• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

    Wall Street Closing Bell & Trading Breakfast 4. 2. 16

    Středa přinesla indexům smíšený vývoj po nevyrovnané seanci s rušným průběhem. V úvodu dne indexy klesaly, aby v závěrečné dvouhodině ztráty opět vymazaly.ještě v premarketu byl zveřejněn údaj o změně zaměstnanosti, který mírně překonal očekávání a dával.

    celý článek »

    Letošní veletrh AQUA-THERM přinese řadu novinek

    Ve dnech 1. - 4. 3. 2016 proběhne 21. ročník mezinárodního odborného veletrhu AQUA-THERM. V pražském areálu PVA EXPO v Letňanech se i letos představí přední výrobci a firmy působící v oboru technologie zařízení budov s řadou novinek.

    celý článek »

    Americká data PMI srazila dolar k zemi; analýza ZLATA

    Aktivita v americkém sektoru služeb v lednu zpomalila na nejnižší úroveň za téměř dva roky. Index nákupních manažerů vydáván Institutem pro řízení zásob za minulý měsíc klesl na 53,5 bodu, nejnižší úroveň od února 2014, z 55,8 bodu za prosinec....

    celý článek »

    Akcie se nemohou vymanit z výprodejních tlaků

    Akciové trhy nenalézají půdu pod noha a potápějí se stále do větších a větších hloubek. Index Stoxx 600 klesá o 1,6 %, když hlavním propadlíkem jsou finanční tituly (-3,4 %). Sekundují jim telekomunikační společnosti (-3,0 %). Důvodem kromě...

    celý článek »

    Summary: Gilead Sciences, GM a Merck

    USA: Gilead Sciences ve čtvrtém kvartále loňského roku hospodařil se ziskem na akcii ve výši 3,32 USD a předčil očekávání na hladině 3,99 USD. Tržby z prodejů léků stouply meziročně o 16,5 % na 8,41 mld.

    celý článek »

    Summary: Gilead Sciences, GM a Merck

    USA: Gilead Sciences ve čtvrtém kvartále loňského roku hospodařil se ziskem na akcii ve výši 3,32 USD a předčil očekávání na hladině 2,99 USD. Tržby z prodejů léků stouply meziročně o 16,5 % na 8,41 mld.

    celý článek »

    Praha padá třetím dnem v řadě; Erste -5 %

    Dnešní den se na trzích nesl opět v negativním duchu. V červené ve středu skončila velká většina trhů v Asii a na rudou vlnu navázala i Evropa. Hlavní akciové indexy na starém kontinentě tak ztrácely okolo procenta, přičemž celoevropský Euro Stoxx odepisoval po závěru pražské burzy 2,9 procenta a německý DAX obchodoval 2,3 procenta v záporu.

    celý článek »

    Praha padá třetím dnem v řadě; Erste -5 %

    Dnešní den se na trzích nesl opět v negativním duchu. V červené ve středu skončila velká většina trhů v Asii a na rudou vlnu navázala i Evropa. Hlavní akciové indexy na starém kontinentě tak ztrácely okolo dvou procent, přičemž celoevropský Euro Stoxx odepisoval po závěru pražské burzy 2,9 procenta a německý DAX obchodoval 2,3 procenta v záporu.

    celý článek »

    Facebook vs. Google

    Záhy po tom, co Facebook spustil novou funkci s názvem Sports Stadium , oznámil své výsledky za čtvrtý kvartál 2015 a také výsledky za celý minulý rok agregovaně. Výsledky byly více než dobré.

    celý článek »

    Nahradí datový Safe Harbour nový Privacy Shield?

    Vyjednavači Evropské unie a Spojených států amerických hlásí pokrok ohledně podoby paktu o výměně dat mezi EU a USA. Dohoda by měla umožnit společnostem jako je Google či Amazon volně přenášet data přes Atlantik, bez hrozby, že datové přenosy zakáže kvůli nedostatečné ochraně osobních údajů Evropanů regulátor EU.

    celý článek »

    Čína - PMI ve službách v lednu rostl

    Index nákupních manažerů v sektoru služeb v Číně podle Caixin PMI indexu rostl na 52,4 bodu oproti prosincovým 50,2 bodu a oproti trhem očekávaným 50,5 bodu. Lednový údaj je nejvyšší od července 2015.Dílčí indexy nových objednávek a zaměstnanosti rostly.

    celý článek »

    Wall Street: aktuální makro ADP

    Změna zaměstnanosti (ADP) v lednu předčila konsenzus 205 tis., při očekávání 193 tisíc, předchozí report byl revidován z 257 tis. na 267 tis. Nová místa v novém roce 2016 vznikala nejvíce v malých a středních firmách, velké korporace v nabírání...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 03.02.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 2.2.Změna3.2. Americký dolar USD 1 24.7480 -0.11%24.7200...

    celý článek »

    Jsou technologie vyčerpané a čeká nás stagnace?

    Pokud říkáme, že zlaté dny ekonomického růstu jsou již za námi, dostane se nám obvykle velké pozornosti. Platí to zejména u významných ekonomů. Robert Gordon z Northwestern University to činí už celé roky a nyní vyšla jeho nová kniha (The Rise and Fall of American Growth), která jeho argumenty detailně shrnuje.

    celý článek »

    Zajištění: Sebevražda na finančních trzích

    Autor: Ondřej Makeš V článku o finanční sebevraždě v minulém týdnu bylo rozebráno, jak moc se centrální banky, a nejen ony, usilovně snaží o další finanční krizi. Dá se ale proti tomu něco dělat? Většina z nás asi neovlivní další směr vývoje, ale může se.

    celý článek »

    Fundamentálny výhľad: ADP zmena zamestnanosti

    Dnes o 14:15 očakávame výsledky ADP zmeny zamestnanosti. Otázku ktorú pokladá asi viacero investorov: Ako ovplyvní pomalší rast US ekonomiky zamestnanosť? Ak sa pozrieme na nové žiadosti o podporu nezamestnanosti tie ostávajú pod 300 tisíc. Na druhú.

    celý článek »

    Správně vybraný nábytek už navždy bez otisků prstů

    Zanechané otisky prstů nedělají vrásky pouze kriminálníkům, kteří se bojí, že kvůli nim bude jejich zločin odhalen. Nevzhledné šmouhy, které mohou zůstat na nábytkových površích i po tom nejletmějším dotyku, totiž dovedou spolehlivě pokazit dojem i z...

    celý článek »

    Je na tom Čína opravdu tak špatně?

    Zpomalování čínské ekonomiky sice vyvolává strach mnoha investorů a ekonomů a propady na akciovém trhu a oslabování měny jen přilévají olej do ohně. Ve skutečnosti se ale možná nic tak strašného neděje. Pokud tedy věříme oficiálním datům z Číny.

    celý článek »

    Měď: bude cena útočit na úroveň z roku 2008

    Když se investor podívá na dlouhodobý graf cen mědi, tak jednoznačně dojde k závěru, že by se měla cena mědi propadnout na podporu z roku 2008 s cenou 1,25 USD a možná ještě níž. Ale bližší pohled na graf a na související hlášení obchodníků o zaujatých...

    celý článek »

    Evropský obchod na vzestupu

    Maloobchodní tržby si v evropských zemích v závěru roku mírně polepšily. V celé unii vzrostly oproti listopadu o jednu desetinu, v eurozóně dokonce o tři.

    celý článek »

    Dohoda EU s Velkou Británii na obzoru

    Euro včera pokračovalo v mírném posilování proti americkému dolaru. Mohly mu pomoct slušné zprávy z německého trhu práce, pokrok ve vyjednávání o španělské koalici nebo návrh dohody mezi EU a Velkou Británií. Ráno se obchodování měnového...

    celý článek »

    Akciové trhy se vracejí do hry

    V poslední době dostáváme mnoho dotazů, zda nedávné výprodeje na akciových trzích považujeme za dočasné, či se obáváme hlubšího propadu. Mnozí tazatele hledají i souvislosti s propadem akciových burz v roce 2008. Na tyto otázky jsme se pokusili...

    celý článek »

    Eurozóna - maloobchodní tržby v prosinci rostly

    Maloobchodní tržby v Eurozóně za měsíce prosinec 2015 dosáhly na očekávání mezi měsíčního růstu o 0,3 % , za minulý měsíc se jednalo o pokles o 0,3 % . Meziročně se jedná o růst 1,4 % , při očekávání 1,5 % , minulá čísla dosáhla na 1,4 % .

    celý článek »

    Středeční analýza EUR/USD

    EUR/USD nedokázal během včerejší seance dokončit konsolidaci ke klesající trendové linii. Tento prostor zatím zůstává otevřený a může tak eurodolar učinit dnes. Nicméně dojde-li na změnu sentimentu, pak by trh mohl začít vytvářet motýlí formaci,...

    celý článek »

    Luxusní trh klopýtá, ale majitel Louis Vuitton pořád roste; Akcie LVMH +7 %

    Navzdory celkem obtížné situaci v luxusním sektoru dokázal největší světový luxusní holding LVMH v loňském roce ziskem překonat očekávání trhu. K lepšímu než předpokládanému výsledku holdingu LVMH, jehož vlajkovou lodí je světoznámá značka Louis Vuitton, pomohly prodeje módy a koženého zboží v posledním loňském čtvrtletí spolu s rozsáhlým portfoliem značek a skupin produktů od módy a doplňků až po šampaňské.

    celý článek »

    Evropa: PMI za služby

    PMI služby z Eurozóny za měsíc leden dosáhla 53,6 b., při očekávání 53,6 b., minulé hodnoty 53,6 b. Report z Německa za stejné období dosáhl 55 b., při očekávání 55,4 b., minulé hodnoty 55,4 b.

    celý článek »

    USA: Index ISM služeb i v lednu solidní

    16.00 SEČ - USA: Index ISM služeb (01 2016):Očekávání: 55,1Předchozí: 55,3 Trh čeká pokračování poklesu indexu a tím i růstu aktivity dominantního odvětví ekonomiky služeb, růst aktivity služeb by měl zůstat solidní. Růsty klíčových podukazatelů,...

    celý článek »

    Proč Německo dotuje Řecko?

    Autor: Ondřej Makeš Evropská unie v současném stavu je zásadní politickou chybou. I student ekonomických věd ve 2. semestru studia je schopen věcně obhájit, že nynější evropská integrace odporuje i těm neodvážnějším ekonomickým teoriím.

    celý článek »

    Wall Street 2.2. - do červeného trhy stáhla ropa

    Hlavní americké indexy následovaly evropský vývoj a oslabily kolem dvou procent. Za pádem stojí opět černé zlato, které se dostalo pod hranici 30 USD/barel (WTI) a oslabuje tak o 5,5 %, za poslední dva dny dokonce o více než 11 %.

    celý článek »

    Prodejní tlak v Praze bude pokračovat

    Pražská burza následovala včera Evropu a pokračovala v pondělí započatém poklesu. Objem obchodů byl včera výrazně podprůměrný, na cca poloviční úrovni oproti dlouhodobému průměru.

    celý článek »

    EU ustupuje od užší integrace, aby udržela Británii, říká RTRS

    Evropská unie včera oficiálně upustila od základního principu, že všichni její členové směřují k užší integraci, byť různou rychlostí. Pořád ale není jisté, zda to bude stačit na to, aby premiér David Cameron vyhrál referendum o setrvání Británie v EU, které se uskuteční možná už v červnu.

    celý článek »

    Co si letos koupí ČEZ

    Šéf energetické společnosti ČEZ Daniel Beneš v rozhovoru pro německý ekonomický deník Handelsblatt řekl, že společnost plánuje podat závaznou nabídku na hnědouhelná aktiva Vattenfallu, ale požaduje od německé vlády jasný výhled ohledně regulace sektoru...

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 3.2.2016

    Sumár predchádzajúcej seansy EURUSD v utorok pokračoval v raste a zaznamenal rast o +0.28% (30 pipov). Menový pár podľa našich očakávaní ostal v pásme 1.0875/1.0955, pričom denné maximum bolo na 1.0938. Denná volatilita dosiahla 56 pipov čím sa...

    celý článek »

    České e-shopy skupují miliardáři

    Zatímco celý maloobchod roste jen o několik málo procent každým rokem, tak prodeje prostřednictvím internetu zaznamenávají růst o desítky procent. A miliardáři na růstu e-shopů chtějí vydělat. V loňském roce vzrostl českým e-shopům obrat přibližně..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »