• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Trh práce posunul akcie na nová maxima

    Wall Street po lepších makrodatech posouvala historické mety zase o kousek výše. Lepší než očekávaný trh práce dodává notnou dávku optimismu, protože zlepšuje náladu, zároveň ale v postbrexitovském prostředí netlačí Fed ke zvedání úrokových sazeb.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 8. 8. 16

    Pátek byl pro trhy růstový a indexy přidávaly kolem jednoho procenta a index S&P500 překonal svá historická maxima. Podporu dnes indexům poskytla makrodata, která přinesla další výrazný růst počtu pracovních míst. Rostl i průměrný hodinový příjem.

    celý článek »

    Summary: Allianz, RBS

    Evropa:Čistý zisk největší evropské pojišťovny Allianz se ve druhém čtvrtletí propadl téměř o polovinu na 1,1 miliardy eur. Výsledky německého podniku zasáhly vyšší nároky na krytí škod, prodej aktivit v Jižní Koreji a slabší výkony v investiční činno...

    celý článek »

    Homo ignoramus

    O ekonomech koluje řada vtipů a jeden z nich velmi výstižně popisuje jev, kterému se dnes budu věnovat: V letadle letí fyzik, chemik a ekonom. Jak už to tak bývá, letadlo spadne, tři pasažéři bez větší újmy na zdraví přežijí a skončí na opuštěném ostrově.

    celý článek »

    Summary: Allianz, RBS

    Evropa: Čistý zisk největší evropské pojišťovny Allianz se ve druhém čtvrtletí propadl téměř o polovinu na 1,1 miliardy eur. Výsledky německého podniku zasáhly vyšší nároky na krytí škod, prodej aktivit v Jižní Koreji a slabší výkony v investiční činnosti.

    celý článek »

    Evropa zakončila týden v plusu, DAX +1,3 %

    Západoevropské akciové indexy uzavřely týden v kladném teritoriu, když posílily o více než procento. Pozitivní impulz trhy dostaly spolu se zveřejněnými daty ze Spojených států, kde za červenec přibylo 255 tis.

    celý článek »

    Týden na měnách: Británie obnovuje QE

    Výrazný vliv na trhy mělo tento týden jednání britské centrální banky, pozadu však nezůstal ani americký trh práce. Naproti tomu na koruně přetrvává klid, který nijak nenarušil výsledek zasedání bankovní rady ČNB.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 05.08.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 4.8.Změna5.8. Americký dolar USD 1 24.2730 -0.22%24.2190...

    celý článek »

    Turecký puč poučením pro Putina?

    Neúspěšný pokus o převrat a svržení tureckého prezidenta Erdogana byl v Rusku pozorně sledován. Příčinou nebylo pouze to, že Erdogan a jeho autoritářské dvojče Putin před nedávnem obnovili své vztahy, které byly poškozeny sestřelením ruského letadla.

    celý článek »

    Česká nákupní horečka nekončí

    I v červnu pokračoval boom maloobchodních tržeb, které se tentokrát meziměsíčně zvýšily o 1,5 %, což v meziročním vyjádření přineslo nárůst reálných výnosů obchodníků o 6,2 %.

    celý článek »

    Zlato před zaměstnaností na 2letém maximu

    Aktuálně: Zlato dnes drobně roste 0,1 % vůči závěru čtvrtečního obchodování na 1362 USD za trojskou unci, vyčkává totiž na zprávu americké zaměstnanosti (14.30 SEČ viz níže). Zlato drží hladiny blízko maxima z března 2014 i přes posílení dolaru...

    celý článek »

    RACE: Míří Ferrari zpět k upisovací ceně?

    Je za námi pouze sedm měsíců roku 2016 a italská luxusní automobilka z Maranella – Ferrari - už má nakročeno k překonání prodejního rekordu, který stanovila v roce 2015. Minulý rok automobilka prodala přesně 7 664 vozů.

    celý článek »

    CENA ZLATA: do června 2018 na 2300 USD ?

    Bankovní experti objevují Ameriku – politika tisku peněz selhává. Léto je mimo obvyklé letní radovánky také dobou četby. Horké počasí ovlivňuje výběr četby spíše směrem k lehčím žánrům.

    celý článek »

    ČR: Práci má nejvíce lidí od roku 1993

    Hranice rekordní zaměstnanosti se posunula i ve druhém čtvrtletí. Tentokrát už bylo v české ekonomice zaměstnáno přes 5,1 mil. lidí. Míra zaměstnanosti se přiblížila 72 % a naproti tomu nezaměstnanost se propadla na 4 %.

    celý článek »

    Krátké zprávy: ČEZ, VIG, CME

    ČEZ: Bulharský ČEZ Razpredelenie si půjčí 116 mil EUR od Evropské banky pro obnovu a rozvoj na modernizaci distribuční sítě. Půjčka musí být schválena mimořádnou valnou hromadou 8. září. VIG: Oznámila akvizici Axa Life v Rumunsku.

    celý článek »

    ČSÚ: Pracujících seniorů přibývá

    Na vysoké zaměstnanosti se v České republice podílejí hlavně lidé vyššího věku. Vyplývá to z analýzy Výběrové šetření pracovních sil V průběhu posledních dvaceti let se počet pracujících starších 60-ti let zvýšil o 188 tisíc na 356 tisíc v roce...

    celý článek »

    ČR: Práci má nejvíce lidí od roku 1993

    Hranice rekordní zaměstnanosti se posunula i ve druhém čtvrtletí. Tentokrát už bylo v české ekonomice zaměstnáno přes 5,1 mil. lidí. Míra zaměstnanosti se přiblížila 72 % a naproti tomu nezaměstnanost se propadla na 4 %.

    celý článek »

    GER: Průmyslové objednávky meziměsíčně -0,4%

    Dnes ráno vyšla ještě předběžná data průmyslových objednávek v Německu za červen. Ty skončily celkově meziměsíčně na -0,4%. Za tím stál především pokles objednávek ze zahraničí, který byl tlumen růstem domácích objednávek. Jiří Polanský

    celý článek »

    Nákupní horečka nekončí

    I v červnu pokračoval boom maloobchodních tržeb, které se tentokrát meziměsíčně zvýšily o 1,5 %, což v meziročním vyjádření přineslo nárůst reálných výnosů obchodníků o 6,2 %. Nákupy žene vzhůru spotřebitelský optimismus podpořený klesající...

    celý článek »

    USA: Včerejší data byla příznivá

    Také v minulém týdnu se nové žádosti o podporu v nezaměstnanosti pohybovaly pod hranicí 300tis (přesněji 269tis). Trh práce tak i nadále zůstává silný a nezdá se, že by zpomaloval. Dnes vyjdou data změny zaměstnanosti za celou ekonomiku.

    celý článek »

    BoE dle očekávání uvolnila politiku

    Hlavní pozornost trhů včera směřovala na Bank of England. Ta dle očekávání uvolnila svou měnovou politiku. Pro podporu ekonomiky, která bude negativně ovlivněná brexitem (respektive již je, pokud vezmeme do úvahu očekávání, sentiment a investič ní plány).

    celý článek »

    ČNB dle očekávání beze změny

    Včerejší zasedání ČNB podle očekávání nepřineslo ani změny v nastavení měnové politiky, ani v její komunikaci. Sazby tak zůstaly beze změny, pro zbytek letošního roku byl potvrzen kurzový závazek a bankovní rada očekává exit z kurzového závazku zhruba v..

    celý článek »

    Česká nákupní horečka nekončí

    I v červnu pokračoval boom maloobchodních tržeb, které se tentokrát meziměsíčně zvýšily o 1,5 %, což v meziročním vyjádření přineslo nárůst reálných výnosů obchodníků o 6,2 %.

    celý článek »

    Pracujících seniorů přibývá

    5. srpna 2016 Na vysoké zaměstnanosti se v České republice podílejí hlavně lidé vyššího věku. V průběhu posledních dvaceti let se počet pracujících starších 60 let zvýšil o 188 tisíc na 356 tisíc v roce 2015. Od roku 1995 se počet lidí ve věku 60...

    celý článek »

    Maloobchod - červen 2016

    Tržby v maloobchodě po očištění o sezónní vlivy vzrostly v červnu reálně meziměsíčně o 1,5 %. Meziročně se tržby očištěné o kalendářní vlivy zvýšily o 6,2 %, stejně jako bez očištění. Tržby rostly ve všech hlavních sortimentních skupinách prodejen...

    celý článek »

    Obchodníci pozor na dolar!

    Autor: Bc. Jakub Švábenský Dolar bude klesat o 5 % v příštích několika měsících. FED nebude zvyšovat úrokové sazby v dohledné době a americké ekonomické údaje se budou zhoršovat...

    celý článek »

    Páteční obchodní seance 5. 8. 2016

    Pátek 5. 8. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (-0,02 %), S&P500 (+0,02 %) a NASDAQ (+0,13 %). Evropa: DAX (+0,57 %), CAC40 (+0,57 %), FTSE 100 (+1,59 %). Asie: Nikkei 225 (0,00 %), Shanghai Comp. (+0,04 %), CSI 300 (+0,41 %).

    celý článek »

    Praha otevře poslední den v týdnu v zelených číslech

    Ačkoliv hlavní evropské akciové indexy se ve čtvrtek hlavně díky finančnímu a energetickému sektoru vydaly vzhůru a obzvláště se dařilo britským akciím po snížení sazeb tamní centrální bankou, pražský burzovní parket zaznamenal již šestou ztrátovou seanci v řadě.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »