• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

    Americká akciová rally díky dražší ropě

    Rally na amerických akciových trzích pokračuje. Od začátku roku jdou ceny akcií ruku v ruce s cenou ropy, ani dnes tomu nebylo jinak. Do médií se dostávají další střípky skládanky o možném omezení (nebo minimálně zafixování) těžby ropy a trhy na to reagují zvýšeným optimismem.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 23. 2. 16

    Nový týden zahajovaly trhy optimisticky a úvodní zisk si udržely v průběhu celého dne a indexy končily s více než procentními zisky.Pozitivní nálada pramenila z posílení ceny ropy, která se opět pokoušela o metu 34 USD za barel, končila však u 33,4 USD.

    celý článek »

    Bude ČNB nakonec rozdávat peníze?

    Téma „monetárního“ rozdávání peněz lidem se prolínalo několika mými posledními příspěvky. Shodou okolností v dnešních Hospodářských novinách nalezneme rozhovor s Mojmírem Hamplem z ČNB a zdá se, že se této možnosti (jde o jednu z variant peněz z vrtulníků) úplně neuzavírají ani v ČNB.

    celý článek »

    Souhrn 22.2. - pozitivní vliv růstu ropy a obecného zájmu o riziková aktiva, zároveň ale také růstu o dolar, BCPP se svezla na pozitivní vlně, CETV +10% po výsledcích

    Komentáře k dennímu dění na trzích: 12.h - Evropa roste díky těžařům a dohodě GB o... Hlavní zprávy a komentáře dne Brexit Libra oslabuje nejvíce od krize v r. Hrozba Brexitu sílí a libra oslabuje energetika Soud poslal Vitáskovou do vězení na 8,5 roku!..

    celý článek »

    Praha zahájila týden solidní rally

    Pražská burza zahájila nový týden solidní rally, když si na podprůměrném objem obchodů připsala 1,77 % a posílila na úroveň 886,6 bodu. Silný nákupní apetit ovládnul také evropské trhy, které rovněž slušně rostou.

    celý článek »

    Hrozba Brexitu sílí a libra oslabuje

    Sterling (GBP/USD) vstoupil do nového týdne gapem s rozpětím téměř 100 bodů, poté co londýnský starosta Boris Johnson, člen vládnoucí konzervativní strany, v neděli uvedl, že podpoří odchod země z Evropské unie, protože ta podle něho ohrožuje...

    celý článek »

    Finanční krize může mít své řešení

    Na konci roku 2015 se zdálo, že světová ekonomika prudce zpomalí, což se také začátkem ledna potvrdilo. Rozvíjející trhy se snaží vypořádat s nadměrným zadlužením, pomalým růstem. Musejí znehodnocovat své měny, což vede k růstu inflace. Pokud by se.

    celý článek »

    Euro po slabších datech PMI může ještě ztratit

    Aktuálně: Euro k dolaru k nedělnímu závěru obchodování slábne 1,0 % na 1,102. Euro v posledních dnech slábne neboť 1) se blíží zasedání ECB monetární politiky začátkem března, před nímž prezident ECB zahrozil možností navýšením monetární expanze,...

    celý článek »

    Přebytek na ropném trhu asi přetrvá do roku 2017, produkce v USA ale krátkodobě klesne a ropa míří vzhůru

    Ropa na začátku týdne letí vzhůru a to opět o několik procent. Vděčí za to hlavně novému střednědobému výhledu Mezinárodní energetické agentury IEA. Ceny již od počátku dnešní obchodní seance však podpořilo i oživení na globálních akciových trzích spolu s dozvukem pátečních dat o aktivitě ropných vrtů v USA.

    celý článek »

    EPA chce po VW auta na elektrický pohon

    Autor: Jakub Švábenský Americké orgány požádaly německou automobilku Volkswagen, aby vyrobila elektricky poháněné vozy ve Spojených státech, jako způsob odčinění jejich zmanipulovaných emisních zkoušek.

    celý článek »

    Horší nálada tlačí ECB k agresivnější expanzi

    Tržní nervozita si vybírá svoji u ECB daň. Strach z Číny a kumulace politického napětí uvnitř Unie (uprchlická krize, debata o Brexitu) zjevně ukusují čím dál více z podnikatelského optimismu, který převládal v eurozóně na konci roku 2015. To bude..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 22.02.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 19.2.Změna22.2. Americký dolar USD 1 24.3510 +0.63%24.5050...

    celý článek »

    Akciové trhy zažívají těžké časy

    Ve Spojených státech byl leden opět měsícem, kdy se akciovým trhům nevedlo vůbec dobře. Index S&P 500 se propadl hned v první dekádě měsíce díky obavám o čínskou ekonomiku (index Shanghai Composite se propadl o pětinu), o možné rychlé utažení měnové...

    celý článek »

    Jarní fazolky: recept na zelené fazolky se šunkou

    Jarní recepty by měly být lehké do žaludku i na přípravu. Zelené fazolky připravíte jednoduše a pokud nejíte maso, šunku prostě vynecháte. Samotné fazolky mohou být lehkou svačinou, s přílohou pak dobrým obědem, nebo večeří.

    celý článek »

    Analýza NZD/USD

    NZD/USD se obchoduje v úzkém klesajícím pásmu. Trh se nedávno odrazil od spodní hrany formace (kanálu) a nyní poslušně stoupá k dalšímu testu horné hraně kanálu. Na trhu je vidět i gartleyeho harmonická formace, která předpokládá dosažení rezistence.

    celý článek »

    Vitáskové soud vyměřil 8,5 roku vězení

    Brněnský krajský soud dnes poslal na 8,5 roku do vězení s ostrahou předsedkyni Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alenu Vitáskovou za to, že dvě solární elektrárny v Chomutově dostaly od úřadu neoprávněně licence pro provoz.

    celý článek »

    Globální akcie před jednáním G20 posilují

    Globální akciové tituly provází v průběhu pondělního obchodování růst s tím, jak se pohled investorů ubírá směrem ke schůzce ministrů financí skupiny G20 v tomto týdnu. Na začátku obchodování německý DAX přidával 1,3% na 9.

    celý článek »

    Evropa v novém týdnu roste, v čele komoditní společnosti

    Evropské akciové trhy zahájily nový týden v zelených číslech, když indexy aktuálně posilují o více než procento. Nahoru burzám pomáhá rostoucí cena ropy, která se opět dostala nad 30 USD za barel, přičemž sledovaná jsou i makrodata v podobě indexů nákupních manažerů.

    celý článek »

    Evropské burzy do konce roku opět ovládnou býci

    Ani skutečnost, že na konci minulého týdne vstoupil světový akciový trh do medvědího trendu, nevyvádí akciové stratégy pokrývající evropské burzy z míry. Zatímco investoři přemýšlejí, kam se před bouří na trzích ukrýt, stratégové věří, že evropský index..

    celý článek »

    Kampaně Trumpa a Cruze mají mezi republikány nejvíce financí

    Republikánští uchazeči o stranickou nominaci na prezidenta USA Donald Trump a Ted Cruz jsou v nynější klíčové fázi volebního klání očividně v nejlepší finanční kondici, a to navzdory tomu, že bohatí a vlivní sponzoři strany podpořili desítkami milionů dolarů jejich protikandidáty.

    celý článek »

    Horší PMI tlačí ECB k agresivnější expanzi

    Tržní nervozita si vybírá svoji daň. Strach z Číny a kumulace politického napětí uvnitř Unie (uprchlická krize, debata o Brexitu) zjevně ukusují čím dál více z podnikatelského optimismu, který převládal v eurozóně na konci roku 2015.

    celý článek »

    Eurozóna - PMI v únoru poklesl na roční minimum

    Podle předběžných údajů o vývoji aktivity nákupních manažerů ve výrobním sektoru zpracovávaných společností Markit Economics eurozóna v únoru opětovně snížila svou aktivitu.Kompositní index PMI v únoru poklesl na 52,7 bodu oproti lednovým 53,6 bodu.

    celý článek »

    Eurozóna: Růst služeb a průmyslu má oslabit

    10.00 SEČ - Eurozóna: Index nákupních manažerů průmyslu eurozóny (02 2016, předběžná data) Očekávání: 52,0Předchozí: 52,310.00 SEČ - Eurozóna: Index nákupních manažerů služeb eurozóny (02 2016, předběžná data)Očekávání: 53,4Předchozí: 53,6 Indexy a..

    celý článek »

    Spekulanti zkrouhli sázky na růst ceny ropy

    Dle údajů U.S. Commodity Futures Trading Commission klesl v minulém týdnu k 16. 2. objem dlouhých spekulativních pozic ve futures a opcích na WTI americkou lehkou ropu o 16.146 kontraktů (5,3%) na 286.238 kontraktů.

    celý článek »

    Název ETF nemusí vždy odpovídat složení portfolia

    Jméno nedělá ETF, vždy se podrobně zajímejte, do jakých aktiv fond investuje. Jednoduše řečeno, investoři by nikdy neměli soudit ETF podle „obalu“. Pro většinu fondů platí, že jejich název nám dává většinu příslušných údajů.

    celý článek »

    Praha na počátku týdne zezelená

    Pražská burza v závěru týdne oslabila. Index začal nadějně, ale během odpoledne se stejně jako evropské trhy stočil do poměrně solidně do negativního teritoria.

    celý článek »

    Nejasná cesta OPECu k omezení těžby ropy

    Saudská Arábie a Rusko nacházejí společnou řeč při řešení problému přebytku ropy na světovém trhu. Saudská Arábie dala najevo, že její souznění s Ruskem v otázce omezení těžby ropy bylo „začátkem procesu“. Ale cesta k nějakému razantnějšímu snížení..

    celý článek »

    Nejasná cesta OPECu k omezení těžby ropy

    Saudská Arábie a Rusko nacházejí společnou řeč při řešení problému přebytku ropy na světovém trhu. Saudská Arábie dala najevo, že její souznění s Ruskem v otázce omezení těžby ropy bylo „začátkem procesu“. Ale cesta k nějakému razantnějšímu snížení..

    celý článek »

    Spory o klíčové IT zakázky

    Kontroloři Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) od ledna do srpna 2015 kontrolovali IT zakázky na Ministerstvu vnitra (MV) a v Odštěpném závodu České pošty (OZ), který pro vnitro zajišťuje realizaci některých zakázek oblasti ICT. NKÚ našlo řadu...

    celý článek »

    Japonský jen přestal posilovat

    Při pohledu na hodinový graf měnového páru společné evropské měny a japonského jenu je jasně patrný medvědí trend, který se datuje již od začátku letošního roku.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »