• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,341 ↑
    CZK / CNY 3,218 ↑
    CZK / DKK 3,352 ↑
    CZK / EUR 25,005 ↑
    CZK / CAD 16,973 ↑
    CZK / PLN 5,798 ↑
    CZK / CHF 25,597 ↑
    CZK / USD 23,223 ↑
    CZK / GBP 29,136 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street v zelených číslech; béžová kniha značí mírný ekonomický růst

    Sentiment na trzích dnes udávala zřejmě se blížící dohoda mezi Řeckem a mezinárodními věřiteli. ECB nechala dle očekávání sazby bez změny. V reakci na tiskovou konferenci Maria Draghiho se vydaly vzhůru výnosy na státních dluhopisech v eurozóně i USA po zvýšení odhadu letošní inflace a zmínce, že nebude třeba prodlužovat kvantitativní uvolňování.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 3. 6. 2015

    Středeční americkou obchodní seanci uzavřely hlavní americké indexy v zelených číslech: DJIA (+0,37 %), S&P500 (+0,22 %) a technologický NASDAQ (+0,45 %). Dnešní americký pre-market byl ve znamení tiskové konference Maria Draghiho.

    celý článek »

    Souhrn 3.6. - Evropa výrazně v plusech díky ECB a makrům, US v plusu díky optimálním makrům, euro skokově posílilo, ropa v mínusu, BCPP lehce pod nulou kvůli ČEZ a bankám

    Pražská burza při nadprůměrné likviditě v polovině 23. týdne mírně oslabila. Evropské akciové trhy dnes výrazněji posílily v reakci na poslední vývoj vyjednávání o Řecku a v reakci na povzbudivá makroekonomická data pro Evropu a v reakci na komentáře...

    celý článek »

    Další body pro euro – dnes pomohla ECB

    Ostře sledovaná řecká jednání dnes nevedla k žádnému podstatnému výsledku. O možném řešení v horizontu pár dnů někteří ze zainteresovaných hovořili, komentářů k Řecku v agenturách dnes proběhlo dost.

    celý článek »

    Deere jako „přetvářková“ akcie

    Na konci března tvořily relativně významnou část portfolia Berkshire Hathaway akcie společnosti Deere. Se zelenožlutými traktory a dalšími stroji máme bohatou zkušenost i u nás, takže produkty firmy není třeba dlouze představovat.

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 3.6. 2015

    Evropská komise, Evropská centrální banka (ECB) a Mezinárodní měnový fond (MMF) se v úterý shodly na podmínkách dohody, kterou by měly předložit Řecku, informovala agentura Reuters .

    celý článek »

    Summary: Deutsche Bank a ING

    Evropa:Německá Deutsche Bank (DIP) hodlá v průběhu letošního roku spustit ve spolupráci s Microsoft, HCL a IBM tři výzkumná centra, od nichž si slibuje zrychlení procesu tvorby nových finančních technologií.

    celý článek »

    ETF: Investice do nemovitostí

    Na burze najdeme mnoho tříd aktiv – od podílů ve firmách, neboli akcií, přes dluhopisy, komodity až po nemovitosti. V případě nemovitostí si však musíme uvědomit několik důležitých věcí.

    celý článek »

    US - aktivita služeb v květnu podle ISM poklesla

    Index aktivity sektoru služeb v USA zpracovávaný institutem ISM v květnu poklesl na 55,7 bodu oproti dubnovým 57,8 bodu a oproti trhem očekávaným 57 bodům.Index zaměstnanosti v sektoru oslabil na 55,3 bodu oproti dubnovým 56,7 bodu.

    celý článek »

    A je po deflaci…

    Není to tak dávno, co se největší centrální banky vrhaly do boje s deflací, která podle nich ohrožovala ekonomickou prosperitu a vybízela ke scénářům spirály očekávání klesajících cen, spotřeby a rostoucí nezaměstnanosti.

    celý článek »

    Zasedání OPEC ve Vídni: Vše, co potřebujete vědět

    Ve Vídni se tento pátek koná první zasedání OPEC po posledním listopadovém setkání, které rozvrátilo dění na energetickém trhu. Překvapivě liberální rozhodnutí ponechat ceny ropy volně padat nebylo ovlivněno ničím jiným, než snahou Organizace zemí vyvážejících ropu vytlačit z trhu producenty vysoko nákladové ropy jako jsou například USA.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 03.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 2.6.Změna3.6. Americký dolar USD 1 24.8830 -0.71%24.7040...

    celý článek »

    Může pasivně řízený fond překonat index S&P 500?

    Myslíte si, že bez složitých analýz a propracovaných metod výběru cenných papírů nemůže portfolio manažer fondu dosahovat vynikajících výsledků? Omyl, jde to i jednoduše! Důkazem je fond Voya Corporate Leaders Trust Fund, který se řídí pravidlem „kup a...

    celý článek »

    Světová ekonomika letos dočasně zpomalí

    Světová ekonomika letos kvůli výraznému oslabení na začátku roku zpomalí růst na 3,1 procenta z loňského tempa 3,3 procenta. Během roku by se ale měla expanze s podporou levnější ropy postupně zrychlovat a příští rok dosáhne 3,8 procenta.

    celý článek »

    Silné posílení eura vytvořilo tlak na akcie

    Včerejší publikovaná makrodata z eurozóny pořádně zahýbala nejen měnovými trhy. Míra inflace měřená indexem spotřebitelských cen CPI na území eurozóny v květnu vzrostla na 0,3 % proti 0,0 % v dubnu. To bylo nad očekáváním konsensu analytiků ve výši..

    celý článek »

    OECD zvyšuje odhad letošního růstu české ekonomiky na 3,1 %

    Česká ekonomika zrychlí v letošním roce růst na 3,1 procenta, a povede si tak výrazně lépe, než se dosud očekávalo. Ve svém pololetním výhledu to dnes odhadla Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), která ještě v listopadu předpovídala pro letošek růst jen o 2,3 procenta.

    celý článek »

    Jen: trh přes ISM služeb a Kurodou vybral zisk

    Jen k dolaru po včerejším výběru zisků slábne 0,2 % d/d na 124,4. Trh dnes získá impulsy k obchodování ve 14.30 SEČ, resp. 16.00 SEČ, kdy budou v USA zveřejněny dubnová obchodní bilance, resp. květnový Index ISM služeb. Stávka na klíčovém tranzitním.

    celý článek »

    Centrální banky se vymkly kontrole

    Kdo s čím zachází, tím také schází, varuje David Stockman. Obrovská nerovnost mezi bohatými a chudými podle něj není důsledkem chyby v kapitalismu, Reaganova snižování daní ani chamtivosti Wall Street.

    celý článek »

    Eurozóna: ECB, USA: Obchodní bilance, Index ISM služeb

    13.45 SEČ - Eurozóna - Klíčová úr. sazba ECB pro hlavní refinanční operace: Očekávání: 0,05%Předchozí: 0,05%14.30 SEČ - Eurozóna - Prohlášení ECB a tisková konference prezidenta ECB Draghiho k rozhodnutí: ECB na lednovém zasedání monetární politiky..

    celý článek »

    Líné investory změny v eurozóně nezajímají

    Mezi největší ekonomiky eurozóny patří Německo, Francie, Španělsko a Itálie. Rizikové prémie u jejich vládních dluhopisů, které jsou do značné míry ovlivněny politikou ECB, už jsou nějaký čas bez větších změn.

    celý článek »

    Maďarská centrální banka opět překvapila

    S dalším z řady neortodoxních opatření přišla maďarská centrální banka, která se rozhodla počínaje zářím zaměnit svou klíčovou 2týdenní úrokovou sazbu za novou 3měsíční. Maďarská CB, jejíž guvernér Matolcsy je blízkým spojencem premiéra Orbána, si od...

    celý článek »

    Úvěrové riziko u ETN

    ETN přináší možnou ztrátu kvůli problémům s podkladovým emitentem. Jednou z variací ETF jsou ETN (Exchange-traded note), dluhový nástroj, jehož výnosy jsou spojeny s výkonem konkrétního benchmarku.

    celý článek »

    Australská ekonomika zrychlila růst HDP na 0,9 % q/q

    Australská ekonomika zrychlila v prvním čtvrtletí mezičtvrtletní tempo růstu na 0,9 procenta z úrovně 0,5 procenta v předešlém kvartále. Zaznamenala tak nejsilnější expanzi za poslední rok a svým výkonem překonala většinu vyspělého světa.

    celý článek »

    Praha by měla otevřít lehkým ziskem

    Úterní vývoj na pražské burze přinesl celkový pokles, když v čele ztrát svojí vahou stály akcie CEZ a Komerční Banky. Ztrácel také VIG, který se naposledy obchodoval s nárokem na dividendu ve výši 1,40 € na akcii, akcie společnosti uzavřely na 946 Kč/akcie.

    celý článek »

    Video: Vše, co jste chtěli vědět o Windows 10

    Nová verze Windows s číslem 10 se přiblížila. Jaké jsou nejdůležitější novinky nového systému, kdy přijde na trh a kolik bude stát? Jsou po všech stranách lepší, zaklíná se Microsoft při představování Windows s pořadovým číslem 10. Po verzi s...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRÚterní vývoj na pražské burze přinesl celkový pokles, když v čele ztrát svojí vahou stály akcie CEZ a Komerční Banky. Ztrácel také VIG, který se naposledy obchodoval s nárokem na dividendu ve výši 1,40 € na akcii, akcie společnosti uzavřely na 946 Kč/akcie.

    celý článek »

    Japonsko a Řecko ovlivnily většinu asijských akciových trhů

    V polovině prvního červnového týdne roku 2015 napsala většina asijských kapitálových trhů stejný příběh: pokles. Důvodem je podle analytiků oslabení japonských akcií, které reagovaly na posílení jenu vůči dolaru a především očekávání výsledku jednání mezi Řeckem a jeho věřiteli.

    celý článek »

    Řecký den D?

    Evropská komise, Evropská centrální banka (ECB) a Mezinárodní měnový fond (MMF) se shodly na podmínkách dohody, kterou by dnes měly předložit Řecku. S odvoláním na vysoce postaveného unijního činitele o tom informovala agentura Reuters.

    celý článek »

    Hongkongský dolar posiluje

    Od poloviny roku 2012 je hongkongský dolar na páru s japonským jenem v permanentním býčím trendu. Na týdenním grafu je vidět jak kurz páru opustil hladinu 10.00 a dostal se až na současnou úroveň 16.00.

    celý článek »

    Na periferii eurozóny se zvolna nasouvá nákaza z Řecka

    První várku důležitých amerických čísel z tohoto týdne máme za sebou, a ačkoliv makroekonomické výstupy jsou stále smíšené, převažující dojem byl kladný díky vylepšené náladě v americkém průmyslu. Po včerejších datech tak můžeme revidovat vzhůru i..

    celý článek »

    Na periferii eurozóny se zvolna nasouvá nákaza z Řecka

    První várku důležitých amerických čísel z tohoto týdne máme za sebou, a ačkoliv makroekonomické výstupy jsou stále smíšené, převažující dojem byl kladný díky vylepšené náladě v americkém průmyslu. Po včerejších datech tak můžeme revidovat vzhůru i..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Uber se v předobchodní fázi propadl o 7 %

    Společnost Uber Technologies (UBER.US) dnes v předobchodní fázi obchodování na americkém trhu propadá. Akcie klesají o 7 % po zveřejnění zprávy o výsledcích za 1Q 2024. Společnost vykázala tržby a rezervace, které byly víceméně v souladu s očekáváním a...

    celý článek »

    Nordické zdravotnické akcie: Co a proč vám vydělá

    Hledání inovativních a růstových podniků na severských trzích v uplynulých letech výrazně zkomplikovaly pandemické lockdowny. Nyní je ale již vše při starém a třeba firmy z odvětví zdravotní péče pokračují v řadě slibných klinických studií...

    celý článek »