group ( BG ) za 69,6 miliard dolarů v hotovosti a akciích. Zdržení podpisu zapříčinila nejistota na trhu s energiemi, která otřásá se s celým těžařským a zpracovatelským.

    celý článek »

    Praha bude otevírat výše

    Pražská burza ve středu klesala, index PX ztratil 0,3 %. Elektrárenská společnost ČEZ uhájila podporu u 630 Kč, když titul zavřel na červené nule na úrovni 632 Kč s denním minimem na 628 Kč.

    celý článek »

    Dolar své zisky nakonec neudržel

    Včerejší obchodování bylo z počátku pro dolar příznivé, když se kurz USD/EUR posunul z ranních úrovní okolo 1,0840 na 1,0888 (denní maximum dle agentury Bloomberg). V odpoledních hodinách však své zisky neudržel a dnes ráno se dokonce obchoduje..

    celý článek »

    Asijské trhy ve čtvrtek kolísaly

    Asijské akcie ve čtvrteční seanci vykázaly kolísavé výsledky. Regionální benchmark akciový index ale uzavřel poblíž nejvyšších hodnot od roku 2008. MSCI Asia Pacific Index odepsal 0,1 procenta a zakončil čtvrteční obchodování na hodnotě 150,96 bodu, což je podle statistik nejvyšší hodnota od června 2008.

    celý článek »

    Tak padá ekonomická hvězda

    Není to tak dávno, co bylo Chile považováno za zemi, která mezi latinskoamerickými ekonomikami vynikala. Šlo o „hvězdného žáka“, který se ale dnes potýká s hlubokou krizí.

    celý článek »

    Jak na kolaudaci: Krok za krokem a prakticky

    Získání stavebního povolení a úspěšná realizace stavby ve většině nemovitostních projektů znamená dosažení cíle. Ne vždy tomu tak ale je. Stavba už sice může stát, ale aby mohla sloužit svému účelu, je potřeba ji ještě tzv. zkolaudovat neboli dostát požadavkům zákona podmiňujícím její užívání. První část tohoto miniseriálu je proto zaměřena právě na jednotlivé kroky, které je po úspěšné výstavbě nutné učinit.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »