• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,319 ↑
    CZK / CNY 3,223 ↑
    CZK / DKK 3,400 ↑
    CZK / EUR 25,375 ↑
    CZK / CAD 16,907 ↑
    CZK / PLN 5,937 ↑
    CZK / CHF 26,446 ↑
    CZK / USD 23,368 ↑
    CZK / GBP 30,067 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Zopakuje se v Číně hypotéční krize z USA?

    Obavy z propadu čínského trhu nemovitostí jsou mezi investory značně rozšířené a nepředstavují nic nového. Tento sektor roste prudkým tempem už od roku 1998, kdy bylo povoleno soukromé vlastnictví nemovitostí.

    celý článek »

    Dobývají Němci Evropu přes eurozónu?

    V posledních evropských volbách nabraly na popularitě euroskeptické strany, mnoho z nich tvrdí, že euro slouží pouze německým zájmům. Zároveň poukazují na německé obchodní přebytky, které země dosahuje vůči dalším členským zemím eurozóny.

    celý článek »

    Regionální měny před zasedáním ECB mírně posilují

    Středoevropské měny dnes zaznamenaly úspěšný den. Česká koruna přidala necelé tři haléře a výrazněji tak nereagovala na zveřejnění statistiky národních účtů včetně příznivé revize HDP. Nejúspěšnější měnou dneška byl polský zlotý, který...

    celý článek »

    Akciové burzy vyčkávají na zítřejší zasedání ECB

    Před zítřejším zasedáním ECB akciové indexy příliš velkých změn nedoznaly. Euro Stoxx 600 se nachází jen těsně pod svým včerejším závěrem. O méně záživném obchodním dni vypovídá i zobchodované množství, když celkový dnešní objem byl o 15 % nižší než.

    celý článek »

    Index VIX na předkrizových minimech

    Index VIX, který je ve světě finančních trhů nazýván indexem strachu, měří volatilitu na trzích, přesněji se jedná o index měřící implicitní volatilitu pro put a call opce na hlavní americký akciový index S&P 500, s nimiž se obchoduje na Chicago Board...

    celý článek »

    Co znamená „nový neutrál“ pro akcie?

    Tento cyklus už jiný je a pravděpodobně tomu tak bude i nadále. Pro akcie to přináší dobrou a špatnou zprávu. Klasický ekonomický cyklus probíhá tak, že během oživení dochází k postupnému růstu sazeb a kulminace cen na akciovém trhu, přechod do útlumu a popřípadě i recese sebou nese pokles sazeb i akciového trhu (korekce, či dokonce medvídě).

    celý článek »

    Obama vzkazuje Rusku: Přestaňte s tyranskými praktikami

    Americký prezident dnes na své zahraniční cestě do Polska vyslal směrem k Ruské federaci ostrý vzkaz. Na oslavách 25. výročí polské demokracie varoval východní velmoc, že svobodný svět je spojen proti jeho „temným taktikám“, jež vedou k ohrožování ukrajinské svrchovanosti.

    celý článek »

    Radovan Vítek ovládl Orco Germany

    Radovan Vítek získal přes svou firmu CPI Group akcie společnosti GSG Group, jež byla ještě donedávna součástí realitní skupiny Orco Group, pod názvem Orco Germany. Z pohledu pana Vítka lze transakci zajisté hodnotit jako podařený obchod, otázkou zůstává..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 04.06.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 3.6.Změna4.6. Americký dolar USD 1 20.1310 +0.06%20.1440...

    celý článek »

    10letý T Note: index ISM služeb v centru pozornosti

    10letý T Note roste 0,1% d/d na 126,5. V minulých týdnech obchodování dluhopisů bylo a stále je bez nadsázky jedno z nejzajímavějších a nejpodivuhodnějších z finančních trhů a udržuje si maximální pozornost obchodníků. Je velmi zajímavé, že přes...

    celý článek »

    10 výzev pro budoucí miliardáře

    Na světě existuje spousta překážek a limitů jejichž překonávání zásadním způsobem zkvalitňuje náš život. Firmy co dokáží vymyslet technologii, která umí daný problém vyřešit, se pak mohou těšit na pohádkové bohatství.

    celý článek »

    Eurozóna - index výrobních cen v dubnu poklesl o 0,1%

    Index výrobních cen (PPI) v eurozóně a celé EU v dubnu podle Eurostatu meziměsíčně poklesl o 0,1%. V březnu PPI v obou sledovaných oblastech poklesl o 0,2%.V meziměsíčním srovnání ceny energií v eurozóně poklesly o 0,7% respektive o 0,5% v celé EU.

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na zlato

    Další ze série videokomentářů, zaměřujících se na krátkodobé technické signály, nabízí bližší pohled na zlato. Informace uvedené ve videokomentáři nejsou investičním doporučením, jde o názor daného makléře na možný budoucí vývoj jím popisovaného aktiva.

    celý článek »

    Komoditní RSI: Co frčí a co ne

    Komoditní RSI: Co frčí a co ne Index relativní síly (Relative Strength Index, RSI) je indikátor technické dynamiky trhu, jehož účelem je určit, kdy se trh nachází ve stavu překoupenosti či naopak přeprodanosti. Trh považujeme za překoupený,...

    celý článek »

    Slovenské HDP zrychlilo o 2,4 % proti Q1 2013

    V prvním kvartále roku 2014 si slovenské HDP polepšilo o 2,4 % ve srovnání s prvním čtvrtletím loňského roku. Růst zrychlil o 1,9 procentního bodu. Ve srovnání se 4Q 2013 po sezónním očistění vzrostlo o 0,6 %.

    celý článek »

    Komentáře k HDP - jasná tečka za krizí

    Ekonomice se v prvním čtvrtletí dařilo výrazně lépe, než byly první odhady. Zlepšení přišlo o půl procentního bodu směrem nahoru. Proto podle nových statistiky ekonomika za první čtvrtletí vzrostla meziročně o 2,5 %.

    celý článek »

    Austrálie - HDP v 1Q rostl více, než se čekalo

    Australská ekonomika v 1Q rostla nejrychlejším tempem za poslední 2 roky. HDP v 1Q rostl mezikvartálně o 1,1%, což překonalo odhady trhu nastavené v průměru na 0,9%. V meziročním srovnání HDP rostl o 3,5% oproti očekáváním trhu nastaveným na 3,2%.

    celý článek »

    Yandex míří na ruskou burzu

    Populární ruský internetový vyhledávač Yandex (YNDX) se začne kromě americké burzy obchodovat i v Moskvě. Cílem duální kotace je samozřejmě přiblížení se více domácím investorům, protože bude obchodovaný v rublech. Obchodování začne 4. června.

    celý článek »

    Yandex ode dneška také na moskevské burze

    Akcie Yandexu se ode dneška začnou vedle amerického NASDAQu obchodovat i na moskevské burze. Management včera při oficiálním uvedení firmy na moskevskou burzu uvedl, že plánuje od listopadu zvýšit zpětný odkup z 15 mil. na 18 mil. akcií.

    celý článek »

    Tržní pokyny jsou špatný nápad

    Vždy používejte limitní pokyny nebo můžete skončit s velkou ztrátou. Obecně můžeme považovat za dobrou věc, že se burzovně obchodované fondy ( ETF ) obchodují stejně jako akcie intradenně, což je ale podstatný rozdíl například v porovnání s podílovými...

    celý článek »

    VH CME v pondělí schválila všechny návrhy

    Řádná valná hromada CME konaná v pondělí schválila všechny předložené návrhy. V čele jedenáctičlenného představenstva byl potvrzen John K. Billock. Dodáváme, že nové financování bylo schváleno již na nedávné mimořádné valné hromadě.

    celý článek »

    Asie obchoduje nervózně, čeká se na zítřejší ECB ...

    Akciové trhy v Asii obchodují v polovině tohoto týdne opět nerozhodně s tím, jak se blíží klíčové události tohoto týdne. Tou hlavní bude zítřejší zasedání Evropské centrální banky, které se bude konat na pozadí informace, že inflace v Eurozóně poklesla v květnu letošního roku na čtyřleté minimum.

    celý článek »

    Úterní Wall Street v poklidu, čeká se na ECB

    Úterní obchodní seance proběhla na Wall Street v poklidném duchu, když investoři již čekají na čtvrteční zasedání ECB a také páteční měsíční data z trhu práce. Podle všeho se do těchto událostí nedočkáme výraznějšího pohybu na hlavních indexech.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    Praha Pražská burza pokračovala ve spanilé jízdě, když index PX včera přidal 0,35 %, a tak si připsal již devátý růst v řadě. Indexu PX pomohla k růstu především závěrečná aukce, kde se na denní maxima vyšplhaly akcie ČEZ a Komerční banky.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké burzy včera výraznějších změn nedoznaly a index S&P 500 uzavřel jen nepatrně pod svým historickým maximem. Dow Jones klesl o 0,1 % a technologický Nasdaq pak o necelou desetinu procenta. Obchodní aktivita byla velmi nízká, když...

    celý článek »

    Euro vyčkává na zasedání ECB

    Během včerejšího obchodování euro krátce oslabilo až pod hladinu 1,359 USD/EUR. Potom však pravděpodobně spíše na základě technických než fundamentálních faktorů začalo posilovat zpět směrem k úrovni 1,364 USD/EUR.

    celý článek »

    Postihne deflace nakonec i Čínu?

    V Číně zmírňuje růst spotřebitelských cen a index výrobních cen pokračuje v poklesu. V kontextu obav týkajících se růstu celé čínské ekonomiky to vše vyvolává otázky ohledně rizika deflace a prostoru pro monetární uvolnění v této významné globální ekonomice.

    celý článek »

    Sektor materiálů – zadarmo nic nebude

    Sektor „materiálů“ je z hlediska módnosti asi na opačném konci spektra k technologiím. A o relativní popelku jde i v relativním srovnání návratnosti: Technologie sice nejsou v samém čele výborně si vedoucích sektorů v pokrizových letech, ale relativně k celému trhu za posledních pět let připisují cca 20 % (viz předchozí článek ze série Zaostřeno na blue chips).

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí