• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Wall Street zakončila nerozhodně, Priceline po výsledcích +8 %

    Americké akciové trhy se dnes střídavě pohybovaly v kladných a záporných hodnotách, když nakonec ukončily obchodování nerozhodně. Investoři sledovali kromě vývoje situace kolem Řecka rovněž reportovaná makrodata, přičemž index výrobní aktivity oblasti Filadelfie v únoru dosáhl 5,2 b.

    celý článek »

    Evropa zakončila v zeleném; Air France-KLM po výsledcích -5 %

    Evropské akciové trhy dnes několikrát změnily svůj směr, když nakonec zakončily seanci v plusu a rozšířily tak svá sedmiletá maxima. Sledovanou událostí, která měl vliv na výkyvy jednotlivých indexů, bylo jednání mezi Řeckem a jeho věřiteli, přičemž Řecko sice podalo žádost o prodloužení dohody finanční pomoci o další půlrok, ale Německo tento plán odmítlo.

    celý článek »

    Co je skutečně pod nablýskanou kapotou Mercedesů?

    Co je skutečně pod nablýskanou kapotou Mercedesů?Akcie německých automobilek si v pokrizových letech povětšinou nevedou špatně. Jde mimochodem o samotnou ikonu toho, co Němci prosazují jako makroekonomickou politiku – vysoce konkurenceschopné firmy, jejichž konkurenceschopnost je dána těžko překonatelným poměrem kvalita (v tom širokém slova smyslu)/cena (i když výjimky se najdou).

    celý článek »

    Summary: Zlaté vejce v podobě cestovky Priceline.com, akcie rostou o 8 %

    Evropa:Švýcarský potravinářský gigant Nestle (DIP) v loňském roce přihlížel poklesu svých tržeb o 0,6 % na 91,6 mld. CHF. Organický růst (očištěný o negativní kurzový vliv) však dosáhl 4,5 % (v souladu s konsensy), když se pod něj rukou nerozdílnou podepsala jak vyšší poptávka, tak také lepší nacenění produktů kombinované s nižšími náklady na prodané výrobky.

    celý článek »

    Pražská burza ve čtvrtek na zelené nule; Komerční banka +2,4 %

    Pražská burza ve čtvrtek pouze konsolidovala, když index PX dnes přidal kosmetických 0,03 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně také bez výraznějších pohybů – německý DAX roste o 0,2 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,2 %, polský WIG získává 0,1 % a maďarský BUX klesá o 0,1 %.

    celý článek »

    V roce 2015 může index S&P 500 dosáhnout 2 500

    Peter Garnry, vedoucí kapitálové strategie Saxo Bank Index S&P 500 rostl od roku 1945 rychlostí 11,3 % ročně Pokud vývoj v roce 2015 bude odpovídat trendu, může se index dostat až na 2 500 S&P 500 může vystřelit až k 3 000 než se býčí trh...

    celý článek »

    První zveřejněný zápis z jednání ECB otestuje euro

    Dolar po zveřejnění zápisu z jednání FOMC oslabuje Australské posílení vůči dolaru bylo jen krátkodobé USDJPY zatím zůstává v neznámu Včerejší zasedání Federální komise pro volný trh (FOMC) bez varování srazilo pokus amerického dolaru o oživení a většina.

    celý článek »

    Německé nein řecké žádosti o prodloužení finanční pomoci

    Řecko dnes oficiálně požádalo země platící eurem o šestiměsíční prodloužení finanční pomoci, která by zemi krátkodobě finančně zajistila. Návrh neobsahuje podle očekávání závazky úsporných opatření, ale Řecko v něm mimo jiné slibuje, že bude splácet své závazky, udržovat vyvážený rozpočet během půlroku pomoci, bojovat proti daňovým únikům, korupci a snažit se nastartovat ekonomiku.

    celý článek »

    Project Syndicate: Doba adaptace

    Svět se potřebuje přestat ohlížet. Od ekonomické krize roku 2008 jsme promrhali příliš mnoho energie na snahu o návrat k dobám rychlé ekonomické expanze.

    celý článek »

    Era testuje biometrické podpisy

    Era testuje na 13 Era finančních centrech po celé republice biometrické podpisy. Klienti si tak mohou otevřít účet a související produkty bez jediného papíru. Celý proces – včetně podpisu – probíhá elektronicky, papír plně nahrazuje obrazovka tabletu,...

    celý článek »

    US data podstřelují očekávání nejvíce za 2,5 roku

    Podle indexu Citi Economic Surprise oficiální data o vývoji americké ekonomiky v poslední době podstřelují očekávání trhu nejvíce za posledních 2,5 roku.Takový vývoj dává Fedu více prostoru ponechat základní sazby na rekordních minimech.

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na zlato

    Další ze série videokomentářů, zaměřujících se na technické signály, nabízí bližší pohled na vývoj zlato, jakožto komodity opředené mnoha příběhy.VideoPlayer('6128334d-01f8-4304-83ce-5b9a8fbd544c',

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 19.02.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.2.Změna19.2. Americký dolar USD 1 24.2540 -0.91%24.0330...

    celý článek »

    Burzovní rozcvička s Lynx: Silně volatilní akcie GoPro

    Americké akcie včera zavřely na téměř nezměněné úrovni. Index S&P 500 zavřel na 2100 bodech. Řecký problémy s likviditou stále nejsou vyřešeny, přestože se včera objevil slibný krok, když ECB mírně navýšila program ELA. Program nouzového...

    celý článek »

    Solar City oslabilo po oznámení ztráty za 4Q

    Společnost Solar City SCTY, zabývající se solární energií, oznámila ve středu ztrátu za 4Q ve výši 141,4 milionu dolarů. Po očištění o jednorázové položky se jedná o ztrátu 1,33 dolarů na akcii, což je více než očekávaných 1,27 USD.

    celý článek »

    Čekáme na východ z trojúhelníku

    Věnujme pozornost grafu H4 měnového páru USD/JPY . Dnes ráno v Japonsku vyšly důležité ekonomické ukazatele týkající se zahraničního obchodu v lednu. Tyto byly pozitivními. V důsledku poklesu dovozu na 9% obchodní deficit klesl na 58%.

    celý článek »

    Zápis ze zasedání FED zastavil růst amerických indexů.

    Středa přinesla na jednotlivé akciové parkety rozdílný vývoj. Zatímco rozhodující evropské trhy, ve spekulaci na dosažení dohody Řecka s věřiteli o prodloužení úvěrového programu, posílily se změnami CAC 40 +0,95% a DAX +0,60%, Wall Street zakončila...

    celý článek »

    Bitcoinové zpravodajství: hrozí další pokles

    V krátkosti: spekulativní pozice na pokles, zastavení ztrát na 273 USD, výběr zisků na 153 USD. Mark Levine, politik z New Yorku prohlásil, že město bude přijímat platby v bitcoinech, jako úhradu za nájemné a další poplatky.

    celý článek »

    USA: Index Fedu Philadelphie v únoru stále oslaben?

    USA: Index Fedu Philadelphie v únoru stále oslaben? 16.00 SEČ USA: Index současných obecných ekonomických podmínek zpracovatelského průmyslu Fedu Philadelphie (02 2015)Očekávání: 9,3Předchozí: 6,3 Trh čeká vzestup růstu ek. aktivity z ledna, ten by..

    celý článek »

    Technická analýza: Americký býk se přihlásil o slovo

    2 097 maximum, 2 045 50denní a 20denní klouzavý průměr, 2 000 psychologická hranice, 1 984 200denní klouzavý průměr. Index se posunul na nové historické maximum. MACD je pozitivní a roste. Obě ROC rostou, ROC60 těsně nad svým 20denním klouzavým průměrem.

    celý článek »

    Investice do nemovitostí pomocí ETF

    Autor: Zdeněk Zaňka Na burze najdeme mnoho tříd aktiv – od podílů ve firmách, neboli akcií, přes dluhopisy, komodity až po nemovitosti. V případě nemovitostí si však musíme uvědomit několik důležitých věcí.

    celý článek »

    US - průmysl se v lednu vrací k růstu

    Americká průmyslová produkce se po poklesu v prosinci v lednu vrátila k růstu, což zmírňuje riziko ztráty dynamiky americké ekonomiky. Růst sice nedosáhl očekávané hodnoty, to ale souviselo se slabší výkonností síťových odvětví kvůli relativně mírnému...

    celý článek »

    ECB dnes zveřejní první zápis z měnového zasedání

    Svůj první záznam z jednání dnes v 13:30 našeho času zveřejní také ECB. Měl by být 10 – 15 stran dlouhý a trh budou zajímat především detaily diskuse kolem kvantitativního uvolňování. Záznam nebude obsahovat jména, což je u centrálních bank obvyklá praxe.

    celý článek »

    Rozbřesk - Prezident Zeman zatopil ČNB

    Český prezident Miloš Zeman byl vždy mediálně zajímavou postavou. Člověk by však nečekal, že se stane hlavní figurou pro český devizový trh, který bude skákat tak, jak se na pražském hradě píská.

    celý článek »

    US - minutes Fedu v holubičím tónu

    Řada členů FOMC vyjádřila na jeho posledním zasedání obavy, že by příliš rychlé zvýšení sazeb mohlo zabrzdit americkou ekonomiku a nechtěli proto z prohlášení po zasedání vypustit, že Fed může být při utahování měnové politiky trpělivý.

    celý článek »

    Výsledky Yandexu ve 4Q nad odhady trhu

    Největší ruský internetový vyhledávač Yandex včera reportoval výsledky celkově nad očekáváním trhu. Tržby 14,7 mld. RUB byly mírně nad odhadem 14,5 mld., zisk před odpisy EBITDA 6,1 mld. RUB v souladu s odhady. Čistý zisk byl výrazně nad odhady (7,6 vs.

    celý článek »

    Výsledky Barick Gold ve 4Q nad odhady trhu

    Těžař zlata Barrick Gold včera po trhu reportoval výsledky za 4Q mírně nad očekáváním trhu. Tržby činily 2,51 mld. USD, nad odhadem trhu 2,44 mld., a upravený zisk na akcii 15 centů byl těsně vyšší než odhad trhu 14 centů.

    celý článek »

    Nestlé loni stoupl zisk o 45 %, brzdil ji vývoj v Evropě

    Největšímu světovému výrobci potravin a nápojů Nestlé stoupl v uplynulém roce zisk o téměř 45 % na 14,5 miliardy švýcarských franků. Hospodaření podpořil prodej podílu v kosmetické společnosti L'Oréal a zhodnocení podílu v dermatologické firmě Galderma.

    celý článek »

    Výsledky AVG za 4Q14 nad odhady trhu

    Antivirová společnost AVG včera po trhu reportovala výsledky lepší než očekávání na všech úrovních. Pozitivně překvapily tržby za 4. kvartál 100,2 mil. USD, cca o 5 % nad tržním očekáváním 95,7 mil.

    celý článek »

    Výsledky OMV ve 4Q překonaly odhady

    OMV oznámilo dnes ráno očištěný EBIT ve výši 545 mil. EUR (22,7 % r/r) a překonaly tak odhady trhu o 12,6 %. Čistý zisk 348 mil. EUR (+95,5 % r/r) je také podstatně lepší než očekávání (+66 %, 210 mil. EUR).

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Index S&P 500 nakonec během včerejší seance velkých změn nedoznal, když klesl o pouhé tři setiny procenta. Na jejím začátku však odevzdával až 0,4 %, když trhy neuspokojily zveřejněné makroekonomické ukazatele.

    celý článek »

    Spekulanti na druhé oslabení koruny kapitulovali

    Eurokoruna se poprvé od poloviny října obchoduje pod 27,50. Kurz tak reaguje na slova prezidenta Zemana, který naznačil, že do bankovní rady ČNB nebude jmenovat 'experimentátory s ekonomikou', uvedl Miroslav Plojhar, stratég z Erste Corporate Banking.

    celý článek »

    Zápis ze zasedání Fedu oslabil dolar

    Kurz eura proti dolaru v průběhu evropskéhoobchodování spadnul přibližně o půl procenta a dostal se až na úroveň 1,135USD/EUR. Nicméně po zveřejnění zápisu z posledního zasedání Fedu se trendotočil, dolar začal oslabovat a dostal se znovu nad...

    celý článek »

    Kolik ročně vydělat, abychom byli šťastní?

    Štěstí je krásná věc, ale prachy si za něj nekoupíš, zpívá Richard Müller v jedné ze svých nejznámějších písní. Platí to naopak? Mnozí by řekli, že ne, jiní by okamžitě ukázali na řadu věcí, které jsou díky penězům minimálně snadnější a přístupnější.

    celý článek »

    Ukončení franšízy: Jak je to s přechodem zaměstnanců?

    Koncem minulého roku vydal Nejvyšší soud rozhodnutí, které vysvětluje některá podrobnější pravidla přechodu zaměstnanců na praktickém příkladu. Tato pravidla nejsou žádnou novinkou, přesto se ale může zmíněné rozhodnutí hodit zejména podnikatelům z oblasti franšíz.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »