• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 21. 8. 2015

    Páteční obchodování navázalo svou náladou na předešlé dny, avšak intenzita poklesu se zvýšila. V závěru dne odepisovaly indexy přibližně tři procenta. Dnešní pokles byl nejsilnějším poklesem letošního roku a index SPX si sáhl na svá celoroční minima.

    celý článek »

    Krvavý pátek na světových burzách

    Páteční obchodní seance navazuje na včerejší akciový výplach a posílá všechny relevantní světové indexy hlouběji do červených čísel. Výprodeje odstartovaly už ráno v Asii, například index Shanghai Composite ztratil 4,3 %.

    celý článek »

    Co trhy čeká příští týden

    Uplynulý týden se investoři zaměřili opětovně na dění v Číně a na Řecko. Čína oznámila, že skončí s podporou tamního akciového trhu, což bylo negativně přijato investory, kteří mohutně vybírali své pozice po dřívějších podpůrných krocích ze strany vlády.

    celý článek »

    Sumár dňa: 21.8.2015

    Grécky premiér Tsipras včera v noci oznámil, že odstupuje zo svojej funkcie. Dôvodom jeho rozhodnutia boli vnútorné spory vo vládnej strane Syriza, ktorá sa dnes následne nato rozdelila na dve samostatné politické strany. V reakcií na Tsiprasovu...

    celý článek »

    Nepříznivá revize HDP může mírně oslabit korunu

    Silné ekonomické fundamenty potvrzené velmi slušným prvním odhadem růstu HDP v Q2 15 způsobily v uplynulém týdnu setrvání kurzu koruny vůči euru u hodnoty závazku ČNB. Česká měna se vůči euru pohybovala ve velmi úzkém pásmu pouhých dvou haléřů...

    celý článek »

    Zlato na křižovatce 1152

    Zlato dnes roste 0,1 % d/d na 1153 USD za trojskou unci, blízko momentální klíčové technické úrovně 1152. Trh vybírá zisky po silném růstu dokonce právě přes 1152. Přitom makroekonomické informace uplynulého týdne s výjimkou nečekaného propadu...

    celý článek »

    Týden technicky - SPX a americký dolar si po výprasku foukají rány, vítězem týdne je zlato a japonský jen

    EURUSDVelmi zajímavý týden má za sebou eurodolar. Jeho první polovinu začal dolar odmazávat ztráty z počátku srpna, zvládl to však pouze z poloviny. Hodnota těsně nad technickými 1,1000 EURUSD se pro dolar ukázala být nepřekonatelná, a počínaje středou, kdy dolar dostal napráskáno od Fedu, pokračuje v ústupu přes týdenní technické úrovně.

    celý článek »

    Exportní data zastavila pokles cen zrnin a olejnin

    Růst cen provázel v průběhu včerejšího dne nejaktivnější futures kontrakty na kukuřici a sóju. Přestože kukuřici provází pozvolný stabilní růst ceny již od propadu v minulém týdnu, u sóje se jednalo o první výraznější růst od čtvrtka minulého týdne.

    celý článek »

    Druhý zlatý věk aktivních investorů

    Jdou dva ekonomové po ulici a najednou jeden z nich povídá: Hele, na zemi leží stovka. Ten druhý okamžitě odvětí: Nesmysl. Kdyby tam ležela, už dávno by jí někdo sebral!Tento vtip má více variant, ekonomická pointa je ale stále stejná: Je určitě pravda, že když na ulici leží peníze, někdo je většinou hodně rychle sebere.

    celý článek »

    [Idea Generator] Junk dlhopisy a prepad trhov

    Jednou z hlavných úloh každého obchodníka na finančných trhoch je získavať informácie, ktoré neskôr pomáhajú pri generovaní nových obchodných stratégií. K tejto úlohe sa chceme pridať aj my novým týždenníkom [Idea Generator]. Mať prehľad o veľkom...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 21.08.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 20.8.Změna21.8. Americký dolar USD 1 24.1630 -0.87%23.9520...

    celý článek »

    Brazílie se potápí

    V posledních měsících došlo k výraznému zhoršení ekonomické situace v Brazílii. Nahoru míří jen ty ekonomické indikátory, u kterých bychom preferovali pohyb směrem dolů.

    celý článek »

    Trhy ve znamení umírněné zprávy komise Fed

    Ropa klesla a jen tak lehce se zpátky nevrátí, říká Hansen WTI se pohybuje směrem k 40 dolarům za barel a může jít ještě níž Asijské akcie prudce padají už pátý den za sebou Opatrná zpráva z FOMC a slabý dolar vynášejí zlato nahoru Pokles rozvojových...

    celý článek »

    Aktuální hrozby krize a jak se proti nim zajistit

    Býčí trh na akciích a dluhopisech trvá už šestým rokem a důvodů, proč by se nyní měly objevit problémy, najdeme celou řadu. Valuace amerických akcií leží na nejvyšších úrovních od roku 2004, čínská ekonomika a její finanční trhy jsou nestabilní, Brazílie se nachází pod velkým tlakem, záchranný program poskytnutý Řecku může být neúčinný.

    celý článek »

    Rodí se konkurence pro Tesla Motors?

    Tesla Motors září jako hvězda přestože stále nevydělává. Zanedlouho by mohla dostat obrovskou motivaci. Nebude na hvězdném nebi prémiových elektrických vozů jedinou hvězdou.

    celý článek »

    Trhy ve znamení umírněné zprávy komise Fedu

    Autor: Oliver Morrison, editor Saxo Bank Ropa klesla a jen tak lehce se zpátky nevrátí, říká Hansen WTI se pohybuje směrem k 40 dolarům za barel a může jít ještě níž Asijské akcie prudce padají už pátý den za sebou Opatrná zpráva z FOMC a slabý...

    celý článek »

    Nové investiční semináře v Praze a v Bratislavě

    Téma příštího semináře: Vize do konce roku 2015. Shrnutí aktuální situace na finančních trzích. Rostoucí volatilita nové příležitosti? Jak proměnit myšlenku či nápad v investici? Nejbližší semináře se uskuteční 23.9. 2015 v Bratislavě a 17.9. 2015 v.

    celý článek »

    Evropa se opět propadá… DAX otestoval 10250 bodů

    Úvod dnešního obchodování na západoevropských trzích nepřinesl jiný obrázek, než předešlé čtyři dny. Německý index DAX se propadl až na 10 228 bodů. Zde našel podporu a pomalu se začal vracet k včerejší závěrečné hodnotě.

    celý článek »

    Shrnutí obchodování na americkém trhu

    Zámořské trhy odevzdaly veškeré zisky od začátku roku v obavách o slábnoucí globální růst, deflační tlaky a možné blížící se zvýšení sazeb ze strany Fedu. Na Wall Street tak probíhá vybírání zisků u tzv. „crowded“ pozic, což jsou akciové trhy a dolar.

    celý článek »

    Pegas odkoupil 3064 kusů vlastních akcií

    Pegas oznámil, že v rámci zpětného odkupu nakoupil 3 064 ks vlastních akcií za 2 615 571 Kč. Průměrná cena je 853,65 Kč za jednu akcii. Management je oprávněn odkoupit 5 % základního kapitálu (461 470 ks akcií) za maximální cenu 1 000 Kč za akcii.

    celý článek »

    Investujte snadno do realit pomocí ETF

    Jak funguje ETF na nemovitosti a jaký je rozdíl oproti koupi nemovitosti samotné? ETF na nemovitosti není ETF, kde by byl fyzicky nakoupen byt, dům nebo kancelářská budovat. Toto ETF v sobě obsahuje akcie společností, které se zabývají nemovitostmi a...

    celý článek »

    Spotřebitelská důvěra v Německu klesla

    Spotřebitelská důvěra v Německu poprvé za šest měsíců klesla. Ovlivnily ji především obavy ohledně hospodářského vývoje v zahraničí. Společnost GfK podle ČTK dnes oznámila, že index spotřebitelské důvěry pro září se snížil na 9,9 b. z 10,1 b. v srpnu.

    celý článek »

    Nižší poptávka srazila ve 3Q zisk Hewlett-Packard

    Čtvrtletní zisk amerického výrobce osobních počítačů a tiskáren Hewlett-Packard se meziročně snížil o 13 procent na 854 milionů dolarů. Tržby pokračovaly v poklesu kvůli slabému prodeji počítačů a rovněž kvůli nižší poptávce po službách, které firma poskytuje podnikovému sektoru.

    celý článek »

    Je se žlutým kovem amen, nebo přijde jeho renesance?

    Světová poptávka po zlatě v letošním druhém čtvrtletí podle dat Světové rady pro zlato (World Gold Council, WGC) meziročně spadla o 12 % na šestileté minimum 914,9 tuny. Co stojí za slabým nákupním apetitem spotřebitelů a investorů a co od kovu čekat v...

    celý článek »

    Volný pád v Praze

    Pražská burza včera zavřela výrazně v červených číslech, index PX ztratil 1,80 %. Elektrárenská společnost ČEZ celý den bilancovala okolo ceny 560 Kč.

    celý článek »

    Číně se nevede dobře a dolar oslabuje

    Včerejší obchodní seance se nesla v v duchu mírného oslabování dolaru. Ranní asijská seance ovšem tento trend podtrhla. V Číně byl totiž zveřejněn index PMI ze zpracovatelského průmyslu, který opět zklamal a poklesl na nejnižší hodnotu od druhého.

    celý článek »

    Ocitl se kanadský dolar na samém dně?

    Dlouhodobý propad kanadského dolaru se přibrzdil poté, co dosáhl na svá jedenáctiletá minima, která pokořil a o více než 100 pipů se dostal hlouběji.Poslední týdny však cena páru USD/CAD stagnuje a osciluje právě kolem hranice 1,3065.

    celý článek »

    Denný výhľad na EURUSD 21.8.2015

    Straty akcií = rast eura Akciový trh v US zaznamenal včera svoj najhorší pokles za posledných 18 mesiacov. Spoločná mena, reagujúca na sentiment risk off rastom, preto posilnila a dolárový index poklesol na mesačné minimá. Dôvodom strát akcií sú...

    celý článek »

    EU: Jednotný trh hledá cestu pro e-shopy

    Evropská komise v květnu představila jeden ze svých nejdůležitějších konceptů, rozvoj jednotného digitálního trhu. Od představení hlavních myšlenek nyní EU postupuje k podrobnějšímu rozpracování a mimo jiné probíhají také veřejné konzultace na téma.

    celý článek »

    Jihočínské moře: Bitva o 130 miliard barelů

    Bouřlivé a přitom bohaté vody Jihočínského moře představují jednu z klíčových oblastí geopolitiky pro 21. století. Bohaté zásoby surovin, především ropy a zemního plynu, překrývající se teritoriální nároky několika asijských států spolu s rostoucí..

    celý článek »

    Tsipras složil funkci. Složí se i Řecko?

    Řecký premiér Alexis Tsipras oznámil, že odstoupí a dovede zemi k předčasným volbám, ze kterých by měla vzejít silnější a akceschopnější vláda. Alexis Tsipras odstoupil z funkce předsedy řecké vlády a dovede zemi k předčasným volbám, které by se...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »