• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street korigovala včerejší růst

    Americké akcie poslední obchodní den prvního kvartálu oslabovaly, když došlo ke korekci včerejší rally. Index S&P 500 oslabil o 0,80 % na 2068 b. Americký index v prvním čtvrtletí tohoto roku posílil o mírných 0,44 % a rostl tak devátý kvartál v řadě.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 31. 3. 2015

    Trhům se v závěru čtvrtletí příliš nedařilo. Hlavní indexy klesaly přibližně o jedno procento a to za slabších objemů. Zveřejněn byl slabší než očekávaný výsledek indexu nákupních managerů, index cen domů lehce očekávání překonal a lépe dopadla i...

    celý článek »

    Evropa uzavřela čtvrtletí v červeném; Raiffeisen Bank +6 %

    Západoevropské akciové indexy zakončily seanci v červených číslech, kdy tak odevzdaly své úvodní zisky. Sledovaná dnes byla makrodata, přičemž odpoledne byla zveřejněna data ze Spojených států v podobě chicagského indexu aktivity ISM, který zaostal za očekáváním nebo index spotřebitelské důvěry, který naopak konsensus analytiků překonal.

    celý článek »

    Graf dne: Růst cen nemovitostí v USA pokračuje

    Realitní trh Spojených států se nadále stabilizuje. Cenový index domů Sandamp;P/Case-Shiller dosáhl meziroční nárůst za leden 4,4 %. Jedná se o nejrychlejší tempo od září loňského roku. Zvyšující se poptávku táhnou rostoucí nájmy.

    celý článek »

    Na konec prvního kvartálu Praha s mírným ziskem

    Navzdory poklesům v regionu si tuzemský akciový trh dokázal v poslední obchodní den prvního kvartálu připsat zisk, když index PX dnes rostl o 0,2 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu si vedou hůře – německý DAX ztrácí 0,8 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,2 %, polský WIG klesá o 0,3 % a maďarský BUX ztrácí 2 %.

    celý článek »

    Dividendový kalendář na BCPP již z většiny odkryt

    Konec 1. kvartálu tradičně znamená, že většina firem obchodovaných na pražské burze již zveřejnila své hospodářské výsledky za loňský rok a mnohdy i návrhy dividend. V tomto ohledu zbývá z hlavních firem již jen pojišťovna VIG , která oproti předchozím...

    celý článek »

    Které ETF rostou nejrychleji?

    Autor: Bc. Vojtěch Hrabec V dnešním velmi dynamickém rozvoji finančních trhů a velkých možnostech investování jsou Exchange Traded Funds (ETF) stále více vyhledávaným investičním nástrojem.

    celý článek »

    [False Street] Moja perspektíva/tvoja perspektíva

    Nemecký akciový index DAX dosiahol v polovici marca svoje historické maximum na úrovni 12 200 bodov. Vzhľadom na rast indexu za posledných 5 mesiacov o viac ako 45% volá väčšina obchodníkov po korekcii, niektorí dokonca nazývajú rast trhu aj...

    celý článek »

    Zeman připravuje debatu o přijetí eura v České republice

    Prezident Miloš Zeman se příští týden setká s premiérem Bohuslavem Sobotkou a hodlá navrhnout uspořádání debaty o přijetí eura v České republice. Schůzka vrcholných představitelů státu a centrální banky by se měla uskutečnit během jara na zámku v Lánech.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 31.03.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 30.3.Změna31.3. Americký dolar USD 1 25.3330 +0.99%25.5860...

    celý článek »

    IBM plánuje velkou investici do nových projektů

    Autor: Zdeněk Zaňka Společnost IBM oznámila plánovanou investici ve výši 3 miliardy USD do vývoje produktů, které budou složit pro sběr a analýzu dat z mobilních zařízení, tedy převážně mobilů, tabletů a dalších zařízení vybavených různými snímači.

    celý článek »

    Ukrajina se blíží defaultu a co by to mohlo znamenat

    Ratingová agentura Moody's snížila minulý týden rating Ukrajiny z Caa3 na Ca, tedy na druhou nejnižší možnou úroveň s negativním výhledem. Pod ní už je jenom default. Ten tak podle Moody's hrozí s pravděpodobností hraničící s jistotou.

    celý článek »

    Indická rupie míří za prvním čtvrtletním růstem v roce

    Indická rupie zamířila ke svému prvnímu čtvrtletnímu zisku v roce v duchu optimismu, že zlepšující se ekonomický výhled přiláká větší příliv kapitálu. Asijská rozvojová banka v průběhu minulého týdne oznámila, že očekává, že třetí největší asijská...

    celý článek »

    Cukr klesl na nové šestileté minimum

    Cena cukru klesla v průběhu včerejšího dne na nové šestileté minimum poté, co komoditní specialista společnost Green Pool snížila svůj výhled globálního deficitu cukru v příští sezóně o 2 milióny tun.

    celý článek »

    Evropa mírně roste, AP Moller-Maersk -10 %

    Evropské akciové trhy se pohybují mírně v plusu, případně v těsné blízkosti včerejšího závěru, kdy tak navyšují svůj čtvrtletní zisk. Ten by mohl být nevyšší od roku 1998, přičemž index Stoxx 600 tento měsíc přidal již 2,4 % a za celý kvartál 17 %.

    celý článek »

    Český HDP rostl ve 4Q o 1,4 %

    Česká ekonomika ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku vzrostla meziročně o 1,4 procenta, uvedl dnes Český statistický úřad. Proti odhadu z konce února je to zhoršení o desetinu procentního bodu.

    celý článek »

    Rozbřesk - ECB v pasti likvidity

    Německá meziroční míra inflace včera povylezla na hodnotu 0,3 %, přesto to s německými dluhopisy neudělalo vůbec nic. Až do maturity sedmi let zůstávají výnosy dluhopisů záporné - jinak řečeno investoři musí německé vládě platit za to, aby jí mohli půjčit.

    celý článek »

    Praha zahájí úterý bez výraznějších změn

    Pražská burza zahájila včera nový týden růstem, když index PX připsal 0,8 %. Pozitivní sentiment na trhu tradičně svědčil především bankovním domům – Erste bank připsala 1,4 % na 625 Kč a Komerční banka po pátečním výplachu rostla o 2,4 % na 5528 Kč.

    celý článek »

    Čínská centrální banka varuje před deflací

    Guvernér Čínské centrální banky Zhou Xiaochuan v neděli (29. 3. 2015) upozornil na možnost blížící se deflace s tím, že samotní političtí činitelé bedlivě sledují zpomalování globálního růstu a klesající ceny komodit. „Inflace stále klesá.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Začátek nového týdne se akciovým burzám po celém světě vydařil. Ne jinak tomu bylo i v případě amerických trhů. Index S&P 500 si včera polepšil o vysokých 1,2 %, Dow Jones rostl dokonce o 1,5 %. Hlavním tahounem byl energetický sektor, který...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zahájila včera nový týden růstem, když index PX připsal 0,8 %. Pozitivní sentiment na trhu tradičně svědčil především bankovním domům – Erste bank připsala 1,4 % na 625 Kč a Komerční banka po pátečním výplachu rostla o 2,4 % na 5528 Kč.

    celý článek »

    UnitedHealth group realizuje velkou akvizici

    Společnost UnitedHealth Group (UNH), která se zabývá distribucí léčiv, bude kupovat společnost Catamaran Corp. za 12,8 miliardy USD. Akcie Catamaran Corp. reagují posílením o téměř 25%, UnitedHeath o více než 3%.

    celý článek »

    Evropská inflace by měla mírně vzrůst

    Společná evropská měna včera proti dolaru mírně ztratila. Zastavila se tak korekce, které jsme byli svědky již v minulých dvou týdnech. Kurz eura oslabil z ranních hodnot 1,089 na 1,082 USD/EUR, což odpovídá přibližně polovině procenta.

    celý článek »

    Korupcí k levnější kávě

    Cenu šálku kávy ovlivňuje s časovým odstupem cena této komodity na světových trzích. A právě tam voňavý nápoj černé barvy zlevňuje díky korupci na nejvyšší politické úrovni v Latinské Americe.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Uber se v předobchodní fázi propadl o 7 %

    Společnost Uber Technologies (UBER.US) dnes v předobchodní fázi obchodování na americkém trhu propadá. Akcie klesají o 7 % po zveřejnění zprávy o výsledcích za 1Q 2024. Společnost vykázala tržby a rezervace, které byly víceméně v souladu s očekáváním a...

    celý článek »

    Nordické zdravotnické akcie: Co a proč vám vydělá

    Hledání inovativních a růstových podniků na severských trzích v uplynulých letech výrazně zkomplikovaly pandemické lockdowny. Nyní je ale již vše při starém a třeba firmy z odvětví zdravotní péče pokračují v řadě slibných klinických studií...

    celý článek »

    Co očekávat od výsledků společnosti ARM Holdings?

    Společnost ARM Holdings (ARM.US) má dnes po skončení seance na Wall Street oznámit výsledky za 4. čtvrtletí 2024. Zpráva bude bedlivě sledována nejen proto, že ARM je společností spojenou s umělou inteligencí, ale také proto, že její poslední čtvrtletn...

    celý článek »

    ⛽ Ropa se zotavuje z dvouměsíčního minima

    Ropa se odráží od dvouměsíčních minim, kterých dosáhla dnes. Cena ropy se dnes dříve propadla až o 2 %, ale plně se zotavila a tento pokles smazala. Pokud jde o WTI, cena se odrazila od oblasti 78 dolarů, kde lze nalézt klouzavý průměr 100 seancí (modr...

    celý článek »

    Tesla po zprávě agentury Reuters klesá

    Tesla (TSLA.US) zahájila dnešní obchodování medvědí cenovou mezerou. Pohyb směrem dolů byl vyvolán zprávou agentury Reuters. Agentura uvedla, že američtí prokurátoři prověřují, zda společnost neuvedla investory a spotřebitele v omyl ohledně schopností ...

    celý článek »

    Ropa po zprávě o zásobách roste

    Americké ministerstvo energetiky (DOE) dnes v 16:30 zveřejnilo oficiální týdenní zprávu o zásobách ropy v USA. Očekávalo se, že zpráva vykáže více než milionový pokles barelů ve všech třech hlavních kategoriích. Soukromá zpráva API zveřejněná včera ve ...

    celý článek »

    Výsledky jsou hnací silou pohybu cen akcií - US OPEN

    Wall Street otevírá níže US2000 s potenciálním obrazcem hlavy a ramen Velké pohyby po výsledcích společností Arista, Shopify, Reddit a ZoomInfo Indexy na Wall Street zahájily dnešní peněžní seanci poklesem po smíšeném obchodování v Evropě. Akcie s malo...

    celý článek »

    Množství vody v Česku | 8. 5. 2024 (video)

    Za minulý týden u nás napršelo v průměru 5 mm, to je přibližně třetina normálu pro tuhle dobu. Nepršelo ale rovnoměrně, takže některá místa byla na srážky chudá. Ve videu se podívejte na přehled aktuálního množství vody v Česku

    celý článek »

    Nejen o cyklojízdě Greenway Jizera 2024

    Předmětem cyklojízdy, která se odehrála 3. května, bylo seznámení s aktuálním stavem a problémy při přípravě, realizaci a provozu nadregionální cyklotrasy Greenway Jizera, a to s důrazem na úsek od Železného Brodu na hranici Libereckého a

    celý článek »

    Jak si stojí EU v digitalizaci ve vzdělávání?

    Jak si stojí EU v digitalizaci ve vzdělávání? Lucie_Munchova St, 05/08/2024 - 10:04 V pondělí 29. dubna uspořádala Evropská komise celodenní konferenci, která se zaměřila na dosavadní úspěchy Akčního plánu digitálního vzdělávání 2021 – 2027

    celý článek »