• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Kde a jak hledat bubliny

    Hledači bublin rádi poukazují na to, že podle cyklicky upraveného PE je nyní akciový trh masivně nafouknut, přepálen, nadopován. Toto cyklicky upravené PE je známým měřítkem používaným neméně známým Robertem Shillerem a dává do poměru hodnotu indexu (P) a průměr zisků za posledních deset let (E).

    celý článek »

    Z indexu STOXX Europe 600 mizí řecké banky

    Širší index hlavních evropských korporací dozná od 23. března řadu změn. Přestože akcie řeckých bank doznaly v posledních dnech nádech, jejich ztráty se za poslední rok počítají v desítkách procent.

    celý článek »

    Z indexu STOXX Europe 600 mizí řecké banky

    Širší index hlavních evropských korporací projde od 23. března řadu změn. Přestože akcie řeckých bank doznaly v posledních dnech nádech, jejich ztráty se za poslední rok počítají v desítkách procent.

    celý článek »

    ČEZ vytáhl Prahu k již třetímu zisku v tomto týdnu

    Elektrárenská společnost ČEZ dnes vytáhla tuzemský akciový trh již ke třetímu zisku v tomto týdnu, když index PX dnes přidal 0,3 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně – německý DAX klesá o 0,2 %, rakouský ATX obchoduje výše o 0,4 %, polský WIG ztrácí 0,5 % a maďarský BUX připisuje 0,2 %.

    celý článek »

    Koruna ve středu mírně posílila

    Česká koruna si ve středu připisovala zisky, když kurz CZK/EUR se posunul z ranní úrovně 27,47 k hladině 27,40. Zisky okolo 0,2 % dosahoval i maďarský forint, pouze polskému zlotému se nedařilo.

    celý článek »

    Hlavní akciové indexy dnes mírně oslabují

    Hlavní akciové indexy dnes klesají o několik desetin procenta a ustupují tak ze svých mnohaletých maxim. V západní Evropě se nedaří například akciím bank, automobilek nebo energetických firem. Mezi rostoucí tituly naopak patří pojišťovna Axa (.

    celý článek »

    Graf dne: Pomerančový koncentrát na nových minimech

    Cena pomerančového koncentrátu, který se obchoduje na burze Intercontinental Exchange (ICE), se propadla na patnáctiměsíční minimum. Propad, který jen od začátku ledna dosáhl již 11 procent, způsobuje stále slábnoucí poptávka po pomerančovém džusu z.

    celý článek »

    Několik informací o NASDAQu u hodnoty 5000 bodů

    Autor: Petr Slezák Mnoho zahraničních medií v poslední době řeší blížící se hranici 5000 USD na technologickém indexu NASDAQ. Důvod je jednoduchý. Jedná se o hranici, kdy v roce 2000 „praskla“ internetová bublina a index se propadl o bezmála 80%.

    celý článek »

    Poptávka po ropě vykazuje známky růstu

    Ali Al Naimi, ropný ministr Saudské Arábie, po konferenci v rudomořském městě Jazan v reakci na dotazy novinářů uvedl, že poptávka po ropě vykazuje známky růstu a situace na trhu s černým zlatem se uklidnila.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 25.02.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.2.Změna25.2. Americký dolar USD 1 24.2570 -0.37%24.1650...

    celý článek »

    Dánsko testuje devizové trhy

    Dánská centrální banka testuje devizové trhy. O možném zavedení kontrol pohybu kapitálu jsem psal v lednu ve své výroční analýze . Nyní se zdá, že je to možné, dokonce v rámci Evropské unie. To nemluvím o Řecku, ale o DÁNSKU.

    celý článek »

    Na Hewlett-Packard tlačí silný dolar

    Amerického výrobce počítačů či tiskáren Hewlett-Packard (HPQ) je další výraznou společností, jejíž hospodaření negativně ovlivňuje silný dolar. V té souvislosti trhy zklamal především vydaný výhled.

    celý článek »

    Manažer – práce na plný úvazek

    „Tak co mám v diáři na dnešek? - Schůzka se sponzorem, porada, jednání na magistrátu, zkontrolovat cash flow, připravit si prezentaci na pátek, dojednat podmínky dalšího pronájmu našich prostor, na obědě s Marií promyslet, jak co nejlíp zvládnout...

    celý článek »

    Jen opět v prověrce růstového trendu

    Jen k dolaru posiluje 0,2 % d/d na 118,8. Trh dnes získá zajímavý impuls k obchodování v 16.00 SEČ, kdy budou zveřejněny lednové prodeje nových domů. I když poslední informace sektoru, například lednové prodeje existujících domů poněkud zaostaly za..

    celý článek »

    Krátkodobý oddech při cestě k Severu

    Včerejší seance patřila na burzovních parketech býkům. Optimismus evropským investorům dodala nejen převážně pozitivní data, ale zejména dohoda ohledně prodloužení úvěrového programu Řecku.

    celý článek »

    Fresenius vykázal pokles zisku ve 4Q

    Německá zdravotnická společnost Fresenius ve středu vykázala pokles zisku ve 4Q. Ovšem i přes tento pokles se společnosti v předchozím roce dařilo a svědčí o tom i zvýšení dividendy o 6%.

    celý článek »

    EMU: Draghi, USA: Prodeje nových domů

    16.00 SEČ USA: Prodeje nových domů (01 2015) Očekávání: 470 000Předchozí: 481 000 Celkově trh domů přes zakolísání v posledních kvartálech (které nebylo zcela vysvětleno) pokračuje v růstu. Data jako celek nezpochybňují solidní růst americké...

    celý článek »

    Evropa hledá směr, A.P. Moeller-Maersk +6 %

    Evropské akciové trhy se v úvodu seance pohybují bez výraznějších změn v okolí svých sedmiletých maxim, případně mírně v záporu. Ještě před zahájením obchodování byla zveřejněna makrodata z Číny, kde index nákupních manažerů v průmyslu za únor dosáhl 50,1 b.

    celý článek »

    Ukrajina utahuje kohoutky kapitálových kontrol, hřivna krvácí o 16 %

    Ukrajinská centrální banka zvýšila kontrolu nad přístupem bank k zahraničním měnám. Snaží se tak odvrátit kolaps domácí hřivny. Podle nového rozhodnutí centrální banka tento týden nedovolí komerčním bankám, aby nakupovaly zahraničí měny pro své klienty, a omezí i částku, kterou mohou banky koupit pro sebe.

    celý článek »

    Jak mít pojištění až o polovinu levnější

    Online srovnávání umožňuje lidem získat přehled o konkrétních nabídkách pojišťoven. Dnes je již zcela běžné sjednat si online rychle a jednoduše celou řadu pojištění, je tak možné výrazně ušetřit na pojistném nejen u pojištění automobilu.

    celý článek »

    Politický faktor, ekonomické ukazatele

    Index US dolaru minulý týden mírně vzrostl a euro kleslo. Jejich dynamiku určila informace o jednáních v Řecku a v eurozóně ohledně řešení dluhových problémů. Celý týden ta byla protikladnou.

    celý článek »

    Envi: Podpora trhu s povolenkami až od r. 2018

    Envi výbor EP schválil zavedení tzv. stabilizační rezervy (MSR) na trhu s povolenkami CO2 od roku 2018. Povolenky, jejichž vydání v letech 2014-16 bylo pozastaveno (900 mil.), budou zahrnuty do rezervy stejně jako povolenky nepřidělené z rezervy pro nové.

    celý článek »

    Turecká centrální banka snížila sazby

    Turecká CB včera naopak snížila svou hlavní sazbu o 25 bodů na 7,5%. Lombardní sazba byla snížena o 50 bodů na 10,75% a depozitní o 25 bodů na 7,25%. Komentář se změnil na holubičí. V Turecku čelí nyní čelí CB politickému tlaku ve směru nižších sazeb.

    celý článek »

    Rus Mints chce učinit nabídku na 26% Immofinanz

    Podle listu Presse připravuje ruský investor Boris Mints nabídku investorům Immofinanz, v níž by se snažil získat 26% podíl ve firmě. List to uvedl s odvoláním na vyjádření akcionáře Rudolfa Friese (5,8% podíl), že Mints jej na podzim oslovil s nabídkou.

    celý článek »

    Fed nebude spěchat se zvyšováním sazeb, v 1H to asi nebude

    Šéfka Fedu Janet Yellenová ve svém vystoupení před bankovní komisí Senátu naznačila, že Fed nebude spěchat se zvyšováním sazeb. Inflace a růst mezd zůstává velmi nízký, i přes oživení trhu práce a to je důvod podle Yellenové, proč Fed zůstane „opatrný“ a.

    celý článek »

    Čínský průmysl se drží nad vodou

    Čínský index nákupních manažerů (PMI) v průmyslu, důležitý předstihový indikátor stavu ekonomiky, dle předběžných údajů za únor mírně posílil na 50,1 bodu, tedy těsně nad hranici 50 bodů oddělující kontrakci odvětví od jeho růstu.

    celý článek »

    EP schválil podporu trhu s povolenkami

    Zákonodárci ve výboru pro životní prostředí Evropského parlamentu schválili podpoření trhu s emisními povolenkami zavedení mechanismu, který podpoří jejich cenu. Mělo by se tak stát v roce 2018 (původní návrh 2021, optimistické odhady na začátek již v...

    celý článek »

    ČEZ může čelit žalobám za vytěsnění minorit v SEVDO

    ČEZ může čelit žalobám za vytěsnění minoritních akcionářů Severočeských dolů. Podle denního tisku se některým akcionářům zadá cena, kterou dostali v r. 2006 nízká. ČEZ je přesvědčen o neoprávněnosti požadavků a odhaduje dopad na maximálně 1,8 mld. Kč.

    celý článek »

    Pět společností rostoucích rychleji než Apple

    Autor: Michal Glovčík Apple v minulých dnech dosáhl tržní kapitalizace 700 miliard dolarů a analytici na Wall Street se již ptají, kdy Apple překoná hranici 1 biliónu dolarů, a odhadují, že se tak stane spíše dříve než později.

    celý článek »

    Vystoupení Janet Yellen nakonec překvapení nepřineslo

    Na trhu se společnou evropskou měnou byla včera patrná nervozita spojená s vystoupením guvernérky Fedu Yellen před senátní komisí kongresu. Ta však pouze zopakovala, že Fed bude, pokud jde o začátek zvyšování úrokových sazeb "trpělivý", neboť mnoho.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »