• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Květen 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 2. 5. 2013

    Indexy během čtvrtečního obchodování umazaly ztráty z předešlého dne a přidávaly přibližně jedno procento. Index S&P 500 dosáhl dokonce nového maxima. Trhům napomohla pozitivní makrodata.

    celý článek »

    Wall Street pokračuje i v květnu v růstu...

    Americké akcie v předposlední obchodní den tohoto týdne rostou a index Standard & Poor’s 500 roste na rekordní hodnoty s tím, jak ECB snížila úrokové sazby, a údaj o nových žádostech v nezaměstnanosti ve Spojených státech poklesl na hladinu 324 tisíc.

    celý článek »

    Česká koruna posiluje (2.5.2013)

    Kurz měnového páru EUR/CZK se již několik dní postupně propadá. Přesto, že se dnešní snížení sazeb ze strany ECB očekávalo, kurz páru se krátkodobě propadl k hodnotě 25,53. Cena se pak vrátila k 25,60 a za mírné volatility se tady drží.

    celý článek »

    Euro se po vyhlášení sazeb ECB propadá

    Měnový pár EUR/USD dosáhl během 1. května na své dvouměsíční maximum 1,3240, ze kterého dnes už jen ztrácel. Je vidět, že svátek práce euru prospěl a poslal jeho cenu nahoru. Dnešní dopolední makroekonomické zprávy z Evropy byly nad očekávání dobré a...

    celý článek »

    Základní fundament Applu po čtvrtletních výsledcích

    Nejdříve si krátce připomeňme, že čistý zisk Applu ve druhém čtvrtletí klesl o 18 % na 9,5 miliardy dolarů, snížil se poprvé za deset let. V právě probíhajícím třetím finančním čtvrtletí Apple čeká meziroční pokles tržeb, ve výhledu představil rozmezí na 33,5 až 35,5 miliardy dolarů.

    celý článek »

    Buy in may and go inside?

    Pro dnešní náladu na trzích byly zásadní dvě události. Jednak včerejší zasedání Fedu, kde bylo řečeno, že americká vláda bude flexibilní v odkupování dluhopisů, tedy bude je odkupovat do doby, než se významně zlepší výhled pracovního trhu.

    celý článek »

    CETV - Dopad plánu emise akcií na cílovou cenu (analýza)

    Mediální společnost CETV (68,5 CZK, -10,81%) dne 29. dubna zveřejnila své výsledky za 1Q13 spolu s plánem emise nových akcií. Po zohlednění výsledků za 1Q13 a výhledu společnosti pro letošní rok snižujeme naši cílovou cenu z 4,60 USD/akcii na 3,50 USD/akcii.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 02.05.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 30.4.Změna2.5. Americký dolar USD 119.7330 -1.42%19.4510...

    celý článek »

    ECB snížila sazby na historicky rekordních 0,5%

    Bankovní rada ECB dnes naplnila očekávání trhu a vyhlásila snížení klíčové repo sazby z 0,75 na 0,5%, což je zároveň nové historické minimum. ECB rovněž rozhodla o setrvání depositní sazby na nule a o snížení méně používané zápůjční sazby z 1,5 na 1%.

    celý článek »

    ECB snižuje úrokové sazby

    Rada guvernérů ECB na svém dnešním zasedání v Bratislavě přijala tato měnová rozhodnutí: Základní nabídková sazba pro hlavní refinanční operace Eurosystému se od operace, která bude vypořádána 8. května 2013, sníží o 25 bazických bodů na 0,50 %.

    celý článek »

    ECB po přestávce znovu zasahuje - snižuje úrokové sazby

    Základní úrokové sazby v eurozóně klesají po přestávce trvající tři čtvrtě roku. ECB snižuje hlavní refinanční sazbu o 25 bodů na 0,50 procenta. Pravděpodobnost poklesu sazeb od posledního zasedání postupně rostla a před rozhodnutím už s ním počítala většina trhu.

    celý článek »

    FOMC avizuje vyššiu flexibilitu pri QE

    US akcie poklesli z historických maxímAkciový index SP500 včera poklesol zo svojich rekordných maxím po správach o výrazne nižšej tvorbe pracovných miest v súkromnej sfére ako aj kvôli silnému poklesu cien ropy. V strate včera ukončili obchodovanie..

    celý článek »

    Analýza EUR/USD po snížení eurové úrokové sazby

    Evropská centrální banka (ECB) snížila úrokové sazby poprvé za posledních 10 měsíců. Rozhodnutí přišlo po sérii špatných dat ze všech koutů eurozóny. Dnešní rozhodnutí by tak mělo podpořit růst ekonomiky a pomoci zemím vymanit se z recese. ECB...

    celý článek »

    Volatilita je zpátky, na trzích se rozmáhá anarchie

    V dubnu si investoři příliš neodpočinuli. Nepříjemně je potrápila čínská makrodata, téměř 15% propad ceny zlata i teroristický útok v Bostonu. V důsledku sledu několika událostí připomínal vývoj indexu volatility VIX jízdu na horské dráze.

    celý článek »

    Francie plánuje měnový swap s Čínou

    V druhé polovině února jsem psal to tom, že Čína připravuje swapové transakce s Velkou Británií . První zemí EU, která na tuto skutečnost reagovala, je Francie. Ta začíná pracovat na vlastním měnovém swapu s Čínou.

    celý článek »

    FT: Emise dluhopisů Apple? Úspora miliard na daních

    Americká společnost Apple ušetří až devět miliard dolarů (zhruba 175 miliard korun) na daních tím, že na plánovanou výplatu peněz akcionářům použije výtěžek z oznámeného prodeje dluhopisů, namísto své hotovosti uložené v zahraničí.

    celý článek »

    Goldman Sachs: Pravda o NWR není nic pro býčí uši

    O 62 % za rok, o 42 % za kvartál, o 31 % za měsíc: Taková je chronologie neslavného příběhu jménem Akcie NWR. Těžař zažívá opravdu těžké chvíle a analytici s každou novou zprávou přepisují valuace: Pravděpodobně tušíte, že směrem dolů.

    celý článek »

    Jak se vyhnout úskalím nepovedené konsolidace

    Základní mantrou celého obchodního světa je snaha efektivně a rychle obsloužit zákazníka. Jenže to se někdy snadněji řekne, než udělá, obzvláště pokud nemáme vhodně provázané naše vnitrofiremní informační systémy.

    celý článek »

    Stavebnictví v Británii ožívá

    Britskému stavebnímu sektorujen o kousek utekl přechod k expanzi. Index nákupních manažerů (PMI) za stavebnictví posílil na 49,4 bodu z předchozích 47,2 bodu. Výsledek je pozitivní hlavně proto, že ekonomové očekávali pouze mírný růst k 48,0 bodům...

    celý článek »

    Čínský průmysl seslal trhy níže. Zpomaluje v čele s exportem

    Aktivita v čínském zpracovatelském průmyslu v dubnu nečekaně zpomalila a vývozní zakázky čínských firem výrazně klesly. Včerejší oficiální data čínského statistického úřadu i dnes publikovaný komerční HSBC (7,05 GBP, -0,32%) index jsou interpretovány jako další signál vratkosti růstu druhé největší ekonomiky světa.

    celý článek »

    Český index nákupních manažerů se v dubnu překvapivě zlepšil

    Průzkum Markit ukázal, že se podmínky v českém průmyslu v dubnu lehce zlepšily. Index nákupních manažerů stoupl na 49,5 z březnových 49,1 bodu. Jde o překvapivé zlepšení, konsensus byl nastaven na 48,1 bodu, když data ČSÚ ukazují pokračující propad nových zakázek a poslední informace z průmyslu Německa a eurozóny přinesly špatné zprávy.

    celý článek »

    Zisk Siemensu za 1Q13 zaostal za odhady trhu

    Čistý zisk za 1Q na úrovni 982 mil. EUR zaostal za očekáváním (1,21 mld. EUR). Tržby poklesly meziročně o 7 % na 18 mld. EUR. Společnost dále uvedla, že čistý zisk za celý rok očekává na spodní hranici svého výhledu 4,5-5 mld. EUR.

    celý článek »

    Zasedání FOMC nic nového nepřineslo

    Euro si během posledních dvou dní připsalo proti dolaru zhruba šest desetin procenta, když se kurz posunul mírně pod 1,32 USD/EUR. Horší než očekávaná makroekonomická data přichází z obou břehů Atlantiku, a tak kurzem hýbou převážně očekávání...

    celý článek »

    2. května: Užitečné informace pro investory

    Jak na Svátek práce obchodovaly burzy ve Spojeném království a USA, co budou investoři sledovat během čtvrtka a kam až se posunuly hranice bizarnosti? To vše musíte ráno vědět. Americké akcie zažily ve středu největší pokles za dva...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »