• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street mírně ztratila, dařilo se ropným titulům

    Americké akciové trhy vstoupily do nového týdne mírným poklesem, když zakončily seanci několik desetin pod úrovní pátečního závěru. Za absence důležitých makrodat směřovala pozornost na ropu, jejíž cena se vyšplhala až ke 43 USD poté, co prezident kartelu OPEC prohlásil, že nynější výrazný propad by neměl mít dlouhého trvání.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 9. 8. 16

    Úvod nového týdne byl víceméně nevýrazný a indexy za slabých objemů mírně klesaly.Investoři neměli v pondělí mnoho impulsů, které by výrazněji trhy posunuly. Makro bylo velmi slabé a v tomto ohledu byla jen mírně zajímavější Evropa s lepším výsledkem...

    celý článek »

    Americký optimismus

    Jak už víme, americký trh práce si v červenci vedl velmi dobře. Minulý týden jsem v této souvislosti připomínal, že během posledních cca dvaceti let bylo vlastně velmi jednoduché odhadnout obrat na akciovém trhu.

    celý článek »

    ETF Emerging markets

    Rozvíjející se trhy mají konkrétní (hmatatelné) požadavky, které je nutné sledovat a brát na vědomí. Zájem o rozvíjející se trhy vzrostl v posledních letech poté, co investoři rozpoznali, že Indie, Čína a další rozvíjející se ekonomiky jsou hlavní hnací..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 08.08.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.8.Změna8.8. Americký dolar USD 1 24.2190 +0.66%24.3800...

    celý článek »

    Euro zatlačeno zaměstnaností níže

    Aktuálně: Euro k dolaru k nedělnímu závěru obchodování stagnuje na 1,109. Trh nejenže technicky odmítl rezistenci 1,118 1,123, navíc pro dolar nečekaně silný letní růst trhu práce podtrhl týdenní slabost eura. Technický pohled a výhled: Hlavně...

    celý článek »

    Výsledky Ferrari za 2Q16 silné, nad odhady trhu

    Ferrari včera zveřejnilo silné výsledky za 2Q, kdy tržby činily 811 mil. EUR, nad očekáváním 773 mil. a i nad nejvyšším odhadem na trhu, a rovněž upravený čistý zisk na akcii 0,55 EUR byl nad očekáváním trhu 0,44 i nejvyšším odhadem 0,48 EUR.

    celý článek »

    Indie implementuje nové cíle CPI pro boj s inflací

    Autor: Bc. Jakub Švábenský Rozhodnutí Indie formálně realizovat svůj inflační cíl ve výši 4 % může pomoci budoucímu mírnému růst cen. Tento krok by měl podpořit makroekonomickou stabilitu, zprávu oznámila v neděli Moody’s Investors Service.

    celý článek »

    Ropa: Rekordní sázky na pokles

    Produkce ropy ve Spojených státech stoupá, dovoz roste na nejvyšší úrovně od roku 2012 a spekulanti sází vše na pokles cen. Sezonní slabost ropného trhu by podle peněžních správců totiž měla sehrát svou roli i letos.

    celý článek »

    Auta a levná ropa řídí českou obchodní bilanci

    ČR směřuje k dalšímu rekordu, pokud jde o výši přebytku zahraničního obchodu. Postarají se o to především tuzemské automobilky úspěšně operující na rostoucím evropském trhu, ale i levné komodity, které srážejí cenu dovozu.

    celý článek »

    Více nezaměstnaných, ale jen na chvíli…

    Míra nezaměstnanosti se v červenci zvýšila podle očekávání o jednu desetinu procentního bodu. Je to zcela v souladu s očekáváním i se sezónním vývojem trhu práce. Něco málo z tohoto nárůstu jde na vrub absolventům, kteří dokončili školu a během...

    celý článek »

    Aktivita ČNB na trhu polevuje

    Podle dnes zveřejněných čísel ČNB se ukazuje, že potřeba intervenovat na devizovém trhu proti posilování koruny se v letních měsících zmírnila. V červnu ČNB nakoupila na trhu pouhých 313 mil.

    celý článek »

    Auta a levná ropa řídí českou obchodní bilanci

    ČR směřuje k dalšímu rekordu, pokud jde o výši přebytku zahraničního obchodu. Postarají se o to především tuzemské automobilky úspěšně operující na rostoucím evropském trhu, ale i levné komodity, které srážejí cenu dovozu.

    celý článek »

    ČSÚ nabízí v době voleb nadstandardní připojení

    8. srpna 2016 Český statistický úřad bude úplné výsledky voleb do zastupitelstev krajů a Senátu Parlamentu ČR opět zveřejňovat na svém výsledkovém webu volby.cz. Nejdůležitější stránky s výsledky pak budou paralelně k dispozici na speciálně zřízeném.

    celý článek »

    Českému průmyslu se nad očekávání daří

    Ačkoliv indexy nákupních manažerů naznačovaly obrat v průmyslu k horšímu, výroba ve skutečnosti stále roste. V červnu se meziročně zvýšila skoro o čtyři procenta a firmy se mohou dokonce těšit z dalšího nárůstu nových zakázek.

    celý článek »

    České stavebnictví opět v depresi?

    Loňský boom stavebnictví je minulostí a prozatím není příliš vidět naděje na brzký obrat k lepšímu. Výkon stavebnictví se v červnu snížil o 12,7 %, což znamená, že od začátku roku se již propadlo o téměř deset procent.

    celý článek »

    Momentum EM by mělo pokračovat

    Poslední dva týdny aktivity globálních centrálních bank a reakce finančních trhů nahrávají naší teorii o hodnocení aktiv. Jednoduše řečeno, centrální banky uvolňují, nezvyklá monetární politika brání nepřetržitou ochranou („put“) chuť riskovat.

    celý článek »

    Výkonnost ETF vůči měnovému riziku

    Měnové riziko může výrazně ovlivnit výkonnost akciových ETF. Mnoho investorů investujících na zahraničních trzích nebere v potaz kurzové změny měn, skutečnost je ale taková, že tyto pohyby jsou jedním z faktorů, které ovlivňují realizované výnosy na...

    celý článek »

    Čínský vývoz i dovoz v červenci klesly

    Čínský vývoz i dovoz v červenci klesly více než se čekalo. Pokles dovozu pak zrychlil a byl výrazně vyšší, než pokles vývozu. Přebytek bilance zahraničního obchodu Číny se tak zvýšil na 52,31 miliardy USD z 48,11 miliardy USD v předchozím měsíci.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 8. 8. 2016

    Pondělí 8. 8. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+1,04 %), S&P500 (+0,86 %) a NASDAQ (+1,06 %). Evropa: DAX (+1,36 %), CAC40 (+1,49 %), FTSE 100 (+0,79 %). Asie: Nikkei 225 (+2,44 %), Shanghai Comp. (+0,61 %), CSI 300 (+0,67 %).

    celý článek »

    Trhy otevřou v kladných číslech

    Páteční odpolední obchodování na světových trzích bylo positivně ovlivněno dobrými daty z amerického trhu práce, kde za červenec přibylo oproti očekávání podstatně více nových pozic.

    celý článek »

    Akciová Asie otevírá nový týden většinou ziskovými seancemi

    Asijské akcie otevřely druhý srpnový týden roku 2016 podle hodnocení analytiků solidními zisky. Nahrál k nim především vývoj japonských akcií, které těží z dění na amerických kapitálových trzích, které ještě v závěru minulého týdne podpořily příznivé zprávy z amerického trhu práce.

    celý článek »

    Zlato: Co naznačuje technická analýza?

    lokální maximum: 1 376 lokální minimum: 1 311 20denní klouzavý průměr: 1 341 50denní klouzavý průměr: 1 316 200denní klouzavý průměr: 1 240 Cena zlata v průběhu týdne vzrostla a atakuje maxima ze začátku července.

    celý článek »

    Imise z chodníku, silnice či dálnice: Nejvyšší soud určil, za co vlastník odpovídá a za co nikoli

    V loňském roce rozhodl Nejvyšší soud zajímavý spor týkající se tzv. sousedských práv. Žalobce, vlastník pozemku, se ve sporu bránil proti tomu, aby žalovaný, kraj vlastnící přiléhající pozemní komunikaci, nadále žalobce obtěžoval takzvanými imisemi – hlukem, prachem a stékáním vody, které pocházely právě ze zmíněné silnice.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »