• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 3. 2. 2015

    I druhý obchodní den tohoto týdne zakončily americké hlavní americké indexy v zeleném: DJIA zakončil na 17 662 (+1,73%), S&P 500 zavíral na 2 049 (+1,43%) a technologický NASDAQ připsal přes jedno procento a končí dnešní seanci na 4 727 (+1,09%).

    celý článek »

    Štěstí si za peníze koupíte

    Štěstí si koupit lze, minimálně v omezeném množství a do určité míry, odhalila aktuální studie Pew Research Center Autoři studie odhalili, že Izrael, Spojené státy, Německo a Spojené království jsou nejšťastnějšími státy v rámci rozvinutých ekonomik.

    celý článek »

    Krugman: SuperMario Evropu nezachrání

    Mario Draghi dosáhl se svým kvantitativním uvolňováním politického triumfu. Program je větší a jeho konec je otevřenější, než se čekalo. Cílem bylo nakopnout očekávání, přesvědčit trhy, že došlo k fundamentálnímu posunu směrem k agresivitě.

    celý článek »

    Evropa si připsala zisky, silný růst zaznamenaly banky

    Evropské akciové trhy zakončily dnešní obchodování v kladných hodnotách, když impulzem pro pozitivní vývoj byly zprávy z Řecka. Tamní vláda se nechala slyšet, že nebude požadovat odpis části dluhu a navrhuje jeho převedení na dluhopisy, které by byly navázány na hospodářský růst země.

    celý článek »

    Summary: Levná ropa osekává těžařům kapitálové výdaje

    V rámci komplexního informačního servisu přinášíme shrnutí nejzajímavějších údalostí na finančních trzích očima analytiků Patria Finance. Pozornost primárně míří na společnosti zahrnuté v seznamu Dlouhodobých investičních příležitostí (DIP), na nejdůležitější evropské a americké korporace, i na zprávy s důležitým přesahem v oblasti finančních trhů.

    celý článek »

    Nákupní nálada pomohla akciím k ziskům

    Evropské akciové burzy v závěru úterního obchodování rostou o zhruba 0,8 % za podpory energetických titulů, které přidávají vysokých 3,3 % a reagují tak na rostoucí ceny ropy. Daří se i finančnímu sektoru ( 1,9 %), kterému pomáhají zprávy...

    celý článek »

    Praha v úterý se slušným ziskem; Erste bank +3,6 %

    Pražská burza v úterní seanci zaznamenala solidní zisk, když index PX , povzbuzen globálním solidním sentimentem, dnes rostl o 1,8 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu obchodují také v zeleném – německý DAX roste o 0,8 %, rakouský ATX obchoduje výše o 1,7 %, maďarský BUX roste o 2,9 % a pouze polský WIG ztrácí kosmetických 0,1 %.

    celý článek »

    Regionální měny si připisují zisky

    I přes absenci jakýchkoli nových domácích makroekonomických zpráv si regionální měny dnes připisovaly zisky. Nejvíce z úterního obchodování vytěžil maďarský forint, který si vůči euru připsal 0,6 %, když posílil na 308,9 HUF/EUR.

    celý článek »

    Jaký jste typ investora ?

    Sledujete pohyb každé zainvestované koruny a zhruba tak víte, co se s vašimi penězi děje, ale správným směrem trendu si zcela nejste jisti? Nenakupujete díky svým impulzivním rozhodnutím ve špatnou dobu? Objevte svůj přístup k investování a podpořte tak..

    celý článek »

    Co sledovat u společnosti Disney?

    Autor: František Stejskal Navzdory spalničkové epidemii v kalifornském letovisku Los Angeles, která mírně snížila návštěvnost, společnost Walt Disney očekává stabilní výsledky. Společnost je na nejlepší cestě k překonání zisků z loňského roku.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 03.02.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 2.2.Změna3.2. Americký dolar USD 1 24.5370 -0.60%24.3880...

    celý článek »

    Burzovní rozcvička s Lynx: Konec akcií RadioShack

    Americké akcie se včera opět odrazily výše poté, co otestovaly prosincové minimum 1978,6 a také se přiblížily 200-dennímu klouzavému průměru. Po 1,3% růstu však akcie indexu S&P 500 dokázaly zavřít na 2 021. Dow Jones přidal 1,14 % a zavřel na...

    celý článek »

    Ropa posiluje k průlomovému hrdlu

    Ropa posiluje k průlomovému hrdlu Březnový futures kontrakt ropy WTI posiluje 2,9 % d/d na 51,2 a naznačuje stanovení dna kolem klíčového podpůrného pásma 43,3 44,4 a stabilizaci a obrat prudkého klesajícího trendu. Ten by ovšem potvrzelo až zdolání.

    celý článek »

    Kanadský dolar pod tlakem

    Kurz měnového páru amerického a kanadského dolaru vystoupal až na historická maxima z roku 2008. Předtím byl na stejných hladinách pouze v roce 2004, takže se jedná již o desetiletá maxima.

    celý článek »

    Evropa zahájila silným růstem, v čele banky

    Západoevropské akciové indexy zahájily dnešní obchodní den s více než procentním ziskem, když důvodem pro optimismus jsou zprávy z Řecka. Obavy investorů zmírnily prohlášení tamní vlády, že nebude požadovat odpis části dluhu a navrhuje jeho převedení na nové dluhopisy, které by byly navázány na hospodářský růst země.

    celý článek »

    Bitcoinové zpravodajství: možný pokles

    Podle průzkumu Coin Center nemá většina Američanů ani zdání o tom, co to znamená Bitcoin . Vypadá to, že kryptoměny budou muset urazit ještě dlouhou cestu, než se dostanou do všeobecného povědomí, stejně jako je tomu v případě platebních karet, případně..

    celý článek »

    Výsledky dnes zveřejňují mimo jiné UPS a Walt Disney

    Dnes své kvartální výsledky zveřejňuje například dodavatelská firma UPS (oč. upravený zisk na akcii 1,25 $, zisky by meziročně měly stagnovat; u tržeb se očekává zvýšení o 5 %) a Walt Disney (oč. 1,07 $, tj. +3 % r/r, u tržeb se očekává meziročně +5 %).

    celý článek »

    Coeure (ECB): Kdyby QE nestačil, podnikne ECB další kroky

    Členové Governing Council ECB se na konferenci v Budapešti vyslovili k posledním opatřením ECB. B. Coeuré řekl, že ECB vyhodnotí svůj program nákupů dluhopisů, až se bude blížit jeho předběžně stanovené ukončení v roce 2016, a je v případě potřeby...

    celý článek »

    US - ISM v průmyslu v lednu indikuje nižší tempo růstu

    Zpráva o aktivitě v průmyslu (ISM) v lednu indikuje pokračující růst, ale nižší než očekáváný. PMI (53,5 je nejnižší hodnota od ledna 2014), nové zakázky, výroba a zaměstnanost zůstávají ve fázi expanze, nicméně oproti předchozímu měsíci zpomalily.

    celý článek »

    Ekonomický růst rychle snižuje nezaměstnanost v ČR

    Poslední údaje výběrového šetření pracovních sil opět potvrzují trend rostoucí zaměstnanosti na jedné straně a klesající nezaměstnanosti na straně druhé. I poměrně mírný ekonomický růst, který jsme zde viděli v loňském roce tak dokázal výrazně...

    celý článek »

    PMI ve výrobě v CEE naznačuje optimismus firem

    Index nákupních manažerů (PMI) v českém průmyslu v lednu vzrostl výrazně na 56,1 bodu z 53,3 bodu za prosinec, znatelně nad očekávání. Za optimismem stojí silnější poptávka (nové zakázky včetně exportních) a klesající vstupní ceny.

    celý článek »

    Výsledky Banco Santander ve 4Q14 překonaly odhady

    Santander, největší španělská banka, reportoval z 4Q meziroční nárůst čistého zisku o 68 % na 1,46 mld. EUR, v souladu s očekáváním trhu. Za meziročním zlepšením stojí růst tržeb a nižší náklady na nesplácené úvěry.

    celý článek »

    Výsledky BP za 4Q14 překonaly odhady trhu

    BP reportovalo dnes ráno výsledky za 4Q14. Upravený č.zisk dosáhl 2,24 mld. USD, což překonalo odhady analytiků 1,63 mld. USD. Celková denní produkce za 4Q14 překonala očekávání (3,2 mboe/d, oček.

    celý článek »

    Rozbřesk - Řekové se vytasili s návrhem splácení dluhu

    Nový řecký ministr financí Varoufakis zavítal do Londýna, aby si zde potřásl rukou nejen se svým protějškem, ale především, aby se ukázal a představil finanční komunitě plán na to, jak si nová vládní levice představuje splácení nesplatitelného dluhu.

    celý článek »

    Wall Street 3.2. - rallye v poslední hodině díky ropě

    Akcie na Wall Street si na úvod týdne připsaly solidní zisky díky rally v poslední hodině obchodování. Prvotní pokles způsobený slabšími makrodaty zastínila závěrečná nákupní nálada podpořena rostoucí cenou ropy, která atakuje úroveň 50 USD (WTI).

    celý článek »

    Jděte proti stádu: 5 investic pro rok 2015

    Scott Colyer, šéf investiční firmy Advisors Asset Management, se svěřil s 5 tipy, které podle něj letos investorům zajistí zisk. Některé z nich jsou poměrně překvapivé. 1. Evropské akcie Velké příležitosti vidí Colyer v Evropě.

    celý článek »

    Praha bude zahajovat výše

    Pražská burza první obchodní seanci tohoto týdne zakončila v zeleném teritoriu, když indexPX včera přidal 0,24 %. Elektrárenské společnosti ČEZ pomohly rostoucí ceny elektřiny do zisku, když titul přidal solidních 1,6 % na 585 Kč.

    celý článek »

    Euro na začátku týdne vůči dolaru posílilo

    Společná evropská měna si na začátku týdne připisovala vůči dolaru zisky ve výši 0,4 %, když se kurz USD/EUR posunul z ranní úrovně 1,1290 na dnešních ranních 1,1340. Z technického pohledu se stále jedná pouze o korekci předchozích..

    celý článek »

    Asie obchodovala smíšeně

    Asijské akciové trhy obchodovaly smíšeně. Index Hang Seng připisuje 0,2 %, Shanghai Composite posílil o 2,4 %. Japonský trh, representovaný indexem Nikkei, skončil o 1,27 % níže a také indický Sensex 30 odepsal necelých 0,6 %, jihokorejský Kospi zakončil seanci na červené nule.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza první obchodní seanci tohoto týdne zakončila v zeleném teritoriu, když index PX včera přidal 0,24 %. Elektrárenské společnosti ČEZ pomohly rostoucí ceny elektřiny do zisku, když titul přidal solidních 1,6 % na 585 Kč.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Index S&P 500 nabral v poslední půlhodině včerejšího obchodování na obrátkách a nakonec si připsal velmi slušných 1,3 %. Přitom v úvodu seance ztrácel poté, co předstihový index ISM z výrobní sféry klesl výrazněji oproti očekávání.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »