• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 19. 3. 2015

    Dnes trhy spíše odpočívaly po předchozích dnech napětí v očekávání vystoupení FEDu. Hlavní indexy za slabších objemů korigovaly včerejší zisky a odepisovaly přibližně půl procenta.

    celý článek »

    S&P 500: Fed pomohl k růstu

    Červnový futures kontrakt hlavního akciového indexu S&P 500 klesá 0,5 % d/d na 2082. Pokles následuje v korekci silného růstu po rozhodnutí Fedu monetární politiky. Centrální banka snížila výhled zvyšování úr. sazeb a trh tak trochu přehlédl, že.

    celý článek »

    Buffettův Wal-Mart

    Americký retailový gigant Wal-Mart tvoří významnou součást investičního portfolia Berkshire Hathaway (ke konci roku 2014 necelých 5 %). Je tak další společností, na kterou bych se chtěl v rámci opadající vlny buffettologie podívat.

    celý článek »

    Rusko kráčí vstříc recesi

    Ruský statistický úřad dnes odpoledne zveřejnil tradiční dávku makrodat o aktuálním (resp. únorovém) stavu ruského hospodářství. Všechny statistiky jsou horší, než tržní očekávání.

    celý článek »

    Koruna ve čtvrtek dále oslabovala

    Tendence koruny k atakování kurzového závazku ČNB na hladině 27,00 CZK/EUR v posledních dnech oslabují. Koruna se postupně začíná od této hladiny vzdalovat a dnes si připsala další ztráty ve výši 0,4 %, když oslabila z ranních 27,34 CZK/EUR na...

    celý článek »

    Apple dnes poprvé v indexu DJIA

    Od dnešního dne vstupují vplatnost změny v prestižním indexu Dow Jones Industrial Average (DJIA), jehož historie sahá až do roku 1896. Nově se v indexu ...

    celý článek »

    Index Fedu Philadelphia stále v pásmu slabosti?

    15.00 SEČ USA: Index současných obecných ekonomických podmínek zpracovatelského průmyslu Fedu Philadelphia (03 2015) Očekávání: 7,1Předchozí: 5,2 Trh čeká po třech poklesech v řadě vzestup růstu ek. aktivity z února, ten by ale měl zůstat malý. Málo.

    celý článek »

    Pozor na změnu složení indexu Dow Jones

    Index Dow Jones je hlavní akciový index v USA a obsahuje 30 různých společností. Současně se jedná o jeden z nejstarších indexů na světě, který existuje od května 1896. Jeho složení se však mění a v začátcích tam byly především železnice.

    celý článek »

    Skladování elektrické energie – Tesla a další

    Autor: Ondřej Jankovič Skladování elektřiny je široce vnímáno jako klíč k širšímu využívání obnovitelných zdrojů. Energie ze slunce nebo větru se nedá získávat kontinuálně, ve špičkách je velký prostor k nabíjení baterií, které se pak dají využít v době,.

    celý článek »

    V Japonsku se chystá největší IPO všech dob - JPH

    V loňském roce převzal post historicky největšího IPO čínský portál Alibaba, jehož veřejný úpis se pohybovala na úrovni 25 mld. USD. Na tento rok se ale s největší pravděpodobností chystá IPO, které posune první příčku v žebříčku ještě o řádný kus dál.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 19.03.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.3.Změna19.3. Americký dolar USD 1 25.7970 -0.42%25.6870...

    celý článek »

    FX Outlook AUDUSD

    Minulý týden vládl všem měnám USD. Většina hlavních měn na páru s USD prorazila předchozí roční minima/maxima. Pro dnešní FX Outlook jsem vybral pár AUDUSD, protože ten zatím neprorazil pod roční minima výrazně (narozdíl třeba od EUR nebo GBP).

    celý článek »

    FX Outlook AUDUSD - náhledy zkušeného obchodníka

    Minulý týden vládl všem měnám USD. Většina hlavních měn na páru s USD prorazila předchozí roční minima/maxima. Pro dnešní FX Outlook jsem vybral pár AUDUSD, protože ten zatím neprorazil pod roční minima výrazně (narozdíl třeba od EUR nebo GBP).

    celý článek »

    [Makroskop] Najdlhší obraz

    Jednou z hlavných otázok každého investora je tá, aký ďalší megatrend čaká hlavné ekonomiky a finančné trhy. Analytici Bank of America Merrill Lynch sa pokúsili odpovedať na túto otázku pri pohľade na dlhodobé trendy výnosnosti aktív, volatility,...

    celý článek »

    Banky si nově řekly ECB o téměř 98 mld. EUR

    Aktivita bank ve vztahu k ECB naznačuje, že ekonomické oživení v eurozóně se zdá být na dobré cestě. Naznačovat by to alespoň mohl růst úvěrů, resp. banky si u ECB v rámci třetí tranše dlouhodobých půjček TLTRO k tomu určených řekly o 97,85 mld.

    celý článek »

    Zisk italského Enelu propadl o 84 %

    Čistý zisk největší italské energetické společnosti Enel se v loňském roce propadl o 84 procent na 517 milionů eur (zhruba 14 miliard Kč). Hospodářské výsledky podniku negativně ovlivnily rozsáhlé odpisy majetku, a to zejména v Itálii a na Slovensku.

    celý článek »

    Starbucks – akcia v akcii?

    Autor: Bc. Terézia Laurová Spoločnosť Starbucks Corporation nie je potreba špeciálne predstavovať. V súčasnosti sa teší svojmu úspechu ako najväčší obchodný reťazec kaviarní po celom svete, pričom ich celkový počet sa pohybuje okolo 23 000 v 65 krajinách.

    celý článek »

    Trojská unce zlata za 2400 USD do roku 2030?

    Sotva se cena zlata vzpamatovala ze čtyřletého minima loni v listopadu, začala za poslední měsíc opět klesat. Včera se pohybovala kolem 1148 USD za trojskou unci, cena ale během včerejšího dne nakonec vzrostla a dnes otevírala na téměř 1168 dolarech za trojskou unci.

    celý článek »

    Tour de Fleet 2015 podpoří prodeje aut firmám

    Tour de Fleet 2015 podpoří prodeje aut firmám. I v roce 2015 si čeští manažeři zvolí nejoblíbenější firemní auta a další produkty, které se uplatňují při správě a řízení vozových parků. Příprava je ...

    celý článek »

    SNB: CHF je nadnodnocený, deposit se drží na -0,75%

    Švýcarská centrální banka (SNB) dnes rozhodla o ponechání základních sazeb na stávající úrovni. Depositní sazba zůstává na -0,75% ve snaze snížit atraktivitu franku a pomoci rehabilitaci švýcarské ekonomiky po lednovém šoku, kdy SNB přestala bránit...

    celý článek »

    Jak přežít medvědí trh

    Býčí trh trvá už šest let a lidé se tak starají o to, jak se připravit na medvěda. Určitě ne tak, jak si myslí. Obvykle se totiž dopouštíme dvou hlavních finančních chyb.

    celý článek »

    Řekové stále dráždí

    Dnes začíná dvoudenní summit EU, kde se původně neměla vůbec řecká situace řešit. Nicméně s největší pravděpodobností dojde na okraj summitu k setkání A. Tsiprase s některými významnými státníky (Merkelová, Hollande, Juncker,...).

    celý článek »

    Fed snížil svůj inflační a ekonomický výhled

    V souladu s očekáváními včera po zasedání FOMC vypustil FED slovo „trpělivý“ ze své komunikace. Což bylo dříve komentováno J. Yellenovou jako první krok na cestě k vyšším sazbám. Ve svém komentáři pak výbor FEDu zopakoval, že situace na trhu práce se...

    celý článek »

    CZK: Skokový exit nebo řízený floating

    Vladimír Tomšík včera zopakoval z hlediska střednědobé komunikace ČNB dvě celkem důležité věci: Zaprvé, že nelze očekávat skokové posílení koruny po opuštění intervenčního režimu, protože k němu nejsou ekonomické důvody.

    celý článek »

    DEGIRO projevilo zájem o část Banco de Madrid

    DEGIRO, jeden z hlavních evropských brokerů pocházející z Nizozemska, projevilo zájem o část Banco de Madrid. Zájem společnosti DEGIRO je v makléřské části společnosti Interdin, která se soustředí na poskytování brokerských služeb a je hlavní...

    celý článek »

    Airbus čeká zvýšenou poptávku z Asie

    Airbus očekává zvýšenou poptávku po vojenských letadlech z Asie díky přetrvávajícímu geopolitickému napětí v Jižním Čínském moři a jinde v regionu. Společnost kalkuluje růst poptávky v objemu 50 mld.

    celý článek »

    Fed překvapil, bude ještě TRPĚLIVĚJŠÍ než doposud!

    Fed ve středu podle očekávání nastavení měnové politiky nezměnil. Trh ovšem sledoval, zda Fed více naznačí o zvyšování sazeb a normalizaci měnové politiky. Fed sice v prohlášení vypustil spojení, že bude trpělivý (patient), než začne zvyšovat sazby, což..

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké indexy si připsaly během včerejška vysoké zisky poté, co na začátku seance klesaly. S&P 500 si polepšil o 1,2 %, když nahoru jej táhly všechny sektory v čele s energetickými tituly. Sedm z deseti odvětví si polepšilo o více jak jedno...

    celý článek »

    Praha otevře mírným růstem

    Pražská burza skončila včerejší obchodování s 0,15procentní ztrátou. Dařilo se akciím ČEZ, které posílily o 1,64 % na 626,6 CZK. Přibližně půl procentní zisky si připsala Komerční banka a CETV.

    celý článek »

    Dolar pro zasedání Fedu dramaticky oslabil

    Včerejší obchodní den byl na trhu eura s dolarem až do večerního zveřejnění výsledku jednání FOMC poměrně nezajímavý. Kombinace chudého ekonomického kalendáře na obou březích Atlantického oceánu a očekávání večerního výsledku jen dání FOMC...

    celý článek »

    Dolar po zasedání Fedu dramaticky oslabil

    Včerejší obchodní den byl na trhu eura s dolarem až do večerního zveřejnění výsledku jednání FOMC poměrně nezajímavý. Kombinace chudého ekonomického kalendáře na obou březích Atlantického oceánu a očekávání večerního výsledku jen dání FOMC...

    celý článek »

    Při ukončení pracovního poměru nešetřete papírem

    Výpověď z pracovního poměru není v zásadě možné vázat na podmínku, která má teprve v budoucnu nastat. Dle aktuální judikatury tedy nemůžete zaměstnanci, když se s ním chcete rozloučit, předat dohodu o ukončení pracovního poměru a zároveň i výpověď jako „záložní“ variantu pro případ, že zaměstnanec na dohodu nepřistoupí. Nejde ani zaměstnanci platně podat výpověď jen pro případ, že soud později shledá neplatným okamžité zrušení pracovního poměru. Nastiňme si proto na několika příkladech řešení, jak v obdobných situacích postupovat.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »

    Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií

    Růstové společnosti jsou relativně k hodnotovým v kurzu. Ale mnohem více to platí u velkých společností. Jak vypadal cyklus na rovinách růst/hodnota a velké/malé v minulosti, jaká je situace nyní, co stojí za ní a případnou změnou? Liz Ann Sonders ze Schwabu ukazuje následující graf, ve kterém jsou relativní výkony růstových akcií k akciím hodnotovým.

    celý článek »

    US100 ztrácí téměř 1 %

    Po dnešním zveřejnění údajů o HDP za 1. čtvrtletí 2024 se propady na Wall Street zrychlují. Anualizovaná změna HDP činila pouhých 1,6 % oproti prognóze 2,5 %. Pro investory na akciovém trhu je však horším znamením zpráva o trvale vysoké inflaci. Deflát...

    celý článek »

    NATGAS tiká níže po datech EIA

    Americký úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva bude ukazovat 87 miliard kubických stop vestavěných zásob po 50 miliardách kubických stop. Aktuální zpráva...

    celý článek »

    US100 posiluje o 1,5 % 📈

    Futures na Nasdaq 100 (US100) posilují o téměř 1,5 %, protože velké technologické společnosti Microsoft (MSFT.US) a Alphabet (GOOGL.US) vykázaly za 1. čtvrtletí vyšší než očekávané zisky. Akciový trh pozitivně reagoval na komentáře kopilota Microsoftu ...

    celý článek »

    Nákaza černého kašle pokračuje. (video)

    Nákaza černého kašle pokračuje. V minulém týdnu onemocnělo v tuzemsku podle státního zdravotního ústavu přibližně 1500 lidí. Nejvíce nakažených bylo ve Středočeském a pak Moravskoslezském kraji. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je ale region pod...

    celý článek »