• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Zasedání FEDu nakoplo akcie, ropu i EUR/USD

    Wall Street zvrátila negativní začátek seance a po vystoupení šéfky americké centrální banky Janet Yellen prudce posílily. Index S&P 500 otočil ze záporných -0,6 % na konečných +1,2 % a zavřel tak na 2099,4 bodech.

    celý článek »

    Zasedání FEDu nakoplo akcie, ropu i EUR/USD

    Wall Street zvrátila negativní začátek seance a po vystoupení šéfky americké centrální banky Janet Yellen prudce posílila. Index S&P 500 otočil ze záporných -0,6 % na konečných +1,2 % a zavřel tak na 2099,4 bodech.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 18. 3. 2015

    Dnešní den byl z pohledu trhů významný. Ve večerních hodinách rozhodoval FED o nastavení úrokových sazeb a doprovodná konference naznačila i další úvahy FEDu. Základní sazba zůstala dle očekávání beze změny.

    celý článek »

    Dluhový rébus a německé eso v rukávu

    Je to pozoruhodné. Když se ukázalo, jak velké problémy vyvolala hypotéční bublina v USA, byly z ní viněny zejména banky a další finanční instituce. Tedy ta strana zápůjčního trhu, které peníze poskytuje, která je umísťuje na trhu.

    celý článek »

    Evropa v plusu, Spojené státy čekají na Fed

    Evropský index Stoxx 600 během odpoledne vymazal dopolední ztráty a v závěru seance roste o zhruba 0,6 %. K růstu akciových burz zavelely optimistické vyhlídky na britskou ekonomiku prezentované šéfem státní pokladny Georgem Osbornem a...

    celý článek »

    Luxus nejen z Pařížské: Výhled a trendy 2015

    Rok 2014 se nesl na trhu s luxusním zbožím ve znamení pomalejšího a ustáleného růstu a tento trend bude zřejmě pokračovat i nadále. I když bude rok 2015 na trhu s luxusním zbožím hodně ovlivněn vývojem měnových kurzů, vykazuje stále značný potenciál k růstu.

    celý článek »

    Rusko váhá nad dokončením plynovodu do Číny

    Rusko možná odloží dokončení plynovodu Síla Sibiře, který chce ruská společnost Gazprom využít pro dodávky ze sibiřských plynových polí do Číny. Agentuře Reuters to sdělily nejmenované zdroje s informacemi o plánech Gazpromu.

    celý článek »

    Koruna ve středu týdne lehce slabší

    Kurz CZK/EUR se dnes odrážel od patnáctiměsíčního minima. Korekce korunových zisků byla především technického charakteru. Zatímco v úterý v podvečer kurz atakoval 27,15 CZK/EUR, v dnešních odpoledních hodinách se kurz přehoupl přes...

    celý článek »

    40% nových živnostňáků bylo loni vydáno ženám

    Čtyřicet procent, z více než 62 000 nových živnostenských listů bylo v České republice v loňském roce vydáno ženám. Nové podnikatelky jako obor činnosti nejčastěji volily zprostředkování, činnosti související s péčí o tělo, poradní inženýrství a finanční.

    celý článek »

    GM stáhne značku Opel z Ruska

    Největší americká automobilka General Motors (GM) se rozhodla stáhnout svou německou značku Opel z ruského trhu a ukončit výrobu ve své petrohradské továrně.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 18.03.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.3.Změna18.3. Americký dolar USD 1 25.5650 +0.90%25.7970...

    celý článek »

    Solidní růst byznysu Oraclu zmařil růst dolaru

    Softwarový gigant Oracle (ORCL) v úterý po uzavření trhů reportoval své hospodářské výsledky za fiskální 3Q končící 28. února. Zisk meziročně klesl o 2,7 % na necelých 2,5 mld. USD , tj. EPS díky nižšímu počtu akcií stagnovalo na 0,56 USD.

    celý článek »

    Posloucháte hudbu? Investujte do ní!

    Autor: Petr Slezák Protože hudba je součástí našeho života zcela běžně a já osobně se kolem hudby točím v užším kruhu. Rozhodl jsem se zaměřit na pár služeb a firem, které nám hudbu přináší.

    celý článek »

    Jen před Fedem vyčkává blízko 7,5letého minima

    Jen k dolaru roste 0,1 % d/d na 121,2. Je ale znát, že trh vyhodil kotvy, neb v 19.00 SEČ Fed vydá rozhodnutí monetární politiky včetně projekcí ekonomiky a v 19.30 SEČ tiskové konference šéfky Fedu Yellenové k rozhodnutí. Mix rozporuplných aspektů..

    celý článek »

    Fed přestane být trpělivý, ale příliš spěchat také nebude

    Večer nás čeká výsledek dalšího důležitého jednání americké centrální banky. Změna sazeb ještě nepřijde. Pravděpodobně dojde k posunu v oficiální rétorice, ale Fed a především jeho předsedkyně by se měly postarat o to, aby v celkovém vyznění nedošlo k velkému skoku.

    celý článek »

    Připravujeme se k zasedání Fedu

    Dnes podívejme se na graf měnového páru EUR/USD . Euro od května loňského roku kleslo o téměř 25% bez významných oprav. K tomuto přispěly dva hlavní faktory: očekávaná emise eura a zahájení programu „kvantitativního uvolňování“ ECB a také plánované...

    celý článek »

    Evropské stavebnictví nabírá dech

    Podobně jako nabralo dech české stavebnictví, začíná se dařit i stavebnictví v EU. Oproti prosinci se produkce tohoto odvětví v EU o jedno procento zlepšila (v eurozóně o 1,9 %) a to v meziročním srovnání znamená přírůstek 1,4 % (3 %).

    celý článek »

    Několik tipů, jak dobře vybrat matraci

    Několik tipů, jak dobře vybrat matraci. Názvy „zdravotní“ nebo „ortopedická“ sice zní dobře, ale nic neříkají o skutečných vlastnostech a často bývají jen obchodním a často i matoucím názvem. Proto se raději zajímejte o podstatu matrace.

    celý článek »

    Evropa hledá směr, pod tlakem automobilky (-2,3 %)

    Evropské akciové trhy se úvodu dnešního obchodování pohybují nerozhodně v okolí včerejšího závěru, když pozornost investorů je nasměrována především na zasedání amerického Fedu a otázku načasování zvýšení úrokových sazeb.

    celý článek »

    EUR/CZK pod 27,20: Přejde ČNB od slov k činům?

    Kurz koruny v páru s eurem se pomalu sune pod 27,20. Je tak nejníže od listopadu 2013. Co čekat? Trh aktuálně věnuje více pozornosti lepším datům z ekonomiky, neochotě inflace ponořit se pod nulu a slovům prezidenta Zemana než vlně verbálních intervencí..

    celý článek »

    Kde se býci chystají na průraz?

    Investiční newsletter Breakout Trader od Lynx každý týden přináší předplatitelům 5 konkrétních investičních analýz akcií a ETF. Tyto analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu, stop-loss i cílovou cenu.

    celý článek »

    Evropa otevírá v zelených číslech

    Dnešní vývoj FTSE a EUROSTOXX pokračuje v zelených číslech a vykazuje růst. Konkrétně FTSE +0,28% a EUROSTOXX +0,11%. Německý DAX a francouzský CAC se pohybují kolem červené nuly, přičemž z počátku otevřely +0,2%. Pražská burza je aktuálně -0,12%.

    celý článek »

    Čína letos instaluje soláry v objemu 17,8 GW

    Čína plánuje v letošním roce instalovat nové solární kapacity v objemu 17,8 gigawatt, přičemž předchozí odhady počítaly s 15 GW. Tento nový cíl bude oproti předchozímu plánu znamenat dodatečné investice v celkovém objemu přibližně 21 mld. CNY (3,4 mld.

    celý článek »

    Pegas za 4Q14 vykáže zisk nad 6 mil. EUR

    Pegas Nonwovens oznámí výsledky za 4Q14 zítra ráno. Očekáváme, že Pegas reportuje celoroční zisk EBITDA na úrovni 45,8 mil. EUR. To by znamenalo meziroční růst o 18,8 % a splnění cíle na růst v rozmezí 12-22 %.

    celý článek »

    Čas na nákup akcií energetických společností?

    Autor: Zdeněk Zaňka Trh s energetikou prošel vlivem poklesu ropy výraznější korekcí a propadl se za posledních 6 měsíců o více než 20%. Poslední dva měsíce se však zdá, že propad našel své dno. Je tedy na čase společnosti nakoupit.

    celý článek »

    Unipetrol splatí PKN 2 mld. Kč ze 4 mld. dluhu

    Unipetrol splatí 20. března 2015 mateřské společnosti PKN Orlen (v Unipetrolu drží 62,99 %) 2 mld. Kč z celkových 4 mld. Kč. Unipetrol sníží již tak malé zadlužení, ukazatel č.dluh/EBITDA klesne na polovinu (0,3x).

    celý článek »

    NWR: Bakala odstoupí z představenstva

    NWR oznámilo, že Zdeněk Bakala odstoupí na valné hromadě (23. dubna) z představenstva. Zdeněk Bakala ovládá 50% společnosti CERCL, která vlastní 50,54 % v NWR. Kandidátem na nevýkonného ředitele, kterého musí akcionáři schválit na valné hromadě, je...

    celý článek »

    Rakousko: Inflace – ohlédnutí do minulosti

    Dnešní makroekonomové jsou co se týče inflace bezradní. Navzdory všem historickým zkušenostem doufají, že pomocí tisknutí peněz a navýšení počtu bankovních úvěrů dosáhnou vysněné hranice cenové inflace ve výši 2 %. Hospodářská politika...

    celý článek »

    Praha začne mírně v zeleném

    Pražská burza včera odepsala 0,37 % na 1032 bodů. Finanční sektor v Praze obchodoval smíšeně, když Erste odepsala 2,94 % na 627 Kč, když Komerční cesta šla svou cestou až došla na 5600 Kč za akcii a připisuje si tak 1,97 %.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Poté, co v pondělí index S&P 500 zaznamenal nejvyšší denní zisky za posledních pět týdnů, americké akcie včera část svých zisků odevzdaly. Index S&P 500 klesl o třetinu procenta, když ztráty zaznamenaly všechny sektory s výjimkou...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza včera odepsala 0,37 % na 1032 bodů. Finanční sektor v Praze obchodoval smíšeně, když Erste odepsala 2,94 % na 627 Kč, když Komerční cesta šla svou cestou až došla na 5600 Kč za akcii a připisuje si tak 1,97 %.

    celý článek »

    Asie: Před zasedáním FED jsou kapitálové trhy nervózní

    Asijský akciový benchmark index podle hodnocení agentury Bloomberg před zasedáním amerického FED vykázal jen nepatrné změny. Podle mínění analytiků jsou trhy trochu nervózní před očekávaným prohlášením reprezentantů FEDu o tom, jaký scénář bude mít změna úrokových sazeb v USA.

    celý článek »

    Likvidita ve světovém finančním systému rychle vysychá

    Albert Edwards ze Société Générale tvrdí, že trhy přehlížejí jeden velký problém. Tím je vysychání likvidity ve světovém finančním systému. Posilující americký dolar dopadá na měny v ostatních zemích mnoha způsoby, píše Edwards v aktuální zprávě klientům.

    celý článek »

    Euro před dnešními makrodaty posiluje

    Před dnešními velice očekávanými makrodaty ze Spojených států si euro připisuje zisky a to navzdory rozbíhající se evropské politice měnového uvolňování. Přesto, tento zmiňovaný růst kurzu eura naznačuje, že obchodníci moc nevěří, že dojde ke zvýšení...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »