• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 23. 7. 2015

    Indexy během čtvrtečního obchodování klesaly již třetím dnem v řadě. Pod tlak je dostává pokračující série slabších výsledků velkých společností. Dnes na trhy dopadá povýsledkový pokles společností jako Caterpillar, 3M Company, nebo American Express.

    celý článek »

    Goldman Sachs doporučuje Keurig Green Mountain

    Goldman Sachs do svého posledního seznamu atraktivních akcií zařadil i společnost Keurig Green Mountain. Jde o nápojáře specializujícího se na kávu, čaje a další nealko nápoje (a domácí přístroje na jejich výrobu).

    celý článek »

    Koruna dnes bez trendu na velmi nízkých úrovních

    Na středoevropských devizových trzích panovala během dnešní seance celkem poklidná nálada. S výjimkou Polska nebyly nikde v regionu zveřejněny makroekonomické údaje. Polská nezaměstnanost v červnu klesla z 10,8 % na 10,3 %, což bylo více, než..

    celý článek »

    Zisk GM ve 2Q rostl meziročně téměř o 100%

    General Motors za 2Q tohoto roku vykázal čistý zisk na úrovni 1,1 mld. USD. Po očištění o jednorázové vlivy zisk dosáhl úrovně 1,29 USD na akcii, což překonalo očekávání trhu nastavená na 1,06 USD a téměř dvojnásobně to překonalo loňský 2Q.

    celý článek »

    Summary: Credit Suisse, Daimler, General Motors

    Evropa:Hospodářská čísla za druhé čtvrtletí dnes představila švýcarská bankovní skupina Credit Suisse (DIP). Zisk vyšplhal na 1,05 mld. CHF (y/y +17 %) a překonal očekávání položené na hladině 722 mil.

    celý článek »

    Sumár dňa 23.7.2015

    Dnes v noci sa Grécku podarilo splniť ďalšiu podmienku pre poskytnutie finančnej pomoci zo strany veriteľov. Išlo o schválenie druhého reformného balíka a po dlhých rokovaniach poslanci gréckeho parlamentu napokon reformy týkajúce sa súdnictva a...

    celý článek »

    Dá se vydělávat na vodě?

    Autor: Zdeněk Zaňka Je známým faktem, že pokud chcete vydělat hodně peněz, potřebujete pracovat s tím, co potřebuje každý a ideálně hodně. Proto je zajímavý byznys např. elektřina nebo i voda.

    celý článek »

    Zlato: Nejdelší medvědí trh v historii

    Cena zlata se již dlouhou dobu drží okolo 1 200 USD za trojskou unci, v posledních týdnech dokonce navzdory nervozitě ohledně Řecka dále klesá. Medvědí trend na trhu se zlatem trvá již téměř čtyři roky. Cena zlata klesá od září 2011.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 23.07.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 22.7.Změna23.7. Americký dolar USD 1 24.8270 -0.99%24.5810...

    celý článek »

    S&P 500 přes smíšená data blízko maxim

    Zářijový kontrakt S&P 500 klesá 0,1% d/d na 2109. Ve středu hlavní americké akciové indexy při mírně nadprůměrných zobchodovaných objemech slábly hlavně kvůli zklamání z výsledků technologického sektoru. Sektor indexu S&P 500 včera ztratil...

    celý článek »

    CAT nástroje – velká pomoc při překládání

    Jestli jste si někdy nechali nějaký text překládat agenturou či soukromým překladatelem, je možné, že jste se již setkali s termínem CAT nástroje. Co to je? A je správné to používat? Nejdřív začneme tím, co vlastně ten tajuplný název znamená.

    celý článek »

    Koruna poblíž intervenční hranice, eurodolar na dostřel kurzu 1,1

    Česká národní banka přiznala, že minulý pátek intervenovala proti sílící koruně, která je opět nebezpečně blízko kurzu 27 EURCZK. Arsenál přímých intervencí dnes v HN rozšířil člen bankovní rady Holub o intervence slovní, když prohlásil, že ČNB se nezříká možnosti využívat nekonvenční nástroje měnové politiky (záporné úrokové sazby), ačkoliv banka nyní nevidí důvod pro jejich využití.

    celý článek »

    Koruna poblíž intervenční hranice, eurodolar na dostřel kurzu 1,1

    Česká národní banka přiznala, že minulý pátek intervenovala proti sílící koruně, která je opět nebezpečně blízko kurzu 27 EURCZK. Arsenál přímých intervencí dnes v HN rozšířil ředitel měnové sekce ČNB Holub o intervence slovní, když prohlásil, že ČNB se nezříká možnosti využívat nekonvenční nástroje měnové politiky (záporné úrokové sazby), ačkoliv banka nyní nevidí důvod pro jejich využití.

    celý článek »

    Daimler za 2Q s výbornými výsledky

    Provozní zisk automobilky Daimler za 2Q stoupl meziročně o 54 % k čemuž pomohly prodeje luxusní značky Mercedes-Benz v Číně a silné prodeje nových modelů. Tržby meziročně stouply o 19 % na 37,5 mld.

    celý článek »

    Výsledky Boeingu za 2Q překonaly odhady

    Boeing reportoval výsledky za 2Q15, které překonaly odhady jak na tržbách, tak na č.zisku. Upravený EPS dosáhl 1,62 USD (oček. 1,37 USD) při tržbách 24,5 mld. USD (oček. 24,3 mld. USD). FCF dosáhl kvůli vyšším dodávkám 787 Dreamliner silných +2,6 mld.

    celý článek »

    Atény odhlasovaly další úsporná opatření

    Řecko včera schválilo druhý balík reforem požadovaných věřiteli a jeho dluh dokonce v poměru k HDP v prvním čtvrtletí díky provedeným splátkám klesl, přesto je jeho zadlužení enormní a na úrovni 169 % (k HDP) nesplatitelné.

    celý článek »

    Amazon bude platit lidem za doručování balíčků

    Autor: Martin Bažík Společnost Amazon Inc. kótovaná na New Yorské burze právě vyvíjí aplikaci, která by umožnila placení za doručování balíků obyčejným lidem místo přepravním společnostem na jejich cestě například do práce či na dovolenou.

    celý článek »

    Praha zahájí čtvrtek výše; Unipetrol s rekordními výsledky

    Pražská burza včera poprvé v tomto týdnu ztrácela, index PX klesnul o 0,1 %. Bouřlivou obchodní seancí prošly akcie Komerční banky – kupci titul během odpoledne vyhnaly až na 5711 Kč, v závěru seance ovšem po opadnutí nákupního apetitu titul prošel volným pádem a obchodování zakončil se ziskem pouhých 0,2 % na ceně 5598 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza včera poprvé v tomto týdnu ztrácela, index PX klesnul o 0,1 %. Bouřlivou obchodní seancí prošly akcie Komerční banky – kupci titul během odpoledne vyhnaly až na 5711 Kč, v závěru seance ovšem po opadnutí nákupního apetitu titul prošel volným pádem a obchodování zakončil se ziskem pouhých 0,2 % na ceně 5598 Kč.

    celý článek »

    Zápisnica BoE 07-2015

    Prinášame sumarizáciu zápisnice zo zasadania Bank of England zo dňa 8.7 2015. Predtým ako MPC (Monetary Policy Comittee) BoE rozhodne o menovej politike, skúma vývoj v nasledujúcich oblastiach. Finančné trhy Grécka kríza napriek všetkým obavám...

    celý článek »

    Kdo po Řecku zavře banky jako další?

    Každý, alespoň trochu finančně gramotný člověk ví, že když se zadluží a začne své závazky řešit dalšími půjčkami, dostane se do dluhové pasti a brzy zbankrotuje. Většina nejen evropských zemí ale ke svým dluhům přistupuje právě takto nezodpovědně.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 23.7.2015

    Čakanie na FOMC? Včerajšia obchodná seansa nepriniesla žiadne významné prekvapenie a EURUSD otestoval suport na úrovni 1.087. Pokles na menovom páre začal ešte pred zverejnením predaja existujúcich domov, ale do konca obchodného dňa sme videli...

    celý článek »

    Euro ve středu s mírnou ztrátou

    Včerejší obchodní den byl na trhu eura s dolarem ve znamení korekce eurových zisků , kterých společná měna dosáhla během úterní seance. Zatímco včerejší první ranní kotace se tak nacházely v okolí hladiny 1,0950 USD/EUR,...

    celý článek »

    Studie: Československo, Česko a jejich rozpočty

    Blíží se jednání o rozpočtu na příští rok. Jaký byl vývoj státních rozpočtů a jejich přijímání v různých typech parlamentů v období po II. světové válce? „Státní rozpočet je bezesporu nejvýznamnějším ‚plánem‘ práce vlády na každý následující rok....

    celý článek »

    Studie: Československo, Česko a jejich rozpočty

    Blíží se jednání o rozpočtu na příští rok. Jaký byl vývoj státních rozpočtů a jejich přijímání v různých typech parlamentů v období po II. světové válce? „Státní rozpočet je bezesporu nejvýznamnějším ‚plánem‘ práce vlády na každý následující rok....

    celý článek »

    TOP10: Tyto rodinné firmy jsou nejbohatší na světě

    Credit Suisse zveřejnila žebříček 920 největších rodinných firem světa. Jeho firmy, mají veřejně obchodovatelné akcie, tržní kapitalizace dosahuje nejméně miliardy dolarů a rodině patří nejméně 20% podíl. Oněch 920 rodinných společností pochází z...

    celý článek »

    Evropský klub zadlužených se dále zadlužuje

    Nic se na tom nezměnilo ani v prvním čtvrtletí letošního roku, kdy se dluh v poměru k HDP vyšplhal v v rámci EU na 88,2 % a překonal 12,4 bilionů EUR. V relativním vyjádření je na tom ještě hůře eurozóna, kde se dluh přibližuje 93 % HDP. Trend...

    celý článek »

    Ochrana slabší smluvní strany po francouzsku

    Nový občanský zákoník obsahuje ve své obecné části ustanovení na ochranu slabší strany v hospodářském styku. Praxe v této souvislosti přinesla několik interpretačních problémů týkajících se toho, co ještě je, a co již není tímto zneužitím či využitím závislosti slabší strany nebo dosažením nedůvodné rovnováhy ve vztahu smluvních stran. České judikatury se v této věci také nedostává. Při překlenutí popsaných výkladových potíží můžeme hledat inspiraci ve Francii, kde nedávno na podobné téma rozhodoval nejvyšší soud.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »